Школьные будни. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Оценки точно были уже в первом месяце первого класса и никто из первых классов в садиках не сидел, тогда был бэби-бум и садовцам места не было, не то, что первоклашкам.

Тасана

New member
няўжо і ў 1-м класе працоўная субота была? Ну не веру, прабачце. Гэта ж 6-годкі былі.
У нас толькі я і яшчэ адзін хлопчык былі 6-годкамі, астатнія - 45 чалавек з класа - семігодкі :) Так, так - у меня было 47 чалавек у першым класе. (да прошлага года я лічыла, што было 46, але форум - вельмі карысная рэч і тут ёсць мая першая настаўніца, вось яна і ўдакладніла, што нас было такі 47) :)

Тасана

New member
Так, у садках не было першых класах, это потым з'явілася :). Яшчэ памятаю, што ў нас ніводнага разу не было аніякага каранціна.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Ды першыя класы, па-мойму, амаль заўжды часткова па садках сядзелі. Не працавалі садкі суботамі элементарна.)
Не ведаю...ніяк не магу паверыць, што нават першыя класы 6-цігодак вучыліся. Хоць забіце.
Мы з Танюшай_ аднагодкі, я першы клас ня памятаю, я яго элементарна прахварэла :) а ў 2-4 класе былі працоўныя суботы. А вось пра сярэднюю школу -як правал, ня памятаю і ўсё :) У старэйшай школе вучыліся мы ў суботу, але ў нас быў ліцэй.

k_ja_ra

Well-known member
и никто из первых классов в садиках не сидел
Ну можа дакладна на 1986-ы навучальны год іх і выселілі, але і да таго і пасля таго сядзелі.)
А пад'ём нараджальнасці, як памятаю, якраз на 1985-1986 год прыходзіўся.
Іншымі словамі, у тым годзе тыя дзеці немаўлятамі былі, а не ў школы-сады хадзілі.

Але Бог з ім.)

У нас толькі я і яшчэ адзін хлопчык былі 6-годкамі, астатнія - 45 чалавек з класа - семігодкі
Дык з табой ясна збольшага.) Я пра крыху пазнейшых першаклашак, якія ўжо з 6 ішлі і 11 год вучыліся.)
З вашымі, дыназаўраў, працоўнымі суботамі ў 1-м класе ўжо змірылася.:))))))

k_ja_ra

Well-known member
Карацей, аказваецца, у мяне эксклюзіўная школа была.)))) Прыкольна, якія нюансы праз 30 год высвятляюцца.)))))

47 человек в классе! Первой учительнице можно памятник при жизни смело поставить.
Карантины у нас появились в 96 и 97 годах, но это был 10 и 11 класс, поэтому всё равно в школу все ходили, учителя, несмотря на эпидемию, должны были быть в школе обязательно.

sofiko

Well-known member
Я не помню шестидневку, мне кажется пятидневка была в началке. Пошла в 87м в Хабаровске, может там не было? В РБ точно помню, когда приехала, что уже была шестидевка, но эт уже старшие классы.

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
а я помню карантины и в середине 90-ых. И как "накручивали" карантин помню, муж мой этим занимался (мы с ним в одной школе учились, только он старше)

k_ja_ra

Well-known member
але ў 2-4 класе былі працоўныя суботы
Фантастыка...
І якая ж такая неабходнасць была дзецям у суботы вучыцца?

А вы яшчэ на падоўжанне на тыдзень навучальнага года скардзіцеся.:))))
Скажыце дзякуй, што ўвесь чэрвень праз непрацоўныя суботы не вучымся.))))))

Тасана

New member
47 человек в классе! Первой учительнице можно памятник при жизни смело поставить.
потым з гэтага класа атрымалась 11 медалістаў з 24 ў 10 класе :). Так што нас яшчэ і добра вучылі.
Дарэчы... у харэаграфічнай вучэльні ў нас ужо з 4 класа не было восеньскіх вакацый, зімовыя былі толькі з 12 студзеня, веснавыя - наадварот - раней, чым ў школьнікаў, і амаль весь чэрвень былі заняткі і экзамены (экзамены былі яшчэ і ў зіму), усе выжылі :)

Я второй класс училась на севере в России и была шестидневка, помню, что меня долго не могли понять в какой класс пристроить из-за того, что в Беларуси уже перешли на 11 лет обучения и год я отучилась, а там пока десятилетка осталась.
А как карантины накручивать?

Тасана

New member
толькі вось я ня памятаю, калькі ўрокаў было ў дзень. Мо не больш за 4?
гэта у якім класе як... Калі я вярнулася ў звычайную (праўда спецшколу), то ў нас у суботу было 7 урокаў. У другім класе было 5 урокаў дакладна, урокі былі не па 35, а па 45 хвілін адразу.

И в самом деле все живые и разумные. Вон у Тасаны даже каникул осенних не было с 4 класса, а у нас практика летняя была месяц и заключалась не в прополке клумб, а в написании программ, перенести её или вообще не посещать было невозможно, иначе в следующий класс приглашали, но только в простой, поэтому арбайтен весь июнь.
Так мы не динозавры, они бы уже вымерли в таких условиях, скорее ближе к тараканам, которых ничто не испугает.

А сейчас уроки по 35 минут? Или это только в началке?

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху