Психологическая беседка. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Mahima

переименовалась:)
"ты еш, як свіння" - ты скажаш у прыстойной кампаніі знаёмаму чалавеку? Шэфу скажаш? Бацькам?
а что кто-то утверждает, что так говорить вежливо? Именно вежливо?

А в пользу чего надо отказываться от кожаной одежды, чтобы это было не наивное пионерство?

Как где в другом - в политике какой нашей, к примеру, - так теория малых дел рулит. Поли клумбу, убирай двор - и настанет вселенское счастье.
А как тут, так начинать с малых дел - наивное пионерство.
Интересно выходит.

k_ja_ra

Well-known member
а что кто-то утверждает, что так говорить вежливо? Именно вежливо?
Не ведаю. Уцямных адказаў на гэты конт так і не здарылася. А тыя, якія былі, кажуць пра тое, што хутчэй так, чым не.

А в пользу чего надо отказываться от кожаной одежды, чтобы это было не наивное пионерство?
Я не купляю скуры і футра, езджу грамадскім транспартам. Я проста так раблю, бо мне так зручней і прасцей. Але можна лічыць, што я ратую планету. :)
Мяса ем, праўда. Але не рэдкіх відаў жывёлаў, а тых, якіх спецыяльна пад гэта разводзяць. ) У якім месцы тут шкода прыродзе, асабліва, калі ўлічыць, што есці мяса чалавеку закладзена прыродай жа, мне няясна.)

Валанцёрства - зусім іншае, як па мне. Гэта ўжо рэальны крок. Адзіна даступны шэраговаму грамадзяніну.

Симона-Таисия

созерцаю мир...
есці мяса чалавеку закладзена прыродай
это всего лишь удобное оправдание тех, кто ест мясо ;)
Я не встречала стопроцентно доказанной теории о необходимости мяса человеку. Как и нет больших научных доказательств обратного, что и неудивительно, иначе рухнет вся мировая платформа бизнеса.

Mahima

Я не купляю скуры і футра, езджу грамадскім транспартам
я не об этом спросила. И да - ты вносишь свой вклад, почему нет? Только потому, что ты так не думаешь? Ну, а кто-то думает. И для него, вероятно, отказ стал именно результатом раздумий и решением изменить хоть что-то в своей жизни для общего блага.
Твоя случайность и невключенность отменяет или обесценивает его шаг?

И меня интересует, почему теория малых дел вдруг стала наивным пионерством.

k_ja_ra

Well-known member
это всего лишь удобное оправдание тех, кто ест мясо
Апраўданне? Апраўдваюцца, калі адчуваюць віну. Асабіста я ніякай віны не адчуваю, адпаведна, апраўдвацца ў мяне патрэбы няма. Разважаю хутчэй. У бок таго, што вегетарыянства -гэта выбар таго ці іншага чалавека, які ні з ратаваннем планеты, ні з валанцёрствам ніякай найпроставай сувязі не мае.) Мухі сабе, катлеты сабе.)

Я не встречала стопроцентно доказанной теории о необходимости мяса человеку.
А я і не сцвярджала, што мяса неабходна чалавеку. Болей за тое, досвед тых, хто мяса не есць і не памірае пры гэтым, сведчыць аб тым, што можна і без мяса, напэўна.)
Я кажу пра тое, што есці мяса - натуральна для чалавека. Гэта не вычварэнства, прыдуманае цывілізацыяй. Першабытныя людзі, як вядома, палявалі і гатавалі/харчаваліся мясам. І экалогія разам з прыродай ад гэтага ніяк не цярпела. :)

И меня интересует, почему теория малых дел вдруг стала наивным пионерством.
Думаю, варта адрозніваць справы і падвядзенне прыгожай базы.

Magda

Well-known member
Катерина, ты пропустила , что кожаная куртка меньшее зло чем синтетическая ?:) а других нет.

Orion

Созвездие
это всего лишь удобное оправдание тех, кто ест мясо ;)
Я не встречала стопроцентно доказанной теории о необходимости мяса человеку. Как и нет больших научных доказательств обратного, что и неудивительно, иначе рухнет вся мировая платформа бизнеса.
А у нас есть вообще 100% доказанные теории в этой области? Тем не менее теория о том, что человечество совершило качественный скачек в развитии именно после того как стало употреблять мясо, есть

Mahima

Катерина, ты пропустила , что кожаная куртка меньшее зло чем синтетическая ?
над безопасностью выпуска синтетической можно работать.
Или носить хлопок, лен, шерсть.
Думаю, варта адрозніваць справы і падвядзенне прыгожай базы.
И как ты отличаешь?

І экалогія разам з прыродай ад гэтага ніяк не цярпела.
ты это серьезно про первобытных и экологию?

У бок таго, што вегетарыянства -гэта выбар таго ці іншага чалавека, які ні з ратаваннем планеты, ні з валанцёрствам ніякай найпроставай сувязі не мае
у кого-то имеет. Когда человек принимает решение не есть мяса на основе каких-то предпосылок, связанных именно с отношением к животным и экологии.
Или как ты считаешь - только так и есть? Или все же это только ТВОИ очки вновь показывают тебе мотивы ДРУГИХ людей вот так вот однозначно?

Симона-Таисия

созерцаю мир...
А я і не сцвярджала, што мяса неабходна чалавеку.
а я это прочитала у тебя вот тут:
асабліва, калі ўлічыць, што есці мяса чалавеку закладзена прыродай
:)

есці мяса - натуральна для чалавека. Гэта не вычварэнства, прыдуманае цывілізацыяй.
это только твоё мнение
я же думаю иначе... даже 6-ая заповедь "не убей" у меня связана с запретом поедать живую плоть, и имеет более широкий смысл, чем физическое лишение жизни другого человека.

k_ja_ra

Well-known member
Симона-Таисия, строга кажучы, закладзены прыродай не роўна жыццёва неабходны. Прыкладам, прыродай закладзена мець 2 рукі, 2 нагі і г.д., але, як вядома і на жаль, здараюцца і іншыя варыянты.
Але я дапускаю, што ты магла прачытаць і зразумець менавіта так, як прачытала і зразумела, таму паясніла сваю думку іншымі словамі. :)

я же думаю иначе...
На здароўе.) Вось толькі гісторыя згодная такі са мной.:)

BabuschkinHaus

Well-known member
Я ў разрэзе аддавання жыцця за кагосьці /штосьці пытаюся. Што вымушала людзей масава аддаваць свае жыцці (ідучы ў атаку, кідаючыся на амбразуру, праходзячы па мінным полі і г.д.), а не бегчы назад, не адступаць? Якая патрэба, якія асаблівасці і заканамернасці дзейнасці ЦНС? Ці гаворачы пра ваенныя умовы, прыплятаць нейкія там патрэбы недарэчна?
Сложно говорить за все случаи сразу... У всех по разному. Даже цели разные в таких случаях: у одного геройский поступок, чтобы жить, у другого - чтобы умереть.

k_ja_ra

Well-known member
И как ты отличаешь?
Я думаю, і ты адрозніваеш. )
Не заводзіць сабаку яшчэ не значыць дапамагаць жывёлам. Неяк так.:)

ты это серьезно про первобытных и экологию?
Цалкам сабе.

у кого-то имеет.
У кагосьці мае, чаму б не? Я сказала, што няма наўпроставай сувязі, калі з аднаго абавязкова вынікае другое. А адначасова быць вегетарыянцам і займацца валанцёрствам можна, безумоўна. Як і займацца валанцёрстам, не будучы вегетарыянцам, ці будучы вегетарыянцам, не займацца валанцёрствам. Цэннае тут валанцёрства. А вегетарыянства - гэта толькі стыль харчавання, які хтосьці абірае з тых ці іншых прычын.

Или все же это только ТВОИ очки вновь показывают тебе мотивы ДРУГИХ людей вот так вот однозначно?
Матывы людзей могуць быць якімі заўгодна. Я кажу пра тое, што на экалогію і ратаванне планеты вегетарыянства не ўплывае ніяк.

ты ещё назови историю точной наукой... ну-ну
не назаву. Але адмаўляць факт таго, што першабытныя людзі харчаваліся ў тым ліку мясам, я б пэўна ж не стала. Гэта болей чым смела, на мой погляд. Нават для недакладнай навукі.

история всего лишь влияет на твоё мировозрение

Симона-Таисия, для разумення. Я не супраць, што хтосьці не есць мяса. :) Вось проста ні разу.) Незалежна ад матываў, якія імі рухаюць.)))
Але фразы "зразумееш, калі перастанеш есць мяса" мне няясныя, прызнаюся.) Я не бачу тут тэм, якія былі б даступныя для разумення толькі вегетарыянцам.:)
Ты бачыш - і на здароўе.)

BabuschkinHaus

Well-known member
Але адмаўляць факт таго, што першабытныя людзі харчаваліся ў тым ліку мясам, я б дакладна не стала.
А кто из нас здесь присутствующих это лично видел? (как, впрочем, и многое другое, что преподносит нам наука история под видом объективных фактов)))). Простите, не смогла пройти мимо.

Babybee

New member
читаю и удивляюсь.
История может быть не точной наукой, но мясо-то люди ели на протяжении истории, с самого начала. Устройство желудка, устройство зубов указывает на то, что человек был задуман природой как "животное", употребляющее в пищу как растительные источники, так и мясные. Первобытные наскальные рисунки с охотой на животных не появились ни откуда. Начало массового выращивания злаков произошло не так уж давно, если брать в расчет исторические масштабы- что ж люди до этого кушали спрашивается? Особенно в сезоны, когда овощей и фруктов нет или они скудны? Мясо и кушали. И при этом в плане диабета/сердечных заболеваний и прочих напастей современного человечества жили гораздо благополучнее, умирали как правило от другого.

k_ja_ra

Well-known member
А кто из нас здесь присутствующих это лично видел?
:) Прабачце, я не гісторык, каб аргументаваць з крыніцамі і падобным. )
Асабіста мне база для ўжывання мяса не патрабуецца.) У мяне няма тут ні пытанняў, ні метанняў.)
Каму патрабуецца база для неўжывання - можа адмаўляць не толькі гісторыю, але і ўсе астатнія навукі разам ўзятыя.:) Без праблем.:)
Пасля свіней мне ўжо нічога не страшна. :))))))

BabuschkinHaus

Well-known member
Каму патрабуецца база для неўжывання - можа адмаўляць не толькі гісторыю, але і ўсе астатнія навукі разам ўзятыя.
Нихто их не адмауляе). Просто мы верим в традиционные науки, как некоторые в Бога, только потому, что их принимает государство и некоторый объем из этих наук дается в вузах. Кажется, Зеланд писал, что традиционная наука крепка не доказательной базой, а гонением инакомыслия. А наука такой же классный инструмент для манипуляций человеком, как и многое другое.
(Я сейчас не про отрицание наук, а про то, что они являются определенными системами координат, а не единственно возможной истиной...)

k_ja_ra

Well-known member
BabuschkinHaus, дык я ж не супраць.) Хай кожны верыць, ва што яму болей падабаецца.))))

Симона-Таисия

созерцаю мир...
Але фразы "зразумееш, калі перастанеш есць мяса" мне няясныя, прызнаюся.)
всё поправимо)))) если захочешь узнать этот смысл, то ты выберешь и этот путь ;)
Я не бачу тут тэм, якія былі б даступныя для разумення толькі вегетарыянцам.
но это вовсе не означает, что таких тем не существует.

История может быть не точной наукой, но мясо-то люди ели на протяжении истории, с самого начала.
Этот мир сотворён полярным, разделён на две противоположности, поэтому и дан выбор человеку - творить добро или зло. Выбор дан для познания. Употребление в пищу мяса не было изначально, так сказать, Божьим планом, но при этом было допущено Богом. Как-то так :pardon:
На этом я заканчиваю рассуждать про мясо. Каждому - своё.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху