Школьные будни. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
Поэтому из моего опыта - чем сильнее учитель и чем эффективнее работа в классе, тем меньше задается на дом.
Усё ж гэта больш старэйшых класаў тычыцца. А маленькія 6-7 годкі... Ім жа не задачы на дом даюць, якія не паспелі ў класе, так? Ручку трэніраваць - радочкаў колькі прапісаць.))) Але гэта тэма кожны год па-новай узнімаецца.)))
Маё меркаванне, больш нават не ад настаўніцы залежыць, а ад "традыцый" школы. У нас ва ўсіх першых класах задавалі. Аднак заданні не былі абавязковымі. Можна было не рабіць - без праблемаў. Таму - гэта выбар бацькоў, ІМХО.

Tysia

Well-known member
CTEPBA, у МамаВик@ сын уже в старшей школе, а там намного проще смотрят на зачеркивания и т.п.

Happy

Я такая скорая на помощь
Команда форума
Админ
у МамаВик@ сын уже в старшей школе
Какая разница, оценка-то не по русскому ставится. Ведь это и устно можно было бы ответить. Скоро стихи наизусть будут письменно отвечать(((

Tysia

Well-known member
Happy, я ж с тобой согласна, на другой пост комментарий написала :). У сына в старших классах не снижают за орфографию оценки (если это не языковые предметы).

Che Guevara

New member
Happy, не поставят 10, если есть грамматические ошибки независимо от их кол-ва (если это не работа по лит-ое, там снижают как и за русский)
в 1 классе задания были реальные, тесты почти ежедневно, оценок не было, но была школа и наклейки, к концу 2-ого класса ставили проценты и дети убирали нолик и знали свою отметку
за д/з в 1 классе благодарна несказанно - во 2-м, когда все уже нипадецки - было на одну проблему меньше - приучать к выполднению д/з
помницца, я даже доп. здания просила в 1 классе, бо если учитель давал задание -это святое

относительно лени и баллов - в начальной школе все задания одинаковые и что заработал, то и получил, это уже в старшей школе начинают избирательно напрягацца, оно и правильно наверное, медаль щас нафик никому не нужна, и за всем на 10 не угонишься, особенно, когда с профильностью определился ребенок

орфографический режим блюдут и наччальной, и в старшей школе, за хачеркивания и исправления 10 не ставят по-любому

имя-как-имя

Well-known member
Усё ж гэта больш старэйшых класаў тычыцца..

Опять буду с тобой спорить:). В старших классах все очень зависит и от уровня школы, и от уровня класса, и от учителя. Я писала именно про начальную. В старшей, к счастью, я и понятия не имела о том, сколько и чего задано - это целиком зона ответственности ребенка.
А маленькія 6-7 годкі... Ім жа не задачы на дом даюць, якія не паспелі ў класе, так? Ручку трэніраваць - радочкаў колькі прапісаць.))) Але гэта тэма кожны год па-новай узнімаецца.))).

Зачем прописывать? Вот правда. :)Помнится, опять про старшего, очень учителю хотелось немыслимых каллиграфических изысков вместо нормальных (на мой взгляд:)) кривулек. И некоторых клеймили позором и лишали почетного права писать в тетрадках в широкую линейку :))). А ручки прекрасно тренируются другими способами - конструктор из мелких деталей пособирать, например.

Маё меркаванне, больш нават не ад настаўніцы залежыць, а ад "традыцый" школы.

В моем случае школа одна и та же.

А вот у нас снижают(((
Я считаю, что это неправильно.
Мне тоже кажется, не должны снижать. Русский язык и человек и мир - разные предметы.

Последнее редактирование:

Тасана

New member
По поводу снижения оценок. Я, например, считаю, что нельзя ставить "10" если ответ написан неправильно или есть зачеркивания и т.п. Другой вопрос, что неплохо было бы детей спрашивать, а то действительно скоро вообще связно говорить разучатся.

k_ja_ra

Well-known member
Опять буду с тобой спорить
Хто б сумняваўся. :) Аднак я, відаць, не буду. Ведаеш, мне прысутнасць ці адсутнасць дам. заданняў у 1 кл, праўда, не прынцыпова. У нас былі. Маёй падабалася іх рабіць. Па 5 разоў на чарнавік у жыцці не пісалі. Ну было там якіх 2 радочка ў пропісах - не праблема. Мо, каб была праблема - я б па-іншаму разважала.))) Адзінае, з чым былі праблемы, дык з тым, што тое, што задана, было ў садочку (1 кл у садочку ) на дошке нейкай напісана. І часта, то з вуліцы дзіця забіралі, то муж забыўся, не запісаў, то здымак тэлефонам зрабіў, але не той радочак і г.д. Вось гэта напружвала. А самі заданні - не. Да таго ж яшчэ раз - не былі абавязковымі яны. Час ад часу выпадала, што і не рабілі. Нічога страшнага.)))

Што да традыцыяў. Ну неяк так здавалася, што ў адных школах ёсць дам. заданні, а ў іншых - няма. Аднак сцвярджаць не буду. Мо і памыляюся. Аднак па нашай школе практычна галаву магу даць, што заўсёды задаюць.))

А ў тваім выпадку колькі год прайшло? За гэты час "традыцыі" і змяніцца маглі. :)))

І шчыра кажучы, як че гевара напісала тое, што дзіця ўжо да ўрокаў прывучана - таксама праўда. Не спрачаюся. і ў другім класе можна прывучыцца, але ў мяне, напр, няма праблемаў цяпер. Часцей за ўсё мая робіць усё сама. Нават праверыць не дапросішся. :)))

А ў канструктары мы таксама гуляемся, "не баісь". :)))

Mahima

переименовалась:)
Аднак у выпадку з паркам -не.
я про парк, если честно, не вникла:) Так что не буду комментировать:)
Но раз они (льготы) есть, то почему нельзя воспользоваться ими в полном объёме?
а где кто написал, что нельзя пользоваться? Вам че-то увиделось, вы сама с собой поругались - и хорошо:)

Пазіцыя, дык калі дарма - дык і прэтэнзіяў быць не мае - неправільная ІМХО.
моя не такая позиция. Если дело в неверном, некачественном исполнении на уровне КОНКРЕТНОЙ ШКОЛЫ - надо решать вопрос. Если же всем безработным платят далеко не среднюю зарплату - не у нас, конечно:) - то нечего ждать иного, ИМХО. Бесплатный обед - для тех, кому НАДО. А не просто документ есть. Я так это все понимаю. Ходить в бесплатную столовку и при этом еще поругивать рацион - ИМХО, странно. Кому есть нечего - носом не крутит, а кому есть чего - нечего брать лишнее и невкусное.

скажите честно, а Вы сильно расстроитесь, если питание для детей будет одинаковым - у всех подряд школьников - бесплатным, но похуже? а если одинаковым, но у всех получше и кто-то будет платить, а кто-то нет ?
не поняла вопрос. Но попробую, как поняла. Бесплатным, но похуже? Не соглашусь. Не для всех платным, но получше? Мне все равно, если вы хотите мне зависть приписать. Мне не жаль питания многодетным, поверьте. Я вообще не в курсе, как кто питается в нашей школе - лучше платные или лучше бесплатные. Мне не понятно, зачем описанную вами проблему КОНКРЕТНОЙ ШКОЛЫ приводить к обсуждению льготы как таковой. И мне сугубо не понятно, когда есть средства, но вот льготу заберу и еще недоволен останусь. Честно. Не принципиально - не бери, если не нравится. Потому что все эти льготы по моему глубочайшему убеждению - повторюсь - для тех, кому реально нечего кушать. Так должно быть. И все же сейчас ситуация выглядит именно как "дайте мне бесплатный проезд в маршрутке".
Але крыху не разумею, за што аўтар тэмы - так усе перамяшалася: і душэўная крыўда, і змаганне за праўду - не разбярэш.
ППКС. Конкретная проблема перерастает в непонятную мне тему "как все не любят многодетных".

В нашем первом классе задания не задавали. Справились и с ручкой, и с чтением, и со всем. Оценки, разумеется, не ставили.

Письменные работы по устным предметам как-то не замечала - не делают что ли...Но, мне думается, снижать в них оценки за ошибки грамматические неправильно. Сейчас разбирала мамины школьные дела - попалось пару листков с работами по истории ее учеников. Ошибки все исправлены, но оценка стоит за ответы. а не за них.

Che Guevara

New member
каникулы на носу" четверть промчалась...и жизнь мчится...вам не кажется, что сутки стали короче, причем ощутимо? я не про время года, а глобально про время

k_ja_ra

Well-known member
моя не такая позиция. Если дело в неверном, некачественном исполнении на уровне КОНКРЕТНОЙ ШКОЛЫ - надо решать вопрос. Если же всем безработным платят далеко не среднюю зарплату - не у нас, конечно - то нечего ждать иного, ИМХО. Бесплатный обед - для тех, кому НАДО. А не просто документ есть.
Кацярына, глядзі. Я б тут на 2 часткі раздзяліла. Першая - гэта пэўнае пытанне Тэрмас. І тут як раз на ўзроўні школы праблема. І баюся памыліцца, Тэрмас ад самага пачатку пра тое казала. Таму і пыталася пра тое, як з гэтым у іншых школах. Аднак далей праблема за рамкі пачатковай выйшла. І пайшла гаворка пра ільготы наогул і пра бясплатна. )))

Дык вось з першай часткай ясна ўсё. Па другой. Ты кажаш - каму НАДА. Так. Згодна. Але, хто-небудзь ад 500 тыс. (апошніх "гарантаўскіх") адказаўся? Ці гэта іншае? А чым яно іншае? Грошай многа не бывае , так? Таму з чаго маці 4-х дзяцей будзе ад ільготы адмаўляцца? Не яе віна, што ільгота ёсць. Ёсць, прапануюць - бярэ. Але чамусьці многія з абвінавачваннямі: навошта гэта? ))) Так, я сама супраць ільготаў. Аднак у дадзены момант яны ёсць, і шчыра кажучы, калі б мне прапанавалі дапамогу, я наўрад ці адмовілася б. )))

Пра бясплатна. Ведаеш, я тут проста гэту сітуацыю пытаюся на сябе экстрапаляваць. У мяне няма бясплатнага харчавання. Але ў мяне ёсць тая ж бясплатная медыцына. Я не прашу вялікага. Але, як мінімум, я не хачу не ад каго чуць: "вось, прызвычаіліся - ім нечым усе павінны". Мяне асабіста такая пастаноўка пытання абурае, і прыніжае. Я яшчэ нават слова не сказала, а за мяне ўжо ўсё ведаюць.)))

Так і тут . Стэрэатып. Прыйшла шматдзетная - і ёй усе павінны. А яна так не казала! Проста з пэўным пытаннем прыйшла. А ёй у адказ: дзеці галадаць не мусяць. Я вось сваіх кармлю, а Вам бясплатна падай. ))) Розныя ж тэмы зусім... Чалавек канцы знайсці хоча, а не парады "як жыць" чуць.)))

Не ведаю, мо мяне і не ў той бок нясе. Але я неяк шырэй гэта ўсё бачу...

Mahima

переименовалась:)
Таму з чаго маці 4-х дзяцей будзе ад ільготы адмаўляцца?
ой...где я пишу про отказаться? Нигде. Поэтому не ко мне вопрос.
Але ў мяне ёсць тая ж бясплатная медыцына
и ты от нее сильно многого не требуешь, правда? Хотя хочется и чтобы хорошо, и чтобы без очереди и т.п. Не требуешь потому, я думаю, что понимаешь, насколько наша страна нищая реально. И понимаешь, что лучше бы была платная медицина и зарплата нормальная. А вот для тех, кому реально нечем было бы заплатить, была бы платная медицина. Но она - бесплатная - нигде не есть наравне с платной. Увы. Или не увы - не знаю. Коммунизма пока нигде не существует. А пока его нет - есть и будет неравенство. Финансовое в том числе. И слава Богу, что есть хоть какие-то льготы - для тех, кому НАДО. А носом крутить - это не от бедности, по-моему.
Так і тут . Стэрэатып. Прыйшла шматдзетная - і ёй усе павінны
это снова не ко мне. Я не про все должны. Я про понимание смысла льгот. Это не обеспечение равного оплаченному - во всех смыслах - уровня жизни, питания и всего прочего. Это поддержка на некотором МИНИМАЛЬНО доступном государству уровне тех, кому эта поддержка нужна. Льгота - не замена оплаты, зарплаты и т.п. По-моему, так.

имя-как-имя

Well-known member
Але, хто-небудзь ад 500 тыс. (апошніх "гарантаўскіх") адказаўся? Ці гэта іншае? А чым яно іншае?
Другое. Тем, что взяли то, что дают. А не потребовали нормальных денег, долларов, например. :)))
Ёсць, прапануюць - бярэ.
Я сейчас не про termos. А вообще. Ну что это за позиция: предлагают - берет? ИМХО, предлагают - бери, ЕСЛИ НУЖНО. А иначе выходит "моему ребенку ехать никуда не надо, но раз бесплатно, пусть съездит пару раз туда-сюда, чего ж льготе пропадать", а заодно и повод поворчать, что стоя ехать пришлось.
Так і тут . Стэрэатып. Прыйшла шматдзетная - і ёй усе павінны. А яна так не казала! Проста з пэўным пытаннем прыйшла. А ёй у адказ: дзеці галадаць не мусяць.
Кьяра, передергиваешь. termos спросила, ей ответили. Высказались по вопросу без агрессии.
А уже потом
Аднак далей праблема за рамкі пачатковай выйшла. І пайшла гаворка пра ільготы наогул і пра бясплатна. ))) ...
Причем не сама она вышла, а termos ее вынесла. Перечитай:).

k_ja_ra

Well-known member
Катерина, ну я не так , каб цалкам табе адказваю. Проста тлумачу, што я бачу...
Аднак пра тое, каб адмовіцца, тут мне пачулася:
если вам не принципиально, может, сэкономьте гос.деньги для тех, кому это жизненно необходимо?
Аднак настойваць не буду.)))

А носом крутить
Дык не круціла. Разабрацца чалавек прыйшоў. А многіх (сябе не выключаю, калі што) у іншы бок панясло. Хаця, мажліва, і аўтарку пазней таксама.))

Пра медыцыну нават не пра чаканні. А пра самое стаўленне. У тым сэнсе, што мяне ж (для прыкладу) яшчэ і абвінавачваюць у тым, што яна бясплатная! А я -та тут прычым? Ёсць бясплатная - карыстаюся. Не будзе - не буду. Якія да мяне прэтэнзіі?)) А узровень і мае чаканні - не ў гэтую тэму.)))

Проста так, згодна з Ягенкаю. Кожны тут нейкія сваі бакі праблемы бачыць.))) То бок, я і з тым, што ты пішаш згодна. Але і сваю палітыку гну. :derisive:

предлагают - бери, ЕСЛИ НУЖНО
Дык патрэбна, а чаму не? Як тыя 500тыс.)))

Даляры? Дык і даляраў не патрабуе. А цікавіцца, чаму усім далі 500, а ёй 300. Калі ёй дакладна растлумачаць, у чым праблема, яна, як разумею, альбо згадзіцца на 300 і сваіх 200 дадасць, ці адмовіцца наогул, бо за 300 нават хлеб не купіш.(утрырую, натуральна)

Причем не сама она вышла, а termos ее вынесла.
Мажліва. Не спрачаюся. Але літаральна першыя адказы таксама не адназначныя былі.))

Зноў жа, дзяўчаты. Я як бы на ісціну не прэтэндую. Вашая логіка мне зразумела. Проста з другога боку хачу паглядзець на пытанне. Ільготаў, бясплатна, "мне ўсе павінны" і інш.

k_ja_ra

Well-known member
имя-как-имя,

я тут таксама…стала перачытваць... Мо, і праўда," нітку страцілі ўжо.". То бок мы ўжо пра сваё, а не Тэрмасаву праблему. Ну ці не мы, а я. )))
Аднак яшчэ раз. Мне ўжо ўсё адно, чым усё скончыцца. Я насамрэч не на чый бок не станаўлюся. Тым больш у адвакаты не запісваюся.))) Мне мае разважанні менавіта ў ракурсе 2 праблемаў бачуцца. То бок недахоп катлеты - адно. - і гэта ёсць недаработкаю пэўнай школы. (ці ДАработкаю, калі улічваць тое, што і праўда кошт таго ж абеда ў кожнай школе розны) А ўсё астатняе – другое. Хто каму і чым павінны, нашае стаўленне да бясплатна, ільготаў ці іх адсутнасці і інш. І з гэтым другім мне, напр, невідавочна ўсё.)))

пс: а прынцыпы калі-небудзь таксама варта адстойваць.

Sunny_24

New member
Тут все пытаются на государственный уровень выйти ;). Имхо проблема в школах и предприятиях общепита. Они оказывают услугу и должны это делать качественно, деньги они за это получают, пусть не от мамы, а от государства. Мне кажется, что иногда у тех людей, в чьи обязанности входит организовывать это питание , такое же отношение к льготникам, как у многих на форуме - пусть спасибо скажут что вообще чем-нибудь кормят... Крайние ведь дети, они тут вообще никаким боком не виноваты.

P.S. Мне моя малая жалуется, что у них в школе бесплатников (завтраки) вкуснее кормят :)

k_ja_ra

Well-known member
имя-как-имя, :). Думаю, і праўда, лепш гэту тэму не працягваць... Ад граху падалей. :)

такое же отношение к льготникам, как у многих на форуме
Ой,Sunny_24, ведаеце, гэта ўжо па трэцім коле зараз пойдзем. :)

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху