ёсць. Але яго насамрэч мала. Дзіўна гэта адмаўляць. У нас нават на хакей мамы водзяць большай часткай, дзе фіг ведае якія чамаданы цягаць трэба.А ваша задача доказать, что такого нет?
ёсць. Але яго насамрэч мала. Дзіўна гэта адмаўляць. У нас нават на хакей мамы водзяць большай часткай, дзе фіг ведае якія чамаданы цягаць трэба.А ваша задача доказать, что такого нет?
Ну подожди, будет у тебя 25-летняя, может и ты так будешь писать.угу.) Якія ў сваёй масе нават пра 25-гадовых дзяцей пішуць "мы". Мы паступілі, мы скончылі, мы ўладкаваліся на працу.)))))) Я, напэўна, ніколі да гэтага не прывыкну.)
"У нас" это у кого? "У меня водят в основном папы, ну по крайней мере не меньше, чем мамы.У нас нават на хакей мамы водзяць большай часткай
Ну так и твоим не 25. Я вроде тоже не пишу (хотя может быть и пишу - не помню).я так не пішу.)
у нас у беларусі.)"У нас" это у кого?
гэта зразумела. Але мамы не паступаюць, не заканчваюць і не ўладкоўваюцца на працу. Гэта робяць дзеці. Таму гэтае мы... калі гэта немаўля - яшчэ ясна, але ў асттанім. Ну дый ладна. Гэта так, да слова ўзгадалася.)мы купили новые струны, новый смычок
Ты хочешь кому-то "претензии" предъявить?Але мамы не паступаюць, не заканчваюць і не ўладкоўваюцца на працу. Гэта робяць дзеці. Таму гэтае мы... калі гэта немаўля - яшчэ ясна, але ў асттанім. Ну дый ладна. Гэта так, да слова ўзгадалася.)
сказала ж, да слова ўзгадалася.Ты хочешь кому-то "претензии" предъявить?
я б сказала зліваюцца з дзіцяцем. Пра ўласнасць я не згодная. З гэтай логікі, дзіця - у любым выпадку ўласнасць. Ці маміна, калі рашэнне канчатковае за ёй, ці татава - калі за татам, ці сумесная - калі ў бацькоў кансенсус. Я так не лічу. Я б назвала гэта адказнасцю. Уласнасць - не пасуе тут, імхо.многие женщины считают ребенка своей собственность. или частью себя.
Или отсутствуют. Физически и как факт. На протяжении уже многих лет и поколений. Сначала бойня в революцию, потом великая отечественная, потом неумение и не знание в принципе зачем нужен мужчина и отец после рождения ребенка во многих семьях.То, что они бездействует, им и нести за это ответ, это такое же их решение и их ответственность.
Или четко знают КАК и ЧТО ему нужно делать (на какой полке в шкафу лежать)).Уласнасць - гэта калі дзіцяцем гандлююць, як разменнай манетай. Робяць прадметам шантажу ці чаго падобнага.
разумееш, мужу нават неабавязкова прымушаць. Досыць проста нічога не рабіць ні самастойна - паводле ўласнага жадання, ні паводле просьбы. Жанчына наўрад ці дзіця кіне. Ну...ў норме. То бок тут трэба воля мужчыны. І калі яе няма, ускладаць адказнасць за гэта на жанчыну - ну дзіўна ці што. А то выходзіць, што мяняць мужчыну нельга - няправільна, а са штаноў выскачыць, каб ён натхніўся раптам - добра і правільна. Не дык і не. Жанчына сама справіцца. Але з гэтага не вынікае, што жанчына памірае хоча боршч варыць. І выбара ў яе не тое, каб зашмат. Проста ў норме жанчына ў адказе за таго, каго нарадзіла. Незалежна ад таго, падзяляе муж з ёй гэтую адказнасць ці не. Я так лічу.муж принуждает.
Ключевое слово "идеальная"DSimona, я не могу вешать все на одного родителя, в данном случае на матерей. Есть и отцы. То, что они бездействует, им и нести за это ответ, это такое же их решение и их ответственность. Одни активны и отвечают за это, другие отвечают за свою пассивность. Ну а взрослый ребенок уже несет ответственность сам за себя, и за свою сепарацию от мамы в том числе, раз уж никто из гнезда не выталкивает, то самому. Хотя в идеальной модели все трое активно учавствует в этом процессе.
Столько власти!!А то выходзіць, што мяняць мужчыну нельга - няправільна, а са штаноў выскачыць, каб ён натхніўся раптам - добра і правільна. Не дык і не. Жанчына сама справіцца. Але з гэтага не вынікае, што жанчына памірае хоча боршч варыць. І выбара ў яе не тое, каб зашмат. Проста ў норме жанчына ў адказе за таго, каго нарадзіла. Незалежна ад таго, падзяляе муж з ёй гэтую адказнасць ці не. Я так лічу.
Как-то я совсем тебя не понимаю, правда...разумееш, мужу нават неабавязкова прымушаць. Досыць проста нічога не рабіць ні самастойна - паводле ўласнага жадання, ні паводле просьбы. Жанчына наўрад ці дзіця кіне. Ну...ў норме. То бок тут трэба воля мужчыны. І калі яе няма, ускладаць адказнасць за гэта на жанчыну - ну дзіўна ці што. А то выходзіць, што мяняць мужчыну нельга - няправільна, а са штаноў выскачыць, каб ён натхніўся раптам - добра і правільна. Не дык і не. Жанчына сама справіцца. Але з гэтага не вынікае, што жанчына памірае хоча боршч варыць. І выбара ў яе не тое, каб зашмат. Проста ў норме жанчына ў адказе за таго, каго нарадзіла. Незалежна ад таго, падзяляе муж з ёй гэтую адказнасць ці не. Я так лічу.
У меня есть пример парня, 30 лет, очень привлекательна, стройный, высокий, но блин как-то с личным не клеится. Я лично не понимала поначалу, че такое, но после того как он отказался встретиться с друзьями пару раз потому что маму нужно забрать с маникюра или со встречи с подругой, усё стало понятно
не зразумела, прабачце. Гэта ацэнка працытаванага вамі тэкста? Ці штосьці асабістае, якое чуецца вам пры прачытанні? Калі першае, то я так разумею, прасіць вас гэта неяк аргументаваць, ну там.. спаслацца на словы, якія аб гэтым маглі б сведчыць, ці іншыя нейкія знакі, бессэнсоўна? Ці як? А калі другое - то, спадзяюся, будучы з псіхалогіяй на "ты", вы з гэтым справіцеся?Столько власти!!
Ну допустим, какая-то женщина говорит про ребенка великовозрастного "мы поступили". Это "вина" мужа?
вообще-то я не пишу, что все. Но большая часть точно.Да я тут не про тебя больше, а про то, что вот прям все женщины, которых ты видишь, такие.
ну опять же типичное - ребенок всегда останется для мамы ребенкомТаму гэтае мы... калі гэта немаўля - яшчэ ясна, але ў асттанім.
да. Может и не нравится, но устраивает по каким-то причинам.Но тут... ну да, если это тянется долго, значит что-то в нем или в ситуации есть такое, что ее устраивает (ну и его тоже).
вот же жНашто вам гэтая адказнасць, спадарыні? Вы нашто яшчэ і гэта на сябе вешаеце?
А в каком месте смешно? Мне так грустно как-то...А то я як чытаю пра 30-гадовага мужчыну, за дзеянні якога ў адказе мама, мне неяк смешна робіцца.
ребенок - гэта агульнае слова для дачкі і сына. І ў гэтым сэнсе фраза "ребенок всегда останется для мамы ребенком" - чыстая праўда. Не бачу ў ёй нічога крамольнага, калі не ўкладаць у яе нейкіх дадатковых сэнсаў. Гэта проста факт.ребенок всегда останется для мамы ребенком Не сыном, не дочерью, а именно ребенком.
Эээээ... как-то мне показалось, что как раз ты транслируешь всеобщую ответственность женщины.Нашто вам гэтая адказнасць, спадарыні? Вы нашто яшчэ і гэта на сябе вешаеце? Ці вы проста так хочаце і вам гэта падабаецца? Я проста ў лёгкім шоку ўжо другі дзень, прабачце за кіданне гучнымі словамі кшталту "шок". Роўна як я ніяк не магу ўцяміць, як пры тым, што вакол усе сем'і дамаўляюцца, дапамагаюць адно аднаму і дзеляць па-сумленнаму абавязкі, мужчыны спрэс удзельнічаюць у жыцці і выхаванні дзяцей і падобнае, тым не менш вакол спрэс жанчыны, якія лічаць, што мужчыну трэба карміць, каб да іншай не ўвялі? Як гэта спалучаецца ў адной рэальнасці і свеце?
У маёй рэальнасці такіх жанчын няма ўвогуле. Вось увогуле. Гучыць, як дзікунства нейкае, даруйце.
Никого нельзя менять, кроме самого себя. Даже детей. Это насилие, и хорошего результата это все равно не даст. А к личности надо относиться с уважением.А то выходзіць, што мяняць мужчыну нельга - няправільна, а са штаноў выскачыць, каб ён натхніўся раптам - добра і правільна
Да-да, то излишне тепличные, то недостаточно тепличные, то еще что-нибудь, а потом читаешь от 50-летнего мужика, что вся жизнь его не заладилась, потому что мама его заставляла посуду мыть и ремнем воспитывала. Хотя взрослый человек уже мог бы (должен) сам за себя ответственность нести.Во многих семьях именно мама,имея явный мамский инстинкт, сыночку создает максимально тепличные условия. Если есть сильная и значимая фигура отца, то все не так и плохо, но зачастую вся власть у женщины, к сожалению.
смешна ў тым месцы, дзе адказнасць на маме.А в каком месте смешно? Мне так грустно как-то...
дык я ж не супраць. Я толькі не разумею, чаму адказнасць за дзеянні дарослага чалавека ўскладаецца на іншага дарослага чалавека.Никого нельзя менять, кроме самого себя.
ребенок - это конкретные возрастные интервалы, ИМХО. Это, согласно Вики, человек в период детства. Все вполне четко звучит.ребенок - гэта агульнае слова для дачкі і сына
яяяя????? ты здзекуешся? ці чытаеш штосьці паралельнае?как-то мне показалось, что как раз ты транслируешь всеобщую ответственность женщины.