Психологическая беседка. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Polianka

New member
для меня это разные состояния, противоположные
если говорить про то, что свобода - это осознанный выбор, то грусть - тоже осознанный выбор,....)))
правда состояние одиночества-все же это скорее всего ощущение никому ненужности себя...
надо подумать :)
неплохо бы еще и осознавать, по чему грустим то

ну а грустить можно по многим поводам
фильмом навеяло, погодой, состоянием здоровья, усталостью от нерешеных вопросов в чем-то...

пс: я так поняла, что если я свободный человек, то я могу выбирать совершенно любое для себя состояние и проживать его так, как хочу )

Последнее редактирование:

k_ja_ra

Well-known member
я развожу эти понятия
якія эти? Што менавіта вы разводзіце?

это не для себя я ращу ребенка
а адкуль узяўся гэты кантэкст "расціць для сябе?". Вышэй быў кантэкст адна-не адна. Для вас не адна - гэта толькі разам з мужчынам? З іншымі катэгорыямі людзей быць разам немагчыма? І ці вынікае з гэтага, што мужчыну вы гадуеце для сябе? То бок ён не аўтаномная адзінка, не самадастоткавая, у адрозненне ад дзіцяці, а прывязаная і залежная ад прасторы жанчыны істота? Ці адкуль узялося гэтае "не для сябе". А хто гадуе для сябе? Ці каго гадуюць для сябе?

Я дарэчы яшчэ вышэй хацела спытаць. Скажыце, клск, "быть в отношениях" у перакладзе на звычайную чалавечую, значыць "быць з мужчынам"? У вас слова "адносіны" апрыёры прымацавана да панятку "мужчына"? Ці як? Больш ні з кім адносінаў не бывае?

DSoul

Начинающая Ведунья
k_ja_ra, ребенок не включен в понятие "одна/не одна".
Да, я знаю людей, который растят детей для себя, чтоб воды подал потом и/или скрашивал одиночество.

Про контекст: не только мужчины, но и друзья, знакомые, родственники.

Magda

Well-known member
DSimona, он не часть вашего круга общения / семьи? До какого возраста не включен?

Іншымі словамі, я аб тым, што асабіста я б ні за што не прамяняла свой амаль перманентны дурдом на мажлівасць вось так увесь час быць адной, нікому апроч сябе непатрэбнай і нікім апроч сябе незаклапочанай. А разава і час ад часу пабыць у спакоі - гэта само сабой за шчасце.)

Без детей ты не была счастлива? Если пофантазировать, лет через 10-15 дети больше не будут нуждаться в тебе, ты не сможешь быть счастлива?

Igra

БЫТИЕ
Калі ў яго сям'я, дом, блізкія і г.д., і ён проста ў гэты момант адзін, у спакоі і з кубачкам кавы - гэта пэўна ж свабода. А калі ў яго нічога гэтага няма (сям'я, дом, блізкія і г.д.) і вось такое адзін і з кубачкай кавы - гэта перманентны і адзіны даступны яму стан - то з максімальнай імавернасцю гэта адзінота.
Для меня там вообще не про физическое одиночество и не буквально про чашку кофе в уединении или с кем-то. Для меня там про восприятие, про состояние духа, про выбор. Можно быть одиноким в толпе, в семье. Можно не быть им в отшельничестве.

Скажыце, клск, "быть в отношениях" у перакладзе на звычайную чалавечую, значыць "быць з мужчынам"?
Для меня в основном да. Еще деловые отношения есть и приятельские.

Для вас не адна - гэта толькі разам з мужчынам?
Для меня, скорее, так.

правда состояние одиночества-все же это скорее всего ощущение никому ненужности себя...
Я тоже так думаю. И это состояние ненужности может случиться в рамках семьи и наличия детей.

Polianka

New member
Я тоже так думаю. И это состояние ненужности может случиться в рамках семьи и наличия детей.

не уловила до конца такой момент

Дети ведь тоже говорят об одиночестве
а тут вроде пока вышло только про мужчин и одиночество с ними или без них ...ох уж эти мужчины :)))

Igra

БЫТИЕ
а тут вроде пока вышло только про мужчин и одиночество с ними или без них
Хде, у кого? У меня ничего такого не выходило и даже удивительно откуда это опять выкопалось) Ужас) Я сворачиваюсь, пожалуй)

Если честно, я вообще теряюсь, не могу определить канву беседы) Если мы про внутреннее ощущение одиночества, то при чем здесь наличие/отсутствие семьи/детей/мужчин) Наверное, это с картинки путаница и пошла: заходишь домой, завариваешь кофе, и тишина. Ну и как тишина может влиять на внутреннее ощущение одиночества или свободы? Если тишина может быть и от того, что дети спят или вшколе, и от того, что у пожилого человека вчера умер супруг, и от того, что человек живет один, и много еще от чего. :)
В общем, предлагаю сменить непонятную тему) правда, не знаю, на какую…)

Polianka

New member
Хде, у кого? У меня ничего такого не выходило и даже удивительно откуда это опять выкопалось) Ужас) Я сворачиваюсь, пожалуй)
это выкопалось из
-Для вас не адна - гэта толькі разам з мужчынам?
-Для меня, скорее, так.
вроде вы пока не разделяли одна и одинока понятия

k_ja_ra

Well-known member
Если тишина может быть и от того, что дети спят или вшколе, и от того, что у пожилого человека вчера умер супруг, и от того, что человек живет один, и много еще от чего.
так. Напэўна, таму кожны і падумаў пра сваё.) Для мяне, прыкладам, цішыня і кава - хвілінка спакою. :) Для кагосьці нейкая філасофія, у якой ён сам сабе выбірае, адзінокі ён ці не адзінокі, свабодны ці залежны ад чагосьці там, для кагосьці яшчэ штосьці.)

ребенок не включен в понятие "одна/не одна".
Да, я знаю людей, который растят детей для себя, чтоб воды подал потом и/или скрашивал одиночество.

усё адно не зразумела. То бок жанчына з сябрамі - не адна. Са сваякамі не адна, а з дзіцяцем - адна? Дзіця - нуль? не чалавек? не блізкі чалавек? не родны чалавек?

Без детей ты не была счастлива? Если пофантазировать, лет через 10-15 дети больше не будут нуждаться в тебе, ты не сможешь быть счастлива?
напэўна, была. Аде думаю, з дзецьмі я стала шчаслівейшай. Дадалося роднага і дарагога ў гэтым свеце. І напэўна змагу і потым калісьці быць шчаслівай. А можа не змагу - не ведаю. Наперад наўрад ці я магу меркаваць.
А чаму ты спытала пра дзяцей пасля маёй цытаты? Там не пра дзяцей.) Дакладней, не толькі пра іх.) Дурдом - гэта і дзеці, і муж, і бацькі, і сястра, і пляменніца, і свякроўка, і праца нарэшце, апошняя - проста мегадурдом.)

Для меня в основном да. Еще деловые отношения есть и приятельские.
Ого. Могуць быць сяброўскія адносіны, суседскія, сваяцкія, адносіны з калегамі, з дзецьмі, бацькамі, з кім заўгодна! Для мяне гэта проста дзіка нават - гаварыць аб адносінах толькі ці амаль толькі ў дачыненні да мужчын.

Для меня, скорее, так.
Ого яшчэ раз. Жанчына, у якой ёсць дзеці, не можа быць адной па азначэнні. Мужчыны прыходзяць і сыходзяць, а дзеці застаюцца...

І зноў жа вярнуся:

это не для себя я ращу ребенка
то бок, вы адна пры тым, што ёсць дзіця, таму, што не для сябе яго гадуеце. Пры гэтым:
выходзіць, мужчыны ў вас для сябе, сваякі - для сябе, сябры - для сябе, а дзіця - не для сябе. А для каго? І чым у гэтым сэнсе, дзіця ад сваякоў, прыкладам, адрозніваецца? Я ніяк не злаўлю вашай думкі. Чаму дзіця не разглядаецца, як асоба і паўнавартасная адзінка, хай сабе і сыйдзе калі-небудзь у асобнае жыццё? А мужчына не сыйдзе? Сябры не сыйдуць?
Паясніце, клск.

Magda

Well-known member
А чаму ты спытала пра дзяцей пасля маёй цытаты?
Наверное мое общее впечатление от твоих постов в целом, не только этого конкретно. Ты часто употребляешь "я с детьми".
В целом я допускаю, что другие члены малой и большой семьи могут вносить смуту в жизнь, но не дурдом.
А про работу мне вообще не ложиться (не подумалось даже) в данном контексте.

k_ja_ra

Well-known member
Magda,справядлівасці дзеля, дзеці сапраўды займаюць большую частку гэтага ўсяго. Але каб былі толькі яны, дурдома б не было.) Апроч іх яшчэ мора іншага дурдома жыцця.) У тым і рэч.)

А про работу мне вообще не ложиться (не подумалось даже) в данном контексте.
не атрымліваецца ў мяне на працы сесці з кавай у цішыні.
Прыходзіш дадому месцамі - і выдыхаеш.)))))

А я вот не понимаю. Дети, у которых свои семьи, перестают оставаться детьми (в плане родства, разумеется)? :) Оставаться близкими, родными людьми? Даже за тыщи километров? И наоборот, пока они маленькие, они разве не личности уже? В 5, 10, 15 лет, ну т.е. пока живут с родителями.
Откуда это вечное "улетит из гнезда - и вы останетесь одни"?

k_ja_ra, опередила))

Magda

Well-known member
не атрымліваецца ў мяне на працы сесці з кавай у цішыні.
Это понятно. Но картинка была про дом. Поэтому работа мне здесь никак. Как и в контесте моей/твоей нужности ей. Здесь нужность иллюзорная, имхо.

k_ja_ra

Well-known member
Но картинка была про дом.
можа і так. Але бачыш, адны на мужчын пераключыліся, другія на дзяцей з працай.) Відаць, каму што.))))))

Здесь нужность иллюзорная,
безумоўна, незамянімых людзей няма. Але мне падабаецца рабіць штосьці і адчуваць, што ў гэтым так ці іначай ёсць чыясьці патрэба. Значнасць уласная важная, калі хочаш. ))))) Што ты не проста пустое месца, а ад цябе штосьці залежыць, твая праца камусьці патрэбная. Хай і падаецца месцамі бессэнсоўнай ці хутчэй такой, што як аб сцяну гарохам...

Igra

БЫТИЕ
вроде вы пока не разделяли одна и одинока понятия
Откуда вы знаете?:)))
Вы у меня не уточняли ничего)

Для мяне гэта проста дзіка нават - гаварыць аб адносінах толькі ці амаль толькі ў дачыненні да мужчын.
А для меня дико говорить " я в отношениях с сыном" или " я в отношениях с подругой". Вопрос был
Скажыце, клск, "быть в отношениях" у перакладзе на звычайную чалавечую, значыць "быць з мужчынам"?
я на него и отвечала и подтверждаю - да, когда говорят или я говорю " я в отношениях", то в переводе на человеческую это именно с мужчиной. Могу еще сказать о ком-то, что у нас деловые отношения или про приятельские " у нас приятельские отношения, не более".

Ого яшчэ раз. Жанчына, у якой ёсць дзеці, не можа быць адной па азначэнні. Мужчыны прыходзяць і сыходзяць, а дзеці застаюцца...
Да пожалуйста) Для меня не "ого" и "не дико" - я не против и рассказывать, кто куда уходит и как оно по определению не стану:) Но вот а для меня существует ценность пары, и мужчины у меня не сыходзяць и прыходзяць))
А ребенок на своем месте независимо от этого. Я не сравниваю две эти вещи, они просто для меня разные. И да, если я не замужем, не с мужчиной, то я одна, но у меня есть ребенок. В моей лексике так.

k_ja_ra

Well-known member
я говорю " я в отношениях"
для мяне гэта як "займацца актыўнасцю". Не па-руску гэта. Штучна, вычварна. Як быццам з іншай мовы пераклалі.
Ніколі такога жыўцом не чула. Не кажуць так. Ты замужам? У цябе ёсць мужчына/хлопец/кавалер?

И да, если я не замужем, не с мужчиной, то я одна, но у меня есть ребенок. В моей лексике так.
для мяне адна, адзін - гэта няма сям'і. Увогуле. Дзеці - гэта сям'я.

Orion

Созвездие
никто и ничто не нужен чтобы заткнуть душевные раны, дыры, воронки, чтобы было хорошо.
близкие нужны чтобы затыкать дыры? вот это печаль!

а мне не трэба такая свабода. Я не разумею, нашто яна такая...
аналогично.. и не боюсь быть не "просветленной" :)

это не для себя я ращу ребенка, настанет время, он сепарируется и уйдет в свою жизнь, что нормально.
для меня одиночество это когда у тебя никого нет.. а дети даже когда вырастут и сепарируются все равно есть, так что тут быть одиноким никак..

Igra

БЫТИЕ
Ніколі такога жыўцом не чула. Не кажуць так.
Чё ж делать-то теперь тем, кто слышал? А тем, кто говорит, вообще не жить:)))
Ты знаешь, а я слышала и не раз. Так говорят. Это не литературно, безусловно, и не совсем уж грамотно, строго говоря. Но разве мы об этом в психбеседке?
Набери в гугле просто "в отношениях" и ты увидишь, что это выражение знакомо многим и именно в контексте близких отношений с мужчиной.

для мяне адна, адзін - гэта няма сям'і. Увогуле. Дзеці - гэта сям'я.
Так и родители семья, братья, сестры тоже. В таком случае по твоему принципу одни только круглые сироты без рода и племени и при этом неженатые/незамужние. Единицы, короче.
Впрочем, это опять разговор о словоупотреблении. Какая здесь проблема, связанная со словоупотреблением других, если у них с этим проблемы нет? Не понимаю.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху