Психологическая беседка. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Igra

БЫТИЕ
Симона-Таисия, спасибо за ответ, но что-то я потеряла интерес к теме дискуссии. Скажу только,что для меня не убедительно прозвучали твои аргументы, а возражать лень:) Да, и мнение Кьяры мне гораздо ближе на этот счет.

Mahima

переименовалась:)
Катерина, паясніш, з чым дакладна?
С тем, что предлагается именно другая система. Это скорее как таблица умножения и интеграл. Или, если проще, то, что поначалу называется разностью, далее становится алгебраической суммой, потому что появляется понятие отрицательных чисел.

k_ja_ra

Well-known member
Катерина, ну дык і ў мяне пра матэматыку што так, што так гаворка. ) І так, калі гаворка пра 5+2, то няма сэнсу ў немарач дваічнай сістэмы пагружацца, імхо. Асабліва калі ўлічыць, што ў сучасным свеце ёй апроч праграмістаў, як разумею, ніхто і не карыстаецца. Большасць аперуе ўсё адно дзясяцічнай сістэмай. Таму і лагічней па мне у межах гэтай сістэмы ў гаворцы і заставацца.
Калі табе зручней з тваёй аналогіяй, то мне і яна пасуе.) Няма сэнсу, імхо, сцвярджаць, што 5-2 - гэта сума.) Калі мы абмяркоўваем задачкі 4-га класа.)

А так...я згодная абсалютна, што адзінае рэальнае, што вакол - гэта наборы гукаў, фарбаў, з'яў прыроды і г.д. А ўсё астатняе - словы, паняткі, асацыяцыі, не кажучы ўжо пра эмоцыі, матывы і г.д. - гэта суб'ектыўныя выдумкі чалавека. У мае межы, калі што, гэта цалкам сабе ўпісваецца.:)
Толькі ў нашай размове гэта нашто? :) Мы ж збольшага разумеем адно аднаго. Значыць, карыстаемся нейкай агульнай сістэмай паняткаў. Нашто раптам сыходзіць у зусім іншую? Таксама правільную, таксама цікавую, але, імхо, мала актуальную ў межах гэтай размовы. Вось у філософскіх дыскусіях - так. Самае яно. )
А тут...можна колькі заўгодна гаварыць аб тым, што гэта ўсё ілюзіі, але калі карыстаешся імі сам, імі карыстаюцца ўсе вакол, то значыць іх і варта абмяркоўваць. У межах рэальнасці, а не абстракцый заставацца. :)
Але я не настойваю.) Можна і адначасова пра рознае. Толькі гэта штосьці з серыі "хто пра хату, а хто пра лапату" атрымліваецца. Імхо. :)

Симона-Таисия

созерцаю мир...
Почему решила, что не понравилось?
Юлллса, из-за ответа Къяры))))))
твой ответ почему-то только счас заметила, но он у меня вопроса не вызвал
а вот Къярин...
хотя, скорее всего это сложилось из прошлой "картины" нашего с ней общения, как говорится - фильтр наложил свой отпечаток. Буду стараться убирать его.

k_ja_ra

Well-known member
Симона-Таисия, дык пытанне да мяне было? )
Не тое, каб не спадабалася. ) Я ў прынцыпе ўжо прывыкла да тваёй манеры выказвання. Яна ў цябе такая...спецыфічная, я б сказала. Ты досыць вольна абыходзішся са словамі.) Відаць, памятаючы, што гэта ўсё ілюзіі, і таму можна ўкладаць у іх любыя сэнсы, не моцна раўняючыся не тое, якія сэнсы ў гэта звычайна і збольшага ўкладаюцца іншымі людзьмі.
Выраз "абмежаваны чалавек" табе знаёмы? ) Знаходзіш агульны корань з тваімі "межамі"? :) Але я, паўтаруся, разумею, што ты зусім іншае мела на ўвазе.)
Так што ўсё нармальна. :)

Mahima

k_ja_ra, если задачки 4 класса - то да. Но надо же идти в пятый когда-то:)

Оно не разное. Оно в развитии. Мне как-то ближе хотя бы попытки расширения и терминологии, и рамок задач.

Симона-Таисия

созерцаю мир...
k_ja_ra, для меня "рамки" и "границы" - это что-то вроде линий/стен и т.п.
и они могут находиться на различном воображаемом расстоянии
из твоего ответа я делаю вывод, что ты представляешь для себя это расстояние слишком близким, поэтому тут и сарказм, и прочее...
Так што ўсё нармальна

k_ja_ra

Well-known member
Но надо же идти в пятый когда-то
Навакольны свет з сабой браць?
Ці існаваць потым у вакууме?)

Мне как-то ближе хотя бы попытки расширения и терминологии, и рамок задач.
Мы крыху пра рознае.) Мне таксама пашырэнне падабаецца.) І ў сэнсе тэрміналогіі ў тым ліку.) Проста...я за тое, каб усё было да месца. І хоць колькі-небудзь паслядоўна.)

поэтому тут и сарказм,
))))
а як жа ілюзіі? :)

Симона-Таисия, я адказала на тваё пытанне.) І толькі.) Прычым шчыра.)

Симона-Таисия

созерцаю мир...

k_ja_ra

Well-known member
Симона-Таисия, збольшага шчыра. Але месцамі я магу пра штосьці змаўчаць, чагосьці не дагаварыць. Ну і бывае іронія, і нават сарказм.) Нішто чалавечае мне не чужое.)

Симона-Таисия, дарэчы. Даўно хацела спытаць: а чаму ты мой нік кірыліцай праз цвёрды знак пішаш?
Я даўно заўважыла. Думала, можа апіска, потым яшчэ было. І зараз.)
Мне не цісне, праўда, проста цікава. :)

Симона-Таисия

созерцаю мир...
k_ja_ra, когда набираю твой ник руками, то пишу как читаю (мысленно)
к_я_ра
и если писать без нижнего прочерка, то буквы сольются и будет читаться, как "кяра", поэтому и добавляю твёрдый знак.

https://www.youtube.com/watch?v=f8sLpvQiDCs&feature=youtu.be&t=16m31s

Последнее редактирование:

k_ja_ra

Well-known member
Симона-Таисия, дзякуй.) Проста ўсе астатнія пішуць праз мяккі знак, што адпавядае правілам рускай мовы.)

Гэта так, да слова.) Паўтаруся, тут няма ў мяне незадаволенасці ніякай.) Гэта хутчэй да таго, што ў цябе...усё (ці многае) крыху не так, як у астатніх. :)
Таму і кажу, што я ўжо прывыкла.) Але ўвагу маю гэта тым не менш звяртае. Таму і здараюцца, напэўна, посты кшталту 1763, якія ў сваю чаргу прыцягваюць ужо тваю ўвагу. )

Симона-Таисия

созерцаю мир...
праз мяккі знак
если про мягкий или твёрдый, то твёрдый легче найти на клавиатуре - он у меня в углу и его сразу видно))))))
а какой именно надо ставить, если честно, то не задавалась таким вопросом.

Mahima

k_ja_ra, а найдутся собеседник , чтобы вакуум разбавить:) а если под мир все время мимикрировать, то это путь в никуда, имхо. Если при этом надо себя осаживать.

k_ja_ra

Well-known member
Катерина, не мімікрыраваць, а не адмаўляць рэальнасць. :)

Веданне праграмы 5-га класа, па мне, ніяк не адмаўляе здольнасці нармальна, адэкватна камунікаваць з 4-м.
А вось калі праграма 5-га класа хутчэй перашкаджае, чым дапамагае, то можа ну яго, гэты 5-ты клас? Чацвёртым бы для пачатку паўнавартасна авалодаць?

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху