К основному содержимому

Садовские будни/ Архив

• Автор темы Автор темы Yarsha
  • Дата начала Дата начала

Устраивает ли вас сад, в который вы водите ребенка?

• Всего проголосовало
    78
Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
И в пол-ку по болезни не обращаюсь никогда. Я ж в отпуске по уходу за ребенком, мне не надо справок.
Ясна. Дзякуй. Што і патрабавалася даказаць. :))
Упэўненая на 100%, што вы аплачваеце УСЕ дні, нават тыя, калі вас не было. За выняткам выпадкаў, калі вы (тэарэтычна:) ) усё ж папярэдзілі, што дзіцяці не будзе.
Таму і праблем з харчаваннем у вас няма. Ібо, калі вам паставілі "н" (вас няма на 9.00 і вы не папярэдзілі), то харчаванне на вас не замаўляецца. Гэта паўсюдна ўсталяваная афіцыйная практыка. І вы можаце колькі заўгодна скардзіцца ў РАА. Там вам скажуць тое самае. Ібо вы абавязаная (дэ юрэ) прыводзіць дзіця ў садок згодна з рэжымам.

Чакаю постаў пра турму.:))))))))))))))))0

платили исправно,
оплата родителем производится за весь месяц
Вось-вось. ))) Я пра гэта ж. )))))

не положено уже, давно не выдают
Ну выдаюць жа. Проста, як кажуць, можна і не браць, калі не прынцыпова.)
Для тых жа гурткоў бяруць людзі.)

Алёна (шэптам), ты шмат дзе бачыш рэжым і яго парушэньне)) Будзь прасьцей))
Ты не тыя акцэнты расстаўляеш. Я пішу не да рэжыму гэта, а да таго, адкуль пра даведку пасля хваробы ведаю.

Ты не тыя акцэнты расстаўляеш.
Я не расстаўляю. Проста ў тваіх пастах нярэдка гучыць, што ёсць правілы, распарадак, etc. Але не ўсё так прамалінейна ў жыцьці.

Упэўненая на 100%, што вы аплачваеце УСЕ дні, нават тыя, калі вас не было.
Елена32, разьвейце нашыя сумневы. У вас сума за садок вар'іруецца месяц ад месяца?

Фактически нарушение, но если и садик, и поликлинику это устраивает, зачем ходить?
Няма на што. ))) Я цалкам згодная.)))

Але. Калі садок ставіць дзіцяці ўсе дні наведвання, нават калі дзіцяці фактычна няма, бо мама папярэдзіла, што будзе хадзіць як ёй заўгодна і як яе муза наведае, а потым мама раптам вырашыць, што якога лешага яна плаціць "за паветра", калі дзіця хварэла, то падобная даведка можа такой прынцыповай маме спатрэбіцца - як доказ таго, што ў садку дзіцяці не было. І ў садка тады будуць буйныя непрыемнасці. :)))
І наступны раз фіг ён маме дазволіць хадзіць як заўгодна, і скажа - ці вы папярэджваеце аб непрыходзе, каб паставіць вам "н" і не плаціць за гэты дзень потым, ці пры адсутнасці дзіцяці ў 9.00 - мы ставім "н" самі, але на абед тады можаце не разлічваць.)))

Але калі мама даведак не бярэ, і такую "падставу" не практыкуе, садок можа смела ставіць усе дні наведвання. І не адмаўляць дзіцяці ў харчаванні, хоць бы яно і ў 18.00 прыйшло.)))))))))))))))))))))0

Я ў курсе. Яны могуць пару дзён туды-сюды накінуць. Даведка - не фінансавы дакумент.
Але я ў прынцыпе крыху пра іншае.
У дакуменце, які адмяняў даведкі пасля 3-х запар прапушчаных дзён і пасля адпачынку і інш., было прапісана (гэта я дакладна памятаю), што даведкі непатрэбныя ў садок, АКРАМЯ выпадкаў перанесенай хваробы. А хвароба, як вядома - гэта тое, што ў медкартцы фіксуецца. Адпаведна, выхад у садок пасля зафіксаванай хваробы без даведкі аб выздараўленні - парушэнне фактычна. Але на практыцы - усё мажліва.)
Вероятно идет речь о случае когда болезнь ребенка зафиксирована медсестрой садика. Когда воспитатель вызвал медсестру для того чтобы зафиксировать случай заболевания у ребенка. Т.е. ребенок заболел в саду. Тогда отправляют в поликлинику за справкой.

я может не точно спросила, вы водите с самого утра по необходимости для мамы или по другой причине?

мои детки в 7-40 уже в саду, так с мужем решили изначально (я не работаю, а муж выезжает на работу к 9-00-за это время успеваем дома выпить чашку кофе и позавтракать). Дети самостоятельно поднимаются в 7-10 , сад находится в 5 минутах ходьбы. Мы с мужем сами люди графика, поэтому, наверное, и детки таковы)))...

По поводу пропусков...аблаговременно сообщаем воспитателям о своем неприходе или опоздании-у нас сад рассчитывает питание на деток...Единожды был случай, когда воспитатель не передал или не пометил, что мы придем к 10-00-это был тяжелый случай по питанию, на нас не рассчитали, пришлось даже обращаться к зав по питанию, так как на детей у нас в саду все рассчитывается с самого утра-нкаких "мертвых душ" не усмотрела в данном случае.

Девочки, всю тему не читала, но у меня вопрос: в наш садик театр приезжает почти каждую неделю в четверг, исправно сдаем денежки на данную процедуру-ребенку 3, 5 ...активно отказывается посещать с нами театр музкомедии и т.п. по причине того, что театр надоел в садике уже..У нас это как бы необязательная процедура посещения театра в садике , но в тоже время в группе на момент сеанса театрального никого нет, т.е. все исправно сдают деньги...У вас как в садах с театрализацией? тоже так часто?

Проста ў тваіх пастах нярэдка гучыць, што ёсць правілы, распарадак
А іх няма? І хіба ў выпадку канфлікту, не яны выходзяць на першы план?

Але не ўсё так прамалінейна ў жыцьці.
Я штосьці пісала пра прамалінейна? Дзе? У якім месцы?

Дзевы. Я рэальна фігею, як вы ўвесь час скачаце ад юрыдычнага, так бы мовіць, боку пытання да фактычнага. Гэта абсалютна розныя рэчы, калі што, месцамі супрацьлеглыя. Змешваць іх не варта.

Юрыдычна - бацькі павінныя рэжыму пільнавацца. Фактычна - "індывідуальны падыход" у канверце і дзіця з радасцю прымаюць хоць у 17.00 хоць 18.45.

Вы вызначцеся, пра які бок гаворыце.
Бо пытаюцца пра адно, а адказваюць і чакаюць адказаў пра іншае...

Ой, ладна...пустое...

Вероятно идет речь о случае когда болезнь ребенка зафиксирована медсестрой садика.
А, мажліва.) Дзякуй. Вполне... Прынамсі вельмі лагічна. )

Мы тоже в сад ходим до сна, так вот если не идем, то звоню до 8.30, предупреждаю, что нас не будет, чтобы не оплачивать день.

Юрыдычна - бацькі павінныя рэжыму пільнавацца.
Калі б гэта было так, усе б строем прыводзілі выключна з 7 да 8 .00 і забіралі б з 17.да 19.00. Усе б рэальна бралі спраўкі ў паліклініцы, а на просьбы выхавацельніцы: "можа вы лепш возьмеце даведку, што ў вас быў дамашні рэжым, га?" адказвалі гнеўным: не, як я пасьля дакажу, што...нават ня ведаю, што...

Фактычна - "індывідуальны падыход" у канверце і дзіця з радасцю прымаюць хоць у 17.00 хоць 18.45.
вось ня трэба пра канверт.

А привожу ребенка как проснется и позавтракает дома, бывает в 8.30, бывает с 9.00-10.00

а еще вопрос, по поводу забирания детей из сада...фактически садик работает до 19-00, но когда ребенка забираю в 18-10 , то забираю его последним-мой бедняга сидит и смотрит в окно, или еще один факт был: мой дитенок спрашивает у меня по дороге из сада:"Мамочка, а почему ты не отвечала, когда я тебе звонил" (игрушечный телефон в группе). Оказывается, воспитатель (благо, был непостоянный воспитатель, а на замене) сказал звонить маме, чтобы она быстрее приходила. О , ужас!!!...В октябре выхожу на работу, у мужа и меня график до 18-00, пока доедем на машинах , то будет около 19-00..не представляю, что будет..

katia-ka, ты дамову з садком падпісвала? Тэкст чытала?
Прабач, ты мяне так і не пачула пра розніцу паміж дэ юрэ і дэ факта...

Такі пустое. (

то будет около 19-00..не представляю, что будет..
Нічога не будзе, ібо садок працуе да гэтага часу (дэ юрэ), але незадаволеныя твары і перыядычныя выказванні на тэму "несвядомых бацькоў", думаю, вам забяспечаныя (дэ факта). :))))))))

але незадаволеныя твары і перыядычныя выказванні на тэму "несвядомых бацькоў", думаю, вам забяспечаныя (дэ факта). )))))
Непраўда. Я таксама забіраю сваю апошняй, за паўгадзіны да завяршэньня працы групы. І ні разу я не бачыла незадаволенасьці.
не представляю, что будет..
Вы лепей думайце, што вы можаце зрабіць, а не што будзе. Зможаце зьмясьціць графік -выдатна, не - значыцца будзеце гаварыць з сынам, чаму вы забіраеце яго апошнім.

katia-ka, ты дамову з садком падпісвала? Тэкст чытала?
не памятаю.
Але ты не згодная з тым, што я напісала вышэй? Што, усе прыводзяць-забіраюць так, як напісана ў лісьціку на дошчы інфармацыі ў садку??

Прабач, ты мяне так і не пачула пра розніцу паміж дэ юрэ і дэ факта...
усе я пачула. юрыдычна -усе па гадзіньніку, а фактычна - праз грошы.
Юрыдычна - бацькі павінныя рэжыму пільнавацца. Фактычна - "індывідуальны падыход" у канверце і дзіця з радасцю прымаюць хоць у 17.00 хоць 18.45.
Так вось я і пішу, што няма ніякіх канвертаў у людзей, але водзяць яны дзяцей і да 9.00 і пазьней... Вунь сяброўка мая тут пісала ,што яны рэдка прыходзяць на заўтракі і ім нават прапанавалі (у прыватнай бяседзе) ад іх адмовіцца.

Последнее редактирование:
Вы лепей думайце, што вы можаце зрабіць, а не што будзе. Зможаце зьмясьціць графік -выдатна, не - значыцца будзеце гаварыць з сынам, чаму вы забіраеце яго апошнім.
у меня госслужба, поэтому о смещении графика не может идти речь, а по поводу разговора с детьми-этим уже и занимаемся , единственное, к чему не подготовлю своих детей, это к моментам детского общения с воспитателем, когда та говорит :Набирай маме по телефону и говори, чтобы быстрее приходила"..вот к чему я клоню...

Сообщение от Кьяра

по мне так главное, чтобы предупредили, разные есть причины (кто-то водит в школу развития-как я это делала к 9-00, а потом в садик, кто-то к лагопеду...ну в общем , каждому свое..)

а есть пункт о том, что родители должны сообщать о том, что они придут позже?
или такой пункт, что ребенка снимают с питания на день, если родитель не позвонил, а ребенок пришел?

Мне всё это кажется каким-то нереальным в нашем государстве. Ну не такие у нас драконовские сады, чтобы реализовывать нормы, которые являются нарушением прав ребенка на питание в саду, которое оплачено родителями 100%.
В договоре не написано ничего про питание, кроме количества раз в день.Не указана зависимость кол-ва порций на обед от кол-ва детей на 8.30 утра)))). Просто перечислены обязанности родителей и воспитателей(но не развернуто) и что это все(обязанности) надо выполнять. И еще про права так же написано. Жалко я не отсканировала. А так не перескажешь.

mamaba, ну откуда вы знаете, как это было сказано? Может с негативным оттенком, а может в виде игры.

mamaba, ну откуда вы знаете, как это было сказано? Может с негативным оттенком, а может в виде игры.

как это было сказано-мне все равно, мне главное, реакция ребенка...знаю своего сынулю уж очень -и глаза своего ребенка тоже знаю, поэтому мне уже все равно с каким это подтекстом было сказано...фразы типа "если не съешь, то твоя мама не приедет" или в конце дня, когда ребенок остался один в группе "звони маме, она быстрее придет"...для меня недопустимы...а с ребенком проводим беседы по поводу будущих задержек с работы..

вы ўвесь час скачаце ад юрыдычнага, так бы мовіць, боку пытання да фактычнага. Гэта абсалютна розныя рэчы, калі што, месцамі супрацьлеглыя. Змешваць іх не варта.
Это если в теоретическую плоскость полностью перейти,а в реальности всё как раз смешано и плохо поддается четкому разделению-человеческий фактор и особенности нашего государственного устройства.
Упэўненая на 100%, што вы аплачваеце УСЕ дні, нават тыя, калі вас не было. За выняткам выпадкаў, калі вы (тэарэтычна ) усё ж папярэдзілі, што дзіцяці не будзе.
Я тоже уверена в этом.

фразы типа "если не съешь, то твоя мама не приедет" или в конце дня, когда ребенок остался один в группе "звони маме, она быстрее придет"...для меня недопустимы...а с ребенком проводим беседы по поводу будущих задержек с работы..
Еще бы с воспитательницей поговорить...ребенку трудно,если на него оказывается психологическое давление со стороны взрослого,от которого он зависит.

Еще бы с воспитательницей поговорить...ребенку трудно,если на него оказывается психологическое давление со стороны взрослого,от которого он зависит.
если бы это была его постоянная воспитательница, у нас в группе только 1 постоянная, остальные на замене -каждый день или в первую или во вторую смену новая воспитательница...Хотя при всем том, деть с радостью идет в сад и особенно доволен , когда его постояная воспитательница работает в 2 смены..

mamaba, идите поговорить с воспитателем и решите проблему. Может ситуация будет освещена с другой стороны, а может просто стоит поговорить.

mamaba, идите поговорить с воспитателем и решите проблему. Может ситуация будет освещена с другой стороны, а может просто стоит поговорить.
уже не разберешь, какой воспитатель на замене говорил такую фразу ))))...каждый день новые лица)))

я про другое...сама в свою бытность заканчивала педагогический и сама на себя возложила такую ситуацию (ДАЖЕ В ИГРЕ)...Воспитатель детям говорит" "Детки, позвоните каждый своей маме и она быстрее придет"..наверное, сама бы ревела..что за ИГРА?

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Назад
Сверху