Коронавирус COVID-19 Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

petra13

New member
А з іншага боку забіраюць усе знойдзеныя кантакты, хай яны нават і заразяцца адзін ад аднаго ў бальніцы, яны будуць пад назіраннем, з патрэбным лячэннем, на выхадзе ў большай колькасці людзей будзе імунітэт. А так адпусціў кантакты па дамах, можа нават большая частка з іх не заразіцца, але дастаткова аднаго захварэўшага без сімптомаў, які вырашыць выбегчы "па важных справах", нікому не скажа, заразіць пару чалавек, а тых потым будуць ад звычайнай пнеўманіі лячыць((

Изюминка

Active member
Mahima, при большом желании если я не помешаю и совершенно законно отслеживать каждый шаг - это разные вещи

MamaPoliny

Well-known member
Приятельница контакт 3го уровня,сидит на карантине дома 14 дней.
Я думала дальше 2го не ведут учет.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
А з іншага боку забіраюць усе знойдзеныя кантакты, хай яны нават і заразяцца адзін ад аднаго ў бальніцы, яны будуць пад назіраннем, з патрэбным лячэннем, на выхадзе ў большай колькасці людзей будзе імунітэт.
Я думаю, што гэтыя размовы роўна да таго моманту, пакуль не тычыцца самога сабе.
Тут у дзяўчыны пра карантын 1 узроўня пачытаць можна. Як прыехала і трапіла ў кампанію з захварэўшай
https://mobile.twitter.com/chysty_rozum

Mahima

переименовалась:)
Тут у дзяўчыны пра карантын 1 узроўня пачытаць можна. Як прыехала і трапіла ў кампанію з захварэўшай
https://mobile.twitter.com/chysty_rozum
да. Закрывание на ключ в больнице здорового с больным куда как лучше отслеживания. Безусловно. Все ж на благо. Под присмотром.

petra13

New member
katia-ka, ведаеце мне лягчэй чытаць пра пакуты маладой дзяўчыны ў шпіталі, чым выпадкі людзей якіх лячылі ад пнеўманіі і толькі ў крытычным стане забіралі ў бальніцу.
Раз забіраюць усе кантакты, значыць вырашылі, што пакуль гэта найбольш эфектыўны спосаб стрымаць распаўсюджванне. І зноў жа, чым больш людзей перанясе інфекцыю пад назіраннем, тым хутчэй атрымаем калектыўны імунітэт.

Mahima

І зноў жа, чым больш людзей перанясе інфекцыю пад назіраннем, тым хутчэй атрымаем калектыўны імунітэт.
а причем к иммунитету наблюдение? Тогда уж чем быстрее популяция заразится, тем быстрее будет иммунитет и все остановится. Отпустить все в этой логике кажется более правильным, разве нет?

katia-ka

Kitoks Pasaulis
petra13, ключавое слова "чытаць".
Вы мяне прабачце, я ўсім нам жадаю застацца тут здаровымі некантактнымі чытачамі, але калі раптам што, я ўпэўнена, што кожны будзе стаяць на тым, што ён адказны і прыўкрасна самаізалюецца дома.

petra13

New member
Mahima, на колькі я разумею, людзей абурае тое, што ўсе кантакты 1 узроўню кладуць разам, т.б. павышаецца верагоднасць, што ўсе яны захварэюць. Па сутнасці ствараюцца штучныя ўмовы для распаўсюджвання інфекцыі. Пры гэтым усе захварэлыя знаходзяцца пад назіраннем. І я пакуль не чытала пра летальныя выпадкі сярод тых, хто з самага пачатку знаходзіцца пад назіраннем дахтароў.

He_len

сам себе дизайнер
Тем временем, в Беларуси
В Беларуси по состоянию на 05.04.2020 на стационарном лечении с коронавирусной инфекцией находятся 502 человека. У большей части пациентов заболевание протекает в легкой или средней форме. После прохождения лечения выздоровели 52 человека. Зарегистрировано 8 случаев смерти пациентов, у которых многочисленные хронические заболевания были отягощены коронавирусной инфекцией.

Получается, 562 случая коронавируса.
8 умерли.

petra13

New member
katia-ka, вы ведаеце я тыдзень назад адчувала падобныя сімптомы як у дзяўчыны з вашай спасылкі, але я не вызывала хуткую. Я да мінімума звяла свае кантакты, але я жыву ў сям'і, муж ходзіць на працу. І ў дадзеным выпадку я не ведаю як лепш: ляжаць як гэтая дзяўчына з непацверджаным тэстам у бальніцы ці знаходзіцца дома ва ўмоўнай самаізаляцыі. У нас у краіне шмат людзей могуць сабе дазволіць такую ж самаізаляцыю як у шпіталі?

He_len

сам себе дизайнер
А з іншага боку забіраюць усе знойдзеныя кантакты, хай яны нават і заразяцца адзін ад аднаго ў бальніцы, яны будуць пад назіраннем, з патрэбным лячэннем, на выхадзе ў большай колькасці людзей будзе імунітэт.
только у людей этих не спросили, хотят они заразиться или нет

Mahima

Па сутнасці ствараюцца штучныя ўмовы для распаўсюджвання інфекцыі.
думаю, Минздрав сильно удивился бы такой трактовке.
Летальных исходов нет, видимо, потому, что собирают здоровых. Или легко впоследствии переносящих. И по возрасту вовсе не стариков. Так что вряд ли именно наблюдение является причиной отсутствия летальных исходов в данном случае.

petra13

New member
Mahima, ну вы ж ня ведаеце дакладна якога ўзросту кантакты і як іх лечаць пры станоўчым тэсце на кавід. І я лічу, што пакуль у нас ёсць магчымасць забіраць кантакты гэта лепш, чым адпускаць іх пад "честное слово". ( мабыць на дадзены момант дрэнна супрацоўнічаюць КДБ і мінздароўя, раз не пераходзяць да сістэмы адсочвання кантактаў у самаізаляцыі).

Добавлено через 1 минуту
только у людей этих не спросили, хотят они заразиться или нет

Дык ні ў каго не пытаюць хоча ён заразіцца ці не, дзіўная фармулёўка. Яны ўжо могуць быць заразныя як кантакты 1 узроўню.

Mahima

мабыць на дадзены момант дрэнна супрацоўнічаюць КДБ і мінздароўя, раз не пераходзяць да сістэмы адсочвання кантактаў у самаізаляцыі
ага, наверное, дело именно в этом...Вот наладят взаимодействие - и все будет нормально.
Интересно, а, например, в Польше тоже КГБ местный занимается контролем контактных...

Canella

Well-known member

Из статьи можно вынести только одно: автор прекрасно умеет компилировать.

Если читать и перепроверять, забивать в поисковик разные части статьи, искать графики, то можно найти источники, откуда он надергал информацию

Например, график без всплесков из EuroMOMO и ссылка из статьи http://www.euromomo.eu/
Уже на этой странице упоминается про корректировку значений и о том, что данные нужно интерпретировать с осторожностью. Если поискать по сайту ещё, то наткнёмся на такой документ
https://www.euromomo.eu/bulletin_pdf/2020/2020_12_bulletin.pdf

Over the past few days and weeks, the EuroMOMO hub has received many questions about the weekly all-cause mortality data and the possible contribution of any COVID-19 related mortality. Some wonder why no increased mortality is observed in the reported mortality figures for the COVID-19 affected countries.
The answer is that an increased mortality occurring primarily at subnational level or within smaller focal areas, and/or concentrated within smaller age groups, may not be immediately detected at the overall national level, and even more so in the pooled European-wide analysis, given the large total population denominator. Furthermore, there is always a few weeks of delay in death registration and reporting. Hence, the EuroMOMO mortality figures for the most recent weeks must be interpreted with some caution.
Therefore, although increased mortality is currently not being observed in the EuroMOMO figures, this does not mean that increased mortality does not occur in some areas or in some age groups, including mortality related to COVID-19.

Переведите сами.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху