Усе ведаюць, што ў Чэхіі два горада з аднолькавай назвай Тепліце? Вось. Я сёння даведалася. У выніку прагулка па тепліцкіх скалах так і засталася недасяжнай пакуль марай, нягледзячы на жаданне, планы і папярэднюю падрыхтоўку. Я ўжо прывыкла, што ў гэтых дзіўных людзей у адным горадзе ёсць па некалькі вуліц з аднолькавымі назвамі. Цяпер вось буду ведаць і пра аднолькавыя гарады.:girl_werewolf:
П.с а ў нас яшчэ хтосьці станцыяй метро і вуліцай Маскоўскай абураецца...
П.с а ў нас яшчэ хтосьці станцыяй метро і вуліцай Маскоўскай абураецца...
k_ja_ra, сочувствую.
Для меньшего блудения я обычно планирую все маршруты на Google maps, забивая базовые точки маршрута. Их немного обычно. Отели, достопримечательности (что самое важное парковки около них).
После этого я экспорчу google map в kml файл и импорчу этот файл в maps.me в телефоне.
Если точки важны для автомобильной навигации я конверчу kml файл в gpx (существует много онлайн конвертеров), и потом импорчу эти точки в navitel.
Адресами как опорными точками пользуюсь крайне редко. Но возможно это специфика именно наших путешествий.
Для меньшего блудения я обычно планирую все маршруты на Google maps, забивая базовые точки маршрута. Их немного обычно. Отели, достопримечательности (что самое важное парковки около них).
После этого я экспорчу google map в kml файл и импорчу этот файл в maps.me в телефоне.
Если точки важны для автомобильной навигации я конверчу kml файл в gpx (существует много онлайн конвертеров), и потом импорчу эти точки в navitel.
Адресами как опорными точками пользуюсь крайне редко. Но возможно это специфика именно наших путешествий.
мне сейчас очень надо из заэкспортить на планшет. Там тоже уже стоит мапс.ме. Научите, а, пожалуйстаПосле этого я экспорчу google map в kml и импорчу их в maps.me в телефоне.
Parole, я закидываю kml на телефон через вайбер, например. и кликаю по нему на телефоне, чтобы открыть. Он автоматически подхватывается maps.me. (т.е. по клику на kml открывается maps и автоматом происходит импорт). Точки появляются. И даже треки. Если карта содержала треки
Magda, дзякуй. На жаль, другі абзац твайго поста для мяне - амаль як кітайская.
Я вельмі-вельмі засмучаная. Мне проста да галавы не магло прыйсці, што гарадоў два, і яны ў розных канцах краіны. Праўда, хлопец у тепліцкім інфацэнтры сказаў, што я такая не адна. І нават выбачаўся. Чамусьці. Відаць, зразумеў па маім твары маштаб трагедыі.
Вельмі шкада. А я, ідыётка, і тэксту нараздрукоўвала і карцінак... і схемку маршрута. Ай...
Я вельмі-вельмі засмучаная. Мне проста да галавы не магло прыйсці, што гарадоў два, і яны ў розных канцах краіны. Праўда, хлопец у тепліцкім інфацэнтры сказаў, што я такая не адна. І нават выбачаўся. Чамусьці. Відаць, зразумеў па маім твары маштаб трагедыі.
Вельмі шкада. А я, ідыётка, і тэксту нараздрукоўвала і карцінак... і схемку маршрута. Ай...
ну пока не существовало google maps я просто искала в интернете координаты нужных достопримечательностей и добавляла их вручную в navitel как путевые точки. Занятие дурацкое.. Но эффективное.другі абзац твайго поста для мяне - амаль як кітайская.
Как там было в мультике "лучше день потерять, потом за пять минут долететь"
В maps.me большинство классных мест уже существуют. По ним можно ориентироваться, добавляя свои точки.
Но maps.me как автомобильный навигатор все еще мало пригоден. В городах он отстает безбожно.
Как пешему навигатору я ему альтернативы не нашла. Идеален.
Я тоже и тексты и картинки из разряда как можно красиво сфоткать или как выглядит парковка и т.п. делаю. И схемы. Но схемы вот тоже, как Magda, сначала на гугл мапсе прорабатываю. А потом на планшет на мапс ме переношу. правда до сих про это делала вручную. Сейчас попробую как Magda написала перенести.А я, ідыётка, і тэксту нараздрукоўвала і карцінак... і схемку маршрута. Ай...
k_ja_ra, вот очень советую на будущее поездку, особенно если на машине, на гугл мапсе смотреть. Там же можно вплоть до проехать по дороге. И все достопримечательности видны и время работы и отзывы и фото пользователей. Очень удобно
Дзяўчаты, дзякуй. Пакуль чарговы раз зараклася болей кудысьці ездзіць самастойна. Не наша гэта, не маё. Не ўмеем, не разумеем, не разбіраемся, і рукі крывыя.
Да мапс ме некалькі заходаў рабіла, каб разабрацца. Так толкам і не разабралася. Таму пакуль абсалютна бескарысная для мяне рэч.
Па каардынатах ехаць - таксама досвед быў. Чорт пацягнуў мяне неяк паспрабаваць. У Радаме справа была. 2 гады таму. Прамаўчу, куды мы заехалі. Жаданне спрабаваць знікла надоўга.
Навітэл у асноўным вельмі харош. Не ведаю, чаму такія нараканні на яго. Адзінае, гэты апошні наварот з некалькімі варыянтамі маршрутаў стаў нечаканасцю. Муж пампаваў, глядзеў, а мне нічога не сказаў. Сказаў бы, я б, можа, маральна падрыхтавалася, і пацікавілася б загадзя пытаннем. Відаць, трэба прывыкнуць проста. І сапраўды па друкаваных мапах спраўджваць варыянты. Па горадзе і адрасе ўвогуле вядзе бездакорна.
Гугл карты, калі шчыра, таксама не панацэя. Не моцна заторы бачыць. А месцамі, наадварот, паказвае тое, чаго няма. На пустым месцы. Хаця...можа і тут не ў гугле рэч, а зноў жа ў крывых руках.
Ну а з гэтымі Тепліцамі і ўвогуле выйшаў абсалютна непрадказальны ляп.
Ясна, што самі вінаватыя, але ўсё адно злуе да банцікаў. Чужая краіна - такі пацёмкі...
Да мапс ме некалькі заходаў рабіла, каб разабрацца. Так толкам і не разабралася. Таму пакуль абсалютна бескарысная для мяне рэч.
Па каардынатах ехаць - таксама досвед быў. Чорт пацягнуў мяне неяк паспрабаваць. У Радаме справа была. 2 гады таму. Прамаўчу, куды мы заехалі. Жаданне спрабаваць знікла надоўга.
Навітэл у асноўным вельмі харош. Не ведаю, чаму такія нараканні на яго. Адзінае, гэты апошні наварот з некалькімі варыянтамі маршрутаў стаў нечаканасцю. Муж пампаваў, глядзеў, а мне нічога не сказаў. Сказаў бы, я б, можа, маральна падрыхтавалася, і пацікавілася б загадзя пытаннем. Відаць, трэба прывыкнуць проста. І сапраўды па друкаваных мапах спраўджваць варыянты. Па горадзе і адрасе ўвогуле вядзе бездакорна.
Гугл карты, калі шчыра, таксама не панацэя. Не моцна заторы бачыць. А месцамі, наадварот, паказвае тое, чаго няма. На пустым месцы. Хаця...можа і тут не ў гугле рэч, а зноў жа ў крывых руках.
Ну а з гэтымі Тепліцамі і ўвогуле выйшаў абсалютна непрадказальны ляп.
Ясна, што самі вінаватыя, але ўсё адно злуе да банцікаў. Чужая краіна - такі пацёмкі...
У меня, наверно не получается. kml у Вас сразу стоит? Я попыталась просто скопировать адресную строку с картой гугл мапс и отправить через вайбер. Что то не то получилось.я закидываю kml на телефон через вайбер, например. и кликаю по нему на телефоне, чтобы открыть.
Можете по шагам ?
на гугл карте нажимаете 3 точечки выбираете их меню экспортировать в KML/KMZ.
потом полученный файл с расширением kml отправляете по вайберу на планшет.
Если не получится, могу видео записать
З.Ы.
Я не подумала. Я работаю со своего гугловского эккаунта.
Создаю СВОИ карты в google maps. Он позволяет сохранять их на драйве и экспортить.
все таки я записала видео. За качество заранее прошу прощение. Смотреть лучше в 720
https://youtu.be/pw7lFhbhJHg
потом полученный файл с расширением kml отправляете по вайберу на планшет.
Если не получится, могу видео записать
З.Ы.
Я не подумала. Я работаю со своего гугловского эккаунта.
Создаю СВОИ карты в google maps. Он позволяет сохранять их на драйве и экспортить.
все таки я записала видео. За качество заранее прошу прощение. Смотреть лучше в 720
https://youtu.be/pw7lFhbhJHg
Вложения
Последнее редактирование:
Поделиться: