Школьные конкурсы и олимпиады АРХИВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

juniko

self-made woman
Видимо в этот районе 1 задачу никто не решил, поэтому и максимальный бал ниже.
И тогда странно, если не пройдут ребята с других районов, которые все решили.

juniko

self-made woman
С другой стороны, когда наши учителя отправляют на олимпиаду, то всегда предупреждают, что это - лотерея.
Может повезти и будет та задача, решение которой знаешь и легко напишешь, будет бонус во времени. Может - не повезти.

В любом случае не нужно расстраиваться, всегда можно пойти на другую лотерею. :)

k_ja_ra

Well-known member
lisnata, я 9-ы глядзела.
Я нічога не сцвярджаю, калі што.) Але ў той ці іншай ступені розныя падыходы да ацэньвання выключыць не магу.) Таму і думаю, што параўнаць з іншымі вынікамі, паглядзець, пацікавіцца - добра і правільна. А вось пачынаць на тэму ʼ гэтыя вартыя, тыя нявартыя, а іх прапусцілі, а нас не, а ў іх балы ніжэйʼ - так сабе занятак. Мне не падабаецца.
Але вольнаму воля, так. ) Асабліва, калі вынікаў большай часткі раёнаў няма ўвогуле.)

NataK

Well-known member
третий этап олимпиады - это же город

да

NataK, не-не, у цытаце якраз пра гарадскі этап гаворка

прочла внимательнее..
вроде вы правы..

"Оргкомитеты второго этапа республиканской олимпиады по согласованию с
оргкомитетом третьего этапа олимпиады имеют право дополнительно включить в
заявку учащихся-победителей второго этапа республиканской олимпиады"

Но, скорее всего действует правило (но, где его прочесть можно то?)

Любой диплом района + победитель ТГ => пропуск на город

Потому что 2 года назад было Победитель ТТ => пропуск на город
этот вариант меня больше всего бы устроил)

Появились результаты ТГ

http://uni.bsu.by/arrangements/imct/tg40/index.html

k_ja_ra

Well-known member
Паясніце, клск, недалёкай, чым адрозніваюцца апошнія дзве калонкі ў выніках ТГ?
Яны не ва ўсіх удзельнікаў з адным і тым жа лікам.
Перадапошняя - сума балаў. А апошняя? Чаму там частка балаў знята, ці проста сума меншая ў параўнанні з перадапошняй?

где его прочесть можно то?)
цытата - і ёсць правіла. https://docviewer.yandex.ru/view/11...1lIjpmYWxzZSwidHMiOjE1NDM5MTcyNjU0OTV9&page=4

Катя_Катина

Well-known member
последняя колонка сумма трех "лучших" у ребенка задач. я так поняла. что по этому показателю и ранжируется.

k_ja_ra

Well-known member
яшчэ спытаюся.) Для агульнага развіцця.) Цікава.)
А хто лічыцца пераможцам ТГ? Тым, каго могуць уключаць у спісы ўдзельнікаў этапаў алімпіяды па-за конкурсам?

имя-как-имя

Well-known member
яшчэ спытаюся.) Для агульнага развіцця.) Цікава.)
А хто лічыцца пераможцам ТГ? Тым, каго могуць уключаць у спісы ўдзельнікаў этапаў алімпіяды па-за конкурсам?
Вот нашла здесь:
победителем становится любой участник, набравший определенное число баллов (обычно - 11), т.е. для того, чтобы стать победителем, нет нужды обойти всех, нужно "бороться" только с задачами (и то не со всеми, см. предыдущий пункт).

k_ja_ra

Well-known member
имя-как-имя, дзякуй, але незразумела мне.
Ёсць базавы тур, ёсць складаны. У кожным у самым версе спіса дзеці з рознай колькасцю балаў. Хто з іх пераможца? Ну самы першы (якога тура толькі?) - ясна. Але звычайна пераможцаў некалькі. Колькі? Колькі лепшых вынікаў - пераможныя?
Хто гэта вырашае?

Magda

Well-known member
Колькі лепшых вынікаў - пераможныя?
Хто гэта вырашае?

k_ja_ra, оргкомитет. Проводится черта. Все, кто выше, победители.
У базового будут свои победители, у сложного свои. И те, и те - победители. Они независимые в этом плане.

k_ja_ra

Well-known member
оргкомитет. Проводится черта. Все, кто выше, победители.
У базового будут свои победители, у сложного свои. И те, и те - победители. Они независимые в этом плане.
а наколькі гэта даступная і адкрытая інфармацыя? Пра рысы і пераможцаў, маю на ўвазе?
Ну і ўцямных, загадзя вядомых крытэраў падвядзення "рысы", як разумею, няма.
Не. гэта абсалютна нармальна для конкурса, які сваімі ж сіламі арганізатары і праводзяць. Але ў святле абмеркавання вышэй - не сказала б, што гэта неяк нашмат лепей, чым тое, што прапануе мін адукацыі.)
Я ўжо не кажу аб тым, што работы вучняў юніцэнтра і НЕвучняў яго ж правяраюцца па-рознаму. Гэта, калі што, адкрыта агучвалася на турніры.)

Magda

Well-known member
наколькі гэта даступная і адкрытая інфармацыя?
Ну і ўцямных, загадзя вядомых крытэраў падвядзення "рысы", як разумею, няма.
Не совсем понимаю. Заранее, просто сложно провести черту.
Решим, что 10 человек, победители, и что будем делать, если будет 12 с одинаковыми баллами. Или если совсем слабо выступят. Допустим десятый челове ползадачи решит.
Если в баллах проводить заранее, то тоже сложно, а вдруг задачи окажутся слишком сложными и никто не наберет или наберут слишком много.

З.Ы.
Это я так пишу, если ты ради информации спрашиваешь, а не с целью некую грязь накопать.

Я ўжо не кажу аб тым, што работы вучняў юніцэнтра і НЕ вучняў парвяраюцца па-рознаму. Гэта адкрыта агучвалася на турніры.)
Где и что озвучивалось, если не секрет?

Но в принципе дурное дело не хитрое, закрыть нафиг все и госконтроль на каждого.

k_ja_ra

Well-known member
Magda, падчас напісання работ. На самым пачатку. Гэта са слоў дачкі.) Было сказана, што хто займаецца ў юніцэнтры - пішыце гэта. Мы гэтыя работы глядзім уважлівей.)

На ўсялякі выпадак - я нічога не маю супраць! І пра ніякую несправядлівасць не кажу! Дзякуй ім, што яны за бясплатна гэтым займаюцца! І рухаюць матэматыку ў нашай краіне для дзяцей наперад.
Але што ёсць, то ёсць.)

Заранее, просто сложно провести черту.
згодная.) Але хаця б парадак быў цікавы. 1,3, 5 чалавек. 10. Першыя 3-4 лепшыя вынікі, ці толькі адзін. І г.д.
Я для інфармацыі пытаюся. :)

Magda

Well-known member
падчас напісання работ. На самым пачатку. Гэта са слоў дачкі.) Было сказана, што хто займаецца ў юніцэнтры - пішыце гэта. Мы гэтыя работы глядзім уважлівей.)
Странно, мой ребенок ходил 5 лет по 4 раза, такого не слышал.

k_ja_ra

Well-known member
Зноў жа... найлепшыя дзеці там рашаюць болей, чым тры задачы. А вынікі ў іх выходзяць роўныя з тымі, хто болей за тры не асіліў. Гэта не праблема, калі мы пра проста ўдзел, развіццё, адзначэнне здольных дзяцей, прыцягванне дзяцей да прадмета і ўсё такое разумнае добрае вечнае. Але калі пра перамогі на апошніх этапах, якія, як аказалася, настолькі крытычныя - то.... :)

Странно, мой ребенок ходил 5 лет по 4 раза, такого не слышал.
я ж не выдумала б такога, праўда? ) Сама здзівілася.)
Але ты спытай, ці адзначаў ён дачыненне ці недачыненне да юніцэнтра. І калі адзначаў - то цікава - нашто? )

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху