Нас вначале года директор закидывает статистикой, а у меня хорошая память на числа. В нашей простой гимназии средний балл выпускаемых детей после 9 класса- 8,14, после 11 класса- 8,48. Могу ошибаться в сотых. Думаю, эта статистика интереснее, чем отчет по каждому ребенку
- Статус
- В этой теме нельзя размещать новые ответы.
FialCa, іспыты ў гімназію - неабавязковая опцыя, і ўжо пагатоў неабавязкова пісаць цэлы год дыктоўкі. Я разумею радасць, калі чалавека вызваляюць ад чагосьці абавязковага, непазбежнага, вымушанага. А калі экзамены па жаданні (а яны былі выключна па жаданні) - то чалавек вольны іх здаваць ці не здаваць сам, а не паводле ўказівак міністраў. САМ. Узважваючы ўсе "за" і "супраць".
А так... я разумею, што каму вайна, а каму маць радна. Гэта было, ёсць і будзе. Вось толькі цікава, што б спявала Bonica, калі б у яе не было такой зручнай бабулі і яе настолькі ўдалай прапіскі. Можа б тады і іспыты не настолькі страшным і амаль непераадольным выпрабаваннем здаліся?
А так... я разумею, што каму вайна, а каму маць радна. Гэта было, ёсць і будзе. Вось толькі цікава, што б спявала Bonica, калі б у яе не было такой зручнай бабулі і яе настолькі ўдалай прапіскі. Можа б тады і іспыты не настолькі страшным і амаль непераадольным выпрабаваннем здаліся?
s.o.l.o., честно, я не вижу такого посыла у Боники. В целом, мне обидно за то, что способных детей лишают возможности развиваться в нужном направлении, прикрываясь благородной целью.
Придется как то выкручиваться, как я сейчас, когда дочь учится в переполненной школе, с не очень мотивированными детьми, без факультативов и с перспективой второй смены на следующие три года.
Я имею возможность купить прописку, если будет надо, но в то, что светит гимназиям меня не радует. Не вижу смысла ездить , когда под боком практически тоже самое. В общем, " будем посмотреть" ( с). Пока учится нормально ( хотя есть подозрения, что в гимназии могла бы лучше), учителя почти все устраивают. Пока сложно представить, что будет в следующем году, так как всё на уровне ОБС
Придется как то выкручиваться, как я сейчас, когда дочь учится в переполненной школе, с не очень мотивированными детьми, без факультативов и с перспективой второй смены на следующие три года.
Я имею возможность купить прописку, если будет надо, но в то, что светит гимназиям меня не радует. Не вижу смысла ездить , когда под боком практически тоже самое. В общем, " будем посмотреть" ( с). Пока учится нормально ( хотя есть подозрения, что в гимназии могла бы лучше), учителя почти все устраивают. Пока сложно представить, что будет в следующем году, так как всё на уровне ОБС
Увогуле, я лічу нармальным, калі дзеля сваёй жа вучобы, дзеля сваёй жа мажлівасці вучыцца крыху ў лепшых умовах дзіця ж само і напружыцца. А не мама будзе бегаць і шукаць патрэбную прапіску, зручную бабулю, ці патрэбнага чалавека, якому можна даць. Не цукарнае дзіця, не разваліцца. А не хоча/не можа, стрэс у яго - велкам. Школаў вакол навалам.
k_ja_ra, ну Боника все равно же собиралась поступать. И готовится, и за годовые переживать. А сейчас у нее будет более простой ( и он будет законный) способ туда попасть. Человек тут поделился своими мыслями, а в него сразу тапки полетели. Ну я еще понимаю возмущения, если бы ее ребенок поступал в полтинник, набрал 45 баллов , а потом полтинник по прописке бабушки пошел. А так мы даже не знаем, какие у ребенка способности. Может ему запросто учится на 9 , а мама хотела 10 в годовых, чтобы подстраховаться. Ну и вообще, не нам судить о чужих детях.
менавіта. Таму хай бы Bonica спачатку ўступную кампанію прайшла, а потым бы расказвала, наколькі гэтая кампанія адлюстроўвае ці не адлюстроўвае рэальны ўзровень ведаў.Ну и вообще, не нам судить о чужих детях.
А то тут ёсць фарумчанка, якая ўвесь мінулы год крычала, што ўсё вакол прадажнае, усе ў гімназію выключна праз грошы і блат паступаюць, а простым здольным дзецям у гімназію ну ніяк не прабрацца. А цяпер пасля паступлення ўласнага дзіцяці так жа каторы месяц запар крычыць, што ўсё сумленна, правільна і справядліва, і 10 яе дзіцяці выключна заслужаныя.
k_ja_ra, поступают и сами, и через блат, чего скрывать, все знают. Для чего-то у каждого свои причины. А радуются сейчас все дети и их родители, которым не надо поступать. Здесь , в основном, все дети поступили, а я помню, какой стресс был у моего племянника, когда он не поступил в 29 гимназию, в которой учился. Поэтому я тоже в Бонику тапками кидать не буду, нормальная реакция человеческая.
Хотя я все равно против отмены экзаменов, моя позиция однозначна и непоколебима.
Хотя я все равно против отмены экзаменов, моя позиция однозначна и непоколебима.
Ну теперь то уже не получитсяТаму хай бы Bonica спачатку ўступную кампанію прайшла, а потым бы расказвала, наколькі гэтая кампанія адлюстроўвае ці не адлюстроўвае рэальны ўзровень ведаў.
Я может пропустила, где Боника говорила, что при поступлении все куплено?
я, напэўна, таксама. Пра "куплена" я ў Bonica нічога не бачыла. Бачыла, што экзамены ўзровень ведаў не адлюстроўваюць. Трэба думаць, прапіска адлюстроўвае лепей?)Я может пропустила, где Боника говорила, что при поступлении все куплено?
Bonica, то бок вы ўсё ж хочаце ў гімназію, правільна? Але не праз высілкі дзіцяці, а праз махінацыі з прапіскай. Гэта правільней, я зразумела. Справядлівей.
Нет, вы опять не правильно поняли, наверное потому что читаете не внимательно. Я нигде не писала, что прописка - это справедливее, это шило на мыло, но так хоть дети будут избавлены от этого цирка под названием вступительных в гимназии.
k_ja_ra, поняла. Ну в теме гимназий каждый раз всплывает годный с**ч по этому поводу ))) кто натасканый, а кто сам себе гений. Каждый год одно и тоже. Будет прописочный принцип, не будет того профита от гимназии, который был раньше. И если в следующем году родители и дети на это пойдут вполне сознательно, то уже поступившим значительно ухудшают условия. Вот что плохо.
Может частным школам всплывут какие-то преференции на этом фоне, их станет больше, ценник ниже, следовательно образование , отличное от всеобуча, доступнее... Тут можно гадать только и догадываться. Одно я знаю точно - теперь уж точно нужно рассчитывать только на себя.
Может частным школам всплывут какие-то преференции на этом фоне, их станет больше, ценник ниже, следовательно образование , отличное от всеобуча, доступнее... Тут можно гадать только и догадываться. Одно я знаю точно - теперь уж точно нужно рассчитывать только на себя.
ну дык вось а я лічу, што лепей так званы "цырк", чым прапіска і адсутнасць адбора як такога.
Я па сваёй гімназіі скажу - няма ў нас выпадковых дзяцей. Добрыя дзеці ўсе. Не геніі. Але добрыя, працаздольныя дзеці. З якімі цікава настаўнікам. Яны, настаўнікі, самі аб гэтым кажуць.
Тое, што робяць зараз, даб'е гімназіі. На век маіх дзяцей, спадзяюся, хопіць. А вось пляменніцы ўжо не дастанецца. І гэта бяда. А так... карыстацца мажлівасцямі - нармальна. Хіба хтосьці з гэтым спрачаецца?
Я б таксама скарысталася.) Тым больш што мне нават бабуля без патрэбы.)
Ну што ж. Зараз усе будуць задаволеныя. Ніякай натасканасці. Чыстая справядлівасць! Правільныя прапіска. Парадуемся ж разам з Bonica!
Я па сваёй гімназіі скажу - няма ў нас выпадковых дзяцей. Добрыя дзеці ўсе. Не геніі. Але добрыя, працаздольныя дзеці. З якімі цікава настаўнікам. Яны, настаўнікі, самі аб гэтым кажуць.
Тое, што робяць зараз, даб'е гімназіі. На век маіх дзяцей, спадзяюся, хопіць. А вось пляменніцы ўжо не дастанецца. І гэта бяда. А так... карыстацца мажлівасцямі - нармальна. Хіба хтосьці з гэтым спрачаецца?
Я б таксама скарысталася.) Тым больш што мне нават бабуля без патрэбы.)
гэта праўда.Ну в теме гимназий каждый раз всплывает годный с**ч по этому поводу ))) кто натасканый, а кто сам себе гений. Каждый год одно и тоже.
Ну што ж. Зараз усе будуць задаволеныя. Ніякай натасканасці. Чыстая справядлівасць! Правільныя прапіска. Парадуемся ж разам з Bonica!
Будет прописочный принцип, не будет того профита от гимназии, который был раньше.
Почему тогда многие стремятся попасть в про гимназию? Там тоже прописочный принцип. Да, возможно некоторые плюшки у гимназий отнимут, вроде отсутствия второй смены и то не факт, ещё ничего толком не понятно как и что будет.
я, напэўна, таксама. Пра "куплена" я ў Bonica нічога не бачыла. Бачыла, што экзамены ўзровень ведаў не адлюстроўваюць. Трэба думаць, прапіска адлюстроўвае лепей?)
Ну, тады мае дзеці, як высветлілася, матэматыкі. Я пад размовы пра бабулю дзяцей Бонікі ўспомніла, што муж дагэтуль прапісаны ў раёне 29 гімназіі. Мы туды аніяк не збіраліся, бо далёка і сын хутчэй да мовазнаўства цягнецца, але падобна на тое, што выбіраць не дадуць.
))))Ну, тады мае дзеці, як высветлілася, матэматыкі. Я пад размовы пра бабулю дзяцей Бонікі ўспомніла, што муж дагэтуль прапісаны ў раёне 29 гімназіі.
ну бачыце, як чароўна.))))
Нет, вы опять не правильно поняли, наверное потому что читаете не внимательно. Я нигде не писала, что прописка - это справедливее, это шило на мыло, но так хоть дети будут избавлены от этого цирка под названием вступительных в гимназии.
Ой! Вы вынуждаете меня взять все мои слова в вашу защиту обратно и признать прописку у бабушки махинацией
А если серьезно, почему цирк? Несовершенный способ - да. Нужно было его улучшать, а не к всеобучу привязывать. Ну и справедливости ради, как учится ваш ребенок?)
))))
ну бачыце, як чароўна.))))
Як усё ж карысна паразмаўляць з разумнымі людзьмі :wub:
Дзякуй удзельнікам дыскусіі, "план Б" з'явіўся )))
Не знаюПочему тогда многие стремятся попасть в про гимназию?
Ну разница все таки есть. И я все таки не понимаю что ТАКОГО светит гимназиям. Особенно для тех кто 5 и выше.Я имею возможность купить прописку, если будет надо, но в то, что светит гимназиям меня не радует. Не вижу смысла ездить , когда под боком практически тоже самое.
Пока все эти домыслы про уход учителей вторые смены и т.п. это только домыслы
- Статус
- В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Поделиться: