Поступление в гимназию- АРХИВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
всем хорошего дня! Всем удачи! чуть-чуть осталось ))) Наши детки самые лучшие не зависимо от баллов и оценок!
Как мама гимназиста поступавшего в прошлом году, по инерции читаю темку и нервно курю в сторонке - через неск.лет опять предстоит пройти этот кошмар. И судя по всему, легче не станет) Предвижу, что добавят к конкурсу средний балл аттестата

lakshmi

Well-known member
Напісанне рускай літары и замест беларускай і (і наадварот) выпраўляецца, але за памылку не лічыцца.

lakshmi

Well-known member
Ацэнка вынікаў вучэбнай дзейнасці

па вучэбным прадмеце“Беларуская мова”

на I ступені агульнай сярэдняй адукацыі

Кантрольны дыктант – спосаб праверкі арфаграфічных і пунктуацыйных уменняў і навыкаў.

Ацэнка пісьмовых работ

У пісьмовых работах вучнямі могуць быць дапушчаны грубыя, нягрубыя, памылкі, якія паўтараюцца, аднатыпныя арфаграфічныя памылкі.

Грубымі лічацца арфаграфічныя памылкі:

- на вывучаныя правілы: атрэзаў (замест адрэзаў), траука (замест траўка), збожа (замест збожжа), сямя (замест сям’я), пашталён (замест паштальён);

- у напісанні вывучаных слоўнікавых слоў: бібліатэка (замест бібліятэка), гірой (замест герой).

Некалькі памылак у адным слоўнікавым слове лічацца за адну памылку (копілюш замест капялюш).

Два выпраўленні на месцы вывучаных арфаграм лічацца за 1 нягрубую памылку.

Нягрубымі лічацца арфагрвфічныя памылкі:

- пры пераносе слоў ( пра-ўда, надвор’-е);

- графічныя памылкі і апіскі (замена адной літары іншай – спуп замест слуп, перастаноўка літар – шсытак замест сшытак, паўтор адной і той жа літары ў слове – маалы замест малы, паўтор аднаго і таго ж склада ў слове – прыгогожы замест прыгожы, пропуск літары ў слове – рабта замест работа);

- адлюстраванне на пісьме літар е, ё, ю, я іх гукавога значэння (йаблык замест яблык);

- у напісанні ненаціскных склонавых канчаткаў назоўнікаў, прыметнікаў, асабовых канчаткаў дзеясловаў (датычыцца толькі IV класа). У II-IIIкласах памылкі на пералічаныя правілы выпраўляюцца, але не ўлічваюцца. Кожная нягрубая памылка лічыцца за паўпамылкі. Пры вывядзенні бала няцотная колькасць нягрубых памылак акругляецца на карысць вучня.

Памылкі, якія паўтараюцца, лічацца памылкіў адным і тым жа слове ці формах аднаго і таго ж слова (бероза, берозы, берозай замест бяроза, бярозы, бярозай). Паўторныя памылкі, незалежна ад іх колькасці, лічацца за 1 памылку. Паўторныя (грубыя і нягрубыя) памылкі выпраўляюцца ў кожным слове з дапушчанай памылкай, але на палі выносяцца толькі адзін раз – у першым слове з памылкай.

Аднатыпнымі лічацца памылкі на адно і тое ж правіла ў розных словах (лышка замест лыжка, лотка замест лодка – на правапіс парных звонкіх і глухіх зычных; мілён замест мільён, пашталён замест паштальён – на правапіс раздзяляльнага мяккага знака). Аднатыповыя памылкі на вывучаныя правілы, дапушчаныя ў розных словах, лічацца ў кожным слове асобнай памылкай.

Аднатыпныя пвмылкі на вывучаныя правілы, дапушчаныя ў розных словах, лічацца ў кожным слове асобнай памылкай

Напісанне рускай літары и замест беларускай і (і наадварот) выпраўляецца, але за памылку не лічыцца.

У пісьмовых работах вучнямі могуць быць дапушчаны грубыя, нягрубыя пунктуацыйныя памылкі.

Грубыя пунктуацыйныя памылкі:

- пропуск знака прыпынку ў канцы сказа;

- пропуск коскі паміж аднароднымі членамі сказа.

Нягрубыя пунктуацыйныя памылкі:

- пастаноўка аднаго знаку прыпынку замест іншага ў канцы сказаў, пасля зваротка;

- пропуск аднаго знака прыпынку пры выдзяленні зваротка ў сярэдзіне сказа;

- пастаноўка кропкі ў загалоўку тэкста.

Нягрубая памылка адзначаецца на палях наступным умоўным знакам: арфаграфічныя – I (н), пунктуацыйныя – V (н).

Пры наяўнасці ў рабоце 1-2 выпраўленняў на месцы нягрубых арфаграфічных і пунктуацыйных памылак адзнака не зніжаецца; 3-7 выпраўленняў – адзнака зніжаецца на 1 бал; больш за 7 выпраўленняў – на 2 балы.

Ацэнка кантрольнага дыктанта

Балы

Колькасць памылак

1

Больш, чым на 2 бала

2

0/9, 1/8, 1/9, 2/7, 2/8, 3/6, 3/7, 4/4, 4/5, 4/6, 5/4, 5/5, 6/3, 6/4, 7/2, 8/1, 8/2, 9/0, 9/1, 10/0

3

0/7, 0/8, 1/6, 1/7, 2/5, 2/6, 3/4, 3/5, 4/3, 4/4, 5/1, 5/2, 5/3, 6/0, 6/1, 6/2, 7/0, 7/1, 8/0

4

0/6, 1/5, 2/4, 3/3, 4/2, 5/0, 5/1

5

0/5, 1/4, 2/3, 3/2, 4/0, 4/1

6

0/4, 1/3, 2/2, 3/0, 3/1

7

0/3, 1/2, 2/0, 2/1

8

2 нягрубыя, 0/2, 1/0, 1/1

9

0/1 ці 1 нягрубая арфаграфічная памылка

10

0/0 памылак, дапускаецца 1-2 выпраўленні на месцы нягрубых памылак

Coraline

Jones
На белорусском будет утро стрелецкой казни. Потому что 60 проходной балл быть не может :)))) Вернее, теоретически может, конечно... :)))

Elen

New member
что-то моя сказала, что сегодня на консультации сказали, что собрание 9 числав 1 гимназии. Т е как понимаю, в резервный день нет никого и результат будет раньше?

zavtra

Well-known member
Потому что у нас в классе большинство родителей важность годовых осознало только сегодня...
для меня сегодня стало откровением вот что: оказывается некоторые родители специально покупали сборники для самостоятельных и контрольных работ, чтоб дите получило 10 в год. я б до такого даже не додумалась. подсказка будущим поколениям.

lakshmi

Well-known member
zavtra, не понимаю, как это им может помочь, кроме как дополнительно заниматься по ним...

zavtra

Well-known member
решить заранее, написать диктант тот же, что будет в школе. там явно не 180 вариантов

lakshmi

Well-known member
zavtra, у нас ни одна самостоятельная и контрольная не совпала. Решали чисто для себя. Может конечно кто-то из учителей ими и пользуется - не сталкивалась

Coraline

Jones
Вот я реально не знаю.. ну, может, есть кто-то, кто ВСЕ диктанты из сборника написал, все варианты из математики перерешал... НО - ЗАПОМНИТЬ все из сборников - это нереально :)))

Вчера, когда я увидела вариант по математике, мне поплохело - вот именно этот вариант мы вообще не решали :))) Я сама эту задачу впервые вчера в глаза увидела. Но ничего, ребенок справился. Так что сборники все эти - только для тренировки. Наверное, только шпионы, которые обладают фотографической памятью, способны заучить их наизусть :)))

Марфа Васильевна

зимофобка-летофилка
екоторые родители специально покупали сборники для самостоятельных и контрольных работ, чтоб дите получило 10 в год
это уже какая-то патология и самоцель - абы 10, абы поступило. я таких родителей боюсь ;) одержимость, знаете ли...

zavtra

Well-known member
Марфа Васильевна,
экзамены сдают ощутимо хуже, вот и вопросы появились,как?

lakshmi, может у вас сборник неправильный был.

lakshmi

Well-known member
Я так понимаю zavtra имела в виду, что из этих сборников берутся годовые контрольные и самостоятельные работы. Таким образом ,можно перед работой прорешать пару вариантов (их там не много на каждую тему) и именно они и будут на контрольной.

Coraline

Jones
zavtra, Ну не сказала бы, что ощутимо хуже. В 50-й уже писали - 102 человека из 142 - 10 по русскому, по-моему, 104 я насчитала 10 по математике из 140. Я думаю, некоторые сдали экзамен на балл выше, чем их годовые.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху