Первоклашка-2012 Архив.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Оксана(Ксю)

Красота вселенной
Кьяра, И места для вещей и где валяются папки. Я вожу на подготовку в ту школу куда хочу то б ребенок попал. там начальная школа. и как раз в том классе где подготовка проходит лежат вещи первоклашек.

k_ja_ra

Well-known member
Караул, мая малодшая цяпер у садочку. У іх стаяць столікі з шуфлядамі. У кожнага дзеця - свая. Там ясна ўсё.

А у школе (садочку) у старэйшай не было ні шуфляд, ні шафаў па сутнасці. Бо і ставіць іх там, лічыце, няма дзе. У нас 28 чалавек у класе. Адныя парты колькі месца займалі. Прайсці ў прыбіральню дзецям праблематчына было. Так, быў стэлаж. Але там і гульні настольныя стаялі і нейкія пасобія і яшчэ не ведаю што. А куды, прабачце, алоўкі, фарбы, кніжкі, альбомы і інш? Ды і як іх без нейкіх скрыняў для кожнага дзіцяці раскласці?

И места для вещей и где валяются папки. Я вожу на подготовку в ту школу куда хочу то б ребенок попал. там начальная школа. и как раз в том классе где подготовка проходит лежат вещи первоклашек.
Дык гэта ў школе, так? А то група ў садочку, там меней месца, мне здаецца. А калі і не меней, дык ў садочку частка прасторы проста пад гульні пакідаецца, там, дзе дыван ляжыць. Дзеці ж і вучацца там і гуляюцца. )))

Але ўсё адно цікава будзе фоты пабачыць. Вашай школы будучай. Буду чакаць. :)

Причем в школе дети оставляли даже спортивную форму, чтобы не таскать,
Мая і цяпер у 2-м класе цягае. Добра яшчэ хоць зменны абутак пакінуць можна...

Юста

Well-known member
Кьяра, наша Аня в первом классе..в классе в углу стеллаж, где хранятся все принадлежности..например, коробка с ножницами, коробка с красками и тп. ... .спортформа в шкафчиках в гардеробе...в папке домой просто нечего носить, пару тетрадей тонких и тетрадь для чтения..ну пенал забираем...некоторые оставляют и пенал

k_ja_ra

Well-known member
Хорошо завтра постараюсь сфотографировать.
Вой, ну Вы ўжо не турбуйцеся дзеля мяне, калі што. :) А то прыйшла тут з загадамі, ці бачыш. :)))

Я ў кожным разе рыхтую партфель. Бо на свае вочы бачыла, як яно ў нас. Але веру, што ў іншых месцах іначай. У нас жа агульных парадкаў нідзе няма. Школа - не выключэнне.
"В каждой избушке свои погремушки" :)

k_ja_ra

Well-known member
Дзе захоўваецца пенал? На стэлажы? То бок кожны раз дзеці там на гэтым стэлажы ўсё пераварочваюць дагары нагамі, свой пенал шукаючы? Ці настаўніца раздае?

Юста, Вы мне не верыце? :) Па-Вашаму я лобі крамы, якая партфелі прадае? :)))

Караул

уплыла
Кьяра, дежурные под руководством учителя. Или сама учитель. А там не так много раздавать -) Или дети сами. Как-то это на самом деле очень ненапряжно происходит, без кровопролития -)))

По портфелям. Верю, что, действительно может понадобиться. Разные школы, помещения, потребности

Юста

Well-known member
Кьяра, спокойно..я вам верю:)
пенал хранится на парте...вот так все просто
принадлежности раздают дежурные сами и уже давно, фсе подписано, никаких сбоев:)
пишу для того, ну вот у нас например, нет лишнего места, чтоб зря покупать, шоб лежало...лучше я потом куплю, зачем, чтоб год валялось?...можно ж узнать, как принято в школе, в которую деть идет...мой старший тоже с ранцем ходил

Так что заходите на сайты ваших школ (если есть), смотрите на стендах, звоните в приемные. Чтобы не пропустили собрание :)
пойду в пн узнавать!!! Хорошо, что у нас есть темка
НЕ люблю наборы((((((...качество хромает в них...Карандаши я покупаю только Maped все остальное в мусорку..и их надо брать сейчас..скоро будут в дифеците перед школой и после--разбирают быстро
А вот какие лепш краски брать?? кто посоветует??? опыта нет..все что было ужжжас - не то

а какой пенал надо...на замочке сойдет???

k_ja_ra

Well-known member
По портфелям. Верю, что, действительно может понадобиться. Разные школы, помещения, потребности
Караул, дзякуй.

Дзяўчаты, шчыра, я сама была ўпэўнена, што не спатрэбіцца. Але ў маім выпадку выйшла іначай. Глядзіце самі.))) Першапачаткова мною партфель быў набыты выключна таму, што дзіця яго ўбачыла і сказала, што без яго з крамы не поўдзе, бо ёй у школу, а яна без партфеля! Як так?! :))) Дзіця як адчувала, што пласцікам душу не падманеш. :)

k_ja_ra

Well-known member

Умка

New member
Сказали "ни раньше апреля"
сегодня уточнила у 2-х учителей: плановые собрания в апреле-мае. все, что было до этого - это предварительные.
спросила про прописку при приеме учеников, ответили четко: по месту жительства, а не регистрации. сослались на всеобуч. нашла положение о всеобуче http://sch139.minsk.edu.by/ru/main.aspx?guid=2521 , задумалась еще больше... Там указано, что списки составляют из информации из ЖЭСов (получается - регистрация?), но завуч сказала, что это проблема школы - почему за все годы, что мы тут живем, нас не коснулся всеобуч, и нас нет в списке. тем более - справку-то я принесу из нашей ПК, где будет указан адрес проживания (я думаю).
вот на русских сайтах, я так поняла - каждая школа пишет свой локальный документ, типа "Положение о всеобуче", и там первыми строками идет "Образовательные учреждения обязаны принять всех детей, проживающих на территории, где расположено общеобразовательное учреждение. Территория закрепляется за учреждением ежегодным приказом муниципального управления образования. Дети, не проживающие на данной территории, могут быть приняты при наличии свободных мест."

на сайте спайдер бай(спецом на русском пишу)через y пишется
блин, где-то не догнала... а через пробелы, но латинскими можете написать? а то я что-то транслиттерацию не уловила)))

k_ja_ra

Well-known member
спросила про прописку при приеме учеников, ответили четко: по месту жительства, а не регистрации
Гэта хто так дакладна адказаў? :) А што такое месца жыхарства, па-Вашаму?))) Я прыйду і скажу: "ведаеце, я вось там у кватэры №15 жыву - прымайце дакументы". Лагічным падаецца пытанне: "а чым дакажаш?" А даказаць можна толькі пашпартам з прапіскай ці афіцыйным дагаворам найма жылога памяшкання, аформленым у ЖЭСе і зарэгістраваным у падатковай, калі Вы кватэру здымаеце. Іншых варыянтаў няма. Астатняе - адно словы.))) Калі ні пашпарта ні дагавору няма, Вы
Дети, не проживающие на данной территории

справку-то я принесу из нашей ПК, где будет указан адрес проживания
Абслугоўвацца па законе Вы можаце ў любой ПК. Там "всеобуча" няма. Напісалі заяву з просьбай на абслугоўванне і кропка. Вы можаце там адрас які заўгодна назваць. У прынцыпе ніхто правяраць не будзе. Калі ўрача на дом не выклікаць, ніхто і не даведаецца. Я так 2 гады ў ПК па адрасе, па якім даўно іншыя людзі жылі, абслугоўвалася. І нічога. :) Таму даведка з ПК - не аргумент. Туды глядзяць, каб запіс: "дзіця можа навучацца ва агульнаадукацыйнай школе" пабачыць. Ніяк не прапіску ці месца жыхарства.

Последнее редактирование:

Умка

New member
Гэта хто так дакладна адказаў?
завуч нашей школы. что-то я ей верю.

Я прыйду і скажу: "ведаеце, я вось там у кватэры №15 жыву - прымайце дакументы". Лагічным падаецца пытанне: "а чым дакажаш?"
когда я спросила также, ответили - это задача школы, выяснять живете ли вы там или нет. для этого всеобуч и проводят.

Калі ўрача на дом не выклікаць, ніхто і не даведаецца.
это ребенок. врач 100 раз вызывался и справки всякие в ближайший садик тоже писал.

Lapka

Я знаю все!
В прошлом году вышел новый указ (точно не вспомню, кому нужно - гугл), что детей можно отдавать в любую понравившуюся школу, независимо от места проживания. НО! При наличии свободных мест.

Хотела я в соседнюю с нашей школой ребенка отдавать, а они рогом - только детей из домов, относящихся к этой школе. Больно нужно, пойдем в другую, пусть и не в шаговой доступности. Нужны мне ваши вторые смены и 15 1-х классов :)))

k_ja_ra

Well-known member
завуч нашей школы
Хм... Якраз гэты чалавек звычайна добра і сапраўды дакладна ведае, што лічыцца "месцам жыхарства". Таму, ІМХО, тут можа быць 2 тлумачэнні:
1) ці Вы яе ўсё ж няправільна зразумелі.
2) Ці яна Вас.

Дарэчы, Умка, напомніце, калі можна, якая ў Вас сітуацыя? Вы прапісаныя па адным адрасе, а жывяце па іншым? І гэты іншы да патрэбнай Вам школы належыць? А гэта што за кватэра? Наём, ці Вашая ўласнасць?)))І Вы гэта ўсё падрабязна завучу тлумачылі, калі яна Вам адказвала?

это задача школы, выяснять живете ли вы там или нет. для этого всеобуч и проводят.
Не пагаджуся. У абавязкі "всеобуча" не ўваходзіць высвятленне: жывяце Вы па названым адрасе насамрэч, ці не. Гэтым хіба толькі міліцыя займацца павінна. Всеобуч (усенавуч?) павінны давесці звесткі пра тое, хто афіцыйна пражывае, а значыць пра яго ведаюць у ЖЭСе, бо за гэтага чалавека тады плацяць камунальныя платяжы і г.д. А калі кватэра здымная, тым больш - трэба каб гаспадар падаткі плаціў. Разумееце?

Іншая рэч, што канкрэтна ў Вашай школе могуць быць свае ўласныя прыярытэты пры прыёме дакументаў у 1 кл. Прыкладам, адны школы бяруць дзяцей, якія наведвалі ў іх падрыхтоўку, другія, хто "прыгожы з твару", трэція, хто прайшоў праслухоўванне на выяўленне музычных здольнасцяў і г.д. А ў Вас, мажліва, вераць, што Вы пражываеце па пазначаным адрасе, без усялякіх дадатковых пацвярджэнняў.))) Але насамрэч тое, дзе Вы жывяце, не будучы там зарэгістраванымі афіцыйна, нікога не цікавіць.

Я займалася вельмі падрабязна гэтым пытаннем 2 гады таму. Тэлефанавала ў РАА, высвятляла з завучам і г.д. У нас на сходзе ў красавіку цалкам дакладна было сказана: прывядзіце свае дакументы ў адпаведнасць з тым, дзе Вы жывяце, каб потым не было скаргаў, што дзіця жыве, а ў школу не ўзялі.

это ребенок. врач 100 раз вызывался и справки всякие в ближайший садик тоже писал
Умка, асабіста я Вам веру. :) Я проста прывяла прыклад, што ПК і даведка адтуль - не аргумент.

В прошлом году вышел новый указ (точно не вспомню, кому нужно - гугл), что детей можно отдавать в любую понравившуюся школу, независимо от места проживания. НО! При наличии свободных мест.
Не ведаю, што там за чарговы ўказ. Але права ісці ў любую школу пры наяўнасці свабодных месцаў было заўсёды. Прыгоннае права пакуль не вярталася. Таму "что-что, а право Вы имеете" (с). Праблема-та не ў правах, а ў "наяўнасці свабодных месцаў". :)

Последнее редактирование:

He_len

сам себе дизайнер
Не ведаю, што там за чарговы ўказ. Але права ісці ў любую школу пры наяўнасці свабодных месцаў было заўсёды. Прыгоннае права пакуль не вярталася. Таму "что-что, а право Вы имеете" (с). Праблема-та не ў правах, а ў "наяўнасці свабодных месцаў".
ппкс, хотела то же самое написать.

Я так понимаю, что, если хоть у кого-то из родителей в паспорте имеется регистрация по адресу, который относится к школе, то проблем быть не должно. А всеобуч это вообще какой-то бред. Обход по квартирам. У нас никто не ходил, живем два года. На старой квартире один раз приходили, но мы быстро переехали. И вообще сейчас так много людей, снимающих квартиры, и они так быстро меняют место проживания при разных обстоятельствах, что я вообще не понимаю смысл в обхождении квартир, если все это так быстро меняется. Разве что для какой-нибудь статистики, и то, не показатель.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху