Школьные будни. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

zavtra

Well-known member
Flaushka, а на уроках решали? домашнее задание на каникулы - жесть.

k_ja_ra, я такая мама. пусть работают на уроке. домой задавать только посильно. а то на уроке -самостоятельная, а домой 3 страницы.
обж и тп вообще игнорируем

k_ja_ra

Well-known member
домашнее задание на каникулы - жесть.
маім на лета задавалі. Я толькі за, што дзеці пару тыдняў з усяго лета па 30 хвілін пра матэматыку ўзгадалі. Добра б яшчэ і фізікі задалі.

пусть работают на уроке. домой задавать только посильно.
Хай. Але не бачу нічога непасільнага не ў 5 прыкладах з падручніка, а ў 2 прыкладах +3 задачах з дадатковых зборнікаў.
ОБЖ і т.п. таксама ігнаруем. )

малодшай, дарэчы, сказалі купіць Сканаві.) Цешуся.)

k_ja_ra

Well-known member
zavtra, у 6-м.

zavtra, калі вы так уважліва ставіцеся да пытання дзіцячага вольнага часу і барані Бог дадатковай нагрузкі, чаму вы выбралі гімназію ў якасці навучальнай установы для свайго дзіцяці?
Пры тым, што ў гімназіі (прынамсі нашай) няма ніякай меганагрузкі, думаю, падсвядома бацькі гімназістаў гатовыя да таго, што іх дзеці, мажліва, будуць напружвацца крыху болей за вучняў проста школ. Хіба не?

k_ja_ra

Well-known member
а что сканави с 6 класса уже?
шчыра, задаюся прыкладна гэтым жа пытаннем. Але настаўніца сказала купіць, бо ўжо недзе з 2-й чвэрці пачне паціху задаваць штосьці адтуль. І хай.) Спадзяюся, яна ведае, што робіць. )

именно потому
еще "контингент" для меня важен.
ясна.) ну я вам шчыра скажу, калі вы б былі ў класе маіх дзяцей, і прыйшлі паскардзіцца на нібыта падвышаную нагрузку па матэматыцы, я б вас узненавідзела.) Адназначна.:)

Птица_Сирин

Active member
У нас учительница по математике сейчас стала задавать домашку на 7 баллов, на 9 (это сделать все на 7 + дополнительно) и на 10. Как раз для детей и родителей не довольных большой домашкой. Только, жаль, никаких дополнительных пособий по математике приобретать нам не сказали, все в учебнике, изредка распечатки.

k_ja_ra

Well-known member
ну в началке гимназии хватает..
справядлівасці дзеля, пачатковая - гэта не гімназія. Там вучацца дзеці па прапісцы ў тым ліку, і іх бацькі цалкам сабе могуць не хацець ніякіх залішніх целарухаў.

zavtra

Well-known member
ясна.) ну я вам шчыра скажу, калі вы б былі ў класе маіх дзяцей, і прыйшлі паскардзіцца на нібыта падвышаную нагрузку па матэматыцы, я б вас узненавідзела.) Адназначна.
ну я бы как-нибудь пережила это:rolleyes:
приведу пример с поступлением в гимназию. были у нас сборники у всех. кто хотел прописал все диктанты и решил все контрольные(такие были!), кто не хотел - по мере возможностей. если бы это задавалось на дом помимо основного дз, я бы жаловалась, а так - все только по желанию. поступили и те , и другие. так и с остальным - вот книга: можете купить, можете решать, но не обязаны.

Mahima

переименовалась:)
У нас учительница по математике сейчас стала задавать домашку на 7 баллов, на 9 (это сделать все на 7 + дополнительно) и на 10. Как раз для детей и родителей не довольных большой домашкой. Только, жаль, никаких дополнительных пособий по математике приобретать нам не сказали, все в учебнике, изредка распечатки.

Почему жаль, если учитель самостоятельно готовит разные уровни?
Имхо, идти в гимназию и не хотеть углубленности мне странно. И странно, что удивляет большая нагрузка. Это же фишка гимназий, как ни послушаешь. Не всем из них удается давать знания, но нагружают все. В принципе именно поэтому я сына в гимназию не отдавала в свое время, понимая, что тянуть весь воз предметов на уровне повышенной нагрузки не есть приемлемо. Но если уж люди отдают детей, то знают реальное положение вещей.
Хотя задания на каникулы - зло. Без них вполне можно хорошо учить и научить.

k_ja_ra

Well-known member
zavtra, ок.) Тым не менш я радая, што нашы з вамі дзеці ў розных класах, і напэўна, школах.:)

Orion

Созвездие
шчыра, задаюся прыкладна гэтым жа пытаннем. Але настаўніца сказала купіць, бо ўжо недзе з 2-й чвэрці пачне паціху задаваць штосьці адтуль. І хай.) Спадзяюся, яна ведае, што робіць. )
суть в том что:
не факт что они не захотят поступать..

не за нагрузкой надо туда идти.
а зачем? за контингентом? вот уж не думала что это для кого-то основной критерий.. для меня это лишь бонус..

zavtra

Well-known member
а зачем? за контингентом? вот уж не думала что это для кого-то основной критерий.. для меня это лишь бонус..
для меня основной:pardon:

ну, я вот счас расскажу. я помню, как в 9 или 10 классе на меня что-то нашло и я целую общую тетрадку прорешала этого самого сканави на каникулах, при том что никто не задавал. мама учебник спрятала. вот так надо зажечь, а не задавать на дом побольше, чтоб света белого дети не видели.

k_ja_ra

Well-known member
zavtra, мне здаецца, што паміж "задавать на дом побольше, чтоб света белого дети не видели" і мажлівасцю атрымаць на ўроку (і за яго межамі) штосьці большае, чым проста падручнік - прорва. Мне дзіўна, што вы раўняеце адно да другога.
Што да таго, што хтосьці начамі рашае матэматыку сам - то гэта выдатна, безумоўна. Вось толькі думаю, што колькасць такіх дзяцей супастаўная са статыстычнай пагрэшнасцю. Мне, прыкладам, не пашчасціла мець такіх дзяцей, таму я вельмі ўдзячная настаўніцы, якая спрабуе даць дзецям хаця б крышачку болей, чым належыць па праграме. І так, маім дзецям заданне мае быць зададзеным выкладчыкам, а не проста прапанаваным мамай. Няма ў іх, на жаль, такой матывацыі, каб самім начамі падручнікі штудыраваць і відэа-урокі ў інтэрнеце глядзець. І не факт, што такая матывацыя калі-небудзь у іх увогуле з'явіцца.

zavtra

Well-known member
k_ja_ra, дело в том, что это называется "дать", а на самом деле -"требовать".
я не против работы на уроке по чему угодно.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху