Шенгенская виза - 3

• Автор темы Автор темы k_ja_ra
  • Дата начала Дата начала
k_ja_ra, я бы турагентам эти вопросы не задавала, а позвонила в визовый центр Испании. Информацию лучше получать из первых рук.

я бы турагентам эти вопросы не задавала
я лічыла, што агенцтва гэтым і мае займацца. А менавіта: пытаннем віз пры замове ў агенцтва тура. Адпаведна, і пытанне ім. Да гэтага раза ў нас так і было. Будзь то сямейныя паездкі ці школьныя.
А раз такі спіхваецца на мяне, то так, давядзецца і званіць, і бегаць, і займацца.)

k_ja_ra, а вы из Минска летите? Я бы в таком твоем случае литовскую обязательно бы распечатывала в Литве.

k_ja_ra, я вот не пойму, почему вы должны про визу думать покупая тур. В прошлом году под тур в Испанию открыли визы на год в Латвийском посольстве на год, многократную. Делало все агенство, где покупали тур, виза 60евро и 30руб за услуги по открытию. Принесли справки по з/п и фотки, в посольство не ходили.

Parole, да, отпечатки сдавали при открытии предыдущих виз в Литовском посольстве.

k_ja_ra,однозначно под тур ребенку дадут испанцы, вопрос только на какой срок

однозначно под тур ребенку дадут испанцы, вопрос только на какой срок
гэта выдатна. Мяне тэрмін пад даты паездкі цалкам задавальняе. Пытанне хіба, гэта будзе шэнген, не нацыянальная віза? А то раптам мы ў Андору там пададзімся.)

=========

І яшчэ падкажыце, клск. Дык дзе ў выніку іспанскія візы робяцца? А то мне кажуць Масква і 95 еўра, а фарумчанка lisnata вунь постам вышэй піша, што ў латвійскай амбасадзе і 60 еўра.
І ўсё ж які алгарытм? Ціснуць на агенцтва ці займацца самой, парайце, клск? І калі самой, то паказваць куплены (пакуль гіпатэтычна, але лічым, што ўжо куплены) тур і бацькоўскі пашпарт з дзейнымі літоўскімі візамі? Ці сапраўды пазваніць і спытаць. А званіць тады куды зноў жа? ) Дзе афармляюцца іспанскія візы?

фарумчанка lisnata вунь постам вышэй піша, што ў латвійскай амбасадзе і 60 еўра.
нам рабілі таксама ў Латвійскай амбасадзе. І без асабістай падачы пры наяўнасці адбіткаў пальцаў. Зрабілі за тыдзень.
Магчыма, гэта залежыць ад тураператара, у якога набываеце тур. У нас быў Інтэрсіці.

нам рабілі таксама ў Латвійскай амбасадзе
дзякуй. Нічога не разумею.:(
Аблазіла і сайт візавага цэнтра і сайт латвійскай амбасады. Там нават спісы докаў розныя для паездак. І сумы для фінансавых гарантый розныя. Трызненне нейкае. Як разабрацца, куды ісці?

k_ja_ra, можа спытайце, які аператар прадае тур і звярніцеся непасрэдна да яго? ці паспрабуйце палічыць гэты ж тур у іншым агенцтве? можа там больш кампетэнтныя супрацоўнікі. Ну ці за паўгады ўмовы змяніліся(. Ці, магчыма, не ўсе акрэдытаваны на падачу у Латвійскай амбасадзе.

k_ja_ra, хотите подешевле, идите в Латвийское посольство, только не тяните с записью. В испанском ВЦ дороже, но больше шансов на мульт. Через ТА еще дороже, где бы не открывали, т.к они еще и за свои услуги берут. Мы 2 раза в Испанию открывали через Латвийское посольство.

Выходзіць, іспанскія візы можна адкрываць і там, і там? У візавы цэнтр ідуць, бо туды прасцей трапіць? Іншых абмежаванняў няма?

На сайце візавага цэнтра я прачытала ў "пытаннях і адказах" пра такую сітуацыю, як у нас: трэба віза дзіцяці пры тым, што яно едзе з бацькамі, у якіх візы ёсць.
Я ж правільна разумею, што значыць і ў латв.амбасадзе гэта рэальна?
Я толькі не разумею, чаму іспанскія візы адкрывае Латвія? Іспанія яе на гэта ўпаўнаважыла? Я не разумею механізм.
идите в Латвийское посольство, только не тяните с записью.
а які там прынцып запісу? толькі па тэлефоне? электроннай рэгістрацыі няма? я не знайшла на сайце.

п.с. у візавым цэнтры адчуванне, што спіс докаў напісаны пад расіян. Замежныя пашпарты, іншыя замежныя пашпарты, агульнаграмадзянскія пашпарты. Я разумею, што докі ў Маскву выпраўляюцца, але візавы цэнтр у Беларусі, чаму не напісаць так, каб беларусам было зразумела і тычылася іх?

k_ja_ra, только по телефону. Позвоните и узнайте, на какие даты записывают. Краем глаза зацепила, что вы собираетесь в конце июня, значит с конца марта можно визу открывать. Скорее всего уже надо записываться.

В ВЦ всегда пусто. Поэтому туда и идут. Часто дают годовой мультик в чистый паспорт, а потом и на 2 года могут дать. У меня большая семья, я стараюсь ходить напрямую в посольства. Жалко денег -))).

Конечно ваш вариант открытия визы реальный и довольно часто встречающийся. Вообще проблем не вижу. Если для девочки в ТА это проблема, купите путевку в другом месте. Видно опыт у нее не велик.

Ну ВЦ от Московского посольства, поэтому и список такой. У Латвийского посольства договор с Испанией, поэтому и открывают.

Последнее редактирование:
Скорее всего уже надо записываться.
не памятаеце, там нумар пашпарта трэба? Робім малодшай новы пашпарт, таму, калі ягоныя нумар і серыя будуць патрэбныя, пакуль запісацца не атрымаецца.

На сайце латв.амбасады ёсць спіс акрэдытаваных у іх турагенцтваў. Мажліва, толькі яны і могуць там сваім турыстам візы адкрываць?
Відаць, зараз турагенцтвы тым, што абсалютная большасць беларусаў з мультамі-шэнгенамі, ужо разбэшчаная. Вось і лянуюцца з візамі звязвацца.
Тут яшчэ пытанне. Чытаю спіс докаў, патрэбныя білеты. А ў агенцтваў білеты без дакладнага часу і рэйса (чартары). Спадзяюся, гэта не праблема?

Ну ВЦ от Московского посольства, поэтому и список такой.
калі шчыра - не разумею. ВЦ у Беларусі. Якія замежныя пашпарты? Складана тры словы ў ворде падправіць і выкласці ўцямны спіс? Дык там можа і іншыя пункты не такія, як надежыць? І сумы фінансавых гарантый ледзь не ўдвая большыя, чым Латвія пытае. Таксама для Масквы, мяркуючы па ўсім.

k_ja_ra, я думаю, что в вашем случае будет достаточно договора на покупку тура. А вообще, да, позвоните в фирму, которые там аккредитованы. У них виза точно должна быть дешевле, а не 95 е -)). А туры все одни и теже продают. Другое дело, что мы не знаем, как часто они этот список обновляют. Я тут осенью столкнулась с Тайским консульством, что в реале список совсем другой, а на сайте не обновляют информацию. Про номер паспориа не помню.

Я толькі не разумею, чаму іспанскія візы адкрывае Латвія? Іспанія яе на гэта ўпаўнаважыла? Я не разумею механізм.
Потому что в Беларуси нет испанского консульства. Как и многих других. Поэтому эти функции либо берет на себя консульство другой страны по договоренности, либо визовый центр как представитель консульства в Москве.

Списки документов разные, потому что они отличаются у разных стран. Немножко. У Латвии требования как для латвийских виз, скорее всего.

В ВЦ дороже, потому что это коммерческая организация, они берут деньги за свои услуги.

я вот не пойму, почему вы должны про визу думать покупая тур.
Ну вот турагент особой компетентностью отличается, не знает, как ребенку визу сделать. Хочешь сделать хорошо - сделай сам. имхо

k_ja_ra, а дети у тебя отпечатки сдавали? Если нет, то все равно же придется идти сдавать, турагентство за вас это не сделает.

Вишенка, мне віза толькі адной дачцэ трэба. Адбіткі здавала.
Схадзіць у амбасаду - не праблема ўвогуле. Не ў гэтым жа рэч. Праблема - запісацца на падачу, докі сабраць (квіткі, пацверджанне жытла, анкету - яна ж там па-англійску ці іспанску? ) вось гэта вось усё.

Назад
Сверху