Подскажите, а на эти собрания для родителей будущих первоклассников надо с детьми приходить или нет? Там смогут дети с предполагаемыми учителями пообщаться, или там только сидишь в актовом зале и слушаешь и ребенку только скучно будет?на месте буду смотреть, кто мне симпатичен, с кем дочка поладит...
Кьяра, а што, гэтаму вучаць ў садках?? Я сур'ёзна пытаюся, мой жа не хадзіў у старэйшую групу.Праўда, гукавы аналіз слова - гэта па-мойму нават у патрабаваннях таго, што мусіць умець дзець, які ідзе ў школу, значыцца. Роўна як умець пісаць друкаванымі літарамі, пажадана чытаць,(хаця б склады зліваць) ну і разуменне плюса і мінуса мець, а значыць збольшага складаць/аднімаць умець.
А што ты разумееш пад гукавым аналізам слова?
имя-как-имя
Well-known member
Я помню, что только в школе мы рисовали цветные квадратики, обозначающие слоги, делили на слоги....
У моих были в саду пеналы из спичечных коробков, наполненных этими цветными квадратиками. Старший в школу пошел в 2002, т.е это отнюдь не нововведение в садах.
имя-как-имя
Well-known member
Будущих учителей в лучшем случае представят, если есть с ними определенность ( случается, что и в конце августа неизвестно, какой учитель будет). Ребенка не вижу смысл брать на собрание. Ему не просто скучно будет, а тяжело.Подскажите, а на эти собрания для родителей будущих первоклассников надо с детьми приходить или нет? Там смогут дети с предполагаемыми учителями пообщаться, или там только сидишь в актовом зале и слушаешь и ребенку только скучно будет?
Галосныя, сагласныя, цвёрдыя, мяккія, назваць гукі, з якіх слова складаецца, сказаць, колькі гукаў. Колькі складоў.А што ты разумееш пад гукавым аналізам слова?
Лік да 10. Туды-назад. Больш-менш. Суседзі лікаў. Што зробіцца з "5", калі да яго дадаць "2", палічыць праз адзін. Паняцце асноўных фігур.чаму вучаць дзяцей з асноў матэматычных ведаў у старэйшай групе сада?
Збольшага - усё, бадай.
а уточните, пожалуйста, среди этих летних 9 шестилеток - сколько девочек и мальчиков?Сейчас в 5 классе (класс собран из сильных детей, т.е. в нем нет однозначно отстающих двоешников, но есть действительно сильные дети) из 27 человек 12 семи леток 15 шести леток. При этом 9 шести леток летние.
адназначна не трэба гэтага ведаць пры прыходзе ў 1 клас.сказаць, колькі гукаў. Колькі складоў.
а гэтаму вучаць у садзе? Бо гэтаму вучаць у 1 класе.Галосныя, зычныя, цвёрдыя, мяккія
Дзякуй!Лік да 10. Туды-назад. Больш-менш. Суседзі лікаў. Што зробіцца з "5", калі да яго дадаць "2", палічыць праз адзін. Паняцце асноўных фігур.
Збольшага - усё, бадай.
Точно, блін.))) Дзяк.)зычныя
Дакументальна - напэўна. Па факце - трэба.) Асабліва ў пэўных школах. Дый ведаюць усе, па ходзе. Большасць, прынамсі.)адназначна не трэба гэтага ведаць пры прыходзе ў 1 клас.
Скажам, знаёмяць.) А вучаць шчыльна і прадметна - у 1-м класе, так. Замацоўваюць, я б нават сказала.)а гэтаму вучаць у садзе?
да ну на... І што, ведаюць дзеці пра ётавыя галосныя і пра тое, у якіх выпадках яны азначаюць 2 гукі, а ў якіх - адзін??Дакументальна напэўна. Па факце - трэба.)
Ну можа ў якія супер-пупер гімназіях, дзе трэба неяк адсеў зрабіць, хаця я пра такое (адбор) чула толькі па сарафаннаму радыё
Мая ня ведае.Дый ведаюць усе, па ходзе.
іМой сейчас проходил логокомиссию, вопросы подобные были
Калі так, то адкуль веды? Проста цікава.І што, ведаюць дзеці пра ётавыя галосныя і пра тое, у якіх выпадках яны азначаюць 2 гукі, а ў якіх - адзін??
katia-ka, вообще, у меня сложилось впечатление, что при проверки общего уровня развития детей 6 лет такие знания норма. То есть, понятно, что не всё, но +- это норма.
Открыла тётенька книжку, листает и показывает: цвет, форма, слоги, первый или последний звук, мягкий\твёрный, элементарное сложение... И это всё в одной книжке.
katia-ka, мои старшие это тоже знали.
Открыла тётенька книжку, листает и показывает: цвет, форма, слоги, первый или последний звук, мягкий\твёрный, элементарное сложение... И это всё в одной книжке.
katia-ka, мои старшие это тоже знали.
мяне цікавіць канкрэтна ўменьне назваць колькасьць гукаў у слове.цвет, форма, слоги, первый или последний звук, мягкий\твёрный, элементарное сложение... И это всё в одной книжке.
Ці калі быць дакладней, у словах кшталту: ёлка, мяч, ночь, поют.
на слых ці пры чытаньні слова?мягкий\твёрдый,
katia-ka, подобному учат в саду, а ещё на многих развивалках. Но не с целью научить тому, что ь не имеет звука, а с целью научить слышать различия написания и произношения. Поэтому часто берут примеры проще. И поэтому в школе есть чему учиться ещё.
katia-ka, на слух
katia-ka, на слух
не, развівалкі не кранаем. Мне цікава наколькі шырока і глыбока гэтым займаюцца ў садзе.а ещё на многих развивалках.
Вось я таксама думаю, што калі там вучаць правільнаму вымаўленьню гукаў(агульна гаворачы), то ціск ідзе менавіта на гэта.в логогруппах это важная часть занятий.
Поделиться: