то бок несвядомая маніпуляцыя - натуральны працэс.)Дети с самого рождения сканируют мир на границы и дозволенность. То есть они с рождения манипулируют, конечно, бессознательно. Уже к двум годам у ребенка зафиксированы стереотипы поведения: с бабушкой можно потопать ножками и покричать, и тогда она всё сделает, а вот с дедушкой такой номер не пройдет… 90% взрослых тоже манипулируют именно на бессознательном уровне.
Документ Adobe Photoshop и Инкапсулированный файл PostScript)))).Ну як па-іншаму напісаць psd ці eps
Поперло мне
А мяне не хвалююць фудкорт, саундчэк, чэк-ін, дэдлайн)))
Нядаўна папрасілі напісаць "понятнее" фарматы, у якіх мне дасылаць макеты. Я аж разгубілася. Ну як па-іншаму напісаць psd ці eps
вось прызнаюся. Непрыемныя гэтыя паведамленні мне. Чаму? Таму што калі чалавек не ў тэме, то яму цалкам сабе можна на пальцах і паясніць. Маўляў, гэта такая праграма для прагляду і захоўвання выяў (ну..ці як там правільней будзе паясніць, я сама ў гэтым слаба грабуся) і г.д.Документ Adobe Photoshop и Инкапсулированный файл PostScript)))).
а как можно расшифровать формат, кроме как назвать программу, в которой сделан файл? Че-то я зависла..А калі б мне на месцы чалавека так, як вышэй адказалі, я б проста пайшла да другога выканаўцы
ну лузер точно имеет синонимТак и со всеми остальными новыми словами, которые не имеют синонима в русском языке.
ну правильно напомнят. Продлить же вполне можно сказать вместо пролонгировать.А то пачынаеш гаварыць пра пралангіраваць, а табе абавязкова футбол і пад. прыгадаюць.
Конформизм помню, только к чему ты это не пойму) к какому утверждению взываешь?Ігра, гэта зноў да таго пытання канфармізму, памятаеш?
к какому тезису апеллируешь
взываешь сильно звучитк какому утверждению взываешь?
http://elib.bsu.by/bitstream/123456789/21425/1/Таболіч А.У..docxВыклікаюць недаразуменне пераклады беларускіх гістарычных тытулаў і пасад (князь, ваявода, стараста). Толькі Князь Вялікага княства Літоўскага перадаецца як Duke, усе астатнія – праз слова Prince (адпаведна – Duchy, Principality). Дарэчы, прынята перадаваць прыметнік Вялікае як Grand, а не Great [11, с. 112]. На жаль, у аналізаваных даведніках многае пераблытана (Polatsk Duchy, Great Lithuanian Principality) [2, с. 33; 5, с. 7]. Слова воевода ў слоўніку рускіх рэалій падаецца як voyevoda [7, с. 43], староста як starosta і тлумачыцца як headman of a village, а не town head [5, с. 79].
Такія беларускія рэаліі як тутэйшыя і шляхта перадаюцца праз прыблізны пераклад (locals), у якім страчваецца негатыўнае адценне слова, як у п’есе Янкі Купалы “Тутэйшыя”, або транслітарацыя ці функцыянальны аналаг (Belarusian shliakhta, Polish szliachta; gentry, nobility).
Бытавыя рэаліі таксама перадаюцца недакладна. Напрыклад, словa маёнтак - гэта не country seat [14] і не patrimony [5, с. 11], а estate, бо слова country seat азначае “вялікі дом на сяле, які належыць багатым, і куды яны выязджаюць час ад часу”; patrimony - спадчына, а маёнтак – гэта зямельная прыватнасць разам з рознымі пабудовамі. Самагонка перадаецца як home-brew vodka . Па-першае, home-brew - гэта зробленае дома піва [13, с. 134], па-другое, самагонку гоняць не толькі дома, але і ў лесе. Таму тут лепш падыходзіць амерыканскі аналаг moonshine (алкагольны напой, які робіцца нелегальна) [13, с. 760]. Дарэчы, слова samogon, як сцвярджае В. В. Кабакчы, шырока ўжываецца ў англамоўнай літаратуры [12, с. 370].
Оно-то есть, но вещь эта довольно суб&ективная и одинаково распространяться на всех не может. В конце концов, может, я попонтоваться хочу, а мне суют непрошенные мнения и советыЁсць панты, ёсць аб'ектыўная неабходнасць і нармальны працэс, а ёсць засмечванне мовы непатрэбнымі словамі і канструкцыямі
а тут есть синоним?либо калькировать.
Ну это как раз тот случай,Дарэчы, а якая розніца паміж атэлем і гасцініцай?
Но тебя отель не напрягает?разница между употреблением иноязычных слов при наличии абсолютно подходящего синонима в русском языке
Ага) можно было обращаешься, но, по-моему Кьяра взывает и уже не первый раз по вопросу конформизма) и уже не первый раз у меня впечатление, что к чему-то своему, но, якобы, моему)взываешь сильно звучит
надо вернуться к постоялому дворуНо тебя отель не напрягает?