А справки же не нужны никакие, не?даведку, што хварэлі цягам пэўнага тэрміну, у ПК бераце, каб потым у садок аднесці?
- Статус
- В этой теме нельзя размещать новые ответы.
жаааль, что вы не рады конструктивным ответам о правах воспитателей )))))))))))))))))))была бы рада конструктивным ответам о правах родителя.
не нужныА справки же не нужны никакие, не?
Гледзячы для чаго.)))А справки же не нужны никакие, не?
Здрасті.не нужны
Цытаты. Другі раз ужо. Іх было нямала. Нюансы высвятляюцца не на форуме. А ў адпаведных інстанцыях. Прычым нават не адыходзячы ад компа. Спасылкі вам давалі.трактовки законодательства
Якіх яшчэ канструктыўных адказаў вы чакаеце?
Irinka-22, і пасля хваробы? Праўда?
Вы з простымі пропускамі дакладна не блытаеце? І з выхадам у садок пасля лета, ці адпачынку? Я не настойваю, калі што, але, шчыра, у мяне тут сумневы.
)))))
Вы ўспрымаеце толькі тую інфармацыю, якая вам падабаецца, якая вам зручная і якая падтрымлівае вашае меркаванне. Астатнюю папросту ігнаруеце. )
Вы з простымі пропускамі дакладна не блытаеце? І з выхадам у садок пасля лета, ці адпачынку? Я не настойваю, калі што, але, шчыра, у мяне тут сумневы.
Мы дакладна пра адно і тое ж?И поликлиника теперь справку не дают.
Думаю, вашая праўда. У абодвух сэнсах.мы с вами говорим на разных языках
Вы ўспрымаеце толькі тую інфармацыю, якая вам падабаецца, якая вам зручная і якая падтрымлівае вашае меркаванне. Астатнюю папросту ігнаруеце. )
Кьяра, хочаш, бярэш спраўку, хочаш-не бярэш))) То бок калі вы хварэлі, то спраўку вам выпішуць і там абмежаваьне заняткамі фізічнай культурай напішуць. Але калі дзіця хварэла, а ты ў паліклініку не зьвярталася (несур'езнае што было, напрыклад), то ідзеш сабе роўненька без спраўкі.
Вооооось.То бок калі вы хварэлі, то спраўку вам выпішуць і там абмежаваьне заняткамі фізічнай культурай напішуць. Але калі дзіця хварэла, а ты ў паліклініку не зьвярталася (несур'езнае што было, напрыклад), то ідзеш сабе роўненька без спраўкі.
Я, па-мойму, адразу напісала менавіта пра хваробу, зафіксаваную ў ПК, а не пра простыя пропускі.
+1Если даже вызывали врача, за справкой идти необязательно, хоть болезнь и в карточке зафиксирована.
Дзякуй. Гэтага не ведала. Але гэта толькі ў выпадку непрацоўнай мамы мажліва.Если даже вызывали врача, за справкой идти необязательно, хоть болезнь и в карточке зафиксирована
Бо, калі ты з бальнічным (а іначай я лекара не выклікаю), то ісці закрываць яго трэба ўсё адно. Ну і даведку адпаведна выпісваюць.
Але ў кожным разе маё пытанне да Елены32 наконт даведкі ў сіле. ))))
больничный это для родителейБо, калі ты з бальнічным (а іначай я лекара не выклікаю), то ісці закрываць яго трэба ў кожным разе. Ну і даведку адпаведна выпісваюць.
А справку можно выписывать и не в даты больничного . Если мы не ходим на танцы по причине болезни -- нам нужна справка, часто это не совпадает с датами больничного. Когда оплата сада зависила от справки, я тоже просила выписать мне справку другими датами, т.к. ребенок реально нездоров, а больничный закрыт. Это не связаные вещи.
Елена32, можна пытанне? Для разумення чыста.
А калі дзіця хварэе раптам, вы папярэджваеце садок аб гэтым? даведку, што хварэлі цягам пэўнага тэрміну, у ПК бераце, каб потым у садок аднесці?
я писала, что не предупреждаю. И в пол-ку по болезни не обращаюсь никогда. Я ж в отпуске по уходу за ребенком, мне не надо справок.
Мне воспитатели так и сказали, что раз вы в декрете, то можете не писать никаких заявлений об отсутствии ребенка и не звонить.
Про питание я сама удивлялась, почему нас всегда кормили, при любом раскладе.
У меня сложилось мнение, что просто очень много "мертвых душ" в садике. Не совсем хорошее сравнение, но списочно в нашей группе 22 человека. Но больше 16 никогда не ходило. Предположу, что наверно хватало мам, которые подобно Юке, платили исправно, засталбливая место, но ходили случайно или не ходили совсем.
Но никогда ребенок без питания не оставался. И вот хоть стреляйте вы меня, но я не поврею, что система в ДДУ настолько жетская, что если мама не позвонит и ребенка приведут в сад позже, его оставят без питания!!! тем более если оплата родителем производится за весь месяц.
В саду всегда есть лишняя еда ну или мы не в нашей стране живем
есть пункт об обязанности родителя сообщать не позднее 8.30 об отстутствии реб. в саду. Так что это обязанность родителя и она прописана.
а есть пункт о том, что родители должны сообщать о том, что они придут позже?
или такой пункт, что ребенка снимают с питания на день, если родитель не позвонил, а ребенок пришел?
Мне всё это кажется каким-то нереальным в нашем государстве. Ну не такие у нас драконовские сады, чтобы реализовывать нормы, которые являются нарушением прав ребенка на питание в саду, которое оплачено родителями 100%.
Мы в январе болели, никакой справки мне не дали, сказали- не положено уже, давно не выдают )))))Здрасті. Пасля хваробы, зафіксаванай у ПК, дзіця ідзе ў дзіцячы калектыў з даведкай.)
я после болезни для сада беру справку, но только для перерасчета занятий в кружках.
в прошлом году в моей группе был инцидент. родитель не сообщил о том, что придет позже. его отметили, как не присутствующего. мама привела ребенка к 11часам и... через полчаса со скандалом пошли домой. ребенка не приняли в сад.а есть пункт о том, что родители должны сообщать о том, что они придут позже?
или такой пункт, что ребенка снимают с питания на день, если родитель не позвонил, а ребенок пришел?
Я ў курсе. Яны могуць пару дзён туды-сюды накінуць. Даведка - не фінансавы дакумент.А справку можно выписывать и не в даты больничного
Але я ў прынцыпе крыху пра іншае.
У дакуменце, які адмяняў даведкі пасля 3-х запар прапушчаных дзён і пасля адпачынку і інш., было прапісана (гэта я дакладна памятаю), што даведкі непатрэбныя ў садок, АКРАМЯ выпадкаў перанесенай хваробы. А хвароба, як вядома - гэта тое, што ў медкартцы фіксуецца. Адпаведна, выхад у садок пасля зафіксаванай хваробы без даведкі аб выздараўленні - парушэнне фактычна. Але на практыцы - усё мажліва.)
Алёна (шэптам), ты шмат дзе бачыш рэжым і яго парушэньне)) Будзь прасьцей))Адпаведна, выхад у садок пасля зафіксаванай хваробы без даведкі аб выздараўленні - парушэнне фактычна. Але на практыцы - усё мажліва.)
Или работающей из дома и без больничного)Але гэта толькі ў выпадку непрацоўнай мамы мажліва.
Бо, калі ты з бальнічным (а іначай я лекара не выклікаю), то ісці закрываць яго трэба ўсё адно. Ну і даведку адпаведна выпісваюць.
При температуре выше 39 более трех дней и плохом анализе крове я вызывала, хотя и не нужен был больничный.
Фактически нарушение, но если и садик, и поликлинику это устраивает, зачем ходить?Адпаведна, выхад у садок пасля зафіксаванай хваробы без даведкі аб выздараўленні - парушэнне фактычна. Але на практыцы - усё мажліва.)
- Статус
- В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Поделиться: