Христианство и церковь.Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
Ну ты ж это придумываешь прямо на ходу
Чаму? Мне відавочна, што без дазволу зверху ніхто са скрыняй не стане, правільна?
Да таго ж нават у тэме прагучала: з бласлаўлення святара і пры наяўнасці адпаведных дазволаў.
Атрыманнем дазволаў яўна не прыватна кожная жанчына займаецца, правільна?
Значыць, гэты крок прадуманы і арганізаваны.
Усё лагічна.
Так усё робіцца ў любой арганізацыі. І ў БПЦ у тым ліку.
Ты хочаш скзаць, што гэта не так?

и навязывают тебе,рекламируют свой сбор средств
Гэта не маё.
Маё - такі збор ахвяраванняў падаецца мне навязлівым.

Ты дакладна не бачыш розніцы?

В смысле, что ты их обсуждаешь с негативом, а они тебе ответить не могут.
Велька, ты маіх постаў пэўна ж не чытаеш. Хаця заўжды была за гэта.

===

Так. Дзяўчаты. Стамілася, па шчырасці.
Я згодная. Чалавек патрэбны. Ён са скрыняй - гэта выдатна, добра і правільна, а хто з гэтым нязгодны - сам сабе злобны Бураціна.
І скончым з гэтым, ок?
Усе задаволеныя? :)

Ты точку не ставишь,
Паставіла.)
Бо кропка тут - толькі пагадзіцца. Правільна? :)

Дык што там у нас з каталіцызмам?

Igra

БЫТИЕ
Атрыманнем дазволаў яўна не прыватна кожная жанчына займаецца, правільна?
Я не знаю)))Как я могу утверждать,что правильно?)))
Кьяра, тебе там скучно что ли?:)))Я,правда,другого объяснения найти не могу)))
Ты хочаш скзаць, што гэта не так?
Не,ну ты пишешь вот это)
А вось сваю палітыку і крокі царква акуратна прадумвае.
І разумее, што скрыня - гэта адно. А скрыня побач з чалавекам - ужо другое. Таму і накіроўвае туды людзей.
Мне, соты раз, у гэтым стаянні чалавека побач са скрыняй бачыцца своеасаблівая маніпуляцыя, так. І навязлівасць. Скрыня - нейтральная фігура, чалавек - актыўная.
Я здесь читаю,что человек рядом со скарбонкай это клевый пиар-ход,а одинокая скарбонка малоэффективна)))Так почему со всеми скарбонками женщин не поставили?Не хватило добровольцев?)))

k_ja_ra

Well-known member
Не,просто так)После утверждения,что в церкви люди к Богу тянутся,а в костеле Бог к людям спускается,захотелось просто,чтобы ознакомились с вероучением,богословием,католической идеей и так далее-там просто информация,но доступная,подробная и написана человеком от католичества,который попытался написать без предвзятости.
А...дзякуй.
Але, баюся, я не вельмі ўдзячны чытач.)))
Калі я збяруся рабіцца каталіком - то я пачытаю ўважліва і натхнёна, напэўна. Хаця лепей усё ж пачытаю штосьці пра каталіцызм, напісанае для каталікоў.)))) А не для праваслаўных.
А то нейкая занадта складаная схема атрымліваецца.)))))
Як італьянскую па-славацку вучыць.))))

Igra

БЫТИЕ
Бо кропка тут - толькі пагадзіцца. Правільна?
Не,неправильно)))Можно не соглашаться)Но только вот такие выводы не делать:
Чалавек патрэбны. Ён са скрыняй - гэта выдатна, добра і правільна
Потому что это свосе не то,что тебе здесь говорили и поэтому могут родить только новый виток возражений и дальнейшей бессмысленной беседы ни о чем)))

Калі я збяруся рабіцца каталіком - то я пачытаю, напэўна. Хаця лепей усё ж пачытаю штосьці пра каталіцызм, напісаны для каталікоў.)))) А не для правслаўных.
Хозяин-барин)

k_ja_ra

Well-known member
тебе там скучно что ли?
Не. Але час і мажлівасць пакамунікаваць ёсць, так.)

Не,неправильно)))
Дык а як?
Ты сфармулюй - я пагаджуся. Без праблем.))))))
А так...я на гэтую тэму скончыла. Так што новыя віткі - без мяне.)

k_ja_ra

Well-known member
Спасибо всем за мнения,но я,пожалуй,остаюсь при своем первоначальном.
Пасуе.) Дзякуй.) Падпісваюся.)
Я па-мойму пра гэта і гаварыла, не?)
Магу нават цытат накідаць.)
Ці не тымі словамі? :)

Greenlight

Well-known member
Я кажу пра тое толькі, што выстаўленне людзей у пераходы і крамы - палітыка царквы. А не прыватная ініцыятыва жанчын. Разумееце?
Разумею. И про то, что это не рядовое дело - стоящий с ящиком для сбора денег человек - тоже, наверно, разумею. Вот если бы рядом с сестрой из православной церкви стоял с таким же ящиком кришнаит, а за ним - католик, а еще мормон какой-нибудь - это, наверно, была бы рядовая ситуация, и православные не привлекали бы внимание ... А тут - никто не просит, а они просят... В этом их навязчивость, наверно)
Поставила вопрос в конце, но подредактировала - заканчиваю обсуждение этой темы и я)

Atex

Active member
Не,просто так)После утверждения,что в церкви люди к Богу тянутся,а в костеле Бог к людям спускается,захотелось просто,чтобы ознакомились с вероучением,богословием,католической идеей и так далее-там просто информация,но доступная,подробная и написана человеком от католичества,который попытался написать без предвзятости.
о уже "утверждением" стало. До этого на рассуждения просто претендовало, а тут уже "утверждение" говорят было. Если это камень в мой огород, то мимо. Это рассуждение было еще год, а то и больше назад, как раз со стороны православной части. Но конечно, я не в состоянии перелопачивать весь архив. Поэтому пусть это мое, но не утверждение, если позволите, а рассуждение.

Atex

Active member
А вот, хотя оказалось не так сложно найти. Это про "спускается/приподнимается" было у Skimena. Я не знаю почему тогда не было у вас такой реакции, а сейчас на мое то сообщение появилась. Хотя вот мне, если честно, все-таки кажется, что доля истины в тех словах Скимена есть, по поводу того, почему в православии так, а в католичестве иначе. Разный подход в этих конфессиях, и мне не режет то, что он тогда говорил про "спускается/приподнимается". что-то в этом есть. имхо.
http://semeistvo.by/forum/showpost.php?p=7315284&postcount=6715
в вот это сам разговор
http://semeistvo.by/forum/showthread.php?p=7315284&highlight=%EE%E4%E5%E6%E4%E0+%F5%F0%E0%EC%E5#post7315284

А музыканты? Они вообще еще и шумят не то, что, вероятно, нравится:)
:) ну ты сравнила. Если бы музыканты в каждом переходе всегда стояли - вот тогда можно было бы как-то эти вещи сопоставить. Тут музыкантов раз два и обчелся, и тех гоняют. Если бы женщины с ящичками стояли в 2-3 переходах - это было бы даже очень интересно. имхо. а так... несравнимые вещи. Думаю, что если бы музыки играли везде и повсюду, то это было бы навязчиво.

Последнее редактирование:

k_ja_ra

Well-known member
Читаю и очень удивляюсь.
Аналагічна.)

===

Дарэчы, пра "не тымі словамі".
Вось падумала...
Прыкольна. А і сапраўды ветлівасць - нашае ўсё. Нават калі яна - няпраўда па сутнасці.
Вось, прыкладам, падпісана мной: "дзякуй усім за меркаванні".
А хіба гэта меркаванні былі? :)
Было настойлівае і ўпартае жаданне пераканаць. З дыягназамі, абвінавачваннямі ў негатыве да бедных жанчын, якім праз такіх, відаць, вельмі цяжка, расказы, як я ўсё няправільна разумею і г.д.
А я дзякую.) Нашто? :) Я пыталася пра стаўленне да пэўнай з'явы, прычым першапачаткова нават не ва ўсіх, а толькі ў аднаго чалавека, а не прасіла ўсіх павучыць мяне жыццю, не? :)
Не, я згодная, што простае выказванне меркаванняў, строга па чарзе - сумна. І я не супраць дыскусій, і нават за. Але, калі быць дакладным, я іх не прасіла, з чаго ж мне за іх дзякаваць? :)
А пра тое, што я не супраць, што астатнія са мной не згодныя, і застаюся пры сваіх - некалькі разоў паўтарыла. Але не.) Народ працягваў пераконваць.)

Цікава, так.) Вось за гэта дзякуй.)))))) За магчымасць паназіраць.)

lada

Well-known member
Чаму мне гэта гучыць непрыемна? Я нацыяналiстка напэуна? Гэта кепска?
Якое адзiнства Русi?

я не националистка, но мне тоже неприятно, при этом понятно. Геополитическая реальность, Москва обозначает сферы своего влияния

не прасіла ўсіх павучыць мяне жыццю, не?

но тащились вчера весь вечер от внимания к вашей персоне, и, по-моему, требуете продолжения:)))

k_ja_ra

Well-known member
Я нацыяналiстка напэуна?
Само сабой.) Вы яшчэ сумняваецеся?)
Як можна не хацець адзінства Русі? :))) Бог з вамі. )

Там вышэй спасылка ад імя-як-імя была часткова пра гэта. З выдатнымі і спакойнымі разважаннямі і прыкладамі.
Вельмі дакладна сутнасць пытання перадае, на мой погляд.

lada, вы ж прынялі рашэнне не ўступаць са мной у дыялог?
Штосьці змянілася?
Я не супраць. проста ўдакладняю. ці варта адказваць вам па сутнасці.

Женщина дождя

Well-known member
А вот на всеми нелюбимом сайте была приятная новость - хор православных священников в Гродно спел "Магутны божа" .... І это очень позітівная весть - жаль что это не станет тенденціей... :)

k_ja_ra

Well-known member
Женщина дождя, тут была гэтая навіна.
І яна добрая, безумоўна.
Але яе значнасць і знакавасць я б не перабольшвала.)

Не варта блытаць, груба кажучы, канцэртную дзейнасць і прозу жыцця.
Спадзяюся, думка мая ясная.)
І яшчэ да слова, кіраўніка гэтага хора ад выканання абавязкаў вызвалілі.)

Хаця справядлівасці дзеля я асабіста менавіта ў гэтай галінцы даведалася пра тое, што бел. мова не зусім чужая беларускаму праваслаўю.
Што насамрэч і літ-ра ёсць, і пытанне гэтае раз-пораз падымаецца, і службы якія ні ёсць праходзяць, і нават у дух. семінарыях/акадэміях па-беларуску шэраг дысцыплін вывучаецца.
Была прыемна здзіўленая.)
І нават новы мітрапаліт гатоўнасць вывучаць беларускую дэклараваў.)
Так што хаця б нейкія рухі ёсць. І тое хлеб.)

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху