Видела вчера симпатичную книгу на бел. мове -
Хлопчык Лекса i купальскi дзядок
Сюжэт аповесці пабудаваны на тым, што гарадскі хлопчык прыязджае на канікулы ў вёску да бабулі і ў час святкавання Купалля знаёміцца з дзядком, які распавядае яму і ягоным сябрам паданні пра Змея, ваўкалакаў, дамавікоў, русалак, Вужынага цара. Пераплятаюцца гісторыя і сучаснасць, далёкае мінулае робіцца блізкім і зразумелым. Аповесць «Хлопчык Лёкса і Купальскі Дзядок» уключана Міністэрствам адукацыі ў спіс літаратуры для факультатыва «Спадчына».
Довольно длинный рассказ (толщина 1 см, формат больше тетрадки), и даже картинки (!) приличные (!) , и с бумагой все в порядке. Я поначалу задумалась, что не одолеем мы такой большой текст, но, вероятно, куплю. Мало какая бел. книга издается в таком качестве. Цена в союзпечати была 60 тыс - многовато, имхо. но на сайте изд-ва (выдавецкi дом "Звязда") предлагают в пределах 51 тыс (о, я там недалеко периодически бываю, оказывается)
Еще глянулись на сайте "Казкi дзядулi з Дняпра" - хочется полистать, про зиму, про осень книжечки.
Блин, до чего же скудна
новая бел. литература... Такое чувство, что кроме сказок и преданий (я совсем не против них, но хочется разнообразия) ничего не могут напечатать... жаль(((