Школьные будни. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
Танюша_, шчыра, акрамя адзнак (афіцыйных, пад подпіс, у дзённік) нічога новага ў 3-м класе я не адчула. Кантрольныя былі і раней. І таксама з псеўдаадзнакамі ў адсотках. )
Проста я яшчэ пра тое, што я, прыкладам, абсалютна не ў курсе, што і як адбываецца з іншымі дзецьмі. Хто "зоркі", хто не, хто якія і па чым дакладна вынікі дэманструе. Я магу бачыць толькі ўласнае дзіця: цяміць/не цяміць, якія памылкі, бруд ці яго адсутнасць у сшытках і падобнае. На сходах ніякіх адсоткаў у нас не агучвалі. Нейкія заўвагі казалі агулам, без імёнаў. Што правільна абсалютна, ІМХО. Дык мне цікава, як могуць бацькі ацэньваць узровень іншых дзяцей, акрамя свайго? У іх там чё, дошка гонару і ганьбы існуе? Вывешваюць адзнакі-адсоткі? Спіс "зорак"?

Дзіўна мне гэта...

А, ужо бачу адказ:
учительница всему классу зачитывала по списку. и на собрании родителям зачитывала.
Вельмі сумнеўны падыход...ІМХО. Але хозяін - барін.(с)

Mahima

переименовалась:)
Дык мне цікава, як могуць бацькі ацэньваць узровень іншых дзяцей, акрамя свайго? У іх там чё, дошка гонару і ганьбы існуе? Вывешваюць адзнакі-адсоткі? Спіс "зорак"?
некоторые учителя на собраниях устраивают публичный разбор полетов. Мне как-то везло - и в началке, и теперешняя классная акцентировали и акцентируют внимание на том, что поименно ничего объявлять не будут. Персонально - не вопрос.
Но, знаешь, есть родители, которые все равно все про всех знают:))) сама удивляюсь. И их реально заботит, что и как в дневнике у других. Плюс свое дитя частенько кто-то отвлекает, кто-то ему мешает лучше контрольную написать и т.п.

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
Кьяра, если родители тесно общаются, то прекрасно знают то, что творится и у остальных. Ну по крайней мере примерно. Ну и плюс сами дети знают "у Васи снова куча ошибок".
касательно оценивания: третий класс не второй. Это действительно так. Уже есть оценки и их должно быть определённое количество, чтобы ребёнок получил итоговую четвертную оценку. В приоритете оценки за контрольные. Тут даже существует особая система подсчёта. Нам классная её зачитывала. Этим-то 3 класс и отличается от 2 и 1.

Катерина, у нас есть мамы, которые научили детей расспрашивать кто что получил. Они в курсе всего и всегда. иногда они в курсе оценки раньше, чем я.

Танюша_

Катерина, когда мне такая мама начинает рассказывать результаты контрольной, в том числе и нашей, а я ещё не в курсе, что контрольная вообще была - чувствую себя ехидной :)

Mahima

переименовалась:)
Катерина, когда мне такая мама начинает рассказывать результаты контрольной, в том числе и нашей, а я ещё не в курсе, что контрольная вообще была - чувствую себя ехидной :)
:) забросившей ребенка?:)))
У меня так бывает, когда мне говорят "Моя на 8!! написала! Ужос, надо заняться срочно подтягиванием!". Я даже не знаю, что ответить - я-то вполне себе довольна была восьмеркой своего сына:)))

kolesnikova

New member
"Моя на 8!! написала! Ужос, надо заняться срочно подтягиванием!"
такім мамам обычно просто больше нечем заняться ))) они реализуют себя в детях. Не на этом форуме конечно такие высказывания писать, но я уже давно заметила, что большинство мам, которые рожают по 3-5 детей - из себя как женщины и как личности ничего не представляют интересного. Они просто пытаются реализовать себя таким образом. Но это так к слову. Не для дискуссии.
Мой сын еще год назад, когда я ему заявила, что он к концу первого класса должен читать 120 слов в минуту. т.к. в начале года он читал 75. Спросил а где такие нормы? (ну. другими словами, но спросил). Пришлось полазить по интернету - найти. Так он усадил меня и и заставил читать - мол "ты же школу закончила - сейчас проверим как ты читаешь" :haha: Чуть не опозорилась перед собственным ребенком ,еле уложилась в норму для 4-го класса )))
после этого не пристаю к дитяти с подобными вещами.

Jahenka

влюбленная в мир
Дык мне цікава, як могуць бацькі ацэньваць узровень іншых дзяцей, акрамя свайго? У іх там чё, дошка гонару і ганьбы існуе? Вывешваюць адзнакі-адсоткі? Спіс "зорак"?
мне было карысна тым, што калі мая (на мой погляд - нічога асаблівага, звычайнае дзіце) раз ад разу першая і не проста першая, а з вялікім адрывам ад другога - то я задумалася, ці ў "сваей" мы класе. А настауніца ўвесь час казала "у вас все хорошо". Але істотна менавіта дзеля мяне было параўнанне.
У першай класе ацэньвалася хуткасць чытання, вуснае лічэнне, кантрольнае спісванне. Адсоткамі.

Танюша_

kolesnikova, прикольно. но те мамы, которых я встречала с подобными замашками, как раз скорее по 1 ребёнку имеют. Но всяко бывает :)

k_ja_ra

Well-known member
Jahenka, ды ладна... ))) Тваёй ставілі 200% за чытанне? Ці як? Бо 100 як бы і тым, хто слоў..ну не ведаю...хай 50 у хвіліну чытае, павінны ставіць. Па мне 50 - мала. А па праграме для 1-га класа (хаця там такіх патрабаванняў і няма, але лічбы ўсё адно паўсюль агучваюць...розныя, што праўда) - дафіга.

Далей. Вусны лік. Туды -сюды лічыш - 100%. І тваёй, якая, прыкладам, у межах 100 прыстойна лічыць (складвае, мінусуе), 100%. Не?

Што адлюстроўваюць гэтыя адсоткі? Ці ў вас там нейкая асаблівая мегасістэма ацэньвання?

Што адлюстроўваюць 9-10 у 3-м класе? Па мне - мала чаго...

Так што шчыра, не разумею, што тым там на дошцы ў класе бачыш такога, чаго не бачыш дома. )))

Сам момант параўнання не адмаўляю безумоўна. Бо няма абсалютных крытэраў амаль ні для чаго...хіба што тэм-ры. :)) Але мне дастаткова інфармацыі агульнай, ну прыкладам: частка дзяцей чытае складамі, частка - за 100, большасць каля 80; каб узровень сабе ўяўляць. І галоўнае - месца там ўласнага дзіцяці.

Jahenka

влюбленная в мир
Што адлюстроўваюць гэтыя адсоткі?
адсотак правільных адказаў. Адказаў правільна на 10 пытанняу з 10 - 100%

) Тваёй ставілі 200% за чытанне?
памылілася - чытанне у словах у хвіліну мералі.

Так што шчыра, не разумею, што тым там на дошцы ў класе бачыш такога, чаго не бачыш дома.
дома я бачу "абсалютны" ўзровень свайго дзіцяці, на дошчы - "адносны" да іншых вучняў у пэўным калектыве. Ты прыдурваешся ці што? :)))

дарэчы, мне пофіг на прозвішча побач з адсоткам. Я яго і не памятаю звычайна. Але калі б, напрыклад, ва ўсіх было 10% - то я б ужо ставіла пытанне аб узроўні праграмы ці прафесійная якасці настауніка. Калі ва усіх 90, а у маей 10 - аб пераходе у больш "рэальны" клас, ну і г.д.

Танюша_

Кьяра, когда начинают ставить реальные оценки, то могут начинать всплывать реальные проблемы, например - неумение отвечать у доски, неумение отвечать устно вообще, неумение писать диктанты или контрольные в срок. Если эти или подобные проблемы ребёнка не касаются, то его уровень особо в 3-4 классах не скачет. Если касаются, то они либо решаются или накапливаются и это ведёт к тому, что постепенно ребёнок отстаёт в знаниях и оценках. Это не проблема 3 класса, как такового, эти проблемы не в 3 классе рождаются, просто они становятся всё заметнее и заметнее.

k_ja_ra

Well-known member
Адказаў правільна на 10 пытанняу з 10 - 100%

Jahenka, я недзе здагадваюся. )))) Проста ты сказала, што бачыш кардынальную розніцу, амаль бездань, паміж паказчыкамі аднаго дзіцяці (свайго, ці іншага, не істотна нават) і астатнімі. Дык я пытаюся: як? Акрамя аднаго дзіцяці, якое адказала на 10 пытанняў (рашыла 10 прыкладаў і г.д.) і атрымала 100, астатнія вышэй за 50 не атрымалі?
Прабач, не веру. У нас не тая праграма. Там па вызначэнні не можа так быць, каб паўкласа не адказала больш чым на палову пытанняў. Нават калі ўявіць мегаслабы клас. Хіба што гэта нейкі эксперыментальны тэст на выяўленне вундэркіндаў. :))) Але не чула, каб у нас у школе падобнае практыкавалася. )
То бок усё адно будуць і 100% хутчэй за ўсё і як мінімум 90%. Іншае пытанне - што за імі стаіць? Запас аж да 200% ці з апошніх намаганняў ... Гэтага не паказваюць адсоткі. )

дома я бачу "абсалютны" ўзровень свайго дзіцяці, на дошчы - "адносны" да іншых вучняў у пэўным калектыве. Ты прыдурваешся ці што?
Для гэтага не абавязкова агучваць балы ўсіх дзяцей на бацькоўскіх сходах. ІМХО. Паўтаруся, агульнай інфы (справіліся з кантрольнай цалкам 10 чалавек з класа, дапусцілі памылкі 7...і г.д.) дастаткова.

І нават пры гэтым, МНЕ гэта мала што пра маё дзіця кажа. Так, мяне цеша, што ў яе добрыя адзнакі (пры тым, што шчыра, не ведаю, як астатнія, спытацца хоць у дачкі, ці што? :) ). Але куды цікавей мне, якой цаной яны даюцца, і што яна можа па-за межамі ўрокаў і адзнак.
Ці ёсць цікавасць да вучобы, ці хаця б асобных дысцыплін, ці ёсць здольнасці займацца, не напруджваючыся (на ўзроўні праграмы, маю на ўвазе). Бо мець 8-9-10 у пачатковай школе - не вялікая заслуга, ІМХО.

Гэтага на дошцы я не пабачу. )))))

k_ja_ra

Well-known member
Jahenka, :) Згодная. ) Я яшчэ падумала... Ведаеш, проста ў маім выпадку я ўсё адно нічога мяняць не буду. Школу абірала сама, настаўніц таксама. Лепшага побач усё адно няма. Дый ... на геніяў мы не цягнем. :) Так што я спакойная наконт узроўню. Як мне бачыцца - нармальны ён у нас.
Мо таму я не вельмі на дошкі заглядваюся? :))

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху