А не трэба.)Удалить?
Хай так будзе.)
Заадно і штосьці кшталту лагічнай кропкі атрымаецца.)
Пра цікавыя і карысныя размовы і пра дзякуй.
А не трэба.)Удалить?
а что кто-то утверждает, что так говорить вежливо? Именно вежливо?"ты еш, як свіння" - ты скажаш у прыстойной кампаніі знаёмаму чалавеку? Шэфу скажаш? Бацькам?
Не ведаю. Уцямных адказаў на гэты конт так і не здарылася. А тыя, якія былі, кажуць пра тое, што хутчэй так, чым не.а что кто-то утверждает, что так говорить вежливо? Именно вежливо?
Я не купляю скуры і футра, езджу грамадскім транспартам. Я проста так раблю, бо мне так зручней і прасцей. Але можна лічыць, што я ратую планету.А в пользу чего надо отказываться от кожаной одежды, чтобы это было не наивное пионерство?
это всего лишь удобное оправдание тех, кто ест мясоесці мяса чалавеку закладзена прыродай
я не об этом спросила. И да - ты вносишь свой вклад, почему нет? Только потому, что ты так не думаешь? Ну, а кто-то думает. И для него, вероятно, отказ стал именно результатом раздумий и решением изменить хоть что-то в своей жизни для общего блага.Я не купляю скуры і футра, езджу грамадскім транспартам
Апраўданне? Апраўдваюцца, калі адчуваюць віну. Асабіста я ніякай віны не адчуваю, адпаведна, апраўдвацца ў мяне патрэбы няма. Разважаю хутчэй. У бок таго, што вегетарыянства -гэта выбар таго ці іншага чалавека, які ні з ратаваннем планеты, ні з валанцёрствам ніякай найпроставай сувязі не мае.) Мухі сабе, катлеты сабе.)это всего лишь удобное оправдание тех, кто ест мясо
А я і не сцвярджала, што мяса неабходна чалавеку. Болей за тое, досвед тых, хто мяса не есць і не памірае пры гэтым, сведчыць аб тым, што можна і без мяса, напэўна.)Я не встречала стопроцентно доказанной теории о необходимости мяса человеку.
Думаю, варта адрозніваць справы і падвядзенне прыгожай базы.И меня интересует, почему теория малых дел вдруг стала наивным пионерством.
А у нас есть вообще 100% доказанные теории в этой области? Тем не менее теория о том, что человечество совершило качественный скачек в развитии именно после того как стало употреблять мясо, естьэто всего лишь удобное оправдание тех, кто ест мясо![]()
Я не встречала стопроцентно доказанной теории о необходимости мяса человеку. Как и нет больших научных доказательств обратного, что и неудивительно, иначе рухнет вся мировая платформа бизнеса.
над безопасностью выпуска синтетической можно работать.Катерина, ты пропустила , что кожаная куртка меньшее зло чем синтетическая ?
И как ты отличаешь?Думаю, варта адрозніваць справы і падвядзенне прыгожай базы.
ты это серьезно про первобытных и экологию?І экалогія разам з прыродай ад гэтага ніяк не цярпела.
у кого-то имеет. Когда человек принимает решение не есть мяса на основе каких-то предпосылок, связанных именно с отношением к животным и экологии.У бок таго, што вегетарыянства -гэта выбар таго ці іншага чалавека, які ні з ратаваннем планеты, ні з валанцёрствам ніякай найпроставай сувязі не мае
а я это прочитала у тебя вот тут:А я і не сцвярджала, што мяса неабходна чалавеку.
асабліва, калі ўлічыць, што есці мяса чалавеку закладзена прыродай
это только твоё мнениеесці мяса - натуральна для чалавека. Гэта не вычварэнства, прыдуманае цывілізацыяй.
На здароўе.) Вось толькі гісторыя згодная такі са мной.я же думаю иначе...
Сложно говорить за все случаи сразу... У всех по разному. Даже цели разные в таких случаях: у одного геройский поступок, чтобы жить, у другого - чтобы умереть.Я ў разрэзе аддавання жыцця за кагосьці /штосьці пытаюся. Што вымушала людзей масава аддаваць свае жыцці (ідучы ў атаку, кідаючыся на амбразуру, праходзячы па мінным полі і г.д.), а не бегчы назад, не адступаць? Якая патрэба, якія асаблівасці і заканамернасці дзейнасці ЦНС? Ці гаворачы пра ваенныя умовы, прыплятаць нейкія там патрэбы недарэчна?
)))))) ты ещё назови историю точной наукой... ну-нуВось толькі гісторыя згодная такі са мной
Я думаю, і ты адрозніваеш. )И как ты отличаешь?
Цалкам сабе.ты это серьезно про первобытных и экологию?
У кагосьці мае, чаму б не? Я сказала, што няма наўпроставай сувязі, калі з аднаго абавязкова вынікае другое. А адначасова быць вегетарыянцам і займацца валанцёрствам можна, безумоўна. Як і займацца валанцёрстам, не будучы вегетарыянцам, ці будучы вегетарыянцам, не займацца валанцёрствам. Цэннае тут валанцёрства. А вегетарыянства - гэта толькі стыль харчавання, які хтосьці абірае з тых ці іншых прычын.у кого-то имеет.
Матывы людзей могуць быць якімі заўгодна. Я кажу пра тое, што на экалогію і ратаванне планеты вегетарыянства не ўплывае ніяк.Или все же это только ТВОИ очки вновь показывают тебе мотивы ДРУГИХ людей вот так вот однозначно?
не назаву. Але адмаўляць факт таго, што першабытныя людзі харчаваліся ў тым ліку мясам, я б пэўна ж не стала. Гэта болей чым смела, на мой погляд. Нават для недакладнай навукі.ты ещё назови историю точной наукой... ну-ну
история всего лишь влияет на твоё мировозрение
А кто из нас здесь присутствующих это лично видел? (как, впрочем, и многое другое, что преподносит нам наука история под видом объективных фактов)))). Простите, не смогла пройти мимо.Але адмаўляць факт таго, што першабытныя людзі харчаваліся ў тым ліку мясам, я б дакладна не стала.
А кто из нас здесь присутствующих это лично видел?
Нихто их не адмауляе). Просто мы верим в традиционные науки, как некоторые в Бога, только потому, что их принимает государство и некоторый объем из этих наук дается в вузах. Кажется, Зеланд писал, что традиционная наука крепка не доказательной базой, а гонением инакомыслия. А наука такой же классный инструмент для манипуляций человеком, как и многое другое.Каму патрабуецца база для неўжывання - можа адмаўляць не толькі гісторыю, але і ўсе астатнія навукі разам ўзятыя.
всё поправимо)))) если захочешь узнать этот смысл, то ты выберешь и этот путьАле фразы "зразумееш, калі перастанеш есць мяса" мне няясныя, прызнаюся.)
но это вовсе не означает, что таких тем не существует.Я не бачу тут тэм, якія былі б даступныя для разумення толькі вегетарыянцам.
Этот мир сотворён полярным, разделён на две противоположности, поэтому и дан выбор человеку - творить добро или зло. Выбор дан для познания. Употребление в пищу мяса не было изначально, так сказать, Божьим планом, но при этом было допущено Богом. Как-то такИстория может быть не точной наукой, но мясо-то люди ели на протяжении истории, с самого начала.