Школьные будни. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Вишня-черешня

я - песец. И я пришел.
дневничок у нас был, у одной моей в классе, тк мы перешли, а они закупали централизованно. Сказали слово "дневничок" или зарисовать или на сам днневник обложку плотную, патамушта дневников во 2 классе быть не должно! вот.

k_ja_ra

Well-known member
Абалдзець... Ні разу не бачыла.
Нашыя 2 гады таму на выставе кніжнай, калі не памыляюся, цэнтралізавана падобныя дзённічкі набывалі.

Я праўда сёлета і не шукала нават...але вось літаральна сёння ў канцтаварах была і нешта падобнага не бачыла...:scratch: а аддзел, як быццам, увесь абыйшла.

Сорі тады.))) Значыць, я не ў тэме.:))))))

k_ja_ra

Well-known member
Не, дзяўчаты, я ж не адмаўляю, што ў прыродзе і тым больш на оз.бае ёсць што заўгодна. І называцца можа як заўгодна. Хоць дзённічкам хоць кніжкай для запісаў.
Я пра тое, што звычайныя "ад Мінадукацыі" дзённікі на озе не прадаюцца, як быццам. А вось у кожнай краме, кожным кіёску і г.д. - вельмі нават. І ў прадавачкі пытацца не трэба.
І калі яны нават у спісе неабходных канцтвараў у людзей стаяць, і па факце большасць школ ім карыстаецца, дык чаму б іх не выдаваць масава і побач з дзённікамі для вучняў 3-4 класаў не прадаваць?

Паўтаруся, учора была ў ГУМе. Такіх дзённічкаў не бачыла. Але дапускаю, што недзе ў завуголлях на нейкіх патаемных паліцах яны былі.
Ну і чалавек, што пра дзённік пытаўся, пэўна ж яго не знайшоў, раз іншы купіў.

Таму і закупаюць іх месцамі цэнтралізавана, каб кожны бацька не бегаў у пошуках таго, што ў кожнай краме проста так з налёту-наскоку не купіш.

Але задумалася.)))) Можа і мне такі трэба? А я ні сном ні духам. :))

katia-ka

Kitoks Pasaulis
И чем они принципиально отличаются от дневника для 3 класса?
Калі нічога не блытаю, там няма слупочка для адзнак. Проста графы для раскладу заняткаў і запісу хатняга заданьня.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Я свайму купляла ў краме інстытута разьвіцьця адукацыі. А там як раз-такі прадаецца ўсё, што Мінобрам рэкамендавана :)

k_ja_ra

Well-known member

CTEPBA

drama queen off
Кьяра, в магазинах они тоже были. Опять же можно централизованно классом выкупить со склада. Сейчас нет, может потому что август. У нас торговля плохо работает в режиме " купить заранее".

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Угу...цалкам сабе шэраговая крама, ага.
Я проста раю :))) Гэта не крама з канцтаварамі, гэта так. Тут гандлююць вучэбнай літаратурай, дапаможнікамі, рознымі вучэбнымі сштыткамі. Насамрэч, тут, звычайна, можна купіць усё тое, што патрабаюць настаўнікі.

НЕ ўхвалена ці зацверджана
А ў нас ёсьць вучэбная літаратура менавіта з такім грыфам? Я, шчыра кажучы, на такія нюансы ўвагі ніколі не зьвяртала.

Happy

Я такая скорая на помощь
Команда форума
Админ
ох і рызыкоўныя вашыя настаўнікі. ))
Почему? Именно в Дневничке графы Оценка нет. Там только место для записи дом. задания, ну и расписание. Они есть разных вариантов. Есть для ученика и для ученицы))) У нас всем одинаковые закупали, без учета половой принадлежности))))

Таму дарма купіла. Хутчэй за ўсё карыстацца ім не давядзецца.
Ну, в 3 классе пригодится.

Вообще лблю, когда централизовано закупают. А то у нас в 3 классе дневники были у всех разные, на разных языках) А в 4 классе закупили всем на белорусском-красота. Особенно, если учесть, что заполняют на русском))

k_ja_ra

Well-known member
Ну і так. Пайшла чэк глянула.)))
Звычайны дзённік, калі што, 5.500 каштуе. Цану на "дзённічак"на озе ўсе бачылі. :))))
Па шчырасці не разумею, чаму ў такім выпадку звычайным карыстацца нельга, калі туды адзнакаў не ставіць.)))))))))))

в магазинах они тоже были.
я веру. :) Пэўна ж былі, раз народ купляў.
Што ж відавочнае-та адмаўляць.)
Але сумняваюся проста, што ў кожнай і на раз-два купіць можна.)

А ў нас ёсьць вучэбная літаратура менавіта з такім грыфам?
Так. Падручнікі. )
А на дзённіку на першай жа старонцы напісана "Міністэрства адукацыі..."

Ну, в 3 классе пригодится.
Гэта так. У мяне так і было.) Я старэйшай набыла. 1-га верасня сказалі - не-не, мы купім адмысловыя. І мой год свайго часу чакаў.
Таму сёлета малодшай на тэму дзённіка нават не замарочвалася.)

Я мела на ўвазе звычайны дзённік.

А в 4 классе закупили всем на белорусском-красота.
Дык у мінулым жа годзе нейкі стандарт дзённіка быў зацверджаны. І на рускай мове дзённікі ў яго не траплялі. Памятаю, гэта тут нават абмяркоўвалася.)))

Особенно, если учесть, что заполняют на русском
Менавіта. :)))))
Гэта дзвюхмоўе проста ў дзеянні.)))) Так што ўсё нармальна.)))
Затое, калі раптам прэтэнзіі ад "патрыётаў" - то ў адказ смела можна: "да вы чё?!! у нас жа нават дзённікі ў школах па-беларуску!!!" :)) ))

Imagination

Active member
Кьяра, у моего такой точно был!На нем написано, что его изданием занимается Аверсев, причем покупали мы его в нашем книжном (напротив хозтоваров) совершенно свободно лежал рядом с остальными дневниками :) Никаких оценок в него не ставили -- только поведение, и записывали домашнее задание. Так что ничего крамольного в нем, в принципе, нет.

CTEPBA

drama queen off
Кьяра, и что? Оз всегда был дорогим. Если есть желание иметь, но нет в магазинах?;) Есть и другие варианты, тот же учительбай. Но такие дневники и раньше стоили дороже обычных.

Mahima

переименовалась:)
Думаю, в этом третьем уроке можно больше теории, а не нормативов и упражнений.
афигеть:))) мой ребенок каждый год рассказывает, как они на трех уроках изучают теорию и технику безопасности, как это ему надоело, и что он на физ-ре ни разу даже не вспотел:)))

Кьяра, епт...я тебя не узнала:)))

Velca, у нас был дневничок какой-то не такой, как официальный с 3 класса. Меньшего формата. Но у нас они закупались на весь класс.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Так. Падручнікі. )
Падручнікі і дзёньнікі (звычайныя) - гэта не дадатковая літаратура і дапаможнікі. А мне цікава было менавіта пра іх. Бо дзёньніЧАК не зьяўляецца афіцыйным дакументам вучня і стаіць у адным радзе з дадатковымі дапаможнікамі. Хоча школа/настаўніца/бацькі - купляюць, не - разліноўваюць блакноцік)))

CTEPBA

drama queen off
Кьяра, Дневники по стандарту есть и на русском языке. Просто их раскупают, а "белорусскими" склады забиты :)

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху