- Статус
- В этой теме нельзя размещать новые ответы.
маім на лета задавалі. Я толькі за, што дзеці пару тыдняў з усяго лета па 30 хвілін пра матэматыку ўзгадалі. Добра б яшчэ і фізікі задалі.домашнее задание на каникулы - жесть.
Хай. Але не бачу нічога непасільнага не ў 5 прыкладах з падручніка, а ў 2 прыкладах +3 задачах з дадатковых зборнікаў.пусть работают на уроке. домой задавать только посильно.
ОБЖ і т.п. таксама ігнаруем. )
малодшай, дарэчы, сказалі купіць Сканаві.) Цешуся.)
мне гледзячы на што.) На праекты шкада. На Сканаві не.мне жалко детского времени.
zavtra, у 6-м.
zavtra, калі вы так уважліва ставіцеся да пытання дзіцячага вольнага часу і барані Бог дадатковай нагрузкі, чаму вы выбралі гімназію ў якасці навучальнай установы для свайго дзіцяці?
Пры тым, што ў гімназіі (прынамсі нашай) няма ніякай меганагрузкі, думаю, падсвядома бацькі гімназістаў гатовыя да таго, што іх дзеці, мажліва, будуць напружвацца крыху болей за вучняў проста школ. Хіба не?
zavtra, калі вы так уважліва ставіцеся да пытання дзіцячага вольнага часу і барані Бог дадатковай нагрузкі, чаму вы выбралі гімназію ў якасці навучальнай установы для свайго дзіцяці?
Пры тым, што ў гімназіі (прынамсі нашай) няма ніякай меганагрузкі, думаю, падсвядома бацькі гімназістаў гатовыя да таго, што іх дзеці, мажліва, будуць напружвацца крыху болей за вучняў проста школ. Хіба не?
k_ja_ra, именно потому
а что сканави с 6 класса уже? я его только в 9 увидела
еще "контингент" для меня важен.што ў гімназіі (прынамсі нашай) няма ніякай меганагрузкі,
а что сканави с 6 класса уже? я его только в 9 увидела
ну в началке гимназии хватает.. и не факт что они не захотят поступать..мне вось цікава, наколькі такія выпадкі ў прынцыпе ў гімназіях сустракаюцца.
шчыра, задаюся прыкладна гэтым жа пытаннем. Але настаўніца сказала купіць, бо ўжо недзе з 2-й чвэрці пачне паціху задаваць штосьці адтуль. І хай.) Спадзяюся, яна ведае, што робіць. )а что сканави с 6 класса уже?
ясна.) ну я вам шчыра скажу, калі вы б былі ў класе маіх дзяцей, і прыйшлі паскардзіцца на нібыта падвышаную нагрузку па матэматыцы, я б вас узненавідзела.) Адназначна.именно потому
еще "контингент" для меня важен.
Птица_Сирин
Active member
У нас учительница по математике сейчас стала задавать домашку на 7 баллов, на 9 (это сделать все на 7 + дополнительно) и на 10. Как раз для детей и родителей не довольных большой домашкой. Только, жаль, никаких дополнительных пособий по математике приобретать нам не сказали, все в учебнике, изредка распечатки.
справядлівасці дзеля, пачатковая - гэта не гімназія. Там вучацца дзеці па прапісцы ў тым ліку, і іх бацькі цалкам сабе могуць не хацець ніякіх залішніх целарухаў.ну в началке гимназии хватает..
Птица_Сирин
Active member
k_ja_ra, интересно про Сканави. Надо посмотреть, что там для 6 класса решабельно.
ну я бы как-нибудь пережила этоясна.) ну я вам шчыра скажу, калі вы б былі ў класе маіх дзяцей, і прыйшлі паскардзіцца на нібыта падвышаную нагрузку па матэматыцы, я б вас узненавідзела.) Адназначна.
приведу пример с поступлением в гимназию. были у нас сборники у всех. кто хотел прописал все диктанты и решил все контрольные(такие были!), кто не хотел - по мере возможностей. если бы это задавалось на дом помимо основного дз, я бы жаловалась, а так - все только по желанию. поступили и те , и другие. так и с остальным - вот книга: можете купить, можете решать, но не обязаны.
У нас учительница по математике сейчас стала задавать домашку на 7 баллов, на 9 (это сделать все на 7 + дополнительно) и на 10. Как раз для детей и родителей не довольных большой домашкой. Только, жаль, никаких дополнительных пособий по математике приобретать нам не сказали, все в учебнике, изредка распечатки.
Почему жаль, если учитель самостоятельно готовит разные уровни?
Имхо, идти в гимназию и не хотеть углубленности мне странно. И странно, что удивляет большая нагрузка. Это же фишка гимназий, как ни послушаешь. Не всем из них удается давать знания, но нагружают все. В принципе именно поэтому я сына в гимназию не отдавала в свое время, понимая, что тянуть весь воз предметов на уровне повышенной нагрузки не есть приемлемо. Но если уж люди отдают детей, то знают реальное положение вещей.
Хотя задания на каникулы - зло. Без них вполне можно хорошо учить и научить.
я действительно знаю, как должно быть, этого и требую. не за нагрузкой надо туда идти.Но если уж люди отдают детей, то знают реальное положение вещей.
суть в том что:шчыра, задаюся прыкладна гэтым жа пытаннем. Але настаўніца сказала купіць, бо ўжо недзе з 2-й чвэрці пачне паціху задаваць штосьці адтуль. І хай.) Спадзяюся, яна ведае, што робіць. )
не факт что они не захотят поступать..
а зачем? за контингентом? вот уж не думала что это для кого-то основной критерий.. для меня это лишь бонус..не за нагрузкой надо туда идти.
для меня основнойа зачем? за контингентом? вот уж не думала что это для кого-то основной критерий.. для меня это лишь бонус..
ну, я вот счас расскажу. я помню, как в 9 или 10 классе на меня что-то нашло и я целую общую тетрадку прорешала этого самого сканави на каникулах, при том что никто не задавал. мама учебник спрятала. вот так надо зажечь, а не задавать на дом побольше, чтоб света белого дети не видели.
zavtra, мне здаецца, што паміж "задавать на дом побольше, чтоб света белого дети не видели" і мажлівасцю атрымаць на ўроку (і за яго межамі) штосьці большае, чым проста падручнік - прорва. Мне дзіўна, што вы раўняеце адно да другога.
Што да таго, што хтосьці начамі рашае матэматыку сам - то гэта выдатна, безумоўна. Вось толькі думаю, што колькасць такіх дзяцей супастаўная са статыстычнай пагрэшнасцю. Мне, прыкладам, не пашчасціла мець такіх дзяцей, таму я вельмі ўдзячная настаўніцы, якая спрабуе даць дзецям хаця б крышачку болей, чым належыць па праграме. І так, маім дзецям заданне мае быць зададзеным выкладчыкам, а не проста прапанаваным мамай. Няма ў іх, на жаль, такой матывацыі, каб самім начамі падручнікі штудыраваць і відэа-урокі ў інтэрнеце глядзець. І не факт, што такая матывацыя калі-небудзь у іх увогуле з'явіцца.
Што да таго, што хтосьці начамі рашае матэматыку сам - то гэта выдатна, безумоўна. Вось толькі думаю, што колькасць такіх дзяцей супастаўная са статыстычнай пагрэшнасцю. Мне, прыкладам, не пашчасціла мець такіх дзяцей, таму я вельмі ўдзячная настаўніцы, якая спрабуе даць дзецям хаця б крышачку болей, чым належыць па праграме. І так, маім дзецям заданне мае быць зададзеным выкладчыкам, а не проста прапанаваным мамай. Няма ў іх, на жаль, такой матывацыі, каб самім начамі падручнікі штудыраваць і відэа-урокі ў інтэрнеце глядзець. І не факт, што такая матывацыя калі-небудзь у іх увогуле з'явіцца.
- Статус
- В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Поделиться: