Канешне, цікава. пішыце, калі ласка.@Patricia, як адпачынак? Дзе былі ў Італіі?
Мы па Лігурыі і ваколіцах ездзілі. Калі каму цікава, магу караценька напісаць, што і як.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Примечание: This feature may not be available in some browsers.
Канешне, цікава. пішыце, калі ласка.@Patricia, як адпачынак? Дзе былі ў Італіі?
Мы па Лігурыі і ваколіцах ездзілі. Калі каму цікава, магу караценька напісаць, што і як.
Мы в Венето. У меня сестра в Лидо-ди-Езоло работает, поэтому это наше постоянное место дислокации. Ездили в Венецию, Саппаду, Триест, ходили там в пещеры@Patricia, як адпачынак? Дзе былі ў Італіі?
Да, две недели прошло) в школу пора@Patricia, уже все, назад?![]()
И тут ещё тусуются те, кто был одновременно с нами.@Patricia, ой, так я туда же. в езоло через недельку буду,
а на задворках "дачи" местных жителей. с маленькими деревянными, иногда даже чуть покосившимися домиками, и грядками помидор)))).Карнілья, Мантэросса-аль-Марэ, Вярнацца, Манарола, Рыамаджорэ. З-за катастрафічнага недахопу часу я наведала толькі Вярнаццу і Манаролу. Прыгожыя маленечкія гарады, сьцежкі, што ідуць уверх, адкрываюцы вачам шыкоўныя віды.
Я ў Манароле ад станцыі пайшла не туды, і таму да той самай агляднай пляцоўкі, адкуль адкрываюцца тыя самыя віды, якія ведае ўвесь інтэрнэт, дайшла як раз гэтымі "агародамі". Якія знаходзяцца на прыстойнай такой вышыні і вядуць да іх такія разьбітыя ў хлам каменныя, сьцежкі.а на задворках "дачи" местных жителей. с маленькими деревянными, иногда даже чуть покосившимися домиками, и грядками помидор)))).
Бока-Каторская бухта ўжо 3 гады ў маім віш-лісьце. Сарвалася паездка туды ў мінулым годзе з-за закрыцьця неба.@katia-ka, ну ты, блин, даешь! Мы на машине меньше за раз объезжаем))).
Эх, хоть мы и отлично в ЧГ слетали, но Как же я скучаю по всем этим местам. Моя любовь навеки).
А выбрали ЧГ вместо Италии, т.к. при равной стоимости авиабилетов, аренда авто в Венеции на наш период была более 1000 евро. Меня задушило маленькое зеленое земноводное отдавать за автошку больше, чем за авиа)...
Дзякуй за расказ і чароўныя фотаЛяцелі мы Рыга-Мілан (Бергама). Адтуль адразу ў Геную, а на наступны дзень ўжо паехалі на мора.
Першая асацыяцыя, якая ўзьнікае пры слове Лігурыя, – гэта Чынкве Тэррэ (Cinque Terre). Пяць зямель. Пяць маленькіх гарадкоў, аб’яднаных рознай працягласьці тропамі. Карнілья, Мантэросса-аль-Марэ, Вярнацца, Манарола, Рыамаджорэ. З-за катастрафічнага недахопу часу я наведала толькі Вярнаццу і Манаролу. Прыгожыя маленечкія гарады, сьцежкі, што ідуць уверх, адкрываюцы вачам шыкоўныя віды.
Нашай асноўнай лакацыяй выбралі Лаванью. Маленькі горад, утульная галоўная плошча, сабор, вузкія вулачкі і мора. Магазіны ў наўнасьці, садавіна, гародніна, сыры, морапрадукты прадаюцца, чыгуначная станцыя ёсць – што яшчэ трэба для камфорту?))
Пляж – галька. Мора – цёплае (жнівень).
Дзякуючы Трэніталіі (італьянская чыгунка) наведалі некалькі самых вядомых і прыгожых гарадоў рэгіёна. На цягніках кшталту IC, frecciabianca набывалі квіток па тарыфе bimbi gratis (для сямей з дзіцём да 14 (уключна) год) – выходзіла таньней звычайных. Для прыкладу: на маршруце, дзе 2 квітка па базавым тарыфе ў 1 класе каштавалі 66 еўра, мы ехалі за 26. На рэгіянальных цягніках таксама існуе зьніжка дзецям. А на некаторых і ўвогуле бясплатна.
Асабліва раю наведаць Партафіна. Квітэсэнцыя прыгажосьці.
Пасьля марскога адпачынку паехалі на пару дзён ў Дольчэаккуа (Dolceacqua). Лаванья – Генуя – Вентымілья цягніком, а далей – аўтобусам.
Дольчэаккуа – гэта проста казка ў чыстым выглядзе. Сярэдневяковы горад, дзе вуліцы – гэта лабірынт каменных дарожак, якія вядуць у розныя бакі і да замка. Кожны метр гэтых вуліц расказвае вам гісторыю сям’і Дорыа-Грымальдзі, якія правілі гэтым месцам. Грымальдзі – на хвіліначку – гэта правячая дынастыя князёў Манака. Гэта немагчыма апісаль словамі, трэба бачыць.
Ну калі мы ўжо ў пяці хвілінах ад Францыі, то проста немагчыма не зірнуць на гэты самы Côte d'Azur хаця б адным вокам. Асабліва, калі доўга марыў пабачыць Эз (Èze). Регіянальны цягнік, 40 хвілін – і мы ў адной з самых вядомых вёсак Лазурнага берага. А там ўжо прыйшла думка заруліць і ў Манака (з Эз аўтобусам за 2 еўра). Пабачыць на ўласныя вочы той самы замак князёў Манака, фота якога мы бачылі ў замке Дольчэаккуа.
Неяк так. Назад ляцелі ізноў жа із Бергама ў Рыгу.
Ілюстрацыі да гэтага апавяданьня можна зірнуць у інстаграме @kaciaryna_h
Значит, поменяемся при следующих поездках))).Бока-Каторская бухта ўжо 3 гады ў маім віш-лісьце. Сарвалася паездка туды ў мінулым годзе з-за закрыцьця неба.
ха, городской транспорт насчитала. проездной на 3 дня в Венеции 40 евро, без него еще дороже, плюс из/в аэропорт, ...+++ итог под сотку евро, а билет 22 евро я и 22 евро чемодан, это обратно заманили, туда райен героически держит 300+ евро и пришлось лететь с пересадкой за 117Меня задушило маленькое зеленое земноводное отдавать за автошку больше, чем за авиа)...
ЕЗоло?Елозо
Я так красиво, как вы, ее умею(