Нелепости в нашей жизни. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
У меня у подруги в садике сказали родителям учить в детьми гимн. В яслях один куплет. Чем старше, тем больше знать гимна. В группе по утрам будут петь
Мае тэкст Пагоні Мулявіна напамяць ведаюць. Падпяваюць заўжды, калі чуюць.

Я да чаго...можа ў адрыве ад нашай рэальнасці і гэтага гімна, ідэя не такая і кепская?
Але дакладна не гэты гімн і не з гэтым лідэрам краіны.

Liala

Active member
і не з гэтым лідэрам краіны.
а это картинка из "президентской книжки" моей первоклашки. Вот такой симпатиШный Скорина Питерский Франциск Скорина получился у художника :)))
attachment.php

k_ja_ra

Well-known member
а это картинка
так. гэтая карцінка ўжо даўно абмяркоўваецца.)
І сама кніга - проста скарбніца. :)))
Хаця...пару старонак, вартых увагі, як памятаю, выдзернуць можна было.
Астатняе - у сметніцу.

мерещится всякое
Гэта эфект "25 кадра". :))) толькі ў кніжным варыянце.

OksaFoksa

В родных бетонах)
интересно, кто автор этой бессмертной работы? кто так грамотно прогнулся в этом году?

k_ja_ra

Well-known member
А что за книжка?
кожны беларускі першакласнік цягам ужо некалькіх гадоў атрымлівае 1 верасня асабісты падарунак ад прэзіка: кніжку з патрыатычным зместам фарматам А4 таўшчынёй м-м-м..з 1 см недзе і вельмі якаснай паперай.
Падазраю, што за ўласныя ж грошы прэзіка падарункі і друкуюцца. :))))))))
То бок гэта не падручнік, які служыць некалькі год, цяміш? А кніжка кожнаму і штогод.
А месца кніжкам я ўжо пісала дзе - у сметніцы. Куды яны, думаю, адразу пасля ўрачыстага ўручэння бальшынёй грамадзян і накіроўваюцца.

Velca

Ангел. Летает. Кусается.
А месца кніжкам я ўжо пісала дзе - у сметніцы. Куды яны, думаю, адразу пасля ўрачыстага ўручэння бальшынёй грамадзян і накіроўваюцца.
Фиг. Нам сказали принести и в этом году.

Velca

Ангел. Летает. Кусается.
Velca, да ты чё?!
Сур'ёзна штоль?
Мама дарагая.......
Да. На первый урок. Надеюсь, в 3 классе не понадобится: у меня четкое предчувствие, что при переезде книга потеряется.

k_ja_ra

Well-known member
Не, ну я штосьці такое прыгожа-пампезнае пра "захоўваць і як зеніцу вока берагчы" 1 верасня памятаю...але каб настолькі сур'ёзна...

М-да, ты мяне здзівіла. Шчыра.)))))
У нас ніколі пра гэту кнігу апроч першага дню ў 1-м класе ніхто не згадваў.)

OksaFoksa

В родных бетонах)
гэтаму вычварэнству далёка не год.)
о чем я и говорю, прогнулся в этом. Плавали, знаем- в книжке десятилетней давности тоже очень смешно.

а Вы неправы, Кьяра, мы ее до сих пор перед сном почитываем :biggrin:

и кстати, в отличие от брошюр, которые выдают победителям всяческих олимпиад, эти книжки никогда не продаются в букинистических магазинах.

и еще: приготовьтесь, девушки, после окончания девятого класса тоже выдают, причем такую, что свою первоклассную будете вспоминать с нежностью :)

k_ja_ra

Well-known member
и кстати, в отличие от брошюр, которые выдают победителям всяческих олимпиад, эти книжки никогда не продаются в букинистических магазинах.
А гэта аб чым сведчыць? Я ўдакладняю, по, праўда, не зразумела.

прогнулся в этом.
Ды не ж. У мінулым годзе гэтая карцінка у гэтай жа кнізе дакладна была. І, баюся памыліцца, і раней таксама.

после окончания девятого класса тоже выдают,
А што ж там за яно?

OksaFoksa

В родных бетонах)
А што ж там за яно?
большая. очень толстая. на хорошей бумаге. в футляре (!). тяжелая. дико информативная и содержательная. в комплекте есть диск- правда, мне понравился. или даже два?-не помню.

А гэта аб чым сведчыць? Я ўдакладняю, по, праўда, не зразумела.
сакровiшча :biggrin:

Mahima

переименовалась:)
Ааааа...Снопков жжет:))))
"Мы такая страна, в таком месте, с таким народом, что, что бы ни произошло, в конечном счете выливается для нас в позитив."

К обсуждению в Школьных буднях:))))

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху