К основному содержимому

Школьная беседка - 13

• Автор темы Автор темы Happy
  • Дата начала Дата начала
Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Что за предмет то - можно ведение тетради между оценок нарисовать - опрос провести (клеточки то в журнале есть) да и 9 можно случайно по популярной оценке а не по средней вывести.
Все можно, если приложить усилия)
Жду этого от ребенка. Не дождусь - будет без золотой медали.

Меня эта новая система выведения итоговой оценки просто убивает. Как раньше правильно было. Удобно, наверное, тем, кто учится не очень.

Все можно, если приложить усилия)
Жду этого от ребенка. Не дождусь - будет без золотой медали.
Я уже и не надеюсь. А если получить за год 9, а ЦТ написать, скажем, на 80. Что будет за год?

будет без золотой медали.
есть льготы медалистам?

знакомая переводила ребенка в 10 и 11 класс из гимназии в простую школу для повышения среднего балла. Повысился хорошо

Меня эта новая система выведения итоговой оценки просто убивает. Как раньше правильно было. Удобно, наверное, тем, кто учится не очень.
А што вырубае?
Я дык толькі плюсы бачу. Ніякай самадзейнасці, так званага індывідуальнага падыхода (чытай каго люблю - таму пастаўлю) і гэтай так званай нікому няяснай дынамікі. Ёсць сярэдні бал з матэматычным акругленнем - вось і выводзім выніковую, усё празрыста і ясна. Што не так? І з чаго гэта зручна тым, хто вучыцца не вельмі?
Што правільнага было раней? Па мне, дык дурната адна была.

есть льготы медалистам?

знакомая переводила ребенка в 10 и 11 класс из гимназии в простую школу для повышения среднего балла. Повысился хорошо
Пока только в педуниверситет. Может, в следующем году что- нибудь изменится.

Не толькі ў пед.
На пед. спецыяльнасці. Гэта ў тым ліку БДУ і астатнія ўніверы.

Нет не правильно, за тетрадь можно получить только 9 и за домашки. Например. И ребенок пишет все контрольные на 10 и самостоялки на 10 а по текущим на максимуме 9 и например о ужас 1 из 15 оценок 8 у него по среднему выходит 9. А знаний судя по срезам контрольным на 10.

Для тех учеников кто вокруг "8" за четверть ходит - наверняка прекрасно одной 10 подправить все что плохо вышло. А вот т.к. нет оценки 11 то 10 сбить в 9 очень просто.

Я уж молчу что нельзя не сделать или сделать в полсилы ни одну домашку потому что 7 текущая ставит на 10 крест по основной массе предметов.

Если в среднем 5 оценок за четверть то одна 7 уже не исправима - даже если все остальные четыре штуки 10. А учитывая количество часов на изучение всех предметов вполне себе реальная ситуация - и так круглый год. Еще раз раньше можно было 3 оценками по контрольным выправить недочеты за домашки и/или ответы у доски.

Последнее редактирование:
за тетрадь можно получить только 9 и за домашки. Например.
Ведаеце, гэта асобна ўзятыя дурасці вашай школы/настаўніка. Кшталту "на 10 ведаю толькі я і Гасподзь Бог, таму вось табе 9 і не выпендрывайся".

, за тетрадь можно получить только 9 и за домашки
Дзе так напісана? Максімальны бал у нас 10. У вучня павінна быць магчымасць яе атрымаць. Ці не быць ацэненым па заданнях, у якіх макс.бал абмежаваны. Хай матчастку настаўнікі вучаць. А то так можна і на макс.5 балаў заданняў навыдумляць.
А 10 і нават 9 выніковую атрымаць сёння цяжэй, чым калісьці 5, гэта так. Толькі гэта ўжо іншая тэма зусім...

Да не так, за аккуратное ведение тетради может и есть где-то возможная 10 (тут даже и спорить не о чем, ее просто у нас в классе никто не получал - да я даже и спорить не стану, что моя пусть даже и мегааккуратитка совсем уж безпомарочно в 9 классе ведет все тетради - есть там за что снизить оценку в тетради по биологии) - и эта оценка равновесна с 10 за итоговую контрольную работу по новым правилам.

Равновесна ли она к оценке знаний? Для меня это очень большой вопрос.

По физике в первой четверти за лабораторную было 7, потом 8 , 9 и 10,9 за самостоятельную и контрольную. За четверть вышла чистая 8. В прошлом году колебалась бы между 9-10

Чалавек, які прэтэндуе на 10, тэарэтычна мае и дамашкі адпаведна выконваць і каля дошкі выдатна адказваць. А калі не, то 9 - таксама ж супер адзнака, гэта "выдатна", як памятаем. Ну і калі за дамашкі і вусныя адказы вышэй за 8-9 няма, то можа ён кантрольныя проста спісвае? Я ні ў якім разе ні пра якое канкрэтные дзіцё) чыста тэарэтычна.
Проста раней можна было атрымаць сёння 4, заўтра 5. Выніковая 5 - выдатна. А зараз за гэта ж самае ты атрымаеш 7 за адну памылку на дыктоўцы (раней 4), і 9 за памарку (раней 5). У выніку маеш 8 - усяго толькі добра. Сёння ў прынцыпе цяжэй дзецям вучыцца, чым нам. Я ў жыцці столькі не вучылася, як вучацца мае дзеці. Школу маю на ўвазе. Потым ужо па-рознаму.

По физике в первой четверти за лабораторную было 7, потом 8 , 9 и 10,9 за самостоятельную и контрольную. За четверть вышла чистая 8.
8,6. Гэта 9. Чаму чыстая 8?
А вось як адсюль можа выплысці 10, як раней - ужо вялікае пытанне, так.

У нас брали отметки контрольных и самостоятельных и самую лучшую текущую отметку текущую. Получи ещё текущую 10 и было бы 10 за четверть.

и самую лучшую текущую отметку текущую.
Як па мне, дык таксама не надта справядліва. Было ў вучня за сшыткі, адказы, дамашку 5,6,7,8,9 , а ўзялі 9.
Дзесьці бралі найлепшую з бягучых, недзе- сярэднюю, недзе - найбольш часта сустракаючуюся. Хто ў лес, хто па дровы, карацей

По физике в первой четверти за лабораторную было 7, потом 8 , 9 и 10,9 за самостоятельную и контрольную. За четверть вышла чистая 8. В прошлом году колебалась бы между 9-10
У нас была бы как раз чистая 8. Взялась бы 9ка за контрольную и текущая 7 за лабораторную. А средняя арифметическая из этих оценок 9.

У нас брали отметки контрольных и самостоятельных и самую лучшую текущую отметку текущую. Получи ещё текущую 10 и было бы 10 за четверть.
ну то бок гэта вы лічыце правільным і справядлівым. Узяць і выкінуць адзнакі па лабараторных, бо яны няўдалыя, узяць тыя, якія больш падабаюцца, і вывесці выніковую. А выводзіць з усіх, што напрацаваў - гэта няправільна і гэта для тых, хто вучыцца не вельмі.
А я лічу, што няправільна праз адну памылку ў дыктоўцы ламаць працу і адзнакі за тыя ж адказы цягам усёй чвэрці. Няправільна, калі праз бясконцыя тэсты, якія акурат у залік ідуць, света белага не відаць, а твае вусныя адказы - можна засунуць сабе вядома куды.
Гэта па матэматыцы можна наваляць і 9-10 пры гэтым атрымаць - такая сістэма ацэньвання. А па доўбаных мовах кожнае выпраўленне - мінус балы, не кажучы ўжо пра памылкі, дзе адразу па 2-3 балы губляеш. Не ўжо. Хай усё улічваюць. Вусным адказам і праўда хоць штосьці можна падправіць, калі колер штаноў у тэсце няправільна пазначыў.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Назад
Сверху