К основному содержимому

Уезжать или нет?

раз уж я тут так позорно перепутала Смоленск и Саратов, то выскажусь для разнообразия и замаливания грехов перед всем честным народом типа по теме

я не хочу уезжать навсегда. Может, это личное, но уж слишком сильна эмоциональная привязка к месту, где я родилась. Мне жизненно необходимо бывать там хотя бы 2-3 раза в год. И нет, это не завязано на людей, это завязано именно на место. Мне важно ходить по дороге и осознавать, что вот, по этой дороге ходили мои предки. Вот в этой деревне родилась мать моей прабабки, а тут похоронен дед моего прадеда по другой линии, а вот этот человек мне приходится дальней родней.
теоретически я допускаю возможность прожить без этой подпитки 2-3 года. В конце концов сильные эмоции дают не меньше. Но даже в страшном сне я не могу себе представить, что умру где-то на чужой земле и меня похоронят как бросовые кости, вдали от Родины и мои потомки даже не вспомнят, что это за тетенька тут была, а местные, в лучшем случае, будут вспоминать какую-то полоумную старую русскую. У кого-то ад начинается с котлов со смолой. Мой ад начинается там, где нет моих корней.

А так я бы хотела пожить во Франции, в Бельгии, в США, Испании и Австралии. + непременно совершить путешествие в Тибет. Шамбала сияет :) (с)
и так, к слову пришлось
[youtube]HtfJg9awzog[/youtube]

адкуль вы ведаеце, што Міхалок так ня лічыць? размаўлялі зь ім на гэтую тэму?
в каком-то интервью его спрашивали о национальности. Он назвался русским.

Везет вам.
Хочу уеду, хочу нет.
А я как-то лет 10 назад посчитала сколько нужно платить за медицину, детскую учебу, жилье(такое чтобы детей не отобрали) и поняла, что столько я никогда не заработаю. Нищебродствовать на Родине привычнее.

Все остальное - природа, погода, население - мне побоку.

побоку сейчас потому что это все есть , а когда лишаешься то тоска по березкам бывает жутчайшая

Каб любіць Беларусь нашу мілую,
Трэба ў розных краях пабываць.
Разумею цяпер, чаму з выраю
Жураўлі на Палессе ляцяць.
Што ім тыя пагоды паўднёвыя!
Што ім пышны платанавы рай,
Калі клічуць іх далі сасновыя
I азёрны рабінавы край.
Сакавітыя пожні мурожныя
He заменіш нічым і нідзе,
I зямлю, дзе сцяжыначка кожная
У прыветлівы двор прывядзе.
Каб любіць Беларусь нашу мілую,
Трэба ў розных краях пабываць.
Зразумееш тады, чаму з выраю
Жураўлі на Палессе ляцяць.
Чытаць цалкам:* http://www.vershy.ru/content/zhurauli-na-palesse-lyatsyats

я не сильно люблю слушать музыку, признаться))
Як я вас разумею...)

я мало сталкивалась с его помощью. Но песни мы с детьми поем с удовольствием в машине)))
Я ягоную творчасць і мела на ўвазе. Прабачаюся, відаць, крыва напісала.
Ягоныя песні проста наскрозь прасякнутыя беларускасцю, нават калі гаворка ў іх не наўпрост пра Беларусь, ці матывы не надта народныя. На мой погляд, вядома ж.

=====

Пра Мулявіна. Пагоня. Не ведаю, чаго там яшчэ для патрыятызму не хапае. Хіба толькі аналіза ДНК і пэўнай формы чэрапа.

======

Пра Беларусь, беларусов и беларусcкий.
Беларусь - афіцыйная назва нашай краіны, якая, згодна з заявай Беларусі ж, павінная транслітаравацца на іншыя мовы. Роўна як Кот-д’Ивуа́р, Мьянма і іншыя краіны, і ў адрозненне ад Нямеччыны, Фінляндыі і шэрагу іншых.
Гэта міжнародная норма, прынятая і Расіяй у тым ліку. Згодна з ёй у рускай мове Беларусь ёсць і павінна менавіта так называцца, як мінімум, на афіцыйным узроўні, тэлеканалах, друку і г.д. Белоруссія ж - больш звыклая форма для абсалютнай большасці насельніцтва той жа Расіі. І таксама цалкам у межах нормаў рускай мовы.

Што да беларуса. Іншамоўныя словы звычайна пазычаюцца ў рускую мову як корань цалкам. Таму калі маем Беларусь, цалкам лагічна мець і беларуса. Але тут руская мова карыстаецца іншым правілам і па-ранейшаму раскладае слова белорус на 2 карані. Менавіта таму там "о" пасярэдзіне, а не "а".
Ад гэтага ж кораня ("беларус") мае атрымлівацца і прыметнік беларусский. Менавіта так, праз "а", але з 2-ма "с". Бо пазычаючы корань цалкам, далей руская мова атрымлівае вытворныя ад яго словы ўжо згодна са сваімі правіламі. Прыналежныя прыметнікі ў рускай мове маюць суфікс "ск"(татар-ск-ий, москов-ск-ий, башкир-ск-ий). Таму, адпаведна, беларус-ск-ий.

Паколькі пакуль руская мова не карыстае правіла пазычання корня цалкам у дачыненні да словаў белорус і белорусский, граматна па-руску належыць пісаць менавіта так: белорус і белорусский. Але апошнім часам з'явілася тэндэнцыя, ці нават рух неабыякавых да гэтага пытання людзей пісаць па-руску беларус і беларусский. Практыкай як бы вымагаючы рускую мову ў гэтым пытанні прасунуцца наперад.
Ці атрымаецца - паглядзім.)
Але такое на першы погляд няграматнае напісанне часцей за ўсё ёсць менавіта свядомай пазіцыяй. :)

п.с. што да Міхалка, то ён, імхо, не столькі патрыёт, колькі барацьбіт/змагар і маніфестатар.

Последнее редактирование:
Почти половина взрослых европейцев живут с родителями, пишет The Guardian. Такие данные содержатся в отчете Eurofound, одном из наиболее обширных социальных опросов, проведенных в 28 европейских странах.
Италия-79%
Мальта Словения-84%
Кипр-65%(хи-хи)
Литва-50%
Швеция-35%
Финляндия-15%

Пра Мулявіна. Пагоня. Не ведаю, чаго там яшчэ для патрыятызму не хапае. Хіба толькі аналіза ДНК і пэўнай формы чэрапа.
спасибо за напоминание)) обожаю его. всегда мороз по коже, когда слышу его. но боюсь, что имено эту песню сейчас бы запретили ((( хотя это просто шедевр.

Назад
Сверху