А кто и где пишет/рассказывает что "беларусы ад партызан з'явіліся"? Я только тут на форуме такие исторические "открытия" и встречаю, если честноГлядзіш, тых, якія разумеюць, што беларусы не ад партызан з'явіліся, крыху і паболее. І што гісторыя не такая адназначная, як эн пакаленняў удзёўбвалася.
- Статус
- В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Зноў?А кто и где пишет/рассказывает что "беларусы ад партызан з'явіліся"?
Не ўжо, Зоряна, звольніце. Сытая па горла я гэтым. Прабачце.
Вы ўсё ведаеце не горш за мяне.
Вы проста не цікавіцеся гэтай тэмай і зусім іншыя напрамкі інтэрнет-старонак для сябе абіраеце.Я только тут на форуме такие исторические "открытия" и встречаю, если честно
Я думаю, что не только мне ложка дегтя даже в бочке меда отбивает вкус есть дальше. Возможно, и есть что-то интересное, но мне в целом эта доказательная риторика об отличиях и наслоениях не кажется хоть для чего-либо важной по сути. Для специалистов интересно поразбираться, подискутировать, для широкой же публики все эти вещи существуют, как правило и увы, для поиска причин обособиться или превзойти.Но не действенных причин, а так, для бла-бла и споров.Igra, там апроч таблічак, якіх, як ты справядліва адзначыла, можна на любы густ намаляваць, эн старонак тэксту. І не самага нецікавага.
Так а зачем опять начинаете тогда?Сытая па горла я гэтым.
Проще говоря, избегаю "информационных помоек" (по определению одной форумчанки)? Ну да, избегаю. И другим рекомендую "не читать перед обедом" всякой желтизныВы проста не цікавіцеся гэтай тэмай і зусім іншыя напрамкі інтэрнет-старонак для сябе абіраеце.
вот + 1000000для широкой же публики все эти вещи существуют, как правило и увы, для поиска причин обособиться или превзойти.Но не действенных причин, а так, для бла-бла и споров.
Ды дзеля Бога. Ніхто ж не няволіць. Цікава - чытаем, не-не. Я толькі ўдакладніла, што апроч таблічкі там тэкст ёсць.Я думаю, что не только мне ложка дегтя даже в бочке меда отбивает вкус есть дальше.
Для мяне новага там мала, амаль нічога. Хіба што пра адсутнасць украінскай лацінкі стала зразумелей.
Проще говоря, избегаю "информационных помоек" (по определению одной форумчанки)? Ну да, избегаю. И другим рекомендую "не читать перед обедом" всякой желтизны
Zoryana, ну я ж пра вашыя перавагі нічога кепскага не сказала, праўда? І парадаў не давала. Нашто вы мае абражаеце?
Я? Ці вы?Так а зачем опять начинаете тогда?
Да вы, конечно:Я? Ці вы?
Глядзіш, тых, якія разумеюць, што беларусы не ад партызан з'явіліся, крыху і паболее. І што гісторыя не такая адназначная, як эн пакаленняў удзёўбвалася.
Zoryana, ну я ж пра вашыя перавагі нічога кепскага не сказала, праўда? І парадаў не давала. Нашто вы мае абражаеце?
k_ja_ra,вот опять вы не поняли - я про те источники, в которых вы находите, что "беларусы ад партызан з'явіліся и гэтак далей". Я таких источников не читаю, и никому не советую
Zoryana, я тут надоечы гісторыю ў школьных буднях расказвала. Яна пра "партызан" вельмі добра ілюструе: http://semeistvo.by/forum/showpost.php?p=9313948&postcount=233
Так што мне нават крыніцы непатрэбныя. "Партызаны" мяне самі знаходзяць.
Так што мне нават крыніцы непатрэбныя. "Партызаны" мяне самі знаходзяць.
Яна пра "партызан" вельмі добра ілюструе
k_ja_ra,ну я бы так не сказала, что иллюстрирует "про партизан". Иллюстрирует некомпетентность отдельных людей - это да. Если бы конкретно эта самая учительница отнеслась ответственнее, то для начала хоть Вики бы почитала, что ли, не? А там черным по-белому:
Ну и далее по тексту - ничего секретного или "партизанского" как видите.В средние века среднее и высшее образование получали в Коллегиумах (Вильно, Полоцк, Пинск, Гродно, Юровичи. Первым высшим учебным заведением на территории Белоруссии стал Виленский университет в 1579 году.
И вы кстати, тоже способны на ошибку - пишете, что "ў прыватнасці гісторыя расійкай адукацыі і пецербургскі ўніверсітэт пры наяўнасці Віленскага, які быў адкрыты амаль на 2 стагоддзі раней", тогда как университет в Петербурге был открыт в 1724 году, а это не почти два столетия, а 145 лет. С чего у вас такое неправильное округление-то?
Шучу я, если вдруг опять меня не поймете.
Последнее редактирование:
Ну я вообще-то не слепая, дзякуй Богу)Я толькі ўдакладніла, што апроч таблічкі там тэкст ёсць.
Рэч тут не ў некампетэнтнасці, а ў тым, што народ збольшага не адрознівае гісторыі Беларусі ад гісторыі Расіі-СССР. Разглядае яе толькі ў такім ракурсе. Яму ў галаву не прыходзіць даваць гістарычныя экскурсы з папраўкай на Беларусь, а не Расію.Иллюстрирует некомпетентность отдельных людей
Чаму вы думаеце мяне так калбасіць, калі тут пра "мы - жыхары Расіі" пішацца?
Ну дый ладна...
Пардон.) Пагарачылася. ))) Наўскідку напісала.) Да той размовы была лепей падрыхтаваная. ))))И вы кстати, тоже способны на ошибку - пишете, что "ў прыватнасці гісторыя расійкай адукацыі і пецербургскі ўніверсітэт пры наяўнасці Віленскага, які быў адкрыты амаль на 2 стагоддзі раней", тогда как университет в Петербурге был открыт в 1724 году, а это не почти два столетия, а 145 лет. С чего у вас такое неправильное округление-то? Согласно правилам округления вам следовало написать "чуть боле чем на 1 столетие раньше" Тоже свою пропагандистскую цель преследуете никак?
ой только давайте без этих обобщений про народ. народ он тоже разный, знаете ли, а не биомасса однородная какая-то.Рэч тут не ў некампетэнтнасці, а ў тым, што народ збольшага не адрознівае гісторыі Беларусі ад гісторыі Расіі-СССР. Разглядае яе толькі ў такім ракурсе. Яму ў галаву не прыходзіць даваць гістарычныя экскурсы з папраўкай на Беларусь, а не Расію.
Да не так чтобы и часто пишется, согласитесь. А если кто отдельный и пишет так, так плюрализм же у нас, не?Чаму вы думаеце мяне так калбасіць, калі тут пра "мы - жыхары Расіі" пішацца?
Zoryana, тут (у мяне) народ не ў сэнсе народ агулам, а як сукупнасць людзей, якія не адрозніваюць. Я народам і дзяцей сваіх называю, калі есці заву.) А так розны ён, народ, так, хто ж спрачаецца.
Але мы гэта ўжо абмяркоўвалі. Я да слова. Са спадзевам на разуменне.
Не хачу я нават размоў на гэту тэму, калі шчыра. Не тое што свар...
Гэта так. Але такі мы не жыхары Расіі. Пры ўсім плюралізме, так жа? Прынамсі, пакуль.плюрализм же у нас
Але мы гэта ўжо абмяркоўвалі. Я да слова. Са спадзевам на разуменне.
Не хачу я нават размоў на гэту тэму, калі шчыра. Не тое што свар...
Не жыхары, вядома. Вот только я не вспомню, кто и когда тут так писал - пропустила, может. Если не трудно, ссылку не дадите на этот самый пост, про жителей России?Але такі мы не жыхары Расіі
Спешу порадовать наших самых толерантных - "кратота-то кака, лепота"
Австрийский певец Томас Нойвирт, в образе бородатой женщины Кончиты Вурст победивший на прошлогоднем конкурсе исполнителей «Евровидение», сфотографировался топлесс для обложки июльского выпуска музыкального издания Rolling Stone.
Снимки из австрийского Rolling Stone он опубликовал в своем фейсбуке. «Какая огромная честь оказаться на обложке мирового музыкального журнала!» — похвастался Нойвирт.
Женщина дождя
Well-known member
Zoryana,ну хоть в одном мы с вами совпадаем 
Да не так чтобы и часто пишется, согласитесь. А если кто отдельный и пишет так, так плюрализм же у нас, не?
Тут помню, тут не помню. (с)Вот только я не вспомню, кто и когда тут так писал - пропустила, может.
Не дам спасылкі, Зоряна. Прабачце.
Давайце чарговы раз пра гомасексуальнасць лепей пагаворым. ) Гэта бяспечней і прасцей.) Абмяркоўваць квазіпраблемы і квазіпагрозы, якіх у нас і няма.
http://finance.tut.by/news453463.html интересно, а людей работающих всю жизнь по договорам они к какой категории относят?
Да нет, правда не помню, хотя, можете не верить, конечноТут помню, тут не помню. (с)
Не дам спасылкі, Зоряна. Прабачце.
Да я не про гомосексуальность, которой "у нас няма" - есть она, хотите вы это замечать или нет. Я ж уже писала, что среди белорусской творческой интеллигенции есть, в частности, среди моих знакомых таковые имеются, и я к ним спокойно отношусь. Я просто ссылкой на новый европейский стандарт красоты поделиласьДавайце чарговы раз пра гомасексуальнасць лепей пагаворым. ) Гэта бяспечней і прасцей.) Абмяркоўваць квазіпраблемы і квазіпагрозы, якіх у нас і няма.
Ды Бог з вамі! Нават думаць не смею.) Плюралізм жа.)Возражаете?
А мужчинка (или кто?) с обложки Rolling Stone вам нравится? Не? Лепота это или не лепота? ПризнайтесьДы Бог з вамі! Нават думаць не смею!) Плюралізм жа.)
- Статус
- В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Поделиться: