Россия: мифы и реальность АРХИВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Atex

Active member
Лицо западной демократии без купюр)
Да, нет. У них там так же как и у нас школы распределены по районам. в каком районе живешь - туда и ходишь. Просто в том районе живут гораздо более обеспеченные люди, и вот они по факту - в массе своей белые. Образование видимо у них лучше, опыт и т.п. Демократия без купюр - это то, что азиат и белый на одной и той же должности будут получать одинаково.

Берта

В стране чудес....
Предновогодняя суета, и пост в ФБ в тему )))

"Главное, до Нового года с Марокко не посрацца"

Вложения

• 3_n.jpg
    3_n.jpg
    41.2 KB · Просмотры: 18

Берта

В стране чудес....
Катерина, вот новость за декабрь прошлого года ))))
Грузовик с 8 тоннами итальянских мандаринов, которые под видом турецких везли из Беларуси в Смоленск, задержан на российской границе, сообщили "Интерфаксу" в пятницу в управлении Россельхознадзора по Смоленской области.
Мандарины перевозились в грузовом автомобиле и, согласно представленным для контроля документам, имели турецкое происхождение.
"По маркировке на ящиках было установлено, что фрукты являются итальянскими.
Читать полностью: http://www.interfax.by/news/belarus/1173254

Теперь надо снова чесать репу, как выкрутиться с этими мандаринами)))))

Mahima

переименовалась:)
Д. Орешкин
― И это плохой признак, потому что мы тоже радуемся не тому, что у нас становится лучше, а тому, что мы вот хохлов наказали. И в принципе это деградационная модель. Проблема в том, что у России нет того, что называется культурной притягательности экономической. И поэтому мы не можем идти по британскому пути, который создало британское содружество. Они потеряли империю, но сохранили культурное влияние и это очень значимо. А мы пытаемся все время силой вернуть назад или хотя бы наказать.

k_ja_ra

Well-known member
я ўвогуле лічу, што ў нас другой дзяржаўнай мелася б быць менавіта польская мова.
гэта з чаго раптам?

мне проста ў галаву не прыходзіла карыстацца ў Польшчы рускай мовай.
А якой ты там карыстаешся?

Берта

В стране чудес....
А вот еще новость про поляков интересная
Владельцы Карты поляка смогут получать польское гражданство уже после года проживания в Польше. Введение таких изменений в закон о Карте поляка рассматривает комиссия сейма по контактам с поляками за границей – сообщило Радио «Польша».
Это пока рекомендации на этапе подготовки законопроекта – уточняет глава упомянутой комиссии, Михал Дворчик – но если они вступят в силу, то владельцы Карты будут обладать почти такими же правами, как граждане Польши.
После года проживания в Польше владельцы Карты поляка, которые хотели бы обосноваться здесь на постоянной основе, смогли бы получить гражданство и, что с этим связано, социальную поддержку, например, доплату до квартиры.

Не только американцы переманивают к себе :))))))

гэта з чаго раптам?
Гісторыя. Сумеснае, цягам некалькіх стагоддзяў, жыцц ў адной дзяржаве.

k_ja_ra

Well-known member
Гісторыя. Сумеснае, цягам некалькіх стагоддзяў, жыцц ў адной дзяржаве.
А... то тады і з аргументацыяй неабходнасці рускай у якасці другой дзяржаўнай праблем быць не павінна.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
k_ja_ra, польскай. Месцамі гэта беларуская з частковым ўжываньнем польскіх словаў.

Берта

В стране чудес....
то тады і з аргументацыяй неабходнасці рускай у якасці другой дзяржаўнай праблем быць не павінна.
Сапраўды. Базу можна вынайсці і падвесці любую.
З палякамі мы мелі сувязі значна раней і больш глыбокія, чым з расійскай імперыяй. Я чытала неяк даследванне, што генетычна беларусы і палякі амаль аднолькавыя. Генетыкі рабілі даследванне. Найбольшае падабенства ў беларусаў менавіта з палякамі.
На гэтую тэму не спрачаюся і не пераконваю. Высновы з гісторыі асабіста такія вынесла.

то тады і з аргументацыяй неабходнасці рускай у якасці другой дзяржаўнай праблем быць не павінна.
Сапраўды. Базу можна вынайсці і падвесці любую.
З палякамі мы мелі сувязі значна раней і больш глыбокія, чым з расійскай імперыяй. Я чытала неяк даследванне, што генетычна беларусы і палякі амаль аднолькавыя. Генетыкі рабілі даследванне. Найбольшае падабенства ў беларусаў менавіта з палякамі.
На гэтую тэму не спрачаюся і не пераконваю. Высновы з гісторыі асабіста такія вынесла.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
katia-ka, ты прам паліглот.)
не.
Проста я не вяду складаных гутарак. І з кожным разам універсальны лексічны запас, неабходны для маіх нескладаных гутарак становіцца крыху большым.

Берта, вось не пагаджуся з табой наконт другой дзяржаўнай... Я б не хацела мець польскую мову ў якасьці яе.
Мне здаецца, што бяда беларусаў як раз ў адсутнасьці пэўнай самадастатковасці. У тым, што яны усё шукаюць, да какого б дахіліцца. Так і хістаюцца, ад Польшчы да Расіі.
Мне б хацелася бачыць Беларусь самадастатковай краінай. З веданьнем свайго гістарычнага мінулага, але са сваім асабістым шляхам наперад.

Последнее редактирование:

k_ja_ra

Well-known member
Высновы з гісторыі асабіста такія вынесла.
выснова - гэта то, што нам патрэбная другая дзяржаўная польская?
Што савой аб пень, што пнём аб саву.
Адзіны плюс, што польскай збольшага ніхто не ведае. Глядзіш, на гэтым фоне беларуская б і паднялася. Такі аргумент я б яшчэ зразумела.

==========================

Песков: приглашение Черногории в НАТО повлечет ответные действия России

Ужо толькі адзін загаловак чаго варты...

Последнее редактирование:

Берта

В стране чудес....
Мне здаецца, што бяда беларусаў як раз ў адсутнасьці пэўнай самадастатковасці.
Так. Згодная на ўсе 1000.
Мне б хацелася бачыць Беларусь самадастатковай краінай. З веданьнем свайго гістарычнага мінулага, але са сваім асабістым шляхам наперад.
І тут не бачу супярэчнасцяў ))) :) Так.
Я лічу, што калі ўжо абіраць другой дзяржаўнай, то абіраць польскую. Чаму - напісала.
Не пераконваю!!!!!!!! )))))

выснова - гэта то, што нам патрэбная другая дзяржаўная польская?
Што савой аб пень, што пнём аб саву.
Адзіны плюс, што польскай збольшага ніхто не ведае. Глядзіш, на гэтым фоне беларуская б і паднялася. Такі аргумент я б яшчэ зразумела.
Вам не абавязкова разумець мае высновы. І пра тое, што другая польская нам менавіта патрэбна, я не пісала.
Але размаўляць у такім тоне, якім напісана вашае паведамленне, мне не прыемна. Таму больш адказваць не буду.

k_ja_ra

Well-known member
І пра тое, што другая польская нам менавіта патрэбна, я не пісала.
І я ўвогуле лічу, што ў нас другой дзяржаўнай мелася б быць менавіта польская мова.
Я нібыта чытаю напісанае.)

Але размаўляць у такім тоне, якім напісана вашае паведамленне, мне не прыемна.
Прэтэнзіі да тона і часта ў абсалютна роўнай гаворцы ўжо даўно сталі трэндам.
Калі б народ чытаў тэкст, а не абапіраўся выключна на давер/недавер, які ў сваю чаргу наўпрост залежыць ад сімпатый/антыпатый, камунікаваць бы было на парадак прасцей.

Таму больш адказваць не буду.
Без праблем.) У мяне, у прынцыпе, і пытанняў пакуль болей няма.)

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Я лічу, што калі ўжо абіраць другой дзяржаўнай, то абіраць польскую. Чаму - напісала.
Ммм... я не моцная ў пытаньнях дзяржаўных моў іншых краін...Але прыклады, якія прыходзяць мне ў галаву, сьведчаць аб тым, што некалькі дзяржаўных моў там, дзе разнароднае па моўным складніку насельніцтва. І гэта абумоўлена культурнымі працэсамі.
У нас няма польскамоўнага насельніцтва. Твой варыянт, можа быць, падыходзіў бы, калі б Усходнюю Беларусь далучылі да Заходняй (а не наадварот) і гэта стала бы самастойнай дзяржавай.

k_ja_ra

Well-known member
На сайце АДКБ з'явілася інфармацыя аб сустрэчы Лаўрова з прадстаўнікамі краін-удзельніц арганізацыі. Інцыдэнт са збітым самалётам абмяркоўвалі.)

В ходе встречи Министр изложил позицию Российской стороны по ситуации в Сирии и существо ее действий РФ в этой стране в отношении т.н. «Исламского государства» и других террористических организаций, оценку инцидента с российским бомбардировщиком «СУ-24», сбитым турецким истребителем на территории Сирии, и его негативных последствий для российско-турецких отношений.
http://www.odkb-csto.org/news/detail.php?ELEMENT_ID=5818&SECTION_ID=91

"существо ее действий РФ в этой стране" )))))
У іх там выкладзеныя тэксты хто вычытвае, не? :)

Берта

В стране чудес....
Словы
і
не сінонімы. Маюць рознае значэнне, не тоеснае.

У нас няма польскамоўнага насельніцтва
вядома, так. Зараз няма. Гэта аргумент у бок рускай.
Але спынюся на тым, што ў нас нават гіпатэтычна польская ў якасці другой дзяржаўнай не разглядаецца і не будзе ў бліжэйшы час.
Свае меркаванне (Пра гісторыю, генетыку) , чаму, калі абіраць другую, то абіраць польскую - напісала.
Я разумею твой погляд.
Былі ж у нас, праўда не працяглы час, 4 дзяржаўныя мовы....

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху