К основному содержимому

Диалоги с...АРХИВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
наткнулась на такое мнение
Так.) І я бачыла.) Дзякуй.)
Плюсуюся да меркавання.)
І ўвогуле сімпатызую гэтаму аўтару.) Хаця месцамі ён....ух як жжот.))))))

І замацоўваюся ва ўласным меркаванні - людзей вызначаюць абставіны і ўмовы.

=====

Солнцева, паглядзела відэа. Вельмі цікава, дзякуй.)
Ты такія рэчы падкідвай. Ці на форум ці ў прыват.
Люблю такое.)

Ооо, Х-фактор выложили! До побачення, друзi!
Ох, і троліш, Велька. ))))

У нас или какие-то полуподпольные группы
Чаму? У нас ёсьць прыстойныя маладыя беларускамоўныя выканаўцы. Ладзяцца беларускамоўныя канцэрты. Толькі народ, які гэтым не цікавіцца, пра гэта мала што ведае. Нажаль.

Толькі што на НН натрапіла на апытанку: А вы ганарыцеся тым, што вы беларус/беларуска?

А ў такой фармулёўцы як бы вы адказалі на пытанне?
я ганаруся.
я вось чамусьці задумалася : ганарыцца і любіць. Быццам бы немагчыма ганарыцца краінай без любові да яе. Але вось пакапаўшыся нешта не дае мне ў гэтым спакою.

Последнее редактирование:
А ў такой фармулёўцы як бы вы адказалі на пытанне?

Задумалась. Пришла к выводу, что люблю, но не горжусь. Нет, потому что как можно гордиться тем, что тебе дано просто по факту рождения? Можно ли гордиться тем, что ты женщина/мужчина, молодой/старый, белый/негр/азиат, брюнет/шатен/блондин/рыжий? Каждый народ и народность имеет свои какие-то достижения, а если даже и не имеет - ну, значит у них в истории всё было так замечательно, что и развиваться не было необходимости )

Спросила мужа. Сказал, что нет, потому что вообще не признаёт национальности. Цитата: "КАК?! Как я могу гордиться своей национальностью, когда я даже не могу сказать, кто я!" Муж у меня смесь татарина, украинца, поляка и еврея, совершенно неславянской внешности )) Но в опросах указывает, что беларус.

не признаёт национальности
а пры чым тут нацыянальнасць?
У апытанцы штосьці пра нацыянальнасць было?

я даже не могу сказать, кто я!
Вось так. У тым і рэч. Беларусы самі не ведаюць, хто яны ёсць...у бальшыні сваёй.
Частка рускіх, бо "мы рускія", частка палякаў, бо з картай паляка...
Цікава, чаму так?
Можа таму, што і няма сёння ніякага чынніка, які вызначыў бы нас, як цэльную нацыю, і аб'яднаў?

а пры чым тут нацыянальнасць?
У апытанцы штосьці пра нацыянальнасць было?

Поясню предысторию ) Мой муж искренне считает, что дробление человечества по этносам, национальностям и народностям есть зло. И что у действительно развитой цивилизации должен быть единый язык и единое государство в рамках, как минимум, одной планеты.
Ну, как в классической НФ, где более успешные в плане развития пришельцы, являются однородными, по сравнению с многонациональной Землёй, погрязшей в распрях.
Так что его ответ такой, потому что он искренне ратует за глобализацию и уничтожение всех границ на земле вообще ) Он, кстати, очень одобряет приезд к нам китайцев, как оздоровление пьющей деревни.

Солнцева, гэта сцёб?

Znaika, ясна, дзякуй. Ваш муж - вялікі арыгінал.:))

в разделе "политика", как ты думаешь, что пишется?
Проста стыль артыкула - вельмі хар-ны для сайтаў..м-м-м, мякка кажучы, малаўцямных.
А тут я нешта па вярхах прабеглася - як быццам больш-менш нармальны сайт.
Прынамсі іншыя артыкулы - як артыкулы. Без адчування, што вар'яты пісалі.
Для Беларусі зрабілі выключэнне? :))) І аўтар - хворы на галаву шавініст?

кто-нибдь знает, что сейчас происходит серьезный конфликт на межнациональной почве в Барановичах?
Не-а.
А што там?

Чаму? У нас ёсьць прыстойныя маладыя беларускамоўныя выканаўцы. Ладзяцца беларускамоўныя канцэрты. Толькі народ, які гэтым не цікавіцца, пра гэта мала што ведае. Нажаль.
Я бы сходила.

А што Вы адчувалi калi яшчэ жылi тут, да эмiграцыi?
Тое ж самае?
да, то же самое. но я думаю, сильное влияние оказал на мое отношение к родине тот факт, что я с 10ти лет ездила в заграницы. иногда на меня накатывает обида - что я не могу жить и работать так, как хочу там, где родилась - и ребенка не могу растить так, как хочу там, + для моих близких это был большой шок, что я взяла и укатила в дальние страны. почитаю новости в родных пенатах - обиды уходят.

Лукашенко предложил создать в Беларуси своеобразный молодежный «туркменский островок, где были бы, например, общежития или гостиницы для этих ребят».
О-так....Удачы. Куток і згуртаванні прадстаўнікоў іншай культуры, каб не сказаць цывілізацыі, у адным месцы - гэта проста мегарашэнне. Францыя, гляджу, нічому не вучыць.
Дыягназ - ён дыягназ і ёсць.(((

Цi вызначэнне крывое
Вызначэнне, па мне, крывое, так.
Хаця як па мне, за тэрміналогію, як такую, увогуле не варта цапляцца.
Любая тэрміналогія не дакладная і толькі збольшага акрэслівае тое, што кожны для сябе разумее па-рознаму.

Якія? Пра адзіную нацыю на Зямлі? :)

Ведаеш, з чым бы я дакладна не спяшалася, дык з запісам беларусаў у ксенафобы.
Гістарычна гэта было нам неўласціва.
Дый сёння збольшага нікому ні да кога ніякай справы няма.
А каментары ў нэце - я цябе ўмаляю. На тое яны і каменты ў нэце. Там усё гіпербалізавана, калі можна так сказаць.
Калі рабіць высновы па каментах, дык ужо і свет бы даўно абрушыўся.

Калi супрацьпаставiць уладу i народ дык i сучасны народ павагi i гонару нажаль не выклiкае
Ведаеце, я хоць і не прыхільніца прыёмаў кшталту: "а вось там яшчэ горш, так што ў нас і нішто сабе", але тут прапаную вам наступнае. А чым наш народ прынцыпова...не ходзячы далёка... ад суседніх адрозніваецца?
Можна не ад суседніх.
Чым амерыканцы, прыкладам, лепшыя за нас, як народ? Эканоміку не разглядаем.

Кьяра, про ксенофобию не согласна с тобой. Просто здесь этот процесс какой-то латентный, не афишируемый. Это я тебе как носитель неславянской фамилии говорю.

Белорусы ксенофобы, к сожалению. Я давно это заметила и об этом говорила.

Читая наш форум, этого не скажешь.
:) А ты якія яшчэ форумы чытаеш?

Белорусы ксенофобы, к сожалению.
Ксенафобы ў параўнанні з кім? )

Lilac, ну фіг ведае...можа яно і праўда, пакуль асабіста не сустракаешся, дык і не адчуваецца яно.

Кьяра, А нужно именно в сравнении? :) Это "самоценная" :))) вещь.

Ксенофо́бия (от греч. ξένος — чужой + φόβος — страх) — страх или ненависть к кому-либо или чему-либо чужому, незнакомому, непривычному; восприятие чужого как непонятного, непостижимого, и поэтому опасного и враждебного.

По-моему, даже ситуация с непринятием белорусами людей, говорящих по-белорусски - это яркий пример ксенофобии. От чужого, непонятного английского языка, как было видно по статьям, они вообще в подсобках прячутся и отказываются подходить обслуживать :)

А нужно именно в сравнении?
Напэўна, не. Але я да таго, што страх перад іншым, невядомым, несваім уласцівы кожнай жывой істоце. Гэта нармальна і натуральна.
Узровень непрымання іншага ў грамадстве залежыць ад палітыкі, законаў і г.д.
І ад таго таксама, наколькі гэта нівялюецца, ці наадварот нагнетаецца. Пакуль у нас я бачу 2-і варыянт. Толькі шэраговыя людзі тут, імхо, мала пры чым.

Дарэчы, узгадала. Калі былі ў Кіеве, бачыла на слупах , у метро і іншых месцах налепкі ...як бы сказаць...па настрою антымандан, скажам так. :) партыя рэгіёнаў, ці каго там, я не моцная тут...
Дык вось налепкі з наступным тэкстам/зместам: еўразвяз - гэта аднаполыя шлюбы.) Вось так. :)
І толькі так. Гетэрасексуальныя шлюбы, відаць, ужо там забароненыя.))) Звярнула ўвагу мужа на гэтыя налепкі. І кажу: як думаеш, гэта нармальны ход людзей, якія прэтэндуюць на званне палітыкаў?

Калі палітыкі распаляюць ксенафобскія настроі ці калі наадварот спыняюць іх - гэта пра што сведчыць? Пра ўзровень ксенафобіі народа, ці пра палітыку дзяржавы?

Это я тебе как носитель неславянской фамилии говорю.
Дарэчы ўзгадала. У мяне ў групе была дзяўчына не толькі не славянскім прозвішчам, але і імем і імем па бацьку і знешнасцю. Не назіралася ксенафобіі.)

Але я вось па сабе скажу. Калі побач са мной жыве сям'я неславянскага выгляду (яна і жыве, уласна кажучы), гаворыць адной са мной мовай, прымае маю культуру, я ёй толькі радая.) Хай генафонд беларусаў паляпшае.
А калі я бачу прытон, куток, іначай кажучы, дзе гуртуюцца купкамі людзі сумнеўных паводзінаў, якія не разумеюць мяне і я не разумею іх, мне гэта спадабаецца менш. Я ксенафобка? Ці проста адэкватны чалавек?

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Назад
Сверху