Я же тебе говорю, я видела, как сдают. Переходят на шаг.
Таму што нясуцца, бо хуткасць жа, а потым стамляюцца. А калі б не стаяла задача хуткасці, а была задача не спыняцца і ў роўным тэмпе, спакойна, з роўным дыханнем бегчы, то і кросы б іначай выглядалі.
Я правда не знаю, ты считаешь 2 раза в неделю бегать, через месяц не будет улучшения?
Дык бегаюць жа на фіз-ры нават і 3 разы на тыдзень, паляпшэнні ёсць?
І зноў нагадаю, я асабіста ў дзяцінстве кіданне мяча трэніравала, бо адказная ж была - нуль выніку. Як было 3, так і засталося. Трэніраваць фізкультуру - гэта трызненне, трэба займацца фізічнай нагрузкай, а не нарматывы трэніраваць.
и как оценивать процесс? В смысле если оценками. Этот бежит на 5, а этот - на 10? По каким параметрам?
А працэс можна ацэньваць толькі так: ён ідзе, ці не ідзе. Адпаведна залік/незалік. А балы - спорту хай пакінуць.
як па мне,то калі школа не вучыць, то і ацэньваць яна таксама не павінна.
Ну так это по многим предметам так. Это не новость. По английскому что-то десятки только у курсов и репетиторов.
Я не пагаджуся ўсё ж. Бегаць, скакаць, хадзіць і кідаць дзеці, дзякуй Богу, і без школы ўмеюць/вучацца. Пачынаючы ад года літаральна. З матэматыкай і мовамі ўсё ж не так. Пра тое, як вучаць, можна спрачацца, але такі вучаць і задачы рашаць і пра правілы расказваюць. А на фізры толькі нарматывы прад'яўляюць, з кожным годам усё болей жорсткія. Дый вучы- не вучы, не скокну я з месца за 2 метры. Ногі, паўтаруся, не той даўжыні.
Все цивильный мир бегает, а мы все еще перед телеками лежим, на школьных стадионах выгуливаем собак и пьем пиво.
Прабач, але гэта мне "ты абараняеш Расію" у тэме Расіі нагадвае.
Ніхто не заклікае ляжаць на канапе і адмяніць фіз-ру і іншую фізічную нагрузку. Гаворка пра маразматычнасць ацэнак па фіз-ры. І толькі.
А калі б у другой палове дня былі такія самыя заняткі АФП, я б сваю яшчэ і на іх 3 разы на тыдзень выпраўляла.