Возможен и другой вариант. Если будут одно время и одинаковые задания, то набравшие лучшие баллы проходят в лицей БГУ, остальные - в другие лицеи. Технически сделать это несложно, было бы желание.Па мне якраз гэта і крытычна. Праходзілі ўжо з гімназіямі. Ураўнілаўка - ужо проста манія нейкая. Зараз зноў будуць спаборнічаць, хто меней памарак зробіць і правільней аформіць. Плюс і ліцэй бду і астатнія сутыкнуцца з непатрэбнай канкурэнцыяй. Раней у бду кожны мог абсалютна безбалюча паспрабаваць здаць экзамены. Дзеці рыхтаваліся, імкнуліся. А потым, калі не, разыходзіліся па астатніх ліцэях. А зараз...згубяць і адзін і другія. Размажуць раўнамерным слоем і ўгробяць і тое, што ёсць. Вось тут рызыкі рэальныя, у адрозненне ад ʼʼнібыта закрыццяʼʼ ліцэяў.
Марфа Васильевна
зимофобка-летофилка
Катя_Катина
Well-known member
ну конечно, при конкурсе 10 сильнейших и мотивированных абитуриентов на место в лицей БГУ сколько человек напишут на фулл контрольную "из сборника"?
надеюсь, что лицея БГУ это не коснется хотя бы в силу того, что минобру он не подчиняется.
надеюсь, что лицея БГУ это не коснется хотя бы в силу того, что минобру он не подчиняется.
Вось, дарэчы, падумала. А ці не для таго гэтыя ўпартыя, і як па мне, абсалютна беспадстаўныя чуткі пра закрыццё, каб пад гэта якраз ураўнілаўку і запусціць? І народ зноў жа не сільна абурацца будзе, бо ʼдобра, што хоць не закрыліʼ.так пусть бы уравнивали, ладно, абы не ликвидировали вообще.
Я, вядома ж, ад нашага мінаду нічога добрага не чакаю, але і ў ліквідацыю мне не верыцца. Бред, па-мойму.
Што да ЦТ. Гэта цалкам сістэму мяняць трэба. Дзе докі падаюцца не да іспытаў, а пасля іх. І зноў маніторынг, як з універамі і вось гэта вось усё. Не, ну варыянт, так. Але калі месцаў не 200 на факультэт, як ва ўніверы, а 12 месцамі, і платнага няма - тое яшчэ задавальненне будзе. Па мне, працуючая сістэма была з асобнымі тэрмінамі для БДУ, а потым усе разам. Але што ў нас па розуме...
Зноў па просьбах ʼветэранаўʼ усё, не іначай.
GingerBread
Well-known member
вроде 1 и 2 на закрытие..
но там же туча классов, как раз математиков-физиков...
но там же туча классов, как раз математиков-физиков...
З каментаў да той публікацыі
Лицей №2 закрывают тоже. В четверг по этому поводу в лицей приезжает руководство Ленинского управления по образованию для встречи с учителями. В Могилёве тоже планируют закрыть Лицей №2. Это только то, что я знаю достоверно.
А з чаго раптам ліцэй бду мінаду не падпарадкоўваецца? Якраз яму і падпарадкоўваецца, як усе ўніверы. Гэта адміністрацыям раёна ці вобласці не падпарадкоўваецца.
Пра агульныя аднолькавыя экзамены ад РІКЗа яшчэ напрыканцы мінулага навучальнага года ў ліцэі гаварылі.
Пра агульныя аднолькавыя экзамены ад РІКЗа яшчэ напрыканцы мінулага навучальнага года ў ліцэі гаварылі.
GingerBread
Well-known member
так, ліцэй БДУ частка БДУ.А з чаго раптам ліцэй бду мінаду не падпарадкоўваецца? Якраз яму і падпарадкоўваецца, як усе ўніверы. Гэта адміністрацыям раёна ці вобласці не падпарадкоўваецца.
А что сейчас там говорят?А з чаго раптам ліцэй бду мінаду не падпарадкоўваецца? Якраз яму і падпарадкоўваецца, як усе ўніверы. Гэта адміністрацыям раёна ці вобласці не падпарадкоўваецца.
@zavtra, не ведаю.
Зараз іншае кажуць, што выпіскі з адзнакамі нібыта не будуць выдаваць для падачы докаў за мяжу, а то ўдумалі разʼязджацца. Цяперашнія 11-класнікі, праўда, пішуць, што пакуль усё норм, усё выдаюць. Але званочкі пужаюць. З нашых мінадаўскіх цётак станецца. Прапанаваць жа ім канструктыўнага няма чаго, толькі забаронамі ўмеюць дзейнічаць.
Зараз іншае кажуць, што выпіскі з адзнакамі нібыта не будуць выдаваць для падачы докаў за мяжу, а то ўдумалі разʼязджацца. Цяперашнія 11-класнікі, праўда, пішуць, што пакуль усё норм, усё выдаюць. Але званочкі пужаюць. З нашых мінадаўскіх цётак станецца. Прапанаваць жа ім канструктыўнага няма чаго, толькі забаронамі ўмеюць дзейнічаць.
Поделиться: