К основному содержимому

Диалоги с...АРХИВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
k_ja_ra,
Наконт таго, што ты пыталася у мяне. Бачыш як, мне гэта здаецца вiдавочным, а ты завiсла... Магу працытаваць Кiрыла Сярэбрэннiкава, мае пачуццi аналагiчныя. Карацей, не хачу, каб мяне i маю краiну уцягвалi у смяротную бойню супраць майго жадання. А калi (не у сэнсе когда, а у сэнсе если) Расiя не "падавiцца" Крымам, тады на тэр. Украiны распачнецца трэцяя сусветная (ЗША лпадцягнецца), i можа захапiць Беларусь. I я не маю на увазе вайну за нашу незалежнасць, як тут фантазёрам прыснiлася. Я пра сусветную вайну, нас можа зачапiць чыста тэрытарыяльна i эканамiчна.
Вось Кьяра, адкажы, ты б хацела, каб твой сын пайшоу ваяваць за Расiю? За Украiну? Гiпатэтычна? (Я ведаю, што у цябе дзве прыгажунi-дзяучынкi)

Вельмі характэрна, дарэчы. Чалавеку задалі дакладнае пытанне: а вы свайго сына адправіце ў армію і ў Чачню?
.

Можно уточнить,что именно характерно и для чего и кого характерно? И ты всерьез считаешь,что нелепые вопросы требуют ответов? Разве не очевидно для здравомыслящего человека,что ни одна мать не хотела бы,чтобы ее сын,или дочь,подверглись опасности,любой,даже гипотетической.Но иногда приходится это допускать,принимать и смиряться по разным причинам.

Юлллса, іншымі словамі надзея на тое, што Расія, атрымаўшы цукерку Крым, спыніцца?
То ясна тады. Я проста не зразумела тваёй думкі.
У мяне спадзеў на тое ж, калі што.

Магу працытаваць Кiрыла Сярэбрэннiкава,
давай.) Клск.

ты б хацела, каб твой сын пайшоу ваяваць за Расiю? За Украiну?
Не-не. Калі паўстане пытанне пагрозы жыццю майму ці маіх блізкіх, я адразу здамся таму, хто гэтага папросіць. Я шчыра кажу.
Хоць немцам, хоць кітайцам, хоць Расіі.
Ніякай вайны, крый Божа. 21-е ст. на дварэ.
І я ў шоку, што, падобна, не для ўсіх.

иногда приходится это допускать,принимать и смиряться по разным причинам.
А там было не про допускать и смиряться. Там было про то, как это почетно в Израиле. А потом про то, как нехорошо потребительски относиться к стране. А ответ в итоге был - да, лучше косить. Логично, чо.

Можно уточнить,что именно характерно и для чего и кого характерно?
Можна.
Вельмі хар-на на пытанне пра сябе адказваць пра іншых.
Пераход на льготнікаў у кантэксце размовы проста даставіў. Мякка кажучы.

k_ja_ra,
Пра К.С. Я мела на увазе, што магу падпiсацца пад постам 1232 з цытатай яго. А напiсала - працытаваць. )) Прабач, нешта у мяне з фармулёукамi сення, як i з яснасцю падачы - дрэнна)))

Юлллса, іншымі словамі надзея на тое, што Расія, атрымаўшы цукерку Крым, спыніцца?
Так, гэта i мела на увазе.

Дарэчы, натрапіла тут на наступнае па тэксце:
Для беларускіх нацыяналістаў не мае значэння колер скуры, разрэз вачэй і нацыянальнасць беларуса. Сярод нас ёсць прадстаўнікі розных рас і краін. Беларускую культуру стваралі безліч людзей, ад Змітрака Бядулі да Такінданга. Для беларускага нацыяналіста мэтай ёсць абарона і пашырэнне беларускага, і калі нейкі, скажам, кітаец у Беларусі выкажа жаданне вывучыць, напрыклад, беларускую мову — ён стане аб’ектам ухвалення. Беларускія ж патрыёты са славянскага саюза, якія поўзаюць з праваслаўнымі харугвамі і імперскімі сцягамі — вось каму перашкаджаюць «хачы, чорныя, жыды» і астатнія «нярускія» проста фактам свайго існавання. Яны хочуць бачыць Беларусь у складзе вялікай імперыі, якая ў перспектыве, безумоўна, пакажа свету ўсё тую ж «mother of Kuzka».
Паколькі, па адчуваннях, пытанні ў гэтай частцы засталіся, а ўласныя словы ў мяне скончыліся, выкладваю.) Можа так зразумелей.)

і вось яшчэ:
Этнічнасць толькі ў экватарыяльнай Афрыцы і Амазоніі. У Еўропе 21 ст -- палітычная і грамадзянская самасвядомасць.

Последнее редактирование:
Интересно, сколько при таком раскладе найдется крымчан, желающих обменять паспорта на российские.

Жыхары Крыма аўтаматычна стануць грамадзянамі Расіі. Такая норма ўтрымліваецца ў законапраекце аб прыняцці Крыма і Севастопаля ў склад РФ, які быў унесены ў Дзярждуму прэзідэнтам РФ у чацвер.

Чытаць цалкам http://nn.by/?c=ar&i=125042

:)

Небольшая видео-зарисовка из современной киевской действительности:
Нападение майданутых 16 марта в Киеве, возле администрации. Милиционеры туда прибыли по сигналу, что кто-то проник в кабинеты. Однако, на входе в мэрию милиционеров встретили несколько десятков неизвестных в масках, касках и с палками в руках. Они преградили милиционерам проход, сорвали с нескольких правоохранителей погоны, повредили форменную одежду и начали избивать

И эта та самая "демократия и свобода", к которой стремится цивилизованная Украина и пытается насильно привить любовь к таким "демократическим ценностям" жителям Юго-Востока? Ну-ну.

Яшчэ да слова. Пра этнічнасць і рускіх.
Сёння давялося ў дзіцячай оптыцы, пакуль чакала рамонту акуляраў, з дзядзькам адным пакамунікаваць.) 70-гадовым чалавекам, які распавёў анекдот пра аптымістаў і песімістаў (раскажу ніжэй), пабухцеў з нагоды таго, што кіроўцаў у абвестках у транспарце вадзіцелямі называюць, прызнаўся ў любові да такіх формаў дзеясловаў, як "ямо, дадамо, ясі, дасі".
Рускім. З яго словаў. Па-беларуску.
Шчыра, вось толькі што прыйшло да галавы, што тэарэтычна я б мела б яго з Пуціным і Расіяй праасацыяваць. Але не праасацыявала чамусьці. )
І чаму, цікава? :)

Анекдот.
Песіміст:
- як ўсё кепска.((((
Аптыміст:
- ды ладна.:) Будзе яшчэ горш. )))))))

k_ja_ra, слышала немного другой вариант:

Пессимист: Хуже уже не будет.
Оптимист (радостно): Будет! Будет!

Жыхары Крыма аўтаматычна стануць грамадзянамі Расіі. Такая норма ўтрымліваецца ў законапраекце аб прыняцці Крыма і Севастопаля ў склад РФ, які быў унесены ў Дзярждуму прэзідэнтам РФ у чацвер.

Если примут этот закон ( собственно, почему бы и не принять).
З дня прыняцця Крыма ў склад РФ і стварэння новых рэгіёнаў «грамадзяне Украіны і асобы без грамадзянства, якія пастаянна пражываюць на гэты момант на тэрыторыі Рэспублікі Крым і на тэрыторыі горада федэральнага значэння Севастопаля, прызнаюцца грамадзянамі Расійскай Федэрацыі», гаворыцца ў законапраекце.
Пры гэтым напрацягу аднаго месяца тыя, хто не захочуць прыняць расійскае грамадзянства, павінны будуць заявіць пра гэта, паведамляе РІА Навіны.
Выходит, месяц на размышления, а не год.

Последнее редактирование:
Нашла чудесное:)

Это не Россия встает с колен, это СССР вылезает из гроба.

Молодцы. Начинают симметрично отвечать.

мне кажется, это просто громкое заявление, не более

на тэр. Украiны распачнецца трэцяя сусветная (ЗША лпадцягнецца)

Обама сегодня сказал, что воевать не собирается

http://conflict.rbc.ua/rus/obama-is...vo-ssha-v-situatsiyu-v-ukraine-20032014005400

Калі паўстане пытанне пагрозы жыццю майму ці маіх блізкіх, я адразу здамся таму, хто гэтага папросіць. Я шчыра кажу.
Хоць немцам, хоць кітайцам, хоць Расіі.

вот всё-таки есть у людей точки соприкосновения, даже если порой кажется, что их нет:))) это я к тому, что полностью подписываюсь под это фразой)))

Выходит, месяц на размышления, а не год.
вот и что делать украинцам или вообще тем, кто не хочет становиться россиянином?
Уезжать?! Или можно какой-то вид на жительство получить?
Это пипец какой-то...освободители туевы...

Кіеў і Львоў гатовяцца прымаць тых, хто вырашыць не заставацца ў Расійскім Крыме.
это , конечно, хорошо, но трудно даже представить, каково людям все бросить и уехать на новое место.

"Освобождение" русских приводит к изгнанию нерусских...:( логично, в принципе.

"ямо, дадамо, ясі, дасі"
Наша мова паходзiць з кiтайскай: мау-ляу, даж-джы...:)))

Дарэчы, натрапіла тут на наступнае па тэксце
Там другая мысль интереснее, кмк.
Типа, зачем нам догонять Европу, повторяя ее ошибки, давайте посмотрим, куда она идет и пойдем туда же, но своим путем.
Вообще-то мужик неглупый, но растерянный.
Основная идея языка, как главного критерия беларускасти, неверная.
На мове печатали обращения ЦК КПБ к трудящимся.
Собственно, от того, что на мове, они не становились более национально-ориентированными.
А о национализме он местами хорошо пишет.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Назад
Сверху