К основному содержимому

Школьная беседка-12

• Автор темы Автор темы Kavita
  • Дата начала Дата начала
Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
"Выданные физическим и юридическим лицам справки и документы, срок действия которых истекает в период с 10 ноября 2020 года по 10 мая 2021 года, будут действительны еще шесть месяцев."
Читать полностью: https://news.tut.by/society/710415.html?c
Нас с вами касаются справки о состоянии здоровья, их действие тоже продлено на полгода.

У школах Мінска зараз праводзяць выбарачнае тэсціраванне дзяцей 9-11 класаў.
Ніхто не ведае, што за яно? Хто і з якой мэтай арганізуе?

Может, PISA? Но там 15-летние только учамтвуют

Patricia, не ведаю.
Класная адказала, што гэта маніторынг з мэтай ацэньвання якасці арганізацыі адукацыйнага працэсу і працаздольнасці вучняў 9, 11 класаў.
Дзіўны нейкі маніторынг...

А мне вось цікава. Дазволу бацькоў не павінны на такія рэчы пытаць? Дзецям нават не тлумачаць, што гэта і нашто. Як авечак вядуць штосьці кудысцьі адказваць.Дарослым людзям звычайна тлумачаць мэту давледавання, умовы тлумачаць, жадання пытаюць нарэшце. А тут рандомная выбарка дзяцей у класе і будзьце ласкавыя.
Не тое, каб я супраць, спадзяюся, там усё ж не будзе ніякага крыміналу, хаця зараз усяго можна чакаць, але сам факт. Быў бы гэта агульнаадукацыйны зрэз - пытанняў няма. Гэта навучальны працэс. А вось гэта вось усё?
Дзіўна гэта ўсё.

У школах Мінска зараз праводзяць выбарачнае тэсціраванне дзяцей 9-11 класаў.
Ніхто не ведае, што за яно? Хто і з якой мэтай арганізуе?
Блин, я подумала, речь идет про тестирование по школьным предметам. Нет? А что за вопросы?

k_ja_ra, у нас было некое тестирование в тот год, когда гимназия проходила переаттестацию(?). вобщем, что-то такое на уровне гимназии. и документы, помню, пересканировали по-новой, и детей тестировали по английскому, кажись. но всё заранее обговаривалось, мы понимали, о чём речь. аж интересно, что это у вас там :)

Марфа Васильевна, так, такое ёсць пра пераатэстацыю. Але тут іншае. Гэта нейкі гарадскі маніторынг, са слоў дзіцяці, якое гаварыла са слоў аднаго з настаўнікаў. Выбарка школ (як я зразумела з таго, што зразумела дзіцё, не ўсе школы, а рандомна выбраныя), а ў іх - выбарка дзяцей (нейкі ці то кожны пяты, ці яшчэ нейкі іншы вучань 9-х і 11-х класаў). Вучні разбіты на 3 умоўна-аднолькавыя групы (то бок у кожнай групе вучні кожнага ж класа). Пішуць (адказваюць на компах, дакладней) на 1-3 уроках: першая група на першым, другая на другім і г.д.
А вось што там за пытанні будуць, якая іх мэта, што гэтым хочуць зразумець - пытанне, так. Ад агульнай фармулёўкі вышэй пра ацэнку якасці ці чагосьці там ясней не стала. І тое, гэта адказ пасля пытання ў класным вайберы. Бацькам увогуле ніхто нічога не сказаў. Па мне, маглі б і напісаць/паясніць, нашто нашых дзяцей карыстаюць.

аж интересно, что это у вас там
аналагічна.)
Дзіцё раскажа - падзялюся.

О, тэлеграм школы напісаў:

⚡️Мониторинг качества образовательного процесса, организованный Министерством образования Республики Беларусь, проходит сегодня в гимназии.

Учащимся IX и XI классов,
их родителям и учителям предстоит в онлайн-режиме ответить на ряд вопросов по темам
"Качество образования", "Утомляемость",
"Личностное развитие".

Данный мониторинг в этот день проводится более чем в 100 школах и гимназиях республики.

Последнее редактирование:
Расказваю.
Я загугліла гэты маніторынг. Вось яно: http://monitoring.adu.by/index.php/ru/

Разам з дзецьмі апытваюць і бацькоў. Праз дзяцей перадалі аркушыкі з каардынатамі апытанкі.

Што характэрна. Пытанні, якія прапаноўваліся дзецям і прапануюцца бацькам, не маюць нічога агульнага з агучаным і класным кіраўніком, і на сайце самога маніторынга.

Вось анкета бацькоў: http://anketa.unibel.by/anketa/details/41
можаце самі пачытаць.
Пры чым тут якасць адукацыі - мне складана сказаць. На гэта глупства нават час губляць не хочацца.
У дзяцей было, мяркуючы па тым, што гаварыла дзіцё, прыкладна такое ж. 2 псіхлагічныя тэсты. Першы - а ці ведаеце вы, якія эмоцыі бываюць, а як вы іх перажываеце, а як вы сябе адчуваеце і пад. Другі - якія ў вас адносіны з аднакласнікамі, ці абмяркоўваеце вы з настаўнікамі маральныя якасці і г.д.. Праўда паміж імі пытанне - ці ёсць у вас дома ноўтбук. :crazy:

Лепей бы на бел. мову дзіцё садзіла (тэставалі дзяцей падчас урока). Чарговы раз пераконваюся, у школе, як і ў нашай адукацыі ў цэлым, не можа быць нічога ўцямнага па азначэнні. Лухта адна...

k_ja_ra, кто-то пишет кандидатскую, помогли науке))

Про сеть ВКонтакте у детей ничего не было?
не ведаю, дзіцё пра вконтакте нічога не гаварыла.
На анкетаванне пра суіцыд я б дзіцё проста не пусціла, вось і ўсё. Не трэба, даруй божа, ідэй падкідваць, што называецца. Гучала ж, што пра арганізацыю навучальнага працэсу будзе.

Імаверна, 3 групы дзяцей праходзілі 3 розныя тэсты ўсё ж, і іх бацькі таксама. Але гэта не дакладна. Проста высветлілася, што аднакласніца адказвала на нейкія іншыя пытанні. У адной з груп было штосьці пра сшыткі на друкаванай аснове, яшчэ ў адной, мяркуючы па ўсім (гэта я палазіла па тым сайце, падстаўляючы замест лічбаў 41 на канцы іншыя, у прыватнасці 40 і 45) штосьці пра матывацыю да вучобы. Гэта яшчэ хоць неяк да тэмы можна прыцягнуць.
Але ў цэлым... адчуванне, што няма чаго рабіць людзям.

Это психологи развлекаются :) У нас что-то похожее каждый год.

фигня эти тесты. давно научила отвечать ребенка так как надо. в 13 лет дети уже вполне могут спрогнозировать как ответить.

юлия75, психтесты обычно защищены от таких прогнозистов. Только зачем, если они анонимные?

Kathrin, да и по русскому языку такое задают, развитие речи называется.

У нас фактически каждую неделю на понедельник задают подготовить сообщение, сочинение, проект, написать резюме, либо ответить на вопросы письменно,
о, прям моя мечта. Честно

Несу просьбу
у нас с этими всеми болезнями образовались проблемы с физикой
из домашних никто особо в физике не сечет

Подскажите хорошие видеоуроки по теме Электричество (8 класс)
и задачи с решением. Пожалуйста
Сборников советских полно, но судя по всему там для более старшего возраста, т.к. задачи сложные очень.

ТиЛи, мне по физике на время заочной четвёртой четверти очень Якласс понравился. Дочке тоже.

ТиЛи, я оплатила в прошлом году год занятий за скромные 30 руб. мы там не только с 8 классницей занимались, но и с пятиклашкой, т.е., можно отмотать назад год-два-три, может даже и заново с начала проходить всю школу, не помню. но вроде за прошлые годы не начисляются баллы для рейтинга.
и в прошлом году там какие-то даже проверочные работы устраивались нашими учителями. от результатов волосы дыбом: вообще по нулям. особенно - по химии. короче, как и всё онлайн и дистанционное, рассчитано на очень сознательных и организованных детей. моим нужен учитель, чтоб и контроль, и проверки, и разъяснение в тот момент, когда непонятно, а не сам разберёшься.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Назад
Сверху