Я думаю, нават перакананая, што калі б Познеру і міліёнам расіян было ўсё адно, то яны ўжо б даўно называлі нашу краіну правільна. Год, максімум 2, прытрымлівання правільнай нормы СМІ - і абсалютна незаўважна мелі б новую "звычку" і "традыцыю". Як гэта, зрэшты, і адбываецца з іншымі назвамі. А раз трымаюцца за гэтую Белоруссію проста мёртвай хваткай, з серыі "мы не отдадім нашых завоеваній", то значыць, не ўсё адно. А вельмі прынцыпова. Гэтых завоеваній не отдать.ему, я думаю, фиолетово, как и миллионам россиян
І гэтыя вартыя жалю "тлумачэнні" ад, падавалася б, разумнага чалавека выклікаюць проста смех.
Хоць бы адзін назваў рэчы сваімі імёнамі ці проста б не стаў пра гэта гаварыць. А яшчэ лепей зрабіў бы над сабой высілкі
Памятаю.) Толькі прыметнік там не замацоўваўся, у тым і рэч. Мы якраз гэта з вамі і высветлялі. Заканадаўча замацаваная толькі сама назва краіны.)У нас на форуме был несколько месяцев назад разговор о Беларуси-Белоруссии, k_ja_ra, помните? И вроде бы нашли закон, по которому закреплялось название Беларусь, а также написание прилагательных, образованных от названия государства Беларусь.
зато маюць дачыненне да краіны, дзе беларусы жывуць.)белорусские традиции - традиции белорусов, я думаю, что никакого отношения к государственности не имеют.
Я па шчырасці не ўяўляю, як гэта можна размежаваць
белорусскій - гэта ад белорус
беларускій - ад Беларусь. Да таго ж і беларус - гэта жыхар Беларусі збольшага, а не нейкі чалавек у вакууме.)
Скарочанае=няпоўнае. Поўная назва РБ, так. Так што тут усё правільна.) Не чапляйцеся.официальное сокращённое название Белару́сь
Адзіная крыніца, вартая даверу - сам дакумент. Яго ў мяне няма, само сабой. Сама б з задавальненнем спраўдзіла тое, што піша той артыкул.)у цябе ёсьць іншая аўтарытэтная крыніца тых часоў на рускай мове, дзе назва ССРБ пішацца інакш? Давай)
Усе астатнія крыніцы мэйд ін СССР у гэтым сэнсе сумнеўныя па азначэнні.)
Бо традыцыя называць Беларусь Беларусью не з'явілася нават праз 26 год нашай незалежнасці. А ты хочаш, каб такую назву карысталі ў СССР пасля 2 месяцаў яе існавання.
Можа, там у артыкуле і няпраўда.) Я не настойваю. Але не бачу сэнсу выдумляць.) Гэта ж нічога не мяняе і не вырашае. Сам аўтар карыстае там жа Белоруссію. Сэнс яму пра назву той рэспублікі выдумляць?
Я не перакручваю. Я тлумачу, як разумею прычыну таго, што назва Беларусь (калі яна насамрэч была) нідзе не праходзіць у правільным выглядзе.)не перакручвай.
Ну а я напісала, што бачыла іншую інфармацыю на гэты конт.)Я толькі напісала, што тэрмін існаваньня назвы Беларусь састаўляе 24 гады.
Последнее редактирование: