Диалоги с...АРХИВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
ему, я думаю, фиолетово, как и миллионам россиян
Я думаю, нават перакананая, што калі б Познеру і міліёнам расіян было ўсё адно, то яны ўжо б даўно называлі нашу краіну правільна. Год, максімум 2, прытрымлівання правільнай нормы СМІ - і абсалютна незаўважна мелі б новую "звычку" і "традыцыю". Як гэта, зрэшты, і адбываецца з іншымі назвамі. А раз трымаюцца за гэтую Белоруссію проста мёртвай хваткай, з серыі "мы не отдадім нашых завоеваній", то значыць, не ўсё адно. А вельмі прынцыпова. Гэтых завоеваній не отдать.
І гэтыя вартыя жалю "тлумачэнні" ад, падавалася б, разумнага чалавека выклікаюць проста смех.
Хоць бы адзін назваў рэчы сваімі імёнамі ці проста б не стаў пра гэта гаварыць. А яшчэ лепей зрабіў бы над сабой высілкі :) і такі назваў бы Юлію Юліяй.)))))

У нас на форуме был несколько месяцев назад разговор о Беларуси-Белоруссии, k_ja_ra, помните? И вроде бы нашли закон, по которому закреплялось название Беларусь, а также написание прилагательных, образованных от названия государства Беларусь.
Памятаю.) Толькі прыметнік там не замацоўваўся, у тым і рэч. Мы якраз гэта з вамі і высветлялі. Заканадаўча замацаваная толькі сама назва краіны.)

белорусские традиции - традиции белорусов, я думаю, что никакого отношения к государственности не имеют.
зато маюць дачыненне да краіны, дзе беларусы жывуць.)
Я па шчырасці не ўяўляю, як гэта можна размежаваць
белорусскій - гэта ад белорус
беларускій - ад Беларусь. Да таго ж і беларус - гэта жыхар Беларусі збольшага, а не нейкі чалавек у вакууме.)

официальное сокращённое название Белару́сь
Скарочанае=няпоўнае. Поўная назва РБ, так. Так што тут усё правільна.) Не чапляйцеся. :)

у цябе ёсьць іншая аўтарытэтная крыніца тых часоў на рускай мове, дзе назва ССРБ пішацца інакш? Давай)
Адзіная крыніца, вартая даверу - сам дакумент. Яго ў мяне няма, само сабой. Сама б з задавальненнем спраўдзіла тое, што піша той артыкул.)
Усе астатнія крыніцы мэйд ін СССР у гэтым сэнсе сумнеўныя па азначэнні.)
Бо традыцыя называць Беларусь Беларусью не з'явілася нават праз 26 год нашай незалежнасці. А ты хочаш, каб такую назву карысталі ў СССР пасля 2 месяцаў яе існавання.
Можа, там у артыкуле і няпраўда.) Я не настойваю. Але не бачу сэнсу выдумляць.) Гэта ж нічога не мяняе і не вырашае. Сам аўтар карыстае там жа Белоруссію. Сэнс яму пра назву той рэспублікі выдумляць?

не перакручвай.
Я не перакручваю. Я тлумачу, як разумею прычыну таго, што назва Беларусь (калі яна насамрэч была) нідзе не праходзіць у правільным выглядзе.)

Я толькі напісала, што тэрмін існаваньня назвы Беларусь састаўляе 24 гады.
Ну а я напісала, што бачыла іншую інфармацыю на гэты конт.)

Последнее редактирование:

Igra

БЫТИЕ
Я думаю, нават перакананая, што калі б Познеру і міліёнам расіян было ўсё адно, то яны ўжо б даўно называлі нашу краіну правільна.
Да сколько угодно:) А я думаю иначе и мне подобные утверждения
трымаюцца за гэтую Белоруссію проста мёртвай хваткай, з серыі "мы не отдадім нашых завоеваній", то значыць, не ўсё адно. А вельмі прынцыпова. Гэтых завоеваній не отдать.
смешны:)

А яшчэ лепей зрабіў бы над сабой высілкі
И ради чего?:) Ради желания Кьяры из интернетов?:)))

Интересно, а все белорусы хотят названия Беларусь? Интересно, если бы референдум провели) я бы за "Белоруссию" голосовала.

Mahima

переименовалась:)
ради самоуважения, например.
А то столько оправданий вместо простого принятия нового названия.
Алматы, наверное, Познера не беспокоит - сразу стал называть как назвали казахи. Не выдумывает про традиции и про Алма-Ату.
А тут Украина и Беларусь - славянский союз. Как можно, как можно переступить через традиции, ага..

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Интересно, а все белорусы хотят названия Беларусь? Интересно, если бы референдум провели) я бы за "Белоруссию" голосовала.
"Нашай мастакоўскай фракцыі падаецца, што зараз праблема найбольш палягае ў тым рэчышчы, што нашая краіна мае няправільную назву. Гэтая назва – Беларусь – наклікае на наш край беды, і час прысьпеў яе зьмяніць."(с)

k_ja_ra

Well-known member
Ради желания Кьяры из интернетов?
Дзеля сябе.) І ўласнай самапавагі.)

====================

Увогуле, на мой погляд, лепшай тактыка - гэта клін клінам.:)
Мне думаецца, што калі б беларускія СМІ дый самі беларусы масава перайшлі на Расею на годзік-другі, Белоруссія мігам бы ў Беларусь пераўтварылася.)
І куды б традыцыі падзеліся.)))) І розныя комплексы б ужо не такія і бачныя сталі.))))

Интересно, а все белорусы хотят названия Беларусь?
Не. Многія за Літву.:)

Igra

БЫТИЕ
ради самоуважения, например.
А то столько оправданий вместо простого принятия нового названия.
Как связано самоуважение с названием соседнего государства?) Как-то даже странно:) Да и оправдания это тоже что-то из личного. Это объяснение. Потому, что был задан вопрос.
Как можно, как можно переступить через традиции, ага..
Да можно, но лень и смысла особого нет.

Mahima

переименовалась:)
Как связано самоуважение с названием соседнего государства?)
самоуважение связано с вилянием, связанным с желанием обойти острые углы и придумать оправдание очевидной глупости. Ведь неглупый далеко человек - прекрасно все понимает.
Да можно, но лень и смысла особого нет.
ну вот это тоже об уважении и самоуважении..

Igra

БЫТИЕ
І ўласнай самапавагі.)
Ерунда какая-то, честное слово. Что это за самоуважение, откуда? Я не в курсе. Для меня это понятие из другой области. То есть, если я называю Беларусь Белоруссией, то я себя не уважаю? Какая нелепость:)

связано с вилянием, связанным с желанием обойти острые углы и придумать оправдание очевидной глупости
Ну это только твое прочтение, а не факт)

Многія за Літву.
Очень немногие, уверена.

k_ja_ra

Well-known member
Ерунда какая-то, честное слово. Что это за самоуважение, откуда? Я не в курсе. Для меня это понятие из другой области. То есть, если я называю Беларусь Белоруссией, то я себя не уважаю? Какая нелепость
Igra, называць чалавека так, як ён прадстаўляецца, жыхароў краіны так, як яны сябе называюць, краіну так, як яна называецца - гэта элементарная культура і павага. А павага да кагосьці пачынаецца з павагі да сябе.

Ерунда, нелепость.
Не моцна ты сёння ветлівая.:) Усё па класіке:

как можно чаще используй слова «бред», «чушь», «ерунда» по отношению к тому, что тебе говорит собеседник. Не, ну правда, что за бред он несет, вместо того, чтобы с тобой соглашаться? (с)
))))))

BabuschkinHaus

Well-known member
То есть, если я называю Беларусь Белоруссией, то я себя не уважаю? Какая нелепость
Не, ну я могу себя называть Даффной))), но что-то со мной не совсем так, если данное мне создателями имя мне жмет и не вызывает желания употреблять именно его. Так у многих бывает. В подростковом периоде в основном.

Igra

БЫТИЕ
Не моцна ты сёння ветлівая.
Ага, переняла тональность)
барадатыя псеўдааргументы

упарцімся не важна з якіх прычын

бязглуздзіцу ляпаць

паўтараць, што папугай
На самом деле скучно:) Давно обсосано да костей по многу раз. Чёта я, видимо, заскучала на больничном, что опять в эту тоскливейшую тему влезла:) Прошу прощения)

А павага да кагосьці пачынаецца з павагі да сябе.
Ох, как я люблю такие лозунги:))) Прямо истина из них так и прёт)

k_ja_ra

Well-known member
Igra, розніца ў тым, што а) я аргументую, чаму гэта менавіта бязглуздзіца і менавіта псеўдааргументы.
і б) я не размаўляю з Познерам. :)

в эту тоскливейшую тему влезла
Я б сказала, ты яе зацеяла, а не ў яе ўлезла.)

k_ja_ra

Well-known member
Ох, как я люблю такие лозунги Прямо истина из них так и прёт)
Ёсць такога, так.
Страшна не люблю, калі людзі адстойваюць права на бязграматнасць і "а я так хачу".
Бачу ў гэтым рогі. Нічога болей.

Igra

БЫТИЕ
Страшна не люблю
Да кому это интересно?:) Не люби на здоровье.
Я б сказала, ты яе зацеяла, а не ў яе ўлезла.)
Ой, ну неважно-от скуки. "Гусей подразнить"(с) :)))

Мне думаецца, што калі б беларускія СМІ дый самі беларусы масава перайшлі на Расею на годзік-другі, Белоруссія мігам бы ў Беларусь пераўтварылася.)
Вот сомневаюсь, что это многих заинтересовало бы) Да и что здесь такого? Ну Расея и Расея, как у любимого классика: Ты, Рассея моя… Рас…сея…(с) :)

k_ja_ra

Well-known member
Да кому это интересно? Не люби на здоровье.
:)
Напэўна, залішне згадваць у сувязі з гэтым твае словы пра любоў да лозунгаў? )

Очень немногие, уверена.
Адносна многія, так.)

Интересно, а все белорусы хотят названия Беларусь?
Вырасла цэлае пакаленне беларусаў, якім слова Белоруссія амаль незнаёмае ў прынцыпе.

k_ja_ra

Well-known member
Калі ў беларускай мове праводзіцца карэкцыя правапісу, гэта падаецца нармальным. Тытульная мова нацыі (ці як лепей сказаць?) і таму маем поўнае права уносіць карэктыроўкі. Руская ж мова - гэта мова суседняй краіны.
Тут я нязгодная.
Змены правапісу ў беларускай мове адбываюцца не як у мове тытульнай нацыі, а як у дзяржаўнай мове.
І раз уж іх, дзяржаўных моў, у нас дзве, не бачу прычын, з якіх Беларусь не можа прапісаць нормы рускай мовы пры карыстанні ёй, як дзяржаўнай, у Беларусі.

Вот это ты уж сама решай
Дамовіліся.:)

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху