К основному содержимому

Лицей БГУ. часть 2

• Автор темы Автор темы Kavita
  • Дата начала Дата начала
Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
вот в этом основная проблема, всех интересует цт, а не математика.
палова матэматыкаў (з цяперашніх яшчэ пакуль 2 класаў) увогуле ЦТ не пішуць. Ці пішуць для сябе. Паступаюць па алімпіядах. Міжнародных, рэспубліканскіх, і унутраных расійскіх вну. А так...навукай усё ж універы маюць займацца. Задача ліцэяў - да ўнівераў падрыхтаваць. І ЦТ - адзін з крытэраў.

фух. Ну хоць 22 здатныя, хоць і не асілілі болей за 40-50% са 100%.
І як жа такіх вучыць...

вы, праўда, так думаеце?
А абітурыенты іншых профіляў здольныя? Эканамісты, напрыклад, якіх набіраюць замест матэматыкаў?
Як вы здольнасць і вартасць вызначаеце?
А что я? Лицей определяет способных своим способом, а общественность называет это очень сложными задачами.

не могуць трапіць у аптымальны ўзровень. Такі, каб і размеркаванне атрымалася, і каб усе на 100 не парашалі. Напэўна, гэта не так проста, як здаецца. Там тэарэтычных пытанняў, як па іншых прадметах, няма. Толькі тэкставыя задачы.
Я думаю, яны сам не рады такім вынікам/балам.
Хімікам, напрыклад, фармат увогуле мяняюць. А то ў іх па матэме прахадны 15 быў. Будзе больш задач, але яны будуць нашмат лягчэйшымі. Адпаведна, выніковыя лічбы паднімуцца. Рэзка паразумнеюць сёлета, відаць.)

чёй-то? Хімікі тады ўжо могуць +біялогію выбраць, і будзе ім яшчэ + 2 групы.
То-то каждый год в этой теме вой, что задачи сложнее, чем в прошлом, оказывается, оптимум ищут. Ну-ну

это потому что их 22, а так тоже радовались бы 80 на цт.
я не разумею, патрабаванні не думаць пра ЦТ толькі да матэматыкаў? Іншым профілям можна?
У матэматыкаў найбольшая колькасць дасягненняў у ліцэі калі што. З вашай логікі, астатнія профіі трэба ўвогуле разагнаць.

То-то каждый год в этой теме вой, что задачи сложнее, чем в прошлом, оказывается, оптимум ищут. Ну-ну
ну тое, што ў мінулым годзе заданні па матэматыцы былі крытычна складанымі, сам ліцэй у асобе дырэктара прызнаў.
У вас іншае меркаванне? Усё адно лічыце матэматыкаў дурнейшымі за прадстаўнікоў іншых профіляў?

@k_ja_ra, ну вы же не будуте отрицать, что те, кто поступили кто не поступил, несколько отличаются умственными способностями

@k_ja_ra, ну моя идея такая, что лицей отбирает себе 22 человека, которых он может обучить качественно, а больше брать им нет смысла, хоть они и в других лицеях получат 9-10 и цт на 80 сдадут.

@k_ja_ra, ну вы же не будуте отрицать, что те, кто поступили кто не поступил, несколько отличаются умственными способностями
тыя, хто паступілі, адрозніваюцца ад тых, хто не паступіў?
Дзеці, якія набралі максімальныя балы (54 у нашым выпадку) пэўна ж адрозніваюцца ад тых, хто набраў 0. Але наколькі адрозніваюцца тыя, хто атрымаў 37 (прахадны бал) ад тых, хто атрымаў 36 - вялікае пытанне. І невядома на чыю карысць. У мінулым годзе куча выдатных дзяцей засталася за бортам з прычыны таго, што адзін клас матэматыкаў аддалі эканамістам, а клас фізікаў раптоўна вырашылі зрабіць інф-фізам. Здольных матэматыкаў у Беларусі нашмат болей, чым 22. Мне здаецца гэта відавочнай рэччу.

лицей отбирает себе 22 человека, которых он может обучить качественно,
я перакананая (ну...ці веру), што гэта не ліцэя рашэнне - паменшыць маткласы.
А так.. ліцэю можна набраць толькі пераможцаў з дыпломамі і нават час не марнаваць на усіх астатніх. Яго задача будзе цалкам выкананая.

@k_ja_ra, если химики могут пойти на биологию, то и математики могут пойти в экономисты, по вашей логике.

@k_ja_ra, если химики могут пойти на биологию, то и математики могут пойти в экономисты, по вашей логике.
Не могут. Для экономистов задания по математике на много проще, а английский сдают в тот же день, что и физику, потому попробовать на оба факультета не выйдет.
И у поступивших экономистов основной упор на английский, математика только для ЦТ, у мат-физа задача - подготовка участников международных олимпиад по математике.

@Птица_Сирин, с этого года так? А к примеру, на химический и математический нельзя одновременно? А где можно увидеть расписание экзаменов и просчитать, какие комбинации возможны?

если химики могут пойти на биологию, то и математики могут пойти в экономисты, по вашей логике.
Не па маёй логіцы, а па вашай. Я ў адказ на гэта пісала:
На химию вообще набирают одну группу, математикам выбрать и физику и информатику можно.
калі матэматыкам без праблем выбраць і здаць хоць фізіку, хоць інфарматыку, не бачу праблем і хімікам біялогію выбраць.
математики могут пойти в экономисты
вы ім яшчэ філолагаў прапануйце.
А вось хімікі якраз могуць у эканамісты, так. У іх матэматыка аднолькавая.

с этого года так?
як так? з гэтага года стала магчымым паспрабаваць паступаць на некалькі профіляў. Хоць матэматыкам, хоць хімікам.
А где можно увидеть расписание экзаменов и просчитать, какие комбинации возможны?
тут у правілах ёсць расклад іспытаў: https://drive.google.com/file/d/1FWzEKClAD2ZbpobKTgYVlWRfrdSar6V3/view
а тут "сімулятар выбара профіля", дзе можна пагуляцца: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe-d-0aM1fBxVUuT3NbJCoyAJWhuiwQ3k8ycu9oYv1NvRxKzw/viewform

@zavtra, у эканамістаў першапачаткова матэматыка была іншая, чым у фізматаў. А вось у хімікаў - так, толькі з гэтага года матэматыку спрасцілі. Раней яны заўжды аднолькавую з фізматамі пісалі.

а тут "сімулятар выбара профіля", дзе можна пагуляцца: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe-d-0aM1fBxVUuT3NbJCoyAJWhuiwQ3k8ycu9oYv1NvRxKzw/viewform
Спасибо. Я искала, где же эта схема, по которой наглядно видно, что экономический класс никак не относится к математикам и вместе с экономическим профилем отлично можно пробовать поступить на филологический и гуманитарный.

Получается, что у химиков математика непрофильная? А биология?
Подскажите, можно ли где-то посмотреть количество часов на разных направлениях.

Получается, что у химиков математика непрофильная?
профільная. Але не такога ўзроўню, як у матэматыкаў.
Подскажите, можно ли где-то посмотреть количество часов на разных направлениях.
https://lyceum.by/abiturientu/gid-po-profilyam.html там уверсе спасылкі на кожны профіль падрабязна.

Очень сомнительно, что для многих химиков подходящий вариант сдать биологию. На химфак ее не сдают (может только на одну специальность), а сдают именно математику, поэтому маловероятно такое погружение в биологию как у медиков. Про это как раз в Гиде по профилям и указано, что химикам не нужна биология для поступления.
Более того такой конкурс на химию, возможно, именно потому, что это возможность изучать математику в лицее, пусть и полегче чем у физ-мата, зато глубже чем в школе. Дело за малым - химию как-то сдать.
Насколько я понимаю, раньше такой разбежки по конкурсу между химиками и биологами не было. Либо сократилось число желающих в мед, либо востребована математика в лицее до такой степени, что даже химия не помеха. Чем-то же это должно объясняться.

Последнее редактирование:
Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Назад
Сверху