ну так таму і напісалі - "пераважны ці вышэйшы".У апошнім прыкладзе Тасаны, які бал пераважны? ))))
ну так таму і напісалі - "пераважны ці вышэйшы".У апошнім прыкладзе Тасаны, які бал пераважны? ))))
В практике и не такое бываетВ практике, согласитесь, такого не бывает.
Дык а ўвогуле як? Пераважны - той, які 2 разы сустракаецца, пры тым, што астатнія па адным разе?вышэйшы - калі няма перважнага.
Ага, ясна, дзякуй. Бо па мне, тая фраза азначае якраз першы мой варыянт. (я не спрачаюся, калі што, проста ўражаннямі дзялюсяименно так.
У нас в началке задают. Дочке сейчас только по одному предмету задавали. И сыну задавали (в начальной школе), тоже немного. С 5 класса сыну не задают.Дзе-небудзь прапісана ўцямна, ці маюць права дзецям на вакацыі (канікулы) дамашку задаваць?
про прописано не знаю, но нам и в началке, и с пятого класса классная говорили, что на каникулы ничего обязательного не задается. Это время отдыха.Дзе-небудзь прапісана ўцямна, ці маюць права дзецям на вакацыі (канікулы) дамашку задаваць?
Так. Ён кажа, што вось так, каб напісана было: на вакацыі задаваць нельга, нідзе не знайшоў. Толькі кшталту "дзеці маюць права на вакацыі".Это время отдыха
Адназначна - заява не абавязковая. З той простай прычыны, што калі дзесьці не пішуць (у сына Вашага, у маіх дзяцей таксама) - значыць, патрабаванне яе - звычайная "ініцыятыва на месцах".И от меня вопрос. Сколько дней можно пропустить без справки? Три дня у меня в памяти. И нужно ли на эти дни писать заявление? У старшего ребенка проблем не было и нет (и в началке, и сейчас - 6 класс) - позвонил учителю и предупредил.
А у дочери учительница постоянно требует заявление, даже за 1 день пропуска. Не успела до 1 урока предупредить, учитель ставит "н", я должна писать заявление. Это так?
я тоже так думаю. Моему ребенку по возможности Н не ставили. Но если какая проверка была возможна, то просила классная заявление. У нас и задним числом проходит.Вось толькі наконт "н" - без паняцця. Гэта настаўніцкія справы.
просто я в таких ситуация думаю по-другому. Пусть бы рискнул учитель поиметь какое-то "особенное" отношение к ребенку. Тем более по вашему описанию не сильно ценный учитель, чтобы уж так уж бояться...вот и думай потом.
Дзякуй. ) Можа і не агучвацца гэта нідзе так, каб уцямна.Не нашла ничего о домашке на каникулах. В сан.пине, вроде, ничего такого нет. типовых уставах школ - тоже.
это я о требованиях. Они почему-то разнятся. Там можно исправлять, тут нельзя, там так оценку за четверть ставят, здесь эдак...анархия какая-то, но всегда и везде все так строго, что просто ужос-ужос...Катерина, я тебя не поняла.Наверное всё зависит от администрации
Дзе-небудзь прапісана ўцямна, ці маюць права дзецям на вакацыі (канікулы) дамашку задаваць?
А можа ёсць спасылка, каб самой не шукаць? Дзякуй. І ад знаёмага майго загадзя таксама.Есть документ "О предупреждении учебной перегрузки учащихся начальных классов",