К основному содержимому

Диалоги с...АРХИВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
В тему, мне кажется:
10003768_593078197450991_360646675_o.jpg

Не, Барышева помню, тоже классный дядька. Но он тогда и не старенький был)
блиин, хто ж это...
Может ты путаешь с Морозовым? (который философию читал)? но он тоже не старенький...
Может Поссе? (но он не искусствовед).

если презрительно воротить нос от так называемых убого-недалеких, то получишь не культурную, а социальную революцию
У нас в государстве им дуют в жопу, и вот результат - засилье люмпенов, алкашей и наркоманов:))) даже революции не нужно:)))

veronik, Моя мама всегда меня сражает, когда начинает жаловаться порой, мол, у нас люди такие невнимательные. Я хихикаю и думаю, дааа.. не жила ты в Беларуси.

Без обид! :)))

Так ты лучше Шарикова или лучше того барановичского парня?И тот парень точно Шариков?Или весь рабоче-крестьянский класс это Шариковы?
ох ты...:)) не весь.
И я лучше Шарикова и того парня:)))
У нас в государстве им дуют в жопу, и вот результат - засилье люмпенов, алкашей и наркоманов
точно:)

Вариант обязательной праздничной однжды для детей в школах/садах возможен?
Абавязковы мне б ціснуў.
Як традыцыя, якая падтрымліваецца самім народам - хай бы было, безумоўна. Ёсць жа ўсялякія іспанскія ці то карнавалы ці то штосьці падобнае. Калі яны там ў сваіх нацыянальных спадніцах, яшчэ чым, па вуліцах шпацыруюць.
Здорава, цікава, вабіць турыстаў.

на некоторых факультетах БГУ есть белорусскоязычные потоки. Я на таком училась

Танюша_, мы ж гэта з табой высвятлялі ўжо.
Белмоўныя плыні засталіся толькі на гістфаку. Усё.

Но это никак не "давайте законодательно утвердим бел мову и пусть все крутятся, как хотят"
Для пачатку хай бы законы І па-беларуску пісаліся. "І" клычавое.
У краіне з нібыта 2-моўем іх няма.

Последнее редактирование:
Так душа ваша русская? И Вы любите Рахманинова, как и я! Уразiла...
А што ўразіла? Што здзіўляе вас?)

Кнут, як метад, усё яшчэ актуальны месцамі.
Что-то мне это напоминает...То-ли политику Путина, то-ли Обамы...
Ды ладна...:) Прам уж вы з такім метадам незнаёмая.)))

Яно, канечне, глыбока не зьмяніла. Але цікавасьць была)) Вялікая. Гэта я зараз пра "Дзікае маляваньне", што ладзілі Будзьма і кнігарня Логвінаў. Маёй дачцэ вельмі спадабался. Хаця і налепак не было Былі лісты для размалёўкі, гульні з мячыкам, гульня ў пошукі цмока і піражок
У кнігарню логвінаў прыходзяць УЖО матываваныя. УЖО зацікаўленыя.
Заматываваць з нулю - гэта іншае.
Гэта танцы з бубнамі.
Дзе вычынка, імхо, даражэйшая за аўчынку.
Хаця калі цікава - спрабаваць можна, безумоўна.

У кнігарню логвінаў прыходзяць УЖО матываваныя. УЖО зацікаўленыя.
да ладна...
Убачылі на Будзьме абвестку і прыйшлі. Мы яшчэ Іру з сабой паклікалі, але ў Яны матэматыка ў гэты час была. Там з матываваных былі толькі Мірон Вітушка і ўнучка аднаго дзядзечкі. Мне сорамна, я ведаю яго ў твар, але не магу ўзгадаць прозьвішча. Ён да нас на яшчэ "Мову ці каву" прыходзіў, пра беларускія стравы распавядаў.
Мае так дакладна не матываваныя. Проста цікава было. Мне. І таму я іх туды прывяла.

Вы пра паасобныя законы? Кшталту Закона ад мовах?
Ну так. Адзінкавыя ёсць. Але ніводнага з кодэксаў няма, правільна?
п.с. не хадзіла на права. бай. Прабачце. Па шчырасці, некрытычна мне гэтае веданне. У падрабязнасцях.
Сітуацыя і так ясная.))

что меня записали
Ну я ж не запісваю.) Я ж гаварыла вышэй.)
Я разумею, пра што вы кажаце. Але і іншых рэальных метадаў у нашым выпадку я не бачу.
Хаця прызнаюся.) Калі б прымушаць пачалі мяне , я б заказлілася першая. :)))
А так...мне проста шкада, што мы самі пазбаўляемся часткі сябе.
Але ну што ж паробіш... як ёсць.

Заматываваць з нулю - гэта іншае.
Гэта танцы з бубнамі.
а як дзецям з рускамоўнай сям'і, якія навучаюцца ў рускамоўнай школе і якім не надта пашчасьціла з настаўнікам далучыцца да беларускай культуры і мовы?

Убачылі на Будзьме абвестку і прыйшлі.
А ў нас кожны грамадзянін штодня заходзіць на сайт Будзьмы.:)))
Я пра тое і кажу.) На Будзьме УЖО матываваныя і зацікаўленыя.
Мірон - натуральны носьбіт, Каця. А не матываваны.))))

а як дзецям з рускамоўнай сям'і, якія навучаюцца ў рускамоўнай школе і якім не надта пашчасьціла з настаўнікам далучыцца да беларускай культуры і мовы?
Дакладна НЕ праз акцыю ў біб-цы.))))) ІМХО-імхо.)))

Мае так дакладна не матываваныя.
Дык ТЫ матываваная. Не думаю, што акцыя важыць болей, чым ты. Не? :)

Мірон - натуральны носьбіт, Каця. А не матываваны.))))
Для мяне неістотна. Сэнс маіх словаў быў у тым, што яго мама - чалавек які ва ўсім гэтым існуе. Гэта я мела на ўвазе.
Усе астатнія там прыйшлі цікавасьці дзеля.

А ў нас кожны грамадзянін штодня заходзіць на сайт Будзьмы.
а то гэта зактыты сакрэтны сайт, куды можна толькі ведаючы пароль зайсьці. ты неяк недаацэньваеш людзей, як па мне.

Не думаю, што акцыя важыць болей, чым ты. Не?
не зразумела нюанса.

ты неяк недаацэньваеш людзей, як па мне.
Апытанку ды хоць бы на форуме зладзім?
Хто ведае пра гэты сайт і заходзіць туды хаця б раз на паўгода? :)

не зразумела нюанса.
Прабач. Я не зразумела, што ты не зразумела. )
Ты лічыш. што дзеці хутчэй зрэагуюць на акцыю, чым на штодзённую прысутнасць белмоўнай мамы ў іх жыцці?

Дакладна НЕ праз акцыю ў біб-цы.)))))
чаму?
як раз такі бібліятэка класнае месца ў тым сэнсе, што дае магчымасьць працаваць з кнігамі, не трэба думаць, адкуль іх узяціь і як прывезьці.
Усё залежыць ад таго, як падаць матэрыял.
Ну гэта мой погляд))

Я не зразумела, што ты не зразумела. )
што гэта азначае?
Не думаю, што акцыя важыць болей, чым ты. Не?

katia-ka, :) я не супраць.)
Калі ёсць цікавасць, можна спрабаваць, паўтаруся.
У мяне няма. :) І веры ў гэта няма. Таму я гэтым і не займаюся.)

што гэта азначае?
Дык удакладніла ж вышэй:
Ты лічыш. што дзеці хутчэй зрэагуюць на акцыю, чым на штодзённую прысутнасць белмоўнай мамы ў іх жыцці?

я лічу, што дзеці, чыя мама не гаворыць па-беларуску, могуць зацікавіцца акцыяй не менш за тых, чыя мама гаворыць. Калі зацікавіць не мовай, а загадкамі, маляваньнем, спевамі, віктарынамі, спартоўнымі спаборніцтвамі, etc. А мова будзе проста інструментам для выкананьня пастаўленых мэтаў.

На што канкрэтна сярэднестатыстычны дзіцёнак зрэагуе хутчэй, я не маю магчымасьці праверыць.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Назад
Сверху