Зразумела.) І вышэй было зразумела, тут:
он за себя и тех, кого знает и за тех россиян, которые приезжали к нему.
А вось тут:
А то они приезжают и хвалят, интересуются, смотрят, а мы живем и не думаем даже, не знаем ничего и не интересуемся.
было па-іншаму, і таму незразумела. Таму гэта не исключительно моё прочтение, а маё прачытанне плюс тваё напісанне. )
Потому, что мне непонятно при чем здесь "бизнес" и в чем прикол Не верите, что люди искренне могут заинтересоваться историей Беларуси?)
Чаму не веру? Веру.) Каментар "бізнес" у дачыненні да абсалютна пэўнай фразы прагучаў. І яна не пра зацікаўленасць Беларуссю.
Па мне - так, чаго не скажаш, каб госцю, у тым ліку, расійскаму дагадзіць.)
А што да бізнеса, то сапраўды і ён у тым ліку самасвядомасць наперад рухае. Звычайна гаспадары апартаментаў расказваюць, што можна глянуць у іх горадзе, куды схадзіць, мапы прапануюць, буклеты, яшчэ штосьці. Прынамсі паўсюль, дзе я была, гэта назірала. І ў Браславе ў тым ліку.) Мы па тамтэйшых мапах усе азёры аб'ехалі, усе адметныя месцы самога Браслава і найбліжэйшых мястэчак абышлі, пачыталі, пазнаёміліся.
Так што...гэта нармальна якраз.) І калі бізнес таго чалавека да цікавасці да ўласнай краіны прывёў - гэта ж выдатна! Бо сапраўды часцяком людзі пра іншыя гарады і краіны болей чым пра ўласную ведаюць. Бо калі вандраваць едзеш - то ў цябе ўжо справа такая - гуляць і знаёміцца, а як дома сідзіш - то ці часу няма, ці здаецца, што і так усё ведаеш. Вядомая з'ява.)
Бывает и так. Я лет пять назад была в Барселоне по работе. Среди людей, с которыми там общалась, был испанец, проживший всю жизнь в пригороде Барселоны и работавший на тот момент более 15 лет в самой Барселоне, но парк Гуэль впервые он посетил именно со мной и узнал много интересного о Гауди в принципе благодаря этой экскурсии.
У меня такаяя история была с голландцем, на тот момент знакомым моей подруги - я ему показала весь Амстердам с его достопримечательностями и рассказала о них Подруга потом говорила, что сколько уж он сокрушался и стыдился того, что живя в 15 минутах от Амстердама ничего не мог рассказать и показать) Зато это стало стимулом для него изучить историю своей местности и ее достопримечательности
то бок можна сказаць. што іспанцы і нідэрландцы дзякуючы беларусам з уласнай гісторыяй пазнаёміліся. Беларусы ездзяць, цікавяцца, глядзяць, а іспанцы і нідэрландцы жывуць, не думаюць, не ведаюць нічога і не цікавяцца. Правільна?
Ну і тое, што расіяне цікавяцца, прынамсі паасобныя, гэта ж таксама выдатна! Хай прыязджаюць, ласкава запрашаем такіх расіян.