- Статус
- В этой теме нельзя размещать новые ответы.
имя-как-имя
Well-known member
Лапа, почему ? Я многое не покупаю как раз потому, что знаю составЗнать состав и цены на продукты, которые не ешь - прикольно
я в настоящие сосиски тоже не верю. вот просто смелите фарш, добавьте сливки и соль. сварить можно в чашке, поместив ее в кастрюлю. сразу станет ясно, что настоящих не существует. но сосискобоязнью не страдаю ) в редких случаях бывают они у нас.
Юка, я уже понадеялась вас увидеть, и такой обломс
))
У нас в саду в этом году запланирован какой-то вертикальный огород
)) Пока огород на подоконниках. У каждого ребенка растет в своем стакане своя луковица. Ну и так всякая коллективная рассада
У нас в саду в этом году запланирован какой-то вертикальный огород
_yuka_, а что в ней идеального? В грязи и лужах копаться? Моим это было интересно может в год-два. И то , на 5 мин.
Видео закончилось как один ребенок упал лицом в лужу. реакция снимавшего оставляет желать лучшего.
Комментарий понравился
Видео закончилось как один ребенок упал лицом в лужу. реакция снимавшего оставляет желать лучшего.
Комментарий понравился
Мы летом под дождем бегаем по лужам. Тогда смыл водой и все. А в межсезонье потом суши и стирай. Нет уж. Со старшей я позволяла грязниться больше общепринятого, а с младшей пересмотрела свою позицию и вспомнила что мама-тоже человек. За рваное и грязное по голове не поглажу.У меня у самой ребенок в такой садик ходит ( два дня в саду....неделю с соплями дома) . И я работала в этой сфере со шведами,полная безответсвенность , все как в этом видео и лежат в этой воде и в снегу и лед едят, они им слрва не говорят, здесь это не принято. Так что поверьте, никакой суд не поможет.
Добры дзень.
Раскажыце, клск, якім чынам цяпер адбываецца ўладкаванне дзіцяці ў садок?
Цікаўлюся проста для агульнага развіцця і таму, што вось літаральна надоечы сястра займалася гэтым пытаннем, а сутнасці працэсу мы так і не ўлавілі.
Наколькі я зразумела, цягам апошніх гадоў у гэтай працэдуры адбыліся нейкія глабальныя змены.
З'явіліся нейкія спісы ў садках, па якіх не бацькі садок, а садок бацькоў(!) расшуквае. У мой час такога не было.
Плюс ёсць адзін нюанс: наша дзіця (сястры ў сэнсе) з нейкіх нікому невядомых прычын з усіх спісаў выпала. Сястры ніхто не тэлефанаваў. Ва Управе адукацыі на пытанні пра тое, калі трэба ісці па накіраванні ў садкі, роўна адказвалі - з 1.05, але з 1.04 будзе "запіс на запіс", то бок ты прыязджаеш і запісвашся на тое, каб потым прыйсці ўжо пасля 1.05. І ніхто ні словам не заікнуўся пра нейкія патаемныя спісы ў садках.
У мой час такога (запісу на запіс) таксама не было. Дзеці, што стаялі на чарзе, проста прыходзілі па накіраванне ў даты, назначаныя згодна з нумерам чаргі. Скажам:
2.05 -нумары 1500-1800
3.05 - нумары 1800 - 2100 і г.д.
Карацей, калі каму нескладана і хто ў тэме. Пакрокава раскажыце, што адбываецца пасля таго, як дзіцё паставілі ў месяц жыцця на чаргу ў адным акне. Страшна цікава.
Дзякуй.
Раскажыце, клск, якім чынам цяпер адбываецца ўладкаванне дзіцяці ў садок?
Цікаўлюся проста для агульнага развіцця і таму, што вось літаральна надоечы сястра займалася гэтым пытаннем, а сутнасці працэсу мы так і не ўлавілі.
Наколькі я зразумела, цягам апошніх гадоў у гэтай працэдуры адбыліся нейкія глабальныя змены.
З'явіліся нейкія спісы ў садках, па якіх не бацькі садок, а садок бацькоў(!) расшуквае. У мой час такога не было.
Плюс ёсць адзін нюанс: наша дзіця (сястры ў сэнсе) з нейкіх нікому невядомых прычын з усіх спісаў выпала. Сястры ніхто не тэлефанаваў. Ва Управе адукацыі на пытанні пра тое, калі трэба ісці па накіраванні ў садкі, роўна адказвалі - з 1.05, але з 1.04 будзе "запіс на запіс", то бок ты прыязджаеш і запісвашся на тое, каб потым прыйсці ўжо пасля 1.05. І ніхто ні словам не заікнуўся пра нейкія патаемныя спісы ў садках.
У мой час такога (запісу на запіс) таксама не было. Дзеці, што стаялі на чарзе, проста прыходзілі па накіраванне ў даты, назначаныя згодна з нумерам чаргі. Скажам:
2.05 -нумары 1500-1800
Карацей, калі каму нескладана і хто ў тэме. Пакрокава раскажыце, што адбываецца пасля таго, як дзіцё паставілі ў месяц жыцця на чаргу ў адным акне. Страшна цікава.
Дзякуй.
k_ja_ra,http: //ddu414.minsk.edu.by/ - официально комплектование 2016/2017 учебный год (подпись начальника управления) - выложено на одном из сайтов дет.сада Московского района. там комплектование с датами рождения по всем садам района. Информация официальная, ещё раз повторюсь, де-факто может есть лазейки/нюансы какие.
воооось!!!) Такое і ва Ўправе адукацыі вісела. Што гэта? Што гэта такое?http: //ddu414.minsk.edu.by/
Што значыць 80 от 2 до 3 лет до 01.07.2014?
Дзяцей, якія сталі на чаргу ў Маскоўскім раёне да 01.07.2014, сотні, калі не тысячы, а груп у гэтым садку набяруць толькі 2, ці хай 3.
Што значаць гэтыя спісы?
Да, так вот раньше у нас и было. Даже на тут висела фотка 1 апреля - ночная очередь. И именно смысл, что 1 апреля придешь первым - значит 1 мая в день раздачи тоже придешь первым, значит выбор больше. Но вот что изменилось за последний год, читая вот эти странные списки - за ненадобностью не вникала.1 апреля пишутся исключительно на прием в РОНО, где и сможешь выбрать сад. Чем позже запись на запись, тем меньше выбор
k_ja_ra, смотри, в нашем районе такая фишка. Стали вы на очередь. Причем во фрунзенском очередь стала формироваться по микрорайону. В микрорайоне у нас 3 сада. Каждый набирает сколько-то детей. В списке детей от 2 до 3 скажем 150 человек, а сады набирают 100. Значит на 101 список закончился и по дате его постановки и говорят, что по 1 марта или скажем 10 апреля или 5 июня такого-то года.
Исходя из логики прошлых лет, думаю, что вот с таким возрастом и датой постановки на очередь есть такие -то и такие-то сады, ну и кто первым забил - того и сад, т.е. имеем некий симбиоз очередь n-го человека+раздача направления по садам. Логично всё.
Лапа, то бок вас адразу на мікрараёны разбіваюць, замацоўваючы, умоўна кажучы, толькі за пэўнымі садкамі. А калі ты хочаш не ў гэтыя 3, а ў нейкі 4-ты? Усё? Ніяк?
Ці наадварот. Усе хочуць у адзін з гэтых трох. Хто першы прыбег, таго і садок? А калі бегчы пачынаць і куды? Хто адмашку "бяжыце!" дае?
===================
Гэта я не да вас, Urtica, калі што.
Гэта я разважаю.)
====
У суседняй тэме ўбачыла:
Ці наадварот. Усе хочуць у адзін з гэтых трох. Хто першы прыбег, таго і садок? А калі бегчы пачынаць і куды? Хто адмашку "бяжыце!" дае?
===================
Я не разумею, а вось гэта:И именно смысл, что 1 апреля придешь первым - значит 1 мая в день раздачи тоже придешь первым, значит выбор больше.
чым не варыянт? Нашто гэты запіс на запіс?У мой час такога (запісу на запіс) таксама не было. Дзеці, што стаялі на чарзе, проста прыходзілі па накіраванне ў даты, назначаныя згодна з нумерам чаргі. Скажам:
2.05 -нумары 1500-1800
Гэта я не да вас, Urtica, калі што.
====
У суседняй тэме ўбачыла:
если ваш садик комплектуется по спискам (видимо так, раз в роно отправили к заве), то как только будут списки готовы, попавшим в него звонят-пишут. но сейчас еще рано.
Як зразумець "спісачнага фарміравання"? І чаму "еслі"? значыць, ёсць і іншыя садкі? НЕспісачнага фарміравання? А як ведаць, дзе які? Хто пра гэта кажа?если садик списочного формирования, то примерно в середине марта уже будут списки. если до конца марта вам не позвонят или не вкинут бумажку в почтовый ящик, то можете сами позвонить/подойти к заве
Последнее редактирование:
В пределах района имеешь право идти в любой сад. Если сад популярный - бывает, что многие дети из близлежащих домов и не попадают.то бок вас адразу на мікрараёны разбіваюць, замацоўваючы, умоўна кажучы, толькі за пэўнымі садкамі. А калі ты хочаш не ў гэтыя 3, а ў нейкі 4-ты? Усё? Ніяк?
Изменилось многое. Но запись все же осталась. Кто не попал в списки желаемого сада, идут записываться на май, чтобы взять направление хотя бы в близлежащие. А уж, если и так не прошли, то надо идти после 25 августа, на место не пришедших по направлению (как правило, такое бывает крайне редко).Но вот что изменилось за последний год, читая вот эти странные списки - за ненадобностью не вникала.
В Московском районе все списочного формирования уже.значыць, ёсць і іншыя садкі? НЕспісачнага фарміравання? А як ведаць, дзе які? Хто пра гэта кажа?
Дык там жа спісы нейкія? Як туды трапіць? І калі туды запісвацца?В пределах района имеешь право идти в любой сад.
Калі ёсць чарга - я разумею. Хто першы прыйшоў згодна з нумарам чаргі па накіраванне, той і атрымаў месца ў жаданым садку. Хто пазней - у менш жаданым і г.д.
А калі ствараюцца нейкія спісы, якія ЎЖО ёсць на момант пачатку выдачы накіраванняў, дык які алгарытм дзеянняў?
Я праўда не разумею.
Сястры ніхто не тэлефанаваў. У спісах ніводнага садка дзіцяці не было. Добра, што сястра ўвогуле ў садок пайшла. Бо не планавала.) Думала, што месцы ў садок будуць прапаноўваць, калі яна па накіраванне прыйдзе. А тут пачула ў чарзе 1.04, што нібыта ва ўсіх садках ужо даўно нейкія спісы складзеныя і групы набраныя. Яна ўвогуле абалдзела. Дзіця ад самага нараджэння на чарзе, запіс на новы навучальны год толькі пачынаецца, а ў садках ужо групы набраныя! Пайшла на ўдачу ў адзін з найбліжэйшых садкоў. Там здзівіліся, што яе нідзе ў базе даных няма. Унеслі. Сказалі, што па даце яна праходзіць і што вось у нашым садку месцаў ужо няма (1.04 я падкрэсліваю. Фарміраванне груп мела толькі 1.05 пачацца), а вось у суседнім яшчэ адно ёсць, бяжыце - запісвайцеся.
Што гэта за сістэма такая? І як загадзя можна ведаць, што рабіць?
Я паўтараюся ўжо, але ва Упраўленні адукацыі Маск. раёна цягам апошніх некалькіх месяцаў, калі званілі і ўдакладнялі, калі і куды прыходзіць, ніхто нічога ні пра якія спісы ў садках не гаварыў. Сказалі - прыходзьце на "запіс на запіс" .
- Статус
- В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Поделиться: