Нелепости в нашей жизни. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Видимо, никакой единой базы и связи между школами через какое-нибудь РОНО нет.
няма. Нават ня ўсе раёны горада маюць электронную базу.

и требовали предоставить им справку, что он учится в этой другой школе.
А гэта робяць настаўнікі самі. Ніякую даведку насіць ня трэба. Трэба проста сказаць, якую школу наведвае дзіця.

Mahima

переименовалась:)
А гэта робяць настаўнікі самі. Ніякую даведку насіць ня трэба. Трэба проста сказаць, якую школу наведвае дзіця.
поверь, ко мне трижды девочек-старшеклассниц засылали с напоминаниями:)))

k_ja_ra

Well-known member
Видимо, никакой единой базы и связи между школами через какое-нибудь РОНО нет.
Базы няма, а сувязь ёсць.
Пры жаданні школы запраста звязваюцца паміж сабою (нам гэта ў нашай школе самі гаварылі) і абменьваюцца інфай наконт сваіх дзяцей (але так, для гэтага ім трэба хаця б ведаць, з якой школай звязвацца, таму паведаміць всеобучу, дзе ты вучышся, а ў сваёй школе каб ведалі, які нумар тваёй школы па всеобучу - пажадана).
Аднак заслаць старшакласніц і запатрабаваць даведку у бацькоў непасрэдна - яшчэ ж прасцей, правільна?
Таму імхо, я б смела пасылала ў тваёй гісторыі всеобуч лесам.
Як мінімум, факс у кожнай школе ёсць. Хай карыстаюць. Тэхніку, а не чалавечы рэсурс.

Marisol

Active member
І гэта не іх віна.
Калі нормаў звароту ў грамадстве і мове не існуе, як такіх, складана вінаваціць людзей у тым, што яны не ўмеюць звяртацца адно да аднаго.
Они просто идиоты. Мне 37 лет, ну какая я девушка?

OksaFoksa

В родных бетонах)
мне нравится использовать при обращении к незнакомым людям не важно какого возраста формулировки "уважаемый,..", "уважаемая,..."

k_ja_ra

Well-known member
Ок. Хто ты? Як да цябе звяртацца?

Мне это как-то не очень.
Аналагічна.
Тым больш у нас гэтая форма звароту ў гаворкавай мове набыла сэнс строга адваротны першапачатковаму.

Кстати, в этом году на родительском собрании раздали бумажки-анкетки, где попросили указать школу по месту регистрации и район проживания. Пояснили: для всеобуча. Т.е. от меня никаких справок не потребуется.
я пра гэта і кажу. Гэта стандартная і даступная практыка, па-мойму.
Але калі ў краіне усё яшчэ існуе прафесія машыністкі па набору тэкста на друкавальнай машынцы, то чаго здзіўляцца, што за даведкамі, якія можна атрымаць па факсе, людзей выпраўляюць ісці ножкамі?
У нас тэхніка беражэцца, не людзі. Бо першае набываць трэба, за грошы. А другое яшчэ народзяць. Ці кітайцаў запросім.

k_ja_ra

Well-known member
subaru, уга. :))
Хаця я так асцярожненька і паціхеньку, пакуль напаўжартам, пачынаю гэты зварот практыкаваць.)

А так...няма зваротаў у нас, няма. Мы вышукваем варыянты, якія сам зварот выключаюць, як такі, варыянты, дзе назвы асобы проста няма:
- прабачце, вы выходзіце?
- а не падкажаце, як прайсці?
- я прабачаюся, колькі чэты часопіс каштуе?

Жах... Няма людзей, няма людзей. (с)

subaru

Active member
Velca, в копилку. Та же история, только вид сбоку. У наших друзей фирма по установке кондиционеров. У обоих высшее радиотехническое образование. Так вот, могу путаться в конкретных понятиях, но не смогли получить лицензию на какой-то там вид деятельности, потому что в анамнезе нет ПТУ с данной специализацией. Причем в БГУИРовском дипломе черным по белому записаны нужные слова.

А еще один друг вот только что закончил машиностроительный техникум на старости лет и после высшего идентичного образования с той же целью. Правда, нашел лазейку с каким-то ускоренным курсом. Так-то.

Marisol

Active member
Можно без спадырыні, хотя мне было бы очень приятно:))) Безличного "будьте добры" хватило бы с верхом. Про "доктор" я даже не упоминаю, почему-то для большей части населения на этом слове случается затык. Хотя допускаю, что можно случайно обозвать доктором санитарку:)))

Zoryana

Well-known member
А если по-русски? Госпожа? Женщина? Всегда вызывает затруднение этот момент. Я стараюсь использовать безличностное: " Извините, пожалуйста..." Ну, по типу английского "Еxcuse me"
Хотя, когда ко мне в транспорте обращаются "Девушка", то я как-то совсем не обижаюсь, скорее наоборот ))))

Marisol

Active member
то есть, правильно ли поняла, что между обращением "девушка" и "жэншчына" ты выбираешь второе?:biggrin: Подумай еще раз))
Нет!!!!!!
Между "девушка" и "жэншчына" я выбираю "доктор":))) Я только на работе тоскую по этому поводу:))) за ее пределами пусть себе называют, как хотят

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху