Как только исполнится 13. Я сама этот вопрос месяц назад полностью узнала.І за які тэрмін да 14 год яго ўжо можна афармляць?
по польски VAT это НДС, то же самое, что такс фришто такое "ват"
является основание для получения (в минске минимум годовой) польской визы "за покупками"нашто ён патрэбны
обычно да (бывают визы с ограничением действия, но поляки за этим не замечены)ці з'яўляецца польская віза шэнгенскай
спісам дакументаў
зависит от цели визы, есть еще туристическая, но для нее требуется ОПЛАЧЕННЫЙ отель
а остальные документы паспорт, страховка, фотка, справка с работы, выписка с банка - ничего сложного
а вы на какую балтику хотите литовскую или польскую.
если даже на польскую на машине можно выезжать через литву,
тогда делайте литовскую, больше шансов на годовую. от поляков без ватов вы получите максимум полгода (это в минске, в бресте могут и однакратку влепить)п.с. У "анамнезе" толькі літоўскія візы - некалькі аднакратных і адна гадавая мульці
ну вось у мяне зараз на руках паперы на зварот такс фрі. Праштампаваныя на мяжы, усё як мае быць, яшчэ проста не дайшла да банка. Гэта яно? І чэк за знятыя апартаменты ў Любліне. На адзін дзень, праўда. З іншых гарадоў ужо павыкідвала дарогай. Мне ёсць сэнс з гэтымі паперамі што-небудзь рабіць? Яны мне могуць пры атрыманні польскай візы неяк дапамагчы?по польски VAT это НДС, то же самое, что такс фри
Мэта паездак - турызм. А як будзе называцца віза, мне ў прынцыпе без розніцы.зависит от цели визы,
Баюся, літоўцы пакрыўдзяцца.тогда делайте литовскую, больше шансов на годовую. от поляков без ватов вы получите максимум полгода (это в минске, в бресте могут и однакратку влепить)
ну я ж у Польшчу планую.) Як законапаслухмяны грамадзянін маю аформіць польскую візу, а не літоўскую, правільна?а навошта вам - маючым ў анамнезе літоўскі мульт - ісьці за польскай візай?
Гэта я не паспрачацца.) Я праўда не ведаю, як лепей.
Калі лепей літоўскую - то і хай так.) Значыць, буду рабіць літоўскую.)
k_ja_ra, паперы на зварот ват з польскай крамы? Калі маеш намер падавацца на польскую візу на закупы, не здавай іх у банк. У амбасадзе патрэбныя арыгіналы.
k_ja_ra, пра законапаслухмянасьць.
Мая мама такая ж законапаслухмяная. Пасьля палугадавога літоўскага мульта не пайшла ізноў да літоўцаў, а зьвярнулася ла італьянцаў, калі планавала паездку ў Італію. Ну ок, аднакратку сваю атрымала. Потым запланавала паездку ў Будапешт, пайшла -законапаслухмяна - у вянгерскую амбасаду. А венгры ўляпілі адмову. І крыўдна, і паедка сарвалася, і 60? гудбай.
k_ja_ra, пра законапаслухмянасьць.
Мая мама такая ж законапаслухмяная. Пасьля палугадавога літоўскага мульта не пайшла ізноў да літоўцаў, а зьвярнулася ла італьянцаў, калі планавала паездку ў Італію. Ну ок, аднакратку сваю атрымала. Потым запланавала паездку ў Будапешт, пайшла -законапаслухмяна - у вянгерскую амбасаду. А венгры ўляпілі адмову. І крыўдна, і паедка сарвалася, і 60? гудбай.
я прабачаюся за свой тупізм, я сапраўды не ў тэме, але на іх напісана такс фрі. Гэта адно і тое ж, што і ват, ці не?паперы на зварот ват з польскай крамы?
п.с. спасылкі Магды пакуль не чытала.
Пакуль фоткі з паездкі гляджу - хачу яшчэ куды ехаць. Як пра візы чытаць пачынаю, ужо і не...
Чаму?А венгры ўляпілі адмову
Без тлумачэнняў адмовілі?
Таму я за то, каб ісьці ў лаяльную амбасаду, у якой ты маеш добрую візавую гісторыю. Калі няма ніякіх іншых асабістых фактараў, якія ўплываюць на рашэньне.
k_ja_ra, ват - гэта польская сістэма такс фры. 23%.
k_ja_ra, сказалі " вы не змаглі нас ўпэўніць у мэце сваёй паездкі".
k_ja_ra, ват - гэта польская сістэма такс фры. 23%.
k_ja_ra, сказалі " вы не змаглі нас ўпэўніць у мэце сваёй паездкі".
Як думаеш, мая літоўская добрая?Таму я за то, каб ісьці ў лаяльную амбасаду, у якой ты маеш добрую візавую гісторыю. Калі няма ніякіх іншых асабістых фактараў, якія ўплываюць на рашэньне.
Яшчэ пытанне. Паглядзела пашпарты сямейства свайго. Прыйшла да высновы, што ўсім апроч мяне наступнай вясной трэба пашпарты мяняць.
Дзеці ладна. А ў мужа тады, атрымліваецца, ужо не будзе добрай літоўскай візавай гісторыі? Будзе чысты пашпарт? Што гэта за сабой цягне? З досведу?
Ага. То бок перад тым, як здаць стары пашпарт, ёсць сэнс візы адксерыць, так? А раптам прыдадуцца?Ксеракопіі былых віз вам ў дапамогу
Дзякуй.)
k_ja_ra, а чаму менавіта ўвесну мяняць? Можа, можна зараз, каб атрымаць год, а не скасаваны тэрмін?
k_ja_ra, ну так, адксерыць візы. Можна і пашпарт, у прынцыпе, не аддавпць пры замене, калі ён з нейкіх прычынаў патрэбны.
k_ja_ra, яшчэ дзецям на польскую візу патрэбны натарыяльна аформлены дазвол на выезд за мяжу ад абодвух бацькоў. (не скасавалі ж яшчэ гэта?)
k_ja_ra, ну так, адксерыць візы. Можна і пашпарт, у прынцыпе, не аддавпць пры замене, калі ён з нейкіх прычынаў патрэбны.
k_ja_ra, яшчэ дзецям на польскую візу патрэбны натарыяльна аформлены дазвол на выезд за мяжу ад абодвух бацькоў. (не скасавалі ж яшчэ гэта?)
katia-ka,
дык гэта ж я ажно на наступны год цікаўлюся.) Сёлета мы ўжо з'ездзілі.) Па прашлагодняй гадавой літоўскай.)
І таму і мяняць трэба наступнай вясной, каб потым, калі падавацца на візы летам, пашпарты дзейныя з запасам былі. Бо ў малодшай і мужа тэрмін дзеяння пашпартаў да 02.2018.
І таму і мяняць трэба наступнай вясной, каб потым, калі падавацца на візы летам, пашпарты дзейныя з запасам былі. Бо ў малодшай і мужа тэрмін дзеяння пашпартаў да 02.2018.
можна і зараз, так. У малодшай усё адно будзе толькі да 14 год дзейны, а змену пашпарта у 45 ужо ж скасавалі.) Так што тут можна не прывязвацца. Твая праўда.) Можна і не чакаць вясны.)я б зараз мяняла.
гэта само сабой. )Адзіны нюанс -твая старэйшая дачка, пачакала б яе 13-годдзя.
если из польского магазина, то записывайтесь в польский визовый центр и будет вам год "на закупы"ну вось у мяне зараз на руках паперы на зварот такс фрі. Праштампаваныя на мяжы, усё як мае быць, яшчэ проста не дайшла да банка
ксерокопию старого, незавереннаяБудзе чысты пашпарт? Што гэта за сабой цягне?
более того. ты можешь написать заявление и вообще оставить себе старый паспорт. его проштампуют весь, что он аннулирован и оставят тебе. заявление я писала, когда забирала новые паспорта.Ага. То бок перад тым, як здаць стары пашпарт, ёсць сэнс візы адксерыць, так? А раптам прыдадуцца?
З польскага. А сума пакупкі мае якое-небудзь значэнне?если из польского магазина, то записывайтесь в польский визовый центр и будет вам год "на закупы"
І колькі часу дзейныя гэтыя дакументы? Такс фры, маю на ўвазе. Цягам якога часу іх можна падаць у якасці аднаго з докаў у візавы цэнтр і цягам якога часу абналічыць? Ці амбасада докі на такс фры забірае і абналічваць ужо нічога не давядзецца? Там цана пытання мінімальная, і тым не менш хоць ведаць.
если из польского магазина, то записывайтесь в польский визовый центр и будет вам год "на закупы"
viqa, нават калі не было папярэдніх польскіх віз?
гэта ад крамы залежыць. Напэўна, у сярэднім, паўгода.І колькі часу дзейныя гэтыя дакументы?
Амбасада забярэ копію. Але падаваць гэтую копію патрэбна з арыгіналам (ці заверыць копію ў краме).
k_ja_ra, ты глядзі, каб не зьмянілася яшчэ што за той час, калі ты панясеш дакументы ў амбасаду)
Поделиться: