Психологическая беседка. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Greenlight

Well-known member
Адзенне з дзяцінствам не асацыюецца, яно было, ёсць і будзе надалей - таму яго не шкада. А вось цацак болей не будзе. І дзяцінства таксама.
Похоже на опыт взрослого, а, ну так и есть
Гэта шкадаванне ( у выпадку дзяцей шкадаванне дзяцінства), думаю, ва многім я ж сама дзецям і транслюю.
Т.е. сожаление ваше...

Малодшая тут збольшага ідзе паравозікам. Блізкасць і перайманне паміж сёстрамі з прычыны падобнасці ўзросту вялікая. Калі страрэйшай шкада цацак, то з чаго б не было шкада малодшай?
Вот спасибо). Я с утра читаю, и у меня возник интерес (я ж в такой же системе - мама девочек-погодок) к тому, какие они по характеру и как взаимодействуют. Мои ооочень разные - характеры, реакции, конституция тела). И я вижу часто единодушие у них в тех случаях, когда они "объединяются", чтобы "противостоять" мне, даже неосознанно. Со своей стороны, я и сама их иногда "сливаю" вместе, ради экономии энергии, когда устала, например. "идите", "сделайте", "порисуйте" и тд... Вобщем, тема однополых погодков и взаимодействия их с родителем того же пола для меня очень интересна и актуальна). Рада, что вы заговорили об этом).

k_ja_ra

Well-known member
То есть, ты не хочешь/можешь/не готова отдать часть ответственности детям?
Не. Наадварот. Я наколькі магу стымулюю самастойнасць і адказнасць. Прашу хаця б ў дробязях прымаць рашэнні без мяне. Месцамі адмаўляюся правяраць урокі, бо не бачу іншай мэты тут, як перакласці адказнасць з сябе на мяне, калі што ( Ну ты ж правярала? Воооось.)

Т.е. сожаление ваше...
тут паясню, бо, мажліва, не вельмі дакладна вышэй выказалася. Я не прагаворваю гэтага ўголас. Але адчуваю штосьці такое, так. І падумала раптам, што вось яна прычына неаддавання цацак. Гэта выключна мае развагі і здагадкі, але яны ўсё тлумачаць. )

какие они по характеру и как взаимодействуют. Мои ооочень разные - характеры, реакции, конституция тела)
Мае таксама розныя. Але ў месцы "цацак не аддам" заўважаецца надзвычайнае адзінства. )

"идите", "сделайте", "порисуйте" и тд...
Цікава.) Я з гэтага пункту гледжання зліваю амаль заўжды.)

Последнее редактирование:

k_ja_ra

Well-known member
мой малыш родился с высокой потребностью в маме.
А што такое высокая патрэба ў маме? Яна хіба не ва ўсіх дзяцей такая?

BARABULKA, а сыну патрабуюцца менавіта грудзі, а іншы цялесны кантакт ніяк не задавальняе? Калі прапанаваць: "слухай, а давай, наадварот, я табе спінку пагладжу, ножкі, ручкі? Абдыму, пацалую?" Не праходзіць гэта, так?

Солнцева, о, мерсі.) А я сяджу і думаю, ці не разумею чаго, ці яшчэ што. Бо там пра тое, што ты кажаш, роўна адзін сказ з 5 слоў напісаны.)))

k_ja_ra

Well-known member
Солнцева, глянула. Нічога не разумею. ( Прабач.
Ты хоць скажы, дык праблема з аўтаноміяй, калі яна ёсць, на твой погляд, у каго? У дзяцей (мы ж пра іх?) ці ў мяне (ты ж пра мяне пыталася?)?

k_ja_ra

Well-known member
мне не нужна помощь, помощь опасна
Разумееш, ёсць нежаданне дапамогі, а ёсць жаданне кантролю праз адсутнасць даверу і пэўнасці ў тым, што людзі зробяць усё, як належыць і як лепей, а не абы як і абы грошы плацілі. Па мне, гэта розныя рэчы. Плюс ёсць гіперадказнасць, калі ты не хочаш адказваць яшчэ і за працу і мажлівыя памылкі, зробленыя іншым. Калі сам напартачыў - дык ты хоць у тэме, і ведаеш, як выправіць. А калі іншы - гэта складаней і непрыемней.

:) Ясна. Ок.)

k_ja_ra

Well-known member
Солнцева, дзякуй, узаемна.)
Дык вось працягваючы маю думку. У мяне - другое.) А ад дапамогі я рэдка калі адмаўляюся.)
Да таго ж, у той ці іншай ступені гэтае другое, думаю, уласціва ўсім, ці большасці. Вось, скажам, табе прызначылі які-небудзь лек. Ты што, адразу кінешся яго піць? Асабіста я ды ні за што! Я спачатку пачытаю, што гэта за лек такі, што за пабочныя эфекты дае, пры якіх хваробах назначаецца, спраўджу дазіроўкі. Яшчэ і пачытаю, а ці патрэбны ён мне ўвогуле, ці можа само пройдзе. І толькі калі ўсе параметры сыйдуцца, пайду піць.:) З рамонтам тое ж.)

Mahima

переименовалась:)
Ну і прапанова чытаць не напісанае, а штосьці гіпатэтычна-ідэальнае - гэта крута.)
прапанова как раз читать написанное. И не додумывать, а спрашивать, если непонятно. И не трактовать непонятное априори как наезд/поучение/высокомерие и иже с ними.

А гэта праблема - яна скуль узялася? І дзе прысутнічае? Я хіба дзесьці пра гэта кажу?
кажаш:)

А с остальным...столько уже страниц понаписали - я не буду все читать:)
Проехали.

k_ja_ra

Well-known member
Нет, это из другой оперы.
Так? Чаму?

Я понимаю, что принять это не просто
Што гэта? Праблемы з аўтаноміяй?)

Саша не читает аннотации, пьет что я даю)
Ты яшчэ палавую прыналежнасць улічвай.))) Мужчыны ў прынцыпе рэдка анатацыі да лекаў чытаюць, незалежна ад аўтаноміі.) Іх стыхія - рамонт. А вось жанчыны кантралююць у сваёй масе назначэнні.) Хаця не ўсе, так.)

И еще, я бы предложила подумать, что с эти делать,
Дзякуй.) Толькі ў мяне няма патрэбы штосьці рабіць, бо няма ніякага дыскамфорту, нават калі нейкая праблема і існуе, на твой погляд.
З таго, што ты прапанавала, мне пасуе толькі няўменне і нежаданне набываць сабе рэчы. Але тут рэч а) у перфекцыянізме (я рэдка бываю задаволеная пакупкай) і б) нецікавасці да тэмы рэчаў і пакупак у прынцыпе ( я не ў тэме марак, крутых крам, распродажаў, СП, і г.д.) Рэчы я набываю выключна ў выпадку крайняй патрэбы. Калі ідзе сезон, а абутку няма, джынсы працёрліся, ідзе юбілей, а ў мяне ніводнай сукенкі, дзяцей трэба збіраць у школу і г.д.
То бок як па мне, дык каб можна было хадзіць голым - я б хадзіла.) Так, каб я штосьці пабачыла і вось захацела (я гэта паказвацюь у кожным серыале), ці схадзіла, як іншыя, зняць стрэс на шопінг - проста не бывае, гэта проста іншая планета.))) Мне гэтага ніколі не зразумець.)))
Але і радасці большай, чым калі надзвычайная патрэба (глядзі вышэй) такі задаволілася (абутак сеў, знайшлася сукенка і г д.), і прычым хутка - у мяне няма.))) Бо гэта значыць, што да наступнага разу я свабодная ад гэтага гемара з вешчізмом.:))))))

Так. І я не хачу. Занадта па-рознаму мы тут глядзім і адчуваем.)

BARABULKA

Active member
Структура автономии (8 месяцев – 2,5 года). В соответствии с названием стадии, ребенок учится быть автономным, т.е. активно отделяется от мамы, формирует свои психологические границы, учится самостоятельности.
3.1. Ранняя автономия. Особо симбиотические мамы удерживают при себе ребенка, препятствуя сепарации. Естественно, не прямо, а путем намеков. И ребенок во имя мамы отказывается от самостоятельности. А спустя 40 лет все искренне удивляются: почему он(а) так и не вступил(а) в брак и живет с мамой? В скетчах «Одна за всех» есть сюжет: еврейская мама в исполнении Жанны Ардовой никак не дает своему великовозрастному сыну повзрослеть: «Сема, ты хочешь жениться??? Хочешь сделать маму сиротой?!»

Спасибо, но на мой взгляд, это малыш меня не отпускает, а не я его). Старший ребенок старше малыша на 3 года, с ним все было по иному.

BARABULKA, ну как у вас дела?)

в каком смысле:)?

BARABULKA, а сыну патрабуюцца менавіта грудзі, а іншы цялесны кантакт ніяк не задавальняе? Калі прапанаваць: "слухай, а давай, наадварот, я табе спінку пагладжу, ножкі, ручкі? Абдыму, пацалую?" Не праходзіць гэта, так?

это все присутствует, тактильного контакта у нас мнооого, но глюдь обязательный атрибут.

А што такое высокая патрэба ў маме? Яна хіба не ва ўсіх дзяцей такая?

k_ja_ra, малыш жил около 8-ми месяцев исключительно с грудью во рту, начиная с роддома. Он находился на груди 24/7 без преувеличения. Мне казалось, что я в тюрьме усиленного режима.

k_ja_ra

Well-known member
малыш жил около 8-ми месяцев исключительно с грудью во рту, начиная с роддома. Он находился на груди 24/7
Малеча сама, на жаль, няздольная абіраць сабе ўмовы, пагатоў ствараць іх. Умовы малечам ствараюць дарослыя.:)
Я проста думала, што можа ў дзіцяці былі тыя-сія пытанні па здароўю.) У сувязі з чым яму была рэкамендаваная мама ў рэжыме 24/7.) Выдатна, што ўсё ў парадку і што дзіця проста майстарскі карысталася сваім становішчам напоўніцу.))))

это все присутствует, тактильного контакта у нас мнооого
Я мела на ўвазе, ці пагаджаецца сын на які-небудзь абмен?

в каком смысле?
))))))) Смысл моего вопроса может быть только один, он вытекает из контекста вчерашней беседы. Даже и не знаю, какой еще смысл у моего вопроса может быть, если честно.:)
Я имела ввиду как дела на пути решения проблемы, с которой Вы сюда пришли.

k_ja_ra

Well-known member
Юлллса, ну ты шпаркая якая.))) Чалавек столькі часу мучыцца, а ты разлічваеш на нейкі вынік праз 12 гадзін.)))))

BARABULKA

Active member
Выдатна, што ўсё ў парадку і што дзіця проста майстарскі карысталася сваім становішчам напоўніцу.))))

k_ja_ra, он таким родился, а не его разбаловала, если речь об этом).
Но, если бы я не имела такого опыта со своим малышом, а услышала, что у кого-то дите вот такой, то на 300% пребывала бы в уверенности, что это родители виноваты))))))).

Вы тоже 3 года назад были другой

конечно, но думается мне, что на еврейскую мамашу я не тяну:biggrin:

Я имела ввиду как дела на пути решения проблемы, с которой Вы сюда пришли.

я сегодня без малыша, результатов пока нет.

k_ja_ra, BARABULKA, я не про результат, конечно же!)) Просто интересно, какова будет реакция ребенка на новое мамино поведение.

BARABULKA

Active member
Просто интересно, какова будет реакция ребенка на новое мамино поведение

так реакцию я знаю, когда не даю сначала упрашивает, потом спрашивает почему не даю, потом злится, пытается стукнуть.
Стоит мне отвлечься, ручки под майкой и восторг в голосе *О, мой приятненький глюдь*

Так еще не вечер )))

хорошо, что делать, чтобы не превратится?

BARABULKA

Active member
Что делать? Взять ответственность на себя. Потому, что вы взрослая)

Солнцева, я это понимаю, что ответственность моя. Я переживаю не отразится ли это на ребенке, не травмирует ли это его. Ведь все сворачивают ГВ и дети отпускают грудь, а малыш спустя год не отпускает, стала задумываться почему.

BARABULKA

Active member
перекладывание ответственности?

хай так) углублятся уже не буду.

Знаете, психологи говорят, что любое ваше решение будет правильным. Вы делаете все что можете на данный момент, на сколько есть у вас ресурса.

спасибо большое, вот мне наверно вот этих слов не хватало.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху