Психологическая беседка. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

juniko

self-made woman
А в принципе - когда люди не умеют дружить или общаться им остается только ругаться или угрожать. Как-то так.

Юлллса, ну не её назвали, а её поведение на тот момент, что кстати соответствовало 5 признакам. Разница в том, что человек себя иногда может вести как угодно, все зависит от количества таких раз.

k_ja_ra

Well-known member
juniko, асабіста мне б не хацелася, каб гэтая размова вылілася ў чарговыя разборкі. Таму пракаментую толькі гэта:
Ну ты не считаешь, а мы считаем.
Ок. Хай нават так. Але нашто гэта ўвесь час паўтараць, як мантру, фармуючы пэўны інфармацыйны фон? Не даючы іншым людзям скласці сваё ўласнае ўражанне аб карыстальніку, ці як мінімум, перашкаджаючы складанню такога ўражання?
Ну лічыш тролем - і на здароўе. Не ўключайся, не камунікуй, ігнаруй. А астатнія хай самі. Дык не. Кожнаму, хто толькі тыцнецца, трэба абвязкова паведаміць, хто ёсць хто. Каб жа не дай Божа, па-іншаму да чалавека не паставіўся.
Неяк так гэта выглядае, па мне.

ну пару дней назад тут и Кьяру троллем назвали.
І не раз. І нашмат раней.) І на здароўе.)
Думаю, у кожнага ёсць цікавыя яму карыстальнікі на форуме і нецікавыя.) Выдатна, калі здараецца ўзаемнасць.) У мяне збольшага здараецца. :) Ну...прынамсі мне так падаецца.)

Увогуле, я заўважыла, калі людзям не падабаецца напісанае, ці адказ, ці пытанне, то заўжды знаходзіцца, якім словам гэта назваць.) У адных гэта хамства, у другіх - гульня, у трэціх - вада, у чацвёртых - маніпуляцыя, у пятых - тролінг.)
Так што сутнасць зусім не ў назве. :))

juniko

self-made woman
Ну лічыш тролем - і на здароўе. Не ўключайся, не камунікуй, ігнаруй. А астатнія хай самі. Дык не. Кожнаму, хто толькі тыцнецца, трэба абвязкова паведаміць, хто ёсць хто. Каб жа не дай Божа, па-іншаму да чалавека не паставіўся.
Так мы ж люди добрые, отзывчивые и сразу предупреждаем, что с некоторыми собеседниками лучше не говорить, потому что переврут, обхамят, перейдут на личности, потом пошарятся по форуму, поищут, повыспрашивают и начнут переходить на детей и уже их обливать и про них хамить.
Считай, что мы борцы за спокойное детство. Спасаем чужих детей от интернет-насилия.

И троллей.

Джулия

Luck favourite
Падкрэсленае - ключавое.
А что такого ужасного в постах "до"? :)
Вось калі шчыра, вы, праўда, лічыце, што ваш пост пра паліглотвства быў пунктам гледзішча? Пунктам гледзішча па тэме, а не выпадам у адрас чалавека?
Констатацией факта.А вот "выпадом" уже вы этот факт окрасили.
тэст і ілюстрацыя - розныя рэчы.
Тест и иллюстрация-возможно,разные вещи.А на деле это была обычная манипуляция.По определению.
стремление изменить восприятие или поведение других людей при помощи скрытой, обманной или насильственной тактики

k_ja_ra

Well-known member
Констатацией факта.А вот "выпадом" уже вы этот факт окрасили.
Добра. Дзякуй. У прынцыпе, можа і афарбавала.) Зноў жа па звычцы.) Бо звычайна да Зоряны апроч як з выпадамі і не звяртаюцца.)))
Тады яшчэ спытаюся.
А чым, па-вашаму, ёсць розныя сорі, пардоны, ОКі, мерсі, пліз, вшістко едно, хай так, а можа так і трэба і падобнае?

Констатацией факта
Дарэчы, пра факт.)))
Вышэй Сімоне-Тасіі пісала, што факт і бачанне (гледзішча) - розныя рэчы.) Ці так званае паліглотства ўжо не давяло да дабра, што вы гэта канстатуеце? )
Вы хацелі сказаць, што вашае паведамленне было проста нейтральным?
Я так і зразумела.) Але не канстатацыяй факта, пагадзіцеся.)

juniko

self-made woman
Бо звычайна да Зоряны апроч як з выпадамі і не звяртаюцца.)))
Это просто твое восприятие сквозь призму человеческих комплексов. То, что уверенный в себе человек воспринимает, как усмешку или шутку, то - неуверенный в себе человек сразу воспринимает, как наезд и агрессивность, начинает "воевать" и как итог - прикрытие хорошей темы для обсуждения детских страхов.

Неждана

New member
Те, кто нарушают этику интернетовского общения, с целью нагнетания конфликтов и пр. Занимаются троллингом. И это совсем не значит, что тролли пишут только так и всегда троллят. Зоряна, к примеру, пишет и обычные посты - в этом случае она не тролль. А как троллить начинает (ну то, что я расцениваю сама как троллинг) - мне неинтересно, я не включаюсь.

Джулия

Luck favourite
А чым, па-вашаму, ёсць розныя сорі, пардоны, ОКі, мерсі, пліз, вшістко едно, хай так, а можа так і трэба і падобнае?
Сленг.
Ці так званае паліглотства ўжо не давяло да дабра, што вы гэта канстатуеце? )
Вы верно заметили,что полиглотство так называемое.И вот такое полиглотство никого до добра не доводит.Достаточно вспомнить некоторых известных политических и общественных деятелей.Ваша протеже частенько коверкает иностранные слова,а потом вам же приходится защищать ее от "цепляний".
Мой пост был добрым предупреждением :)

Симона-Таисия

созерцаю мир...
Ну гэта таму, што ты тут маеш добрую рэпутацыю, да цябе добра ставяцца, ты збольшага пішаш тое, што народу падабаецца, дый напісалі табе такое аднойчы.
А калі ўсё роўна наадварот і пішуць праз дзень...то..ты пэўная, што застанешся спакойнай і роўнай?
а может всё же дело в самом человеке и в его поведении? думаю всё же есть повод, когда люди ей пишут такие вещи и так реагируют на её фразы.

Неждана

New member
Так. Менавіта так. Толькі адно "але". Гэтага ніколі не рабіла Сімона-Таісія.
Ну да, проиллюстрировала Игра. (кстати, это ваша интерпретация, Симона-Таисия предположила психологический тест, а Игра, по-моему, ничего еще не написала?)

Але затое вельмі яскрава паказвае, як яно, як яно - заставацца спакойным і ўраўнаважаным, як яно - успрымаць такія выпады выключна як "чьё-то виденье возможного поведения", калі фактычна людзі займаюцца паклёпам. Не проста маюць нейкае там меркаванне аб табе, а распаўсюджваюць яго. Ды так, што гэта выглядае ўжо рэальным фактам, а не суб'ектыўнай ацэнкай.
Ну да, чтобы показать, как это больно, когда тебя бьют, ударить того, кто сам не бил?

Это - самая настоящая подлость, какими назидательными целями она бы ни прикрывалась. Разумеется, это мое мнение, доказывать мне, что это совсем не подлость, а что-то иное, не стоит.

k_ja_ra

Well-known member
Ваша протеже частенько коверкает иностранные слова,а потом вам же приходится защищать ее от "цепляний".
Ну вось нашто гэта? :)
Гэта таксама канстатацыя? Ці вашае бачанне? )
Але думка вашая цікавая.) Дзякуй.) Тое, што ў адных - сленг, у другіх - кавэрканне іншамоўных слоў.:) Рацыяналізацыя, як яна ёсць. :)

Ну да, проиллюстрировала Игра. (кстати, это ваша интерпретация, Симона-Таисия предположила психологический тест, а Игра, по-моему, ничего еще не написала?)
Ігра мне паясніла ў скайпе.) Мне ж трэба было высветліць, чаго мне баяцца.)))))
Гэта яе словы.
Але думаю, калі яна захоча паясніць яшчэ і сама - то паясніць.)

Это - самая настоящая подлость, какими назидательными целями она бы ни прикрывалась. Разумеется, это мое мнение, доказывать мне, что это совсем не подлость, а что-то иное, не стоит.
:) Я і не збіраюся.) Маеце права на сваё меркаванне.) Пра сваё я вышэй ужо напісала.)
А вы з якой мэтай мяне папярэджваеце, што не варта вам штосьці даказваць? :)

Неждана

New member
І пры той колькасці негатыву пра яе і да яе, які на яе выліваецца амаль штодня, я ўвогуле не ўяўляю, які стрыжань трэба мець, каб гэта ўсё выносіць.
А как вам иное мнение на этот счет?
Представьте, не нужно вообще никакого стержня иметь. И выносить ничего не нужно - т к не доставляет это таких неудобств (неудачное слово, но получше с ходу не придумалось), какие вы видите? Наоборот, эти неудобства - это плюшки, и они зачем-то нужны Зоряне, и чем больше, тем лучше.
Ну вот такая потребность у человека.

Не ложится вам эта мысль в описываемой ситуации?

k_ja_ra

Well-known member
а может всё же дело в самом человеке и в его поведении? думаю всё же есть повод, когда люди ей пишут такие вещи и так реагируют на её фразы.
Думаю, што і ў чалавеку таксама, так.) Дыялог - заўжды справа дваіх.:)

juniko

self-made woman
эти неудобства - это плюшки, и они зачем-то нужны Зоряне, и чем больше, тем лучше.
Ну вот такая потребность у человека.
"Коричневые купоны" по терминологии Берна? Интересная мысль, мне она тоже приходила в голову при попытке понять.

Джулия

Luck favourite
k_ja_ra, просто пример для вас,и на этом заканчиваю.
Одно дело,когда ОК-так он и по-английски ОК,и совсем другое,когда пишут еспешиали.Вы и сами вашу протеже поправляли не раз в подобных случаях.

Неждана

New member
Кожнаму, хто толькі тыцнецца, трэба абвязкова паведаміць, хто ёсць хто. Каб жа не дай Божа, па-іншаму да чалавека не паставіўся.
Неяк так гэта выглядае, па мне.
А вы так опираетесь в своих представлениях о других собеседниках на то, что о них пишут другие? Какие ярлыки (а тролль - именно ярлык) к ним клеят?

k_ja_ra

Well-known member
Это просто твое восприятие сквозь призму человеческих комплексов.
Я б сказала скрозь прызму досведу.) Так будзе дакладней.)

как итог - прикрытие хорошей темы для обсуждения детских страхов.
А хіба тэма страхаў прыкрыта? ) Па-мойму, цалкам сабе можна працягваць абмяркоўваць яе.) А калі не парцягваецца і хочацца пра Зоряну, то ў гэтым хто вінаваты? :)

Неждана

New member
Ігра мне паясніла ў скайпе.) Мне ж трэба было высветліць, чаго мне баяцца.)))))
Гэта яе словы.
Але думаю, калі яна захоча паясніць яшчэ і сама - то паясніць.)
Я про публичное пояснение.
Она публично написала то, что написала, в отношении Симоны-Таисии. Остальное осталось за кадром.
Я это имею в виду.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху