Диалоги с...АРХИВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
быццам цябе вінавацяць
Прабач. Была недакладнай.
Хаця гэта не зусім да цябе пытанне.
належыць чытаць: зусім не да цябе.

Калі ёсць жаданне адказу
Ёсць пытанні, якія ўжо трымаюць адказ у сабе.
Рытарычныя, карацей.)

просто я в сегодняшней ситуации прочитала это. Неподвижность - главное слово, характеризующее Беларусь сегодня, ИМХО. И мне это не нравится.
Я разумею.)
А я ў сваю чаргу тлумачу, што нерухомасць, непарушнасць нават, яна розная бывае.)

і пра падвоўныя стандарты не зразумела)
:) Пра падвойныя стандарты - усіх тычыцца. Не згодная? :)

k_ja_ra

Well-known member
Nimue, пардоньце.) Падвойныя, што роўна - двайныя.
А ў нас з Іграй - абдрукоўкі.)))) І ў адным і ў другім выпадку.
Сваю выправіла.)

Igra

БЫТИЕ
Падвоуныя /павдойныя гэта што за звер?
У мяне проста памылка(опіска)была.Трэба падвойныя,што ёсць па-руску двойные стандарты.

з ІгрОй:)))

Ёсць пытанні, якія ўжо трымаюць адказ у сабе.
Рытарычныя, карацей.)
А,ну ёсць,зразумела.Але пасля маёй цытаты пытанне :не ведаеш,чаму так?-я не палічыла рытарычным.Як мінімум таму,што я не лічу,што так:)

Пра падвойныя стандарты - усіх тычыцца. Не згодная?
Не,ну калі ўвогуле,дык сустракаецца ва ўсіх,відаць,такое калісьці.Але ж ты менавіта зараз тут напісала,значыцца штосьці непасрэдна мела на ўвазе.

k_ja_ra

Well-known member
:)))))))))))))
Ты мяне хоць забі.) Але ты як была Іграй (з націскам на першым складзе), так і засталася.))) Я так чамусьці прачытала першы раз твой нік. І ўсё, ніяк не перавучуся.))) Вось і вылезла, бачыш.)))))

Mahima

переименовалась:)
А я ў сваю чаргу тлумачу, што нерухомасць, непарушнасць нават, яна розная бывае.)
да я поняла...
Только я не верю в "была, есть и будет". Была - да. То, что есть - лучше бы не было. И что будет и будет ли что-то вменяемое - не знаю и хорошего не жду.
Только надеюсь. Самую малость.
Я и о Майдане думаю, что добром не кончится...но очень хочу, чтобы кончилось именно добром..

k_ja_ra

Well-known member
Як мінімум таму,што я не лічу,што так
А як?:) У цябе ёсць адказ? Я з задавальненнем паслухаю.)

Пра стандарты...у гэтым выпадку мела на ўвазе якраз тое, што напісала. Чамусьці тое, што ва Украіне - "прянік" у нас - "надо ж заставіть".

===
Велька, песні і шоў - гэта працяг "прымусу", вынік яго, а не прычына. (прымус - умоўна, бо гэта не прымус, а матывацыя і патрэба, максімум - вымушанасць).
Спачатку краіна пайшла пэўным шляхам у дачыненні да мовы, а потым з'явіўся якасны, варты экспарту, што называецца, прадукт на ёй. Не наадварот.

Mahima

переименовалась:)
Велька, песні і шоў - гэта працяг "прымусу", вынік яго, а не прычына. (прымус - умоўна, бо гэта не прымус, а матывацыя і патрэба, максімум - вымушанасць).
Спачатку краіна пайшла пэўным шляхам у дачыненні да мовы, а потым з'явіўся якасны, варты экспарту, што называецца, прадукт на ёй. Не наадварот.
точно! Спасибо.

Velca

Ангел. Летает. Кусается.
Ты уверена, что было сначала, а что потом? Одновременно - никак?

Еще про шоу. Политика страны (кнут) - все шоу на украинском. Правда, я тут точно не знаю, но вроде так. То есть организаторы крутятся как хотят, но...А для людей это идет в качестве праздника - медиа-персоны, все такие нарядные и довольные :), говорят по-украински на очень хорошо организованном шоу, которое приятно смотреть. Посыл - это модно, это классно, и т.д.

Сорри за корявость - одновременно жарю куру, пеку кекс и воспитываю семью.

k_ja_ra

Well-known member
Одновременно - никак?
Не, ну паралельна, так. Само сабой. Але на ўсё час патрэбны.
20 год таму сітуацыя з мовай ва Украіне была не нашмат лепшай за нашую.

Але яшчэ раз - першаснае тут - воля дзяржавы.
Воля нашай дзяржавы ў гэтым пытанні збольшага мае адваротны ўкраінскаму вектар.
І ў нас мова мае, як у цытаце Ігры, максімум значэнне нейкага сімвала.
Ну...каб знак якасці плюс да звання "рускія" можна было сабе паставіць. :)
То бок мы рускія, але ў нас яшчэ і Скарына Піцерскі ёсць.)

Але зноўку я...пра відавочныя рэчы.

Посыл - это модно, это классно
У нас таксама ёсць гэты пасыл. Толькі яго не чуваць.
Прычыны - глядзі вышэй.

Igra

БЫТИЕ
А як? У цябе ёсць адказ? Я з задавальненнем паслухаю.)

Кьяра, боюсь,что я не совсем понимаю,о чем вообще ты говоришь:)Ответ на что у меня есть?Вопрос в чем?
Ты написала,что в Украине пряник,а у нас принуждение.Почему?Откуда ты это взяла,кто это сказал,почему это как аксиома произносится?Я не понимаю)Я не считаю,что у них пряник,а у нас принуждение и я действительно не понимаю,о чем ты говоришь?Ты точно со мной разговариваешь?Не,я понимаю,что со всеми одновременно,но я теряюсь,когда ты берешь мои цитаты,а задаешь вопросы,основанные на том,что писали другие участники.

k_ja_ra

Well-known member
когда ты берешь мои цитаты,а задаешь вопросы,основанные на том,что писали другие участники.
Менавіта. Атрымалася менавіта так.
Таму і сказала вышэй, што пытанне не да цябе.)
Твае словы проста нагадалі пра чытанае і як бы выклікалі пытанне.

Откуда ты это взяла
З тэмы. З кантэкста тэмы.
Украіна прыводзіцца ў прыклад, але пад увагу не бярэцца факт таго, што там у адрозненне ад нас адна дзяржаўная мова. Украінская само сабою. З усім, што з гэтага вынікае.
Тое ж у нас лічыцца за гвалт над людзьмі, прымус, "не дазволім ушчамляць русскую мову, у нас продкі з Расіі! і ўвогуле мы рускую любім". (нягледзячы на тое, што на ёй пішацца скаргаў на некалькі парадкаў болей, чым на беларускай :)))) ) "Ну і ўкраінская - нічога такая".)))

Фу.) Ну дзякуй Богу.) Дамовіліся.)

Igra

БЫТИЕ
З тэмы. З кантэкста тэмы.
Украіна прыводзіцца ў прыклад,
Ладно,закончу.
Видимо,у каждого свой контекст.Потому что я про Украину вообще не говорила и в пример не приводила и даже мало обратила внимание на написанное другими по этому поводу.
Тое ж у нас лічыцца за гвалт над людзьмі, прымус,
Опять же-"у нас" это без меня,пожалуйста.

k_ja_ra

Well-known member
Потому что я про Украину вообще не говорила
Ну я ж паясніла, што не ты. Што гучала ў тэме.
Неяк крыва пішу, значыць.
5 разоў паўтарыла, што пытанне не да цябе. Проста словы твае на думку навялі.
А ў цябе пыталася: можа ты ведаеш , чаму так атрымліваецца, што тое, што на Украіне добра, у нас - жах-жах?
Проста меркаванне тваё, чаму так у нас (не ў цябе канкрэтна, а ў нас ў краіне, у нас, беларусаў, калі ў агульным і цэлым браць) так атрымліваецца?
І гэтае пытанне рытарычным назвала.

Фуххх...што ж так цяжка ў нас ідзе.

Опять же-"у нас" это без меня,пожалуйста.
Дык і без мяне.
Але я не выключаю сябе з супольнасці беларусаў. У сэнсе па-свойму выключаю, але адказнасць падзяляю. І задаюся пытаннем, чаму так у нас у краіне адбываецца.
Ад таго, што кожны скажа - гэта без мяне, агульная сітуацыя не зменіцца.
Гэта не да мяне= мяне тут няма. Я ў доміку. А вы як ведаеце.
У канчатковым выніку яно так і ёсць. І ў мяне ў тым ліку. Бо іначай не атрымліваецца.
Але ў выніку маем адсутнасць нацыі. І наяўнасць паасобных людзей, кожны з якіх "гэта без мяне".

k_ja_ra

Well-known member
Так что, невзирая на любые успехи агитации, выбор большинства населения — не принимать никаких решений по непривычному вопросу, если можно их не принимать.
Вось. Дзякуй. Выбар бальшыні - не рабіць нічога, калі можна нічога не рабіць. І гэта нармальна і натуральна.
Астатняе - утопія.
Для змяненняў патрэбныя адпаведныя умовы, якія проста вымусяць людзей рабіць іначай.
Таму і нервуюся штораз, калі пачынаецца гэтая дэмагогія пра любоў, гурткі, песні і "праз такіх, як вы, мова толькі церпіць".
Уплыў усяго гэтага настолькі мізэрны, што і зважаць на яго не варта.

Velca

Ангел. Летает. Кусается.
Уплыў усяго гэтага настолькі мізэрны, што і зважаць на яго не варта.
Нимагу не обращать внимания, потому что после Х-фактора потом все воскресенье сбиваюсь на украинский. Криво и косо, но...

k_ja_ra

Well-known member
Velca, ок. Сойдземся на тым, што ты не бальшыня. Згода?
І колькасць такіх як ты, параўнальная са статыстычнай пагрэшнасцю, ніяк на агульную сітуацыю не ўплывае.

п.с. схадзі на Вольскага. Можа і на беларускую раптам збівацца пачнеш? :)))))))))

п.с. яшчэ:
Ты гатовая вучыць украінскую і ёй размаўляць? :)
Ці чыста пазахапляцца?

marinettu

Well-known member
marinettu, А где вы родились, если не секрет? Я имею ввиду, в городе или в деревне?
не секрет, но больше про себя я рассказывать не хочу - простите )

И про ярлыки) Как-то получается, что эти ваши заявления про ярлыки, как ярлыки и выглядят)
ну вам выглядят так, мне - иначе.

Nimue, про любовь к родине - мне ее проще любить издалека - как место, где я родилась, где живут мои любимые люди. другой любви нет.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху