Тут я не знаю даже. меня как-то не заинтересовал этот аспект.
А мяне зацікавіў, бо такое сцвярджэнне
хорошо представила? Это прекрасно, конечно, но это не имеет отношение к тому, как это будет в реальной ситуации.
досыць катэгарычнае для мяне.
Па-першае, я цалкам дапускаю, што ёсць людзі, у якіх сапраўды ўсё здараецца так, як яны сабе вырашылі/уявілі/абяцалі, што яны сваіх гэтых абяцанняў дакладна прытрымліваюцца. Па-другое, нават калі здараецца неяк па-іншаму, то гэта наўпрост звязанае з тым і мае дачыненне да таго, якія думкі ў іх былі на гэты конт да самой падзеі. Гэтыя думкі не проста так складаліся, яны частка іх, і
абавязкова адаб'юцца так ці іначай на сітуацыі.
Пры гэтым нашто сабе штосьці абяцаць наконт усяго ці многага наперад - мне таксама незразумела. А адзінкавыя выпадкі абяцання чагосьці самому сабе, я думаю, ва ўсіх бываюць. Ну там... вось абавязкова схаджу туды, ці злятаю сюды, ці выканаю тое-сёе з таго, аб чым мару ці чаго хачу. Хіба няма такога?
Представлять - это одно. Действовать - совершенно другое. Процессы совершенно разные.
Згодная. Але не факт, што яны (уяўленне і дзеянне) могуць не супасці па сутнасці. Таму вашы словы пра тое, што яны дыяметральна супрацьлеглыя (розныя - не роўна супрацьлеглыя, пагадзіцеся) мне таксама гучыць досыць катэгарычна.
Почему из вопросов определенной направленности (или линии) видится убежденность именно в том, о чем спрашиваешь?
тут я не зразумела пытання. Калі ў вас атрымаецца сфармуляваць неяк іначай ці паясніць, магу паспрабаваць адказаць.
Почему фраза
читается как именно противопоставление представлениям Орион?
яна так не чытаецца. Як чытаецца - напісала вышэй.
Что показывает именно на убежденность
цытаты, якія я прывяла, і агульны кантэкст размовы. У якой Оріон гаварыла пра сябе і нічога не сцвярджала пра іншых, а ёй, як мне ўспрымалася, дружна даводзілі, што так не бывае. Што ўяленні ніякага дачынення да дзеянняў не маюць, і ўвогуле гэта дыяметральна супрацьлеглыя рэчы.
Вы зараз паяснілі, што ўсё не зусім так, як мне чыталася. Ок, дзякуй за паясненні, я зразумела. )