К основному содержимому

Садовские будни/ Архив

• Автор темы Автор темы Yarsha
  • Дата начала Дата начала

Устраивает ли вас сад, в который вы водите ребенка?

• Всего проголосовало
    78
Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
_yuka_, так и на здоровье! У вас замечательный режим, развивалки, не надо ходить на работу, ЗАЧЕМ вам нужен сад? Детский коллектив можно найти и в любом дворе, плюс вы пишите что ходите детский центр. Эти деньги, которые вы платите за полный день, который не ходите, можно потратить на другой развивающий кружок, где будет детский коллектив, и при этом вам не нужно будет что-то доказывать и куда-то ходить/звонить, чтоб не насчитывали всю сумму!
Вы ищете решение проблемы, которую можно вообще исключить и не парить попусту мозг. ИМХО!

_yuka_, ну а доп.кружки какие если? Ну не может быть, чтоб не было хотя бы за пару остановок от дома.

я хочу дырку от бублика платно
Шчыра, я вас разумею. Але мы не пра "хачу", а пра тое, як ёсць.
Па факце плата за садок = плата за харчаванне. Калі вы не харчуецеся, то тэарэтычна вы ходзіце бясплатна. Але і гэта немагчыма, бо падпісваючы дамову, вы бераце на сябе абавязак аплачваць наведванне садка.
І я ў прынцыпе згодная, што з аднаго боку- вы плаціце за паветра, а з іншага- і садок ідзе вам насустрач, дазваляючы хадзіць так, як зручна вам. Пры тым, што гэта не прыватная ўстанова, якая можа зрабіць дамову "пад вас". Ну з серыі "любы капрыз за вашыя грошы". А ўстанова, частку расходаў за якую (якраз за працэс дагляду і выхавання) бярэ на сябе дзяржава.
З вашымі перакананнямі я ўвогуле не вельмі разумею, чаму вы ў дзяржаўным садку.
Не палічыце за "наезд". Я на поўным сур'ёзе.

у нас на полный день ходит 3-4 ребенка
А што ёсць поўны дзень? з 7.00-19.00?
Дык ясна што так адзінкі ходзяць.

Але такі рэжым, які хочаце вы - выключна як дзейнасць няні, выглядае. Не працуе садок на такіх умовах, разумееце?

Паспрабуйце прабіць у РАА. Ну а раптам, дзякуючы вам, новы від паслуг з'явіцца? Можа нават групы асобныя пад гэта зробяць. Чаму не? З платай якой адпаведнай.
Але пакуль - няма такога. Няма.
У прыватным - мажліва. І тое, не факт...

отвечу на полном серьезе:
1. потому что сад мне нужен на пару часов для разнообразия,
2. потому что 5-6 мес в году мы живем за городом, и сад мне нужен максимум на 1-2 день в неделю, и то неполный, когда мы приезжаем.
3. и потому что при всех положительных моментах частного сада, цена его не соответствует, скажем так очень завышена.
Прабачце, гэта не адказ на МАЁ пытанне.
Дый нават пры тым, што не на маё, усё адно нелагічна. Якраз праз пп1-2, пункт 3 мог бы быць зусім і не дарагім.:) З дзяржаўнага ж садка вы хочаце атрымаць зніжку за тое, што не харчуецеся? Чаму б не зрабіць гэта ў прыватным? Думаю, там амплітуда для мажлівасцяў на парадак большая, чым у дзяржаўнай, дасттакова коснай установе. А там якраз бы дамовіліся прыходзіць па гадзіне 4 разы на тыдзень 6 месяцаў на год. Не бачу праблем.

почему тогда не за весь месяц в любом случае? почему если ре болеет = не ходит, то он не платит? а те, кто держит место и вообще не ходит ??? они же вообще и не платят, а договор подписали и место за ними числится
Разумееце...яны не ходзяць - і не ходзяць. Але яны плацяць некалькі дзён на месяц якраз за харчаванне.
Вас, калі не плаціце за харчаванне, як бы і няма, атрымліваецца. То бок выхавацелька не нясе за дзіця ніякай адказнасці на прагулцы.

в этом и проблема

_yuka_, яшчэ раз, паспрабуйце пачуць. Астатнія расходы нясе дзяржава. То бок для тых, хто ходзіць, і плаціць за харчаванне, паслуга выхавання і нагляду- льготна-бясплатная.
Не хочаце льготна-бясплатнай паслугі пры абавязковай плаце за харчаванне - велкам у прыватны садок. Там бярыце паслугі без ільгот. І такія, як вам падабаецца. Ну ўсё ж як з жытлом, млін....

Не хочаце бясплатнай паслугі пры абавязковай плаце за харчаванне - велкам у прыватны садок. Там бярыце паслугі без ільгот. І такія, як вам падабаецца. Ну ўсё ж як х жытлом, млін....
О! _yuka_, прыслухайцеся! :)

у меня просто с системой льгот неконтакт, разрыв шаблона так сказать. хочу платить за реальные услуги, которые я потребляю, а не за абстрактные, которые не потребляю. никак не могу привыкнуть
вам жа адказалі -прыватны сад вырашыць усе вашыя праблемы за вашыя ж грошы) Дзяржава будуе для ільготнікаў, камерцыйны будаўнік -для заможнай часткі насельніцтва. Так і тут. Калі уж быць прынцыповай у пазіцыі да ільготаў, так ва ўсім. :)

но ктото ж ест мою оплаченую еду. аааа
і? Прыходзьце з торбачкай, пакладзёце у яе катлетку і праблем-та :)))

но ктото ж ест мою оплаченую еду. аааа
Ведаеце, я разумею, што гэта жарт...але ў кожным жарце, як вядома...

Можа вы сапраўды на гэтым "кто-то" моцна зацыкліваецеся?

Вось я вам раскажу, як у нас у першым класе адбываецца.
Першы клас пры садку. Большая частка дзяцей пасля абеду сыходзіць. На вячэру не больш за 8 чалавек з класа 26 чалавек застаецца. Больш за тое, нават абедаюць не ўсе. Камусьці можа ежа не вельмі, кагосьці проста адразу пасля ўрокаў забіраюць. То бок па факце дзеці снедаюць толькі поўным складам.
Але! Мы ўсе плацім за садок цалкам. Як за поўны дзень. І ведаеце, шчыра, хоць і мне грошы не залішнія, ну не хвалююся я за тое, куды рэшта (за вячэру, прыкладам) пайшла.
І ведаеце чаму?
Бо старэйшая толькі на абеды ў школе аддае суму ў 4 разы большую, чым я за малодшую за ўвесь садок.
Можа і есці хто нашую вячэру. І хай яно яму на здароўе...

ммм... Прыклад занадна глабальны... Шукайце тую краму, дзе даюць усе дакументы

хочу платить за реальные услуги, которые я потребляю, а не за абстрактные, которые не потребляю. никак не могу привыкнуть
вот и я такая :)

И еще никак не могу привыкнуть к тому, что когда у меня есть конкретная проблема, моя личная кровная.... спросишь совета на форуме, а тебя клевать начинают, а почему вы так делаете, а не этак, а идите туда, не ходите сюда ну и т.д. В итоге вместо совета, оправдываешься потом как девочка на нескольких старницах, почему это я со своим ребенком поступаю как мне удобнее, а не так как считают девочки с форума :) Им же виднее, куда вам пару остановок ездить :)

Если в саду плата только за питание, а за досмотр за детьми платит государство, то тогда логично НЕ ПЛАТИТЬ!!!!!!!!!! Вы не питаетесь в саду, а за досмотр за вашим ребенком 30-40 минут пару раз в неделю государство оплачивает воспитателям по полной - зарплату в месяц. Т.е. вы выгодный клиент - в списках есть, а работы на 1 ребенка меньше у воспитателя и нянечки.
Кьяра,кто по-вашему мнению "съедает" питание, которое предусмотерно на ребенка, посещающего только прогулку? Вы уже ответили пока я спрашивала :)
Предположу, что ежемесячно эти средства аккумулируются на счету д/с как экономия, т.к. заведомо известно что продукты на этого ребенка закупать не надо? Вот попахивает мне это чем-то незаконным. Особенно тогда, когда речь идет об оплате родителями исключительно питания детей!!!

Вот из положения минобра о ДДУ:

13. Дошкольное учреждение строит свои отношения с семьей по вопросам воспитания, обучения и развития детей на принципах преемственности, сотрудничества, открытости и доступности.
20. Взимание платы с родителей за питание детей в дошкольном учреждении осуществляется в соответствии с законодательством Республики Беларусь.

Это я к тому, что не ведется речь о детском саде, как о режимном объекте, где родитель обязан соблюдать распорядок и точка, а сад типа идет на большое отдолжение. ДДУ - это не тюрьма все-таки :) и для детей - это не работа.
Сотрудничество - вот принцип, который предполагает компромиссы, а не подчинение своих интересов воле воспитателя или заведующей.
Ну и нигде в положении нет термина "оплата за сад". Действительно - только за питание!!! А раз ребенок не питается, то за что платить?

А вот из положения минобра о взимании платы за питание

8. Плата за питание детей, посещающих дошкольные учреждения по гибкому режиму, группы кратковременного пребывания, устанавливается из расчета: завтрак - 30 процентов, обед - 40, полдник - 10, ужин - 20 процентов от установленных денежных норм расходов на питание в день на одного воспитанника.
(в ред. постановления Совмина от 04.08.2011 N 1049)

Ваш случай, коль скоро вам разрешено посещать группу во время прогулки, относится к гибкому режиму посещения. И коль скоро вы не кушаете ничего, то складываем все проценты и получаем 100. Думаю, что абсурда нет в законодательстве и не должны вы платить за бублик, который ваш ребенок не ест!!!!

похоже что я не с марса,

нет, не с марса :) и я тоже не марсианка. Но нас таких мало :)

вот это как раз то, что я искала, скачаю и пойду разговаривать

вот так оно полностью называется:

Постановление Совета Министров Республики Беларусь от 29.02.2008 № 307 (ред. от 04.08.2011) "О размере и порядке взимания платы за питание детей, получающих дошкольное образование, специальное образование на уровне дошкольного образования"

а как бы вы отнеслись к обязательной оплате (например нельзя отказаться) питания в 1м классе, если бы ваш ребенок там вообще не ел. не применительно к саду.
Вельмі проста. Я і паставілася ўжо. ))) Маё дзіця (3 кл) не ходзіць на абед з усімі дзеьці.) Ходзіць адно і абірае тое, што хоча, а не тое, што прапануе "комплексны" абед.
Але тут крыху іншае. Школа ў нас збольшага - абавязковая, хоць і бясплатная. ) Дакладней адукацыя. Што ў маім выпадку роўна школа. (Я не прыхільнік адукацыі дамашняй).
Садок - па жаданню выключна.
Я так прыкінула, думаю. вы б за гэтыя 200 тысяч, ну можа 300 якраз атрымалі б прагулку ў прыватным садку, не?
І тады, у вас 2 варыянты. Не, 3:
1) плаціць 200 тыс. дзяржаўнаму садку фактычна за паветра і такі хадзіць на прагулкі і лічыць. што гэта плата за прагулкі і ёсць - па поўным, а не льготным тарыфам
2) плаціць 200 тыс прыватнаму садку за ўласна прагулкі і ўжо нічога там сабе не лічыць
3) данесці ідэю афіцыйна ў РАА і адкрыць свету новую паслугу. :)

Ну ці ўвогуле плюнуць і горда нікому не плаціць і гуляць з дзіцяцем самастойна.

Дарэчы, яшчэ для разважання. Вы, атрымліваецца, прыходзіце за паслугай "пагуляць з іншымі дзецьмі". А іншыя дзеці і іх мамы на дачу такой паслугі не падпісваліся. :))

а сколько садики нынче стоят?200-300 тыс? про платную группу уже знаю(еще интересно это+к оплате садика или это уже вся оплата).

І тады, у вас 2 варыянты. Не, 3:

а 4-й вариант, законный??? ну чем же он так плох?
- ходить в садик по гибкому режиму, согласованному с администрацией сада, и ничего не платить, т.к. выбран режим без питания.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Назад
Сверху