А чым скончылася?Ну и история с рестораном на костях тоже началась с обсуждений в интернете,
- Статус
- В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Оскорбительное для белорусов название убрали, на момент нашего последнего приезда, ресторан так и не открыли, стоял пустой и заброшенный.А чым скончылася?
Про нынешнее положение дел - не в курсе.
имя-как-имя
Well-known member
Мiж тым за петыцыю ужо 53 тыс.)
0.5% населения. Статистическая погрешность.
Если приспичит, Белая Русь больше наберет "за", потому что "мы же все понимаем".
Минкульт узаконил "Бульбаш-холл" 27 ноября. Решение об уменьшении охранной зоны в два раза принято в Минске научно-методическим советом Министерства культуры.Оскорбительное для белорусов название убрали, на момент нашего последнего приезда, ресторан так и не открыли, стоял пустой и заброшенный.
Про нынешнее положение дел - не в курсе.
Научно-методический совет вдвое уменьшил охранную зону Куропат.
Вдвое — это значит со 100 метров до 50, ровно до ограждения развлекательного комплекса (так называемого "Бульбаш-холла").
Так что
Плевать им на нас. А на петиции тем более.
Так вывозят.И в Польшу вывозят.А как это может помочь?Не поняла,если честно.Ты прикололась?вывозить валюту в Литву.
То есть не комплекс снесли, а закон по-быстрому переписали? В общем весь этот "культурный" совет купили за 5 копеек.Научно-методический совет вдвое уменьшил охранную зону Куропат.
Вдвое — это значит со 100 метров до 50, ровно до ограждения развлекательного комплекса (так называемого "Бульбаш-холла").
Неудивительно, что такое отношение к языку у простых киоскёрш, если даже "культурный" совет позволяет пляски на костях.
имя-как-имя
Well-known member
Все просто: чем хуже, тем лучше.Так вывозят.И в Польшу вывозят.А как это может помочь?Не поняла,если честно.
juniko, пра Бульбаш-хол ужо адказалі.
Дык петыцыі ладна. Я па шчырасці афігела, калі падчас Майдану Януковіч паехаў у Расію калі не падпісваць пагадненне аб уступленні ў Мытны звяз, то шчыльна абмяркоўваць падрабязнасці гэтага.
Я не ведаю, чым скончыцца майдан і цалкам дапускаю што ім жа, мытным звязам. Але хаця б падчас масавых пратэстаў грамадзян можна было гэтага не рабіць? Вытрымаць паўзу, пакуль пратэсты ўлягуцца? І потым ужо гэтую бадзягу распачынаць?
А то гэта выглядае недзе так: вы хоць задушыцеся, а мы, Цар і Гасудар усея Украіны што хочам, то і будзем рабіць. А тое, што на вашыя падаткі, дык халопаў не пытаюць.
У нас, адпаведна, тое ж.
Дык петыцыі ладна. Я па шчырасці афігела, калі падчас Майдану Януковіч паехаў у Расію калі не падпісваць пагадненне аб уступленні ў Мытны звяз, то шчыльна абмяркоўваць падрабязнасці гэтага.
Я не ведаю, чым скончыцца майдан і цалкам дапускаю што ім жа, мытным звязам. Але хаця б падчас масавых пратэстаў грамадзян можна было гэтага не рабіць? Вытрымаць паўзу, пакуль пратэсты ўлягуцца? І потым ужо гэтую бадзягу распачынаць?
А то гэта выглядае недзе так: вы хоць задушыцеся, а мы, Цар і Гасудар усея Украіны што хочам, то і будзем рабіць. А тое, што на вашыя падаткі, дык халопаў не пытаюць.
У нас, адпаведна, тое ж.
Как говорят на юге штатов "Проблемы негров шерифа не волнуют".А тое, што на вашыя падаткі, дык халопаў не пытаюць.
У нас, адпаведна, тое ж.
имя-как-имя
Well-known member
А я очень хочу надеяться, что поехал он туда от страха, чтоб помогли узбагоицца и нагарантировали хоть чего-то в случае чего. Я па шчырасці афігела, калі падчас Майдану Януковіч паехаў у Расію калі не падпісваць пагадненне аб уступленні ў Мытны звяз, то шчыльна абмяркоўваць падрабязнасці гэтага.
А Майдану-то между тем на этой неделе будет месяц. Продолжаю верить.
Солнцева, ты вышэй спасылку на вынікі апытанкі пра бел.мову давала. Я там прайшлася крыху, натрапіла на падняцце традыцыйнай ўжо тэмы: Беларусь vs Белоруссия. з прапановай патурбаваць крыху расійскія сайты на тэму: "а ці не вывучыць вам назву краіны-суседкі?".
І тут сёння залажу ў наладкі тут байеўскай пошты, і вось што бачу:

І энны раз так і хочацца сказаць: пачні з сябе.(((((
Я ўжо не кажу пра тое, што распінацца пра нац. свядомасць усе майстры, і тут бай у тым ліку. А хаця б для пачатку паставіць беларускую мову па змоўчанні як асноўную на сайце - слабо. (інтэрфейса пошты па-беларуску няма ўвогуле, калі што) Каб потым тым, каму руская патрэбная, паламалі галаву і пашукалі, дзе яна нафіг пераключаецца.
Дарэчы, а хочаце тэсцік?
Хто з прысутных і за які час знойдзе, дзе мова на тут.бае пераключаецца?
І тут сёння залажу ў наладкі тут байеўскай пошты, і вось што бачу:

І энны раз так і хочацца сказаць: пачні з сябе.(((((
Я ўжо не кажу пра тое, што распінацца пра нац. свядомасць усе майстры, і тут бай у тым ліку. А хаця б для пачатку паставіць беларускую мову па змоўчанні як асноўную на сайце - слабо. (інтэрфейса пошты па-беларуску няма ўвогуле, калі што) Каб потым тым, каму руская патрэбная, паламалі галаву і пашукалі, дзе яна нафіг пераключаецца.
Дарэчы, а хочаце тэсцік?
Хто з прысутных і за які час знойдзе, дзе мова на тут.бае пераключаецца?
Значит, он дядю Вову боится больше, чем соотечественников. И я его где-то понимаюЯ не ведаю, чым скончыцца майдан і цалкам дапускаю што ім жа, мытным звязам. Але хаця б падчас масавых пратэстаў грамадзян можна было гэтага не рабіць? Вытрымаць паўзу, пакуль пратэсты ўлягуцца? І потым ужо гэтую бадзягу распачынаць?
ДаТебя только это смутило?
Я нашла)))Хто з прысутных і за які час знойдзе, дзе мова на тут.бае пераключаецца?
Даже понимая,что ты не просто так это написала,у меня это заняло минуты 2.Если бы просто так стала бы искать,без наводок,то искала бы дооолго,думаю.Як хутка?
Igra, угу.
А пераключэнне мовы, калі што, павінна на самым бачным месцы быць.
І, уласна, на перадапошняй версіі сайта значык пераключэння там і быў.
Мяркуючы па ўсім, тут бай зрабіў крок "насустрач" тым, каму беларуская патрэбная, абнавіўшы версію. Схаваў пераключэнне так, што я асабіста шукала хвілін 15. Робячы некалькі заходаў.
Мне нават у галаву не магло прыйсці, ДЗЕ яно можа знаходзіцца.
Я дарэчы пісала на сайт пра гэта. Адказу, як разумееце - нуль. (
п.с. ну і як разумееце, аўтаматычна пры з'яўленні новай версіі мяне на белмоўны варыянт ніхто не "перанёс".
То бок нават пры тым. што ў мяне стаяла бел. мова, пасля з'яўлення новай версіі, мне была зноў навязаная мова руская. Дый яшчэ са знікненнем значыка пераключэнне з бачнага і вядомага раней месца ў якасці бонуса.
:girl_werewolf:
А пераключэнне мовы, калі што, павінна на самым бачным месцы быць.
І, уласна, на перадапошняй версіі сайта значык пераключэння там і быў.
Мяркуючы па ўсім, тут бай зрабіў крок "насустрач" тым, каму беларуская патрэбная, абнавіўшы версію. Схаваў пераключэнне так, што я асабіста шукала хвілін 15. Робячы некалькі заходаў.
Мне нават у галаву не магло прыйсці, ДЗЕ яно можа знаходзіцца.
Я дарэчы пісала на сайт пра гэта. Адказу, як разумееце - нуль. (
п.с. ну і як разумееце, аўтаматычна пры з'яўленні новай версіі мяне на белмоўны варыянт ніхто не "перанёс".
То бок нават пры тым. што ў мяне стаяла бел. мова, пасля з'яўлення новай версіі, мне была зноў навязаная мова руская. Дый яшчэ са знікненнем значыка пераключэнне з бачнага і вядомага раней месца ў якасці бонуса.
:girl_werewolf:
у самым нізе шэрыя літары "па-беларуску". 2 сек.Хто з прысутных і за які час знойдзе, дзе мова на тут.бае пераключаецца?
katia-ka, табе прыз.)))
Адкуль такая абазнанасць?
Ці гэта я чапляюся?
Адкуль такая абазнанасць?
мне адной падаецца, што гэта павінна быць у самым версе? І нармальным бачным значыкам, каб чалавек адразу бачыў: выбар ёсць! , а не шэрымі літарамі недзе глыбока ўнізе, у шэрагу безлічы рознага іншага тэксту?у самым нізе
Ці гэта я чапляюся?
ну... калі гэтага няма недзе ўверсе ці зправа, то больш няма дзе - толькі унізе.Адкуль такая абазнанасць?
ха... я паспрабавала знайсьці, дзе пераключаецца мова на Яндэксе. Ён у мяне па-беларуску, і памятаю, што знайшла гэтую опцыю адразу. А вось зараз словаў "па-руску" не бачу
Я пошла более сложным путём)))Сначала переискала всё вверху,открывала даже самые неожиданные места)))Кьяра заинтриговала,я подумала,что всё еще сложнее,чем просто верх/низ) В общем-то значок действительно должен быть на видном месте вверху,я так думаю)ну... калі гэтага няма недзе уверсе уі зправа, то больш няма дзе - толькі унізе.
- Статус
- В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Поделиться: