Ну в Варшаву тоже можно за пакупками. А если бы вы сказали, что туристами к морю, например. Не спросил бы пан на границе, почему нецелевое или пометочку какую либо бы не сделал?Мы два тыдні таму ехалі ў Варшаву, так і казалі-у Варшаву.
- Статус
- В этой теме нельзя размещать новые ответы.
а ў Гдыне і гданьску аніводнай крамы няма?Не спросил бы пан на границе, почему нецелевое?
Гледзячы на гэтых паноў, пры жаданні дакалупацца, дакалупаюцца да ўсяго ды яшчэ са здзекам.
Мяне пан вымусіў выкінуць кавалачак мяса і кавалачак сыру ў вакуумнай упакоўцы ў сметнік. Са здзекам. Потым сказаў, што не ў той. Муж быў вымушаны ўскрыць сметнік, дастаць адтуль, выкінуць у іншы, чысценькі каб пан мог з'есці.
І трэба было чуць пры гэтым пана.
Так што...
Дарэчы, у Варшаве яны, у адрозненне ад Беластоку, ваты афармляюць зусім не са свістам. Губляюцца неяк)
Тады трэба яе проста цалкам ігнараваць і ўвогуле не ездзіць)І польшча, якая з задавальненнем выдае візы на закупы і без задавальнення на турызм...як бы сказаць...у нас з ёй розныя каштоўнасці, во.
А віза яна ж не задарма дае. І тыя, і тыя за грошы.
ОМГ. Я наверное непонятно спрашиваю.а ў Гдыне і гданьску аніводнай крамы няма?
А если я по настоящему еду не в Гдыню и не в Гданьск, а деревню Гаюдкино, где нет магазинов. Мне честно отвечать или как?
Я предпочитаю на границе гусей не дразнить и говорить как есть...
если турист у моря принципиально за все время отдыха не совершит ни одной покупки, тогда, разумеется нецелевое...А если бы вы сказали, что туристами к морю, например. Не спросил бы пан на границе, почему нецелевое?
я по закуповой визе ездила много куда и всегда говорила правду куда я еду. это обычная виза типа С и открыть какую-нибудь другую С чтобы поехать туристом запрещено теми же правилами шенгена. поэтому если турист в аэропорту милана начнет мямлить, что это он так решил до белостока добраться, то может ему и впаяют нецелевое использование визы, а если человек осведомлен о своих правах и адекватно отвечает на рутинные вопросы служб безопасности, то какие могут быть проблемы...
покупки с ватами ты имеешь в виду?если турист у моря принципиально за все время отдыха не совершит ни одной покупки, тогда, разумеется нецелевое...
Ага, валізку тушонкі з сабой, каўбасы і грэчкі.если турист у моря принципиально за все время отдыха не совершит ни одной покупки, тогда, разумеется нецелевое...
ваты здесь сейчас каким боком? куча магазинов в принципе таксфри не оформляет. от слова совсем. и получая визу на закупы гражданин не обязуется совершать покупки только там, где оформляют таксфри. он планирует в принципе совершать покупки. и для открытия визы "за покупками" нет совершенно никакой необходимости прикладывать ваты. их может вообще не быть. человек подписывает заявление, в котором он пишет, что обязуется совершать покупки в польше в такой-то период. точка.покупки с ватами ты имеешь в виду?
и даже совершая покупки оформлять возврат таксфри ни разу не обязанность гражданина. а только его желание.
Гэтая віза не патрабуе пакупак з ватамі. Ваты (адын штука!) патрэбныя адзін раз, каб зрабіць наступную візу. Усе!покупки с ватами ты имеешь в виду?
Ніхто не правярае на мяжы, ці афармляў ты ваты, калі ехаў па візе на закупы.
Я ўвогуле магу не любіць марнаваць час і афармляць ваты. Маю права.
А для амбасады (ці візавага цэнтра) ваты з'яўляюцца падцверджаннем таго, што ты там нешта набываў (як тут пісалі, што гішпанцам нясуць пасадачныя як падцверджанне таго, што былі ў Гішпаніі). І больш за адзін бланк на чалавека яны пры падачы дакументаў не бяруць.
Я вось увогуле больш люблю Літву. І ў цэлым, і нават мора мне там падабаецца значна больш. Але гуляцца з іх капрызкамі няма ніякага жадання і чакаць, як яны там будуць лічыць мае выезды і дадуць мне візу на паўгады, на год ці ўвогуле на тры месяцы.
А то ж, далі на год турыстычную, а я вырашыла пападарожнічаць па Балтыцы: Клайпеда-Куршсакя каса-Зеленеградск-Гданьск. І ў Польшчы, так атрымалася, была даўжэй, чым у Літве. А тут яшчэ з працы паездка была ў Кракаў-адмаўляцца, каб не пакрыўдзіць маіх любімых літоўцаў? І потым будуць сядзець лічыць, здрадзіла я ім з панамі, ці не))
гэта адно і тое ж. Напэўна.) Я не моцна ў тэме. Словы толькі розныя.І чым прынцапова адрозніваецца такс-фры і ваты, не разумею зусім.
з чаго раптам? Ігнараваць ейныя каштоўнасці, а менавіта закупы - па мне, цалкам дастаткова.) З чаго б мне адмаўляцца ад маіх? ) Мне Польшча, як аб'ект турызму, цалкам сабе цікавая.)Тады трэба яе проста цалкам ігнараваць і ўвогуле не ездзіць)
тады туды ездзілі прадаваць. І асноўная маса не ад добрага жыцця. Зусім іншая тэма, карацей.Пэйна, засталося з тых жахлівых часоў, калі беларусам, каб выжыць, даводзілася матацца ў Польшчу каму са спіртам і цыгарэтамі, каму чалночыць з таварам
ну вось. а ваты-гэта "прэзрыцельна", а такс-фры-дык і нічогагэта адно і тое ж. Напэўна.) Я не моцна ў тэме. Словы толькі розныя.
я гэта ведаю. Я сама з Брэста, маці маей давялося гэта ўсе перажыць, каб нам было што есці. З тых часоў ненавідзіць "паноў"тады туды ездзілі прадаваць. І асноўная маса не ад добрага жыцця. Зусім іншая тэма, карацей.
Дык Вы ў Польшчы прынцыпова нічога не набываеце?Ігнараваць ейныя каштоўнасці, а менавіта закупы - па мне, цалкам дастаткова.)
На закупы-гэта не наша "на закупы", а "за пакупкамі", напрыклад, іду за прыгожай сукенкай у гандлевы цэнтр.
вы не зразумелі.) У мяне няма нянавісці да паноў. У мяне нянавісць да закупаў. Прычым у Мінску таксама.)я гэта ведаю. Я сама з Брэста, маці маей давялося гэта ўсе перажыць, каб нам было што есці. З тых часоў ненавідзіць "паноў"
Я не езджу на закупы - адказваючы на вашае пытанне вышэй. Мне гэтага "дабра" дома хапае, каб яшчэ на адпачынку на гэта нервы марнаваць. Я езджу з зусім іншымі мэтамі.
Пра заяву "абязуюся рабіць пакупкі" насмяшыла.) Я не ведала, што такія заявы ў амбасадзе патрабуюць. ))) Бред, калі шчыра, поўны.))))
это заявление - основание для выдачи визы. кроме него и справки о доходах не нужно ни-че-го. ну и можно сколько угодно ненавидеть покупки, если в семье этим занимается кто-то другой...Пра заяву "абязуюся рабіць пакупкі" насмяшыла.) Я не ведала, што такія заявы ў амбасадзе патрабуюць. )))
У мяне раней тры гады запар была віза "на закупупы". У той час для мяне гэта была адзіная магчымасьць атрымаць мульт, бо бізнэс-сувязяў у мяне не было, а турыстычныя мульты былі з вобласьці фантастыкі. І я вельмі ўдзячная Польшчы за гэтую магчымасьць сэканоміць на візах - у першы год свайго мульціка я наведала 6 краін, некаторыя не па аднаму разу. І ніколі ў мяне не спыталі: што гэта вы ляціце ў Парыж па такой візе.
это заявление - основание для выдачи визы. кроме него и справки о доходах не нужно ни-че-го.
Eka, дзякуй, я зразумела. Я, праўда, не ведала, таму, напэўна, і рэакцыя такая - смех дый годзе.
А так... напэўна, напісала б і я гэтую лухту.) Хвіліна ганьбы і смеху, а віза ў кішэні.))))
чаму? у мяне атрымліваецца ненавідзець, робячы самой.ну и можно сколько угодно ненавидеть покупки, если в семье этим занимается кто-то другой...
визу с целью 23 можно получить на основании так фриАд "такс фрі" - не. Вось такая непаслядоўнасць, так.)))
я так в спешке сережки в злотых террасах купила, т.к. виза кончалась, а получились и виза и любимые сережки
такс фри в переводе с английского освобождение от налога. налог в данном случае НДС. по-польски называется VAT.І чым прынцапова адрозніваецца такс-фры і ваты, не разумею зусім.
но по сложившейся на беларуских форумах практике ватами называют те, что надо возвращать непосредственно в магазине. магазин, чтоб заманить покупателей берет на себя весь документооборот, так фри - глобал или примьер - оформляется через банк, соответственно берет за свои услуги часть денег
или я не поняла вашей фразы, но без ватов мультивизу не получить. заявление тоже надо писать, но это минутное дело, написать можно в консульстве или вц - поэтому о нем никто не вспоминаетэто заявление - основание для выдачи визы. кроме него и справки о доходах не нужно ни-че-го. ну и можно сколько угодно ненавидеть покупки, если в семье этим занимается кто-то другой...
Тольк так. Всегда ходим в само посольство.В течение нескольких дней всегда ловились даты. На семью из 3 и более человек ВЦ уже не так интересенвы змудраецеся самі зарэгістравацца ў літоўскую амбасаду?
Последнее редактирование:
а я сейчас не про мульт. я в принципе, что для того, чтобы получить визу на закупы не нужно ничего, кроме заявления и подтверждения платежеспособности. тогда как во всех других типах виз требования достаточно жесткие. а вот чтобы получить мульт, нужно уже подтверждение, что предыдущая виза была использована по целевому назначению, что весьма логично.или я не поняла вашей фразы, но без ватов мультивизу не получить.
мне, кстати, и первую дали мульт. на полгода. и спасибо
в таком случае и виза "за покупками" вполне может пригодиться. мне, во всяком случае пригождается очень. еще несколько лет назад я практически 98% необходимых нужд для семьи привозила "оттуда". сейчас, к счастью, ситуация изменилась, и многие товары наконец-то стали доступны и нам по вполне адекватным ценам. но не все... не все...у мяне атрымліваецца ненавідзець, робячы самой.
- Статус
- В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Поделиться: