К основному содержимому

Школьная беседка - 13

• Автор темы Автор темы Happy
  • Дата начала Дата начала
Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Смотрите, сейчас существует вот такая возможность: на первом курсе дети в колледжах изучают базовую программу 10 и 11 класса. И сдают те же самые экзамены, что и в школе в 11 классе ( за две сессии + у большинства английский сдается в 1 семестре 2 курса). Если ребенок отчисляется через 1,5 года или больше, у него сданы все школьные экзамены, он может получить аттестат за 11 классов (да-да, официально, через запрос в управление образование (либо мин.обр), которое "прикрепляет" ребенка к какой нибудь школе , и ему там выписывают аттестат об общем среднем образовании).
нічёсе..ніколі пра такое не чула. Але калі такая схема існуе, і калі "прымацоўвае" да школы, то вось з той школай дзіцё і будзе здаваць ЦЭ, у чым праблема? і там потым выпішуць атэстат. Што мяняецца?
он может сдать только 3 ЦТ
я думаю, абмежаванне ў 3 ЦТ будзе толькі для 11-класнікаў бягучага года. А астатнія так і будуць здаваць максімум 4. Мне так здаецца

@FialCa, а не экстэрнат ў іх у такім выпадку?
Мая сястра у такой сітуацыі здавала экстэрнам. Так, адпраўлялі ў адмысловую школу і там яна ўсё прадметы здавала, каб атрымаць атэстат.

то вось з той школай дзіцё і будзе здаваць ЦЭ
так вот сейчас ребенок ничего больше не сдает, он уже программу 10-11 класса прошел в колледже на 1 курсе и все школьные экзамены сдал тоже в колледже. Аттестат выписывают по документам из колледжа. А как будет со следующего года, вопрос... И что он будет сдавать в сессии, если школьные экзамены отменили...

Надо, наверно, в МинОбр написать писульку, спросить, что они там думают. (Новые учебные планы для школ сегодня приняли, чиканули инглиш)

прымацоўвае" да школы, то вось з той школай дзіцё і будзе здаваць ЦЭ, у чым праблема? і там потым выпішуць атэстат
Ну і такі да. Калі дзіця ведае, што будзе кідаць каледж праз 1.5 гады, то кідае, ідзе ў школу і здае з імі гэтае цт. Проста трэба граматна выбраць час, калі адлічвацца ў такім выпадку.

а ўвогуле прыкольная схема) ідзеш у каледж, там па лайту без 6 гадзін трудов вучыш усе прадметы за год, па лайту ж здаеш, потым кідаеш к чарцям, і маеш чыстых паўгода-год для падрыхтоўкі да цт без гемару.) Мне падабаецца)

а не экстэрнат ў іх у такім выпадку?
да, заявление пишется "сдать экстернном". Но если в колледже ребенок сдавал успешно, то в школе уже не надо, перезачтут( у знакомой дочка бросила на 3м курсе, она мне это рассказала. и потом я ходила на день открытых дверей в колледж и спросила у директора, директор подтвердила. но никакой документации по этому поводу я не нашла)

а ўвогуле прыкольная схема) ідзеш у каледж, там па лайту без 6 гадзін трудов вучыш усе прадметы за год, па лайту ж здаеш, потым кідаеш к чарцям, і маеш чыстых паўгода-год для падрыхтоўкі да цт без гемару.) Мне падабаецца)
У мяне былі знаёмыя дзяўчынкі, якія пасьля 9 пайшлі л нейкі овейны каледж, правучыўся там неяк, зразумелі, ото Швецыі быць -гэта ўсім ня тое чаго ім хочацца і на наступны год вярнуліся ў 11 клас. То бок, ніхто ім за проста так атэстаты не выпісаў

все бы ничего, но английский сдают на 2ом курсе в 1ом семестре ))) и если сейчас отменили экзамены в школе, а в колледжах их оставят, не такой уж и лайт выходит, и временных затрат - те же 2 года )

да, заявление пишется "сдать экстернном". Но если в колледже ребенок сдавал успешно, то в школе уже не надо, перезачтут( у знакомой дочка бросила на 3м курсе, она мне это рассказала. и потом я ходила на день открытых дверей в колледж и спросила у директора, директор подтвердила. но никакой документации по этому поводу я не нашла)
Ну дык экстэрнат мае пэўныя тэрміны. Мяркую, што гэтае цт будзе супадаць з гэтымі тэрмінамі з наступнага года.
Хочаш здаць экстэрнам - падавай заяву не пазьней за n дзён да гэтых новых экзаменаў-цт.

Каких трудов?. В 10м же уже трудов не.
Блин ничего непонятной стало совсем
Если дети сдадут 2 цэ и плюс ещё 3 цт, то это хороший вариант выбирать, какие подавать. Но тогда непонятно почему остальным останется можно 4
Ой.. короче как всегда просто только с формой и гимном

В 10м же уже трудов не.
в базовых - 6 часов в неделю. не все учатся в профильных классах и гимназиях )
им день выделяют на эти труды. что-то типа упк получается. и в 11 классе они должны сдать экзамен!!! по этому упк. не сдал - к общим экзаменам не допускается

то в школе уже не надо, перезачтут
Нават калі ў якой школе і "перазалічвалі", то гэта мела права на існаваньне толькі пры адзінай форме экзаменаў. А як экзамен у форме цт яны не здавалі, то і перазаоічваць ім няма чаго. Таму ім трэба будзе прымаць рашэньне аб экстэрнаце ДА гэтага самага новага цт, імхо. Інакш яны не змогуць атрымаць атэстат.

так вот сейчас ребенок ничего больше не сдает
ну дык і школьнікі раней ЦЭ не здавалі.
Што да экзаменаў у сесію у каледжах, хутчэй за ўсё падгоняць пад школьныя стандарты. Раз у школах не будзе экзамена, магчыма, і ў каледжах адменяць. Хаця там сесія ж па-любому быць павінная. Прыдумаюць што-небудзь іншае для здачы, значыць. Напэўна

Ну дык экстэрнат мае пэўныя тэрміны
да(до 25 апреля вроде), и если ты их пропустил, то проходишь мимо управления образования, сразу пишешь заявление в минобре. (подробнее не знаю, что там к чему. )

@katia-ka, @k_ja_ra, да, я об этом и пишу. Нет равных испытаний. И теперь может эта схема вообще не будет работать (будет жаль). И Если по школам хоть что-то озвучивают с этими ЦЭ , отменой экзаменов, учебные планы вон выпустили, то по колледжам вообще не понятно, что будут дети сдавать
Набор школьных экзаменов в колледже типа обеспечивал получение общего среднего образования.

да(до 25 апреля вроде), и если ты их пропустил, то проходишь мимо правления образования, сразу пишешь заявление в минобре. (подробнее не знаю, что там к чему. )
У мяне тут з хлопчыкамі і арміяй адразу асацыяцыя.
Раней яны маглі скончыць каледж і пайсьці ў ВНУ. Цяпер не могуць. Выбраў каледж замест ВНУ- ну пардон, сам захацеў
Так і тут. Калі ты хочаш кінуць каледж і атрымаць атэстат- падумай пра гэта да пэўнай даты. А калі ты яе праспаў, ну пардон.

@FialCa, вы апісваецца абсалютна нешэраговую сітуацыю. Масава дзеці не кідаюць каледжы і не ідуць за атэстатам усё ж. А тыя, хто ідзе на такі крок, - той вывучыць нарматыўную базу і ўсё зробіць як след.

Если дети сдадут 2 цэ и плюс ещё 3 цт, то это хороший вариант выбирать, какие подавать.
ну як харошы? такі ж, які і быў для большасці, апроч матэматыкаў. Медыкі, напр, раней здавалі мова+біе+хім і + можна што яшчэ. І цяпер яны будуць мець тое ж, калі не лічыць абавязковага ЦЭ яшчэ плюс да гэтага.
А ўмоўныя матэматыкі наўрад ці ўсе 5 будуць здаваць. Нафіг? задзяўбешся рыхтавацца)

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Назад
Сверху